Opdag Malta med Spies

En miniguide til Malta

Malta er en ø med en lang og rig historie. Med en beliggenhed midt i Middelhavet har øen altid været attraktiv for både erobrere og handelsmænd, og alle har de efterladt sig spor. Fra ridderfæstninger og fønikiske cisterner til paladser fra Maltas seneste blomstringstid i 1800-tallet. Det er let at rejse rundt på egen hånd med bus eller taxi, og afstandene er korte. Krista Kauhaniemi arbejder som social media manager for vores søsterselskab Tjäreborg i Finland, og her giver hun sine bedste tips til Malta.

Seværdigheder

Dansktegnet Skipper Skræk-by

Popeye Village er en lille by med små, rustikke huse, som ligger ved Anchor Bay i den nordvestlige del af Malta. Byen blev bygget i 1980’erne til indspilningen af Skipper Skræk, som havde Robin Williams i en af hovedrollerne. I dag er byen et populært udflugtsmål for familier, som besøger øen. Her kan man bade og sole sig, spille minigolf eller tage på en sejltur i bugten. Popeye Village blev tegnet af den danske arkitekt Hans Munk Hansen.

Popeye Village

Popeye Village

Øen Gozo

Øen Gozo ligger 6 kilometer nordvest for Malta. Her hersker et roligere og mere afslappet tempo end på Malta. Gozos hovedby, Victoria, er absolut et besøg værd.

Du kommer nemmest til Gozo med færgen, som sejler fra Ċirkewwa på Malta til Mgarr, Gozos vigtigste havn. Billetten koster kun få euro. Du kan også besøge Gozo på en dagsudflugt på egen hånd eller med en guidet gruppe.

Palazzo Falson

Palazzo Falson

Palazzo Falson

Palazzo Falson ligger i Mdina og er et af de bedst bevarede middelalderpaladser på Malta. Det har tidligere været hjem for kaptajnen og kunstneren Olof Frederick Gollcher. I dag er det museum og et populært udflugtsmål. Her er guidede ture med engelsktalende guider. Se det imponerende køkken, biblioteket med 4500 bøger, kapellet med samlinger af kunst, våben og sjældne tæpper med mere.

Når du har besøgt museet, kan en kop kaffe på paladsets fantastiske tagterrasse anbefales.

Marsaxlokk

I den sydøstlige del af Malta finder du Marsaxlokk – en traditionel fiskerby med cirka 3000 indbyggere. Besøg byen om søndagen, når det store marked er her. Så kan du gå rundt på markedet og spise en søndagsfrokost nede ved havnen i en af de mange fiskerestauranter.

Marsaxlokk

Marsaxlokk

Mdina & Rabat

Mdina & Rabat

Mdina & Rabat

Midt på øen ligger Mdina, som var Maltas hovedstad i middelalderen. Mdina er kendt for sin fredfyldthed, og freden mærkes særligt efter solnedgang. Mdinas atmosfære skal bare opleves.

Mdina og Rabat var længe én og samme by, men en mur skilte bydelene ad i år 870. Den bedste måde at udforske de to byer er ganske enkelt at trisse rundt i gader og stræder.

Katakomberne

Katakomberne

Katakomberne

St. Agatha og St. Pauls katakomber stammer fra det fjerde og femte århundrede. De ligger uden for de tidligere romerske mure. I katakomberne er der nogle virkelig imponerende freskoer, som er dateret så langt tilbage som 1000-tallet. Det siges, at katakomberne fungerede som hemmelige mødesteder for kristne og også som beskyttelse for St. Agatha, da hun flygtede fra truslen om dødsstraf, som den romerske kejser Decius udstedte i år 249. Et spændende besøg.

Restauranter

Fontanella Tea Garden

Fontanella Tea Garden

Fontanella Tea Garden ligger i den gamle by inde i Mdina. Her kan du få en let frokost, eller hvorfor ikke prøve et traditionelt maltesisk ftira-brød eller nogle af de hjemmelavede kager? Ftira-brødet er med olie, tun og tomatpuré. Fontanella har også rigtig gode milkshakes.

Fior di Latte

Fior di Latte

Hvad er en varm sommerdag uden gelato? Fior di Latte i Mdina tilbyder vidunderlig italiensk is.

Pastizzeria

Pastizzeria

Små butikker med lækre pastizzi findes på hele Malta. Pastizzi er små, salte sager af filodej, som kan være fyldt med ricotta eller ærter. De er et både velsmagende og typisk meget billigt mellemmåltid.

Shopping

Bay Street Shopping Complex

Bay Street Shopping Complex

Bay Street Shopping Complex ligger ved området St. Julian’s. Shoppingcentret har flere butikker og Maltas eneste Hard Rock Cafe.

Ta 'Qali Crafts Village

Ta 'Qali Crafts Village

I Ta' Qali Crafts Village sælges lokalt håndværk fra små, gule huse. Blandt andet kan man finde håndlavede smykker af glas. Området ligger tæt på den gamle by Mdina.

Under 2. verdenskrig blev området brugt som station for Royal Air Force og husede også en lufthavn. Siden har området ændret sig markant og er i dag et rekreativt område.

Hotelanbefaling

San Antonio Hotel & Spa

San Antonio Hotel & Spa

Skønt, familievenligt hotel med mange faciliteter og smuk udsigt over Middelhavet. San Antonio Hotel & Spa ligger i St. Paul's Bay med kun 150 meter til stranden. Her kan du bo i dobbeltværelser med plads til op til fire personer. På hotellet er der mulighed for en både afslappende og aktiv ferie med et indbydende poolområde, flere restauranter og et moderne motionsrum. Familiens mindste kan især glæde sig til børneklubben og børnepoolen. Vil du have lidt ekstra luksus, kan vi anbefale en behandling i hotellets store, fine spaafdeling. I hotellets nærhed er der et godt udvalg af både butikker og restauranter.

Skønt, familievenligt hotel med smuk udsigt over Middelhavet