Nytår i udlandet

Nyt år - nye minder

Nytårsaften i en storby

Nytår i udlandet med en storbyferie

Fest nytåret ind med stil! Læs vores nytårstip og lad dig inspirere til at fejre nytår i udlandet. Skab uforglemmelige minder i med nytår i storbyer som New York, London og Paris.

Her er vores bedste tips til en uforglemmelig nytårsaften - f.eks. nytårscruise på Themsen eller en eksklusiv nytårsmiddag på luksuriøse Hôtel Ritz.

Vil du holde nytår i varmen? Find alle vores nytårsrejser til varmen her.

Nytår i London

Tippene kommer fra Ingrid Plyhm, som har boet i London siden 2008. Her fortæller hun om at holde nytår i London.

London by night

Nytårsfyrværkeri

Byd det nye år velkommen med et brag af et festfyrværkeri på Themsen. Når Big Ben har slået sine berømte tolv slag, starter et storslået fyrværkerishow efterfulgt af den traditionsrige ”Auld Lang Syne” som fællessang. Festfyrværkeriet er et tilløbsstykke, så vent ikke for længe med at sikre dig en billet.

Nytårscruise

Forkæl dig selv med et eksklusivt nytårscruise på Themsen. Du kan bl.a. købe billetter via City cruises.

Nytårsfest

110 Bishopgate, EC2N 4AY
Sushisamba byder på ægte feststemning med brasiliansk musik, sambadansere, dj’s og en uovertruffen panoramaudsigt over London fra 38. og 39. etage. Sushisamba er en supertjekket bar og restaurant, som har hentet inspiration i japansk, brasiliansk og peruansk madkultur. Bestil bord i god tid og vær opmærksom på restaurantens dresscode.

Nytårsmiddag med udsigt

Londons højeste landemærke, The Shard, rummer flere elegante restauranter med flot udsigt over London. Vælg mellem forskellige køkkener, bl.a. moderne britisk/europæisk og eksklusivt asiatisk.

Nytårschampagne

9 Conduit Street, Mayfair, London W1S 2XG
Sketch Gallery er en candyflosslyserød drøm af en restaurant med den britiske kunstner David Shrigleys humoristiske tegninger på væggene. Her serveres bl.a. Champagne Afternoon Tea med delikate sandwich, kunstfærdige små kager og scones med clotted cream og syltetøj. Både mad og lokaler er en fryd for øjet og et must for alle indretningsinteresserede gourmander. Online bordbestilling.

Nytårsparade

  1. januar fortsætter festlighederne i det centrale London med den spektakulære New Year’s Day Parade: en gigantisk velgørenhedsparade med tusindvis af dansere, akrobater, musikere og paradevogne. Paraden starter ved Piccadilly omkring kl. 12 og slutter ved Parliament Square cirka kl. 15.30. Ruten går via Piccadilly Circus, Lower Regent Street, Waterloo Place, Pall Mall, Cockspur Street, Trafalgar Square og Whitehall.

Nytår i New York

Man kan vel ikke tænke på nytår i udlandet uden at tænke på New York. Vores bedste tip til nytårsaften i New York kommer fra Suzannah Vanderbush, som har boet i New York i 18 år.

Brooklyn Bridge

Dances of Vice

Ifør dig tøj svarende til aftenens tema/dresscode og bliv en del af en dekadent eksperimentaloplevelse iscenesat gennem dans, musik og installationer. Glæd dig til en surrealistisk oplevelse i grænselandet mellem fantasi og virkelighed og skål det nye år ind til en unik event, der tiltrækker folk fra hele verden.

Coney Island Fireworks

1000 Surf Avenue (Brooklyn)
Hop i den varme frakke og tag metroen til Coney Islands berømte strandpromenade med bl.a. forlystelsesparken Luna Park, New York Aquarium og den legendariske hotdogkæde Nathan’s Famous. Nytårsfestlighederne starter ved sekstiden og afsluttes med fyrværkeri på stranden ved midnatstid. Hvis vejret er til det, kan du tage en tur i pariserhjulet Deno’s Wonder Wheel og se det hele lidt fra oven.

Eleven Madison Park

11 Madison Avenue (Flatiron District)
Eleven Madison Park er indrettet i en elegant art deco-bygning og har foruden en topplacering på listen over verdens 50 bedste restauranter også tre stjerner i Michelinguiden. Her byder kokken Daniel Humm på udsøgt mad og drikke i stilfulde omgivelser, og der tilbydes to seatings nytårsaften. Billigt er det ikke, men du kan til gengæld være sikker på at få en madoplevelse for livet.

Midnatsløbet

Træk i træningstøjet og tag hul på det nye år i New York Road Runners traditionelle nytårsløb i Central Park. Festlighederne starter ved 22-tiden med dj, dans og underholdning, og et minut i midnat starter nedtællingen så til det godt syv kilometer lange løb, som skydes i gang samtidig med Central Parks festfyrværkeri. Mange klæder sig ud til løbet – og gerne i så selvlysende tøj som muligt. Vil du ikke deltage i løbet, kan du selvfølgelig nøjes med at overvære det 15 minutter lange fyrværkerishow.

Bar SixtyFive & The Rainbow Room

30 Rockefeller Plaza (Midtown)
Bestiller du bord til nytårsaften på Bar SixtyFive i det ikoniske Rainbow Room, kan du nyde udsigten til midnatsfyrværkeriet i Central Park fra 65. etage over østers og et glas champagne. Ring eller send en mail, hvis du gerne vil bestille bord til nytårsaften – og skru gerne op for charmen, for billetterne går som varmt brød.

Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge er et fantastisk sted at se byens nytårsfyrværkeri fra. Det siges, at man fra broen kan se fyrværkeriet fra både Central Park, Staten Island, Brooklyn og New Jersey. Du kan også deltage i den halvanden time lange guidede byvandring ’Brooklyn Bridge Walk into the New Year’, som slutter på broen ved midnat – en både interessant og festlig afslutning på det gamle år.

Nytår i Paris

Tippene kommer fra Natalie Cevallos Morales, som har boet i Paris i 4 år. Her fortæller om hun at holde nytår i Paris.

Hotel Ritz

Bag døren til det berømte hotel Ritz venter en verden af elegant luksus. Mad og drikke er af højeste kvalitet – og priserne er tårnhøje. Men hvis nytåret skal fejres med en uforglemmelig middag, er Ritz det helt rigtige sted at gå hen. Deres 6-retters menu byder bl.a. på andelever, kammuslinger og hjortesteg – alt tilberedt efter alle kunstens regler. Efter middagen spiller en dj op til dans i venten på midnatsslaget, hvor det nye år skåles ind med champagne.

Julemarked i Saint-Germain-des-Prés

Kom i nytårsstemning med et besøg på det hyggelige julemarked i det charmerende kvarter Saint-Germain-des-Prés, hvor du kan ose rundt blandt små boder med bl.a. kunsthåndværk og franske delikatesser. Her bydes også på underholdning for både store og små – et perfekt sted at tilbringe et par timer, mens der tælles ned til det nye år.
Metro: Saint-Germain-des-Prés, linje 4.

Paris en Scène - nytårscruise på Seinen

Nyd udsigten over Kærlighedens By, oplyst i alverdens farver, og lad dig omslutte af byens magi på en flodbåd, der bl.a. sejler forbi Notre Dame, Eiffeltårnet og det ikoniske Grand Palais. Skal nytåret fejres i romantikkens tegn, er et middagscruise på Seinen et oplagt valg. Flere forskellige firmaer arrangerer cruiseture med middag og underholdning nytårsaften, bl.a. Paris en Sèine, som tilbyder ture af forskellige længde med nytårsmenu, musik og champagne. Båden afgår ud for metrostationen Bir-Hakeim ved Eiffeltårnet.

Nytår i Berlin

Tippene kommer fra Annamaria Olsson, som har boet i Berlin i 9 år. Her fortæller hun om at holde nytår i Berlin.

Clubcrawl natten lang!

Berlin byder på masser af klubber at hænge ud på før, omkring og efter midnatsslaget. Partybåden Hoppetosse ligger fast for anker i Spree og afholder maratonfester året rundt - men skruer selvfølgelig ekstra meget op for feststemningen nytårsaften. Yaamer det hele rigtige sted at tage hen, hvis du er til hiphop, ragga, reggae og dubstep. Klubben har flere dansegulve foruden street food-boder med tømmermandsvenlig jamaicansk mad. Hvis et miks af pop-, rock- og punkmusik er mere dig, bør du opsøge den dekadent indrettede kultbar Kumpelsnest i Schöneberg.

Clärchens Ballhaus

Det vinde og skæve Clärchens Ballhaus er det perfekte sted til en både traditionel, hyggelig og glamourøs nytårsaften. Den smukke gamle dansesalon er elsket af såvel nostalgikere som danseglade lokale - unge som gamle og på alle danseniveauer.

Wilde Renate

Wilde Renate er en labyrintisk voksenbørnehave og et hedonistisk hjem for alle mulige og umulige Berlin-typer. Det halvbizzare hus har så mange dansegulve, at man nemt kommer til at føle sig som Alice i Eventyrland. En masse gode techno-, house- og diskobands, udklædte mennesker, performancekunst og burlesk-damer gør Wilde Renate til en storfavorit blandt alverdens festaber nytårsaften - så hold på hat og briller!

Kit Kat Club

Berlins nok mest socialt accepterede kinky natklub, KitKatClub, byder selvfølgelig på masser af fest og farver over nytåret. Dresscoden er letpåklædt og ultrasexet, og blandt gæsterne kan man finde såvel livsnydere fra hele verden som alle afskygninger af 50 Shades of Grey-fans, som i anledning af nytåret gerne vil - eller lader som om de vil - prøve grænser af og udleve fantasier.

Prince Charles

Prince Charles er en cool og trendy natklub med en masse gode fester med forskellig slags musik, bl.a. techno, house og hiphop. Ganske tæt på ligger den hippe restaurant Parker Bowles, hvor man kan nyde en tjekket nytårsmiddag i chikke omgivelser.

La Lucha

Vil du fejre nytår med supergod chilistærk mad, så tag hen på den hippe mexicanske restaurant La Lucha, som serverer moderne mexicansk mad uden dynger af ost halvfarbikater, man finder mange andre steder. Perfekte fisketacos, røget chilisovs og et godt udvalg af margaritas gør, at man har lyst til at spise her igen og igen. Sørg for at bestille bord, for restauranten er enormt populær - ikke mindst som optakt til en festlig nat i byen.

Nytår i Barcelona

Tippene kommer fra Liz Lindvall, som har boet i Barcelona de sidste 5 år.

Nytårsaften i Barcelona

Indbyggerne i Barcelona kan lide at feste natten lang, og nytåret er ingen undtagelse. Folk spiser som regel derhjemme, hvorpå festen fortsætter på en af byens mange barer og natklubber. Hvor vi herhjemme hopper ved det første af rådhusklokkernes slag, fejres overgangen til det nye år i Barcelona med, at man spiser en vindrue for hvert af de 12 klokkeslag – hvilket er sværere, at man skulle tro, eftersom man knap kan nå at synke mellem slagene. Men hvis du lykkes, får du et ønske opfyldt. Husk i øvrigt at tage røde trusser eller boksershorts på – det siges at bringe held!

Her kommer tre gode tips til en festlig nytårsaften i Barcelona:

Det Magiske Springvand

Plaza Espanya
Hvis du vil fejre nytår med nedtælling, festfyrværkeri og en masse glade mennesker, skal du begive dig til det imponerende Magiske Springvand ved Plaza Espanya. I tidsrummet 22-00.30 afholdes en fælles fest for byens borgere med nedtælling til det nye år. Lige inden klokken slår tolv, vækkes springvandet til live, og vandet, som ved hjælp af lys skifter farve, pumpes op i luften i takt til musik. På slaget tolv kommer så et stort digitalt ur til syne, og det føles, som om de tolv klokkeslag må kunne høres over hele byen. Derefter starter et storslået fyrværkerishow – og så er festen begyndt!

Hotel W

På stranden ved Barceloneta
Hotel W i Barcelona ligger lige ud til stranden i bydelen Barceloneta og er ikke til at overse. Bygningen, hvis facade er af glas, har form som et stort sejl, og den er tit det første, du kan se, når du flyver ind over byen. Hotellet byder altid på store nytårsfester med galamiddag, luksuriøse drinks og funky dj’s. Uanset om du tilbringer nytårsaften her eller et andet sted, så gå ikke glip af udsigten fra baren Eclipse på hotellets øverste etage – den er uovertruffen!

Luz de Gas Club

Calle Muntaner, 246
Hvis du stadig har lyst til fest og farver efter midnat, er Luz de Gas Club et godt sted at fortsætte fejringen af nytåret. Natklubben er en af Barcelonas ældste og mest populære med livemusik, dj’s og festglade mennesker. En glamourøs måde at tilbringe nytårsnat på, da natklubben tidligere var et kabaretteater, og lokalerne derfor er fyldt med smukke dekorationer og rummer store dansegulve fordelt over flere etager. Stedet er populært blandt såvel lokale som turister i alderen fra 30 år og opefter.