Storbyferie i London
Inspiration

De bedste oplevelser i

London

Guide til London

Få byer har mere historie, større museer, smukkere parker, bedre shoppingmuligheder eller hyggeligere puber end London. Men hvor finder man de bedste oplevelser i den britiske hovedstad? Find svarene i vores store guide til London.

6 oplevelser i London

Undgå endeløse køer og berygtede turistfælder. Her får du seks tips til steder, du kan besøge, som giver en anderledes og mere autentisk oplevelse af London.

Byvandringer

Et godt bud på at opleve mere af London, uanset om du har været i byen før eller ej. Med Unseen Tours kan du bestille en byvandring med en tidligere hjemløs og høre personlige historier og anekdoter fra Covent Garden. En byvandring i London er den perfekte mulighed for at opleve nye og ukendte sider af byen.

Museum of Brands, Packaging & Advertising. Foto: urid Lismoen

Museum of Brands, Packaging & Advertising

Har du lyst til at opleve et anderledes museum under dit besøg i London, er Museum of Brands, Packaging & Advertising måske sagen. Gå «full retro» og dyk ned i årtier med herlige, tidstypiske emballagedesigns, magasinforsider, legetøj, palakter og reklamer.

Sketch London

Afternoon Tea på Sketch

Velkommen indenfor i den lyserøde drøm med utrolig indretning. Sketch har flere restauranter at vælge imellem, og deres afternoon tea er guddommelig. Den serveres med alt fra klassiske snitter til macaroons og bagværk, som kan skylles ned med te og champagne. Husk at bestille bord i god tid.

Carnaby Street

Carnaby Street

Carnaby Street er stadig en cool gade for alle, der er unge af sind. Her er masser af tøjforretninger og ung mode. Vil du ikke shoppe, kan du snige dig ind på Kingly Court, hvor det lille, myldrende torv byder på restauranter og barer, der ofte er fyldt godt op.

The British Museum

London myldrer med museer, men et af de bedste er The British Museum. Her kan du opleve alt fra egyptiske sarkofager og Rosettastenen til antikke mosaikker og meget, meget mere. Børnene vil sætte pris på Samsung Digital Discovery Centre. Gratis entré og et fremragende museum, uanset om du vil bruge en time eller hele dagen.

Poppies Fish & Chips

Find den i Soho, Spitalfield og Camden. Den gamle Pat ”Pops” Newland har lavet briternes elskede fish and chips siden 1950’erne. Han driver tre restauranter, hvor den dejlige ret serveres klassisk og veltilberedt.

Tips til shopping i London

Er du vild med at shoppe, er du kommet til den helt rigtige by! Gå på opdagelse i Londons mange butikker, hvor du finder alt fra brugskunst til de største modedesignere. I vores guide til London viser vi dig tre af vores yndlingsbutikker.

Eksklusivt stormagasin

Liberty’s er Londons smukkeste stormagasin med en overdådig Tudorfacade. Elegant, eksklusivt og fyldt med britiske klassikere blandet med nyt, spændende design. Hvis du er til eksklusiv mode og indretning, finder du ikke et bedre sted at shoppe.

Regent Street, W1B 5AH, Google Maps

Liberty’s er Londons smukkeste stormagasin med en overdådig Tudorfacade.

Cool indretning

Mange elsker den farvestrålende indretningsbutik House of Hackney. Her er luksustapet og stoffer til hjemmet, men du kan også finde lækre natsæt i silke eller slå-om kjoler til stranden.

131 Shoreditch High Street, E1 6JE, Google Maps

Her er luksustapet og stoffer til hjemmet, lækre natsæt i silke eller slå-om kjoler til stranden.

3 populære seværdigheder i London

Hvis du planlægger dit første besøg til London, må du opleve disse tre seværdigheder.

London Eye

London Eye

London Eye er en af de største seværdigheder i London - bogstaveligt talt. Med sine imponerende 135 m. giver pariserhjulet dig en fantastisk udsigt over byen.

Bishop's, SE1 7GA, Google Maps

Big ben

Big Ben

For mange er Big Ben synonym med London. Det majestætiske klokketårn, er en af de mest populære seværdigheder i London, og du må lægge turen forbi den smukke bygning, når du besøger London.

Westminster, SW1A 0AA, Google Maps

Piccadilly Circus

Piccadilly Circus

Neonskilte, der blinker. Konstant summen fra menneskemylderet. Og en lille, beskeden statue. Du er kommet til Londons hjerte og populære mødested - Picadilly Circus. Rundkørslen, der forbinder nogle af Londons største gader, er på mange turisters liste over seværdigheder i London, der skal besøges.

Piccadilly Circus, Google Maps

3 restauranter i London

Du mærker for alvor mangfoldigheden i London, når du bevæger dig ind på den gastronomiske scene. Der er restauranter i London for enhver smag, uanset hvad du har lyst til.

Smag på Sri Lanka

Hoppers er en skøn lille restaurant, der tager dig på kulinarisk rejse til Sri Lanka og Sydindien. Egg hoppers er rispandekager eller risnudler, der kan spises hele dagen. Smagsoplevelsen er farverig, intens og aldeles vidunderlig.

49 Frith Street, W1D 4SG, Google Maps

Et skønt lille sted, der tager dig på kulinarisk rejse til Sri Lanka

Restaurant Nopi i London

Vegetarisk brasserie

Nopi er et chikt brasserie med hvide kakler på væggene, marmorgulv og messingdetaljer. Her får du gode asiatiske retter med et twist. Prøv gerne nogle af de lækre vegetariske retter!

21-22 Warwick Street, W1B 5NE, Google Maps

Her får du gode asiatiske retter med et twist.

Bombay Bustle mad - foto: Bombay Bustle

Bombay Bustle

Indisk mad er en stor oplevelse i London. En mere moderne udgave af det krydrede køkken finder du i Mayfair, hvor Bombay Bustle byder på lækre starter cocktails, moderne indisk mad og en autentisk stemning i det lille lokale. Publikum er ungt og da stedet er populært anbefales det, at du bestiller bord.

29 Maddox St, Mayfair, London W1S 2PA, Google Maps

Vælg mellem dampet eller grillet hummer og en fremragende hamburger.

London med børn

London er et fantastisk rejsemål for de yngste. Her er børnevenlige museer, magiske oplevelser og sjove butikker.

Dobbeltdækkerbud i London. Foto: Aron Van de Pol, unsplash.com

Dobbeltdækker-sightseeing

Sightseeing i en dobbeltdækkerbus er noget alle børn synes er sjovt, og samtidigt en virkelig fin måde at opleve byen på. The Original London Sightseeing Tour kører forbi alle de kendte landemærker som Big Ben og Tower Bridge. Din billet er gyldig i 24 timer, og du kan hoppe på og af bussen, som det passer dig.

Naturhistorisk Museum, London. Foto: Sheng Li. Unsplash

Et besøg i fortiden

Naturhistorisk Museum har noget for alle, uanset alder. Mød en "levende" T-rex, en blåhval i fuld størrelse, sjældent kryb og store skildpadder. Dette er et af verdens bedste naturhistoriske museer og en lærerig og spændende oplevelse. Museet ligger i Kensignton, syd for Hyde Park.

London med børn

London er en pragtfuld by for alle aldre. Gør som Harry Potter og led efter dem gemte mystik.

Marilyn Monroe på Madame Tussauds

"Mød" dit idol

Madame Tussauds er verdens mest berømte voksfigurmuseum og er altid populært. Gå rundt blandt livagtige voksfigurer af kendisser, kongelige og historiske berømtheder. Madame Tussauds er virkelig en oplevelse for hele familien.

Teater. Foto: Xuan Nguyen. Unsplash.

Musical i West End

Oplev en musical i Londons West End. Se fx den søde og morsomme musical, Matilda, eller nyd klassikeren, The Lion King. Uanset hvad du vælger, bliver det en uforglemmelig oplevelse for både børn og voksne.

Dreng ser ud over London

Hvor skal man bo i London?

London har alt, hvad hjertet kan begære. Uanset om du er vild med kunst, shopping eller lækker mad, kan du finde det i London. Men hvor skal man bo i London? Vi guider dig igennem Londons bydele, så du kan finde kvarteret for dig.