Se hoteller

Rejser til Istanbul

Istanbul, Tyrkiet

Rejser du til Istanbul med Spies, kan du vælge blandt hoteller i såvel byens gamle kvarterer som i de nyere områder med trendy butikker og restauranter.

Istanbuls hemmelighed er dens tilgængelighed. Afstandene er korte, priserne lave, og overalt bliver man mødt med lige dele høflighed, venlighed og nysgerrighed. Orienten møder Europa i en by, hvor alle føler sig hjemme, uanset om man vil lytte til tyrkisk popmusik på en café eller nyde synet af de smukke håndlavede keramiske fliser i Den Blå Moske. Istanbuls seværdigheder er verdensberømte: udover Den Blå Moske er Hagia Sophia og Topkapi-paladset storslåede eksempler på en rig historisk arv. Krydderisælgere, barberer og skopudsere fylder gaderne, og der er masser at kigge på, hvis du vælger at opleve byen til fods i stedet for at tage sporvognen. Istanbul er ingen stor by, og du kan gå rundt til de fleste seværdigheder.

Beyoglu eller Sultanahmet?

Istanbuls nye bydel Beyoglu er ikke blot byens mest trendy område, det er også en af de mest trendy bydele i hele Europa. Her venter et kosmopolitisk folkeliv, hvor barer, restauranter og specialbutikker ligger side om side med moderne hoteller. Syd for Det Gyldne Horn finder du den gamle bydel Sultanahmet, hvor historiske seværdigheder såsom Den Blå Moske, Topkapi-paladset og Grand Bazaar med sine tusindvis af butikker venter. Hvilket område du vælger, er en smagssag, og det ene udelukker ikke det andet, da det er nemt at hoppe på sporvognen, som forbinder bydelene. Når du rejser med Spies, kan du vælge mellem omkring 20 forskellige hoteller, og du bestemmer selv både afrejsedag og rejselængde.

Forlystelser

Når du rejser til Istanbul, bør du unde dig selv at prøve et tyrkisk bad, hamam. Og har du energi til mere, når du totalt afslappet og med silkebrød hud træder ud af badet, venter Istanbuls fantastiske natteliv på at blive indtaget. Her findes natklubber, der har åbent til kl. 7 om morgenen, så du kan roligt nyde en lang middag på en hyggelig restaurant, før du begiver dig ud i natten. I løbet af sommeren er her et stort antal udendørs diskoteker, og er du i humør til livemusik, kan du lytte til alt fra jazz og rock til soul, reggae og tango.

Shopping

Hvis du går fra Den Blå Moske mod Galata-broen, kan du vælge at gå igennem Grand Bazaar. Basaren er Istanbuls største med mere end 4000 butikker, der sælger alt fra safran til lædermøbler og antikviteter. Her kan du ose blandt boderne, nyde en kop tyrkisk kaffe på en af caféerne og måske prutte om prisen på en potentiel souvenir. Et mere trendy udvalg finder du i butikkerne og stormagasinerne langs shoppinggaden Istiklal Cadessi i Beyoglu, hvorimod de rigtig eksklusive butikker findes i shoppingcentret Akmerkez.

Spies' gæster om Istanbul

Endu ingen bedømmelser af rejsemålet

Skriv bedømmelse
 • Natteliv
 • Børnevenligt
 • Mad & Drikke
 • Seværdigheder
 • Shopping
Klima og vejr
 • januar
8°3°
2
Soltimer pr. dag
13
Regnfri dage
 • februar
9°2°
3
Soltimer pr. dag
13
Regnfri dage
 • marts
11°3°
4
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • april
16°7°
6
Soltimer pr. dag
19
Regnfri dage
 • maj
21°12°
8
Soltimer pr. dag
22
Regnfri dage
 • juni
25°16°
10
Soltimer pr. dag
24
Regnfri dage
 • juli
28°18°
11
Soltimer pr. dag
26
Regnfri dage
 • august
28°19°
10
Soltimer pr. dag
25
Regnfri dage
 • september
24°16°
8
Soltimer pr. dag
23
Regnfri dage
 • oktober
20°13°
5
Soltimer pr. dag
20
Regnfri dage
 • november
15°9°
3
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • december
11°5°
2
Soltimer pr. dag
14
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer og 30 min.

Afrejse

Du kan rejse til Istanbul hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på dit rejsebevis. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Køretiden fra Istanbul Atatürk Lufthavn til centrum er ca. 40 minutter (ca. 25 km).
Fakta

Vores service

Opholdet i Istanbul er på egen hånd.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande, heriblandt Tyrkiet, kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Tyrkiske lira (TRY). Ved større indkøb kan det ofte betale sig at betale med euro (EUR). De fleste internationale kort accepteres hos flere butikker og restauranter. Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Tyrkisk. De fleste, der arbejder inden for turistindustrien, taler dog i en vis grad engelsk og tysk.

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse