Oplevelser i Berlin

Fem ting du ikke må misse i Berlin

Spring turistfælder, sightseeingture og lange køer over, når du tager til Berlin. Her får du fem tips til gode smagsprøver på byens kreativitet, charmerende råhed, folkeliv og hippe gemmesteder.

1. Søndag i Mauerpark

Det er en yndet berlinsk søndagsfornøjelse at gå på loppemarked (Flohmarkt eller Trödelmarkt). Mauerpark er et af de mest populære, og her er loppemarkedet blevet genopfundet, så det nu er en stor happening med titusindvis af besøgende hver weekend. Her blander thailandske taskedesignere sig med hipsters, gamle minder, øl, pølser og open air-karaoke.

Gleimstraße 55, 104 37 Prenzlauer Berg.

Mauerpark

Mauerpark

Me Collectors Room

Me Collectors Room

2. Me Collectors Room

En privat kunstsamling med en særlig æstetik og historie. Foruden en del samtidskunst er her en fantastisk samling af megalomanist historisk memorabilia fra 1600- og 1700-tallets Wunderkammern (raritetskabinetter). Her samlede Europas rige sjove, utrolige og bizzare ting fra grænselandet mellem naturhistorie, geologi, arkæologi, etnologi og antikviteter. Fantastisk udstilling!

Auguststraße 68, Mitte. www.me-berlin.com

3. Shopping på Tortrasse og omegn

Siden Murens fald er området blevet hjemsted for gallerier og kunstnere fra hele verden. I de omkringliggende gader, bl.a. Auguststrasse, Sophienstrasse og Tucholskystrasse, ligger gallerierne side om side. Kvarteret har stadig en charmerende råhed over sig, men kunstnermiljøerne har gjort området attraktivt, og smarte restauranter, nyistandsatte butikker og tjekkede gallerier har holdt deres indtog.

Kadewe

4. Luksus i Kadewe

Gå ned ad Kurfürstendamm og dyrk vinduesshopping, og tag turen ind i det store KaDeWe-varehus. Alle forventninger om, at det nok er en turistfælde, bliver gjort til skamme. Den 7000 kvadratmeter store delikatesseafdeling er forrygende og turen værd i sig selv. Nap et par østers og et glas vin, eller spring herlighederne over og snup en currywurst på næste gadehjørne.

Tauentzienstraße 21–24, Schöneberg. kadewe.de

5. Klunkerkranich

Det er ikke til at vide, når man slentrer ned ad Neuköllns hovedstrøg, at seks etager oppe over en ordinær shopping-arkade ligger bydelens hippeste taghave og rooftop-bar. Den startede som hemmeligt rave-sted, men er nu officielt godkendt til rekreative formål på de 2.500 kvm beton af øverste P-dæk. Fra Klunkerkranich-baren med bænke og træterrasser har du en fantastisk udsigt til resten af Berlin med alle de berømte vartegn.

Klunker Kranich, Karl Marx strasse 66, 120 43 Neukölln. klunkerkranich.de

Klunkerkranich

Klunkerkranich