Det vestlige Lesbos

Tag med på heldagsudflugt på den vestlige del af Lesbos og oplev øens smukke landskaber!

  Fakta

 • Dag:
  Lørdag
 • Varighed:
  Heldagsudflugt cirka kl. 8.30-18.
 • Pris:
  42 EUR pr. voksen, 23 EUR pr. barn.

  Børn 0-2 er gratis. Børneprisen gælder børn 2-10 år. Mad og drikkevarer indgår ikke. Der kan købes frokost i Sigri.
 • Sprog:
  Engelsktalende guide.
 • Godt at medbringe:
  Gode sko, badetøj, håndklæde og badesandaler. Og en flaske vand. Der kan blive varmt i den forstenede skov om sommeren.
 • Øvrigt:
  Entré til museet om den forstenede skov koster 3 euro/person. Kvinder er forment adgang til hovedkirken.
 • Sådan bestiller du:
  Du kan bestille udflugten ved at kontakte en Spies-guide på rejsemålet.
Lesbos er en imponerende ø, hvor naturens mange ansigter viser sig, efterhånden som man kommer rundt på den grønne og frodige ø. Oliventræerne, som står i haverne, danner en skarp kontrast til det golde område i vest med den forstenede skov. Kort og godt: her er meget at opleve!

Vores første stop er uden for bjergbyen Skalaochori, hvor vi stifter bekendtskab med skildpadderne, der bor i områdets sø. Derefter kører vi langs den vestlige del af øen mod den forstenede skov og stopper på vejen i den maleriske bjergby Vatoussa, hvor der er mulighed for at nyde en kop kaffe, eller hvad man nu har lyst til. Vi fortsætter gennem bjerglandskabet i retning mod den 20 millioner år gamle forstenede skov. Før vi begiver os ned mod kysten, stopper vi på det 634 meter høje bjerg Ordymnos, hvor et af øens aktive klostre, St john Theologos, ligger, og hvor vi får chancen for at lære lidt om øens religiøse liv. Efter klostret begynder vi at nærme os den forstenede skov, hvor der findes næsten 200 træstammer, som er mellem en halv og seks meter høje. Den forstenede skov er unik af sin art i hele Europa.

Derefter sætter vi kursen mod den lille by fiskerby Sigri på den vestligste del af øen, hvor vi gør holdt for at spise frokost. Der bliver også tid til at slentre en tur i byen, som er kendt for sine hvidmalede huse. Du kan også vælge at besøge det naturhistoriske museum, der giver et indblik i øens naturhistorie med fokus på den forstenede skov. I Sigri findes desuden en badevenlig sandstrand.
Praktisk information

Hvad koster det at tage børn med på udflugt? Hvor bliver vi hentet? Her har vi samlet al den information, du har brug for at vide om vores udflugter.