Samariakløften

Bind vandreskoene og tag med på en udfordrende udflugt til Samariakløften på Kreta - en aktiv ferieoplevelse med spændende vandring i storslåede og til tider svært fremkommelige naturomgivelser.

  Fakta

 • Dag:
  Tirsdag . Den første planlagte udflugtsdag er 14/5, men datoen kan blive ændret pga. vejret og antal bestillinger.
 • Varighed:
  Heldagsudflugt cirka kl. 6-20.
 • Pris:
  47 EUR pr. voksen, 23 EUR pr. barn.

  Børneprisen gælder for børn i alderen 6-11 år. Entré til Samariakløften og billetten til bådturen fra Agia Roumeli indgår ikke i udflugtsprisen. Entré til kløften koster 5 EUR pr. person, og bådturen koster ca. 13 EUR pr. voksen og 6,5 EUR for børn i alderen 5-12 år. Let morgenmad indgår. Øvrige måltider og drikkevarer kan købes før og efter vandreturen i kløften. Der ligger flere tavernaer i Agia Roumeli.
 • Sprog:
  Skandinavisktalende guide.
 • Godt at medbringe:
  Let og bekvemt tøj. Gode vandresko. Badetøj. En vandflaske, der kan fyldes op under hele turen samt snacks.
 • Øvrigt:
  Vandringen er fysisk krævende og foregår i udfordrende og kuperet terræn, og der forekommer stejle stigninger. Spies fraråder, at personer med et bevægelseshandicap deltager i turen gennem Samariakløften. Spørg gerne din Spies-guide til råds. Fra visse rejsemål arrangeres udflugten kun i højsæsonen.
 • Sådan bestiller du:
  I højsæsonen kan udflugten som regel bestilles hjemmefra – enten sammen med rejsen eller via ”Min side”. Hvis der er ledige pladser, samt først og sidst på sæsonen, kan du normalt bestille udflugten på rejsemålet ved at kontakte en Spies-guide.
Tidligt om morgen drager vi vestpå op i bjergkæden Lefka Ori, 'de hvide bjerge', til højsletten Omalos, hvor vandreturen begynder. Samariakløften har spillet en stor rolle i Kretas historie og specielt under kretensernes frihedskamp. Den har også inspireret til et væld af myter og ansås før i tiden for at være hjemsøgt af onde ånder.

De op mod 600 meter høje klippevægge går lodret ned til det smalleste sted i kløften, som blot måler tre meter. Denne kløft savner modstykke i Europa! De første fire kilometer ned slutter ikke, før vi når kløftens bund. På vej nedad passerer vi den lille kirke Agios Nikolaos, og nogle kilometer inde i selve kløften ser vi ruinerne af byen Samaria. Her kan vi hvile en stund i skyggen fra træerne ved den byzantinske kirke.

Hvis vi har heldet med os, får vi et glimt af den sky bjergged Kri-Kri, som stadig lever vildt her i naturen. Den naturinteresserede kan få fantastiske naturoplevelser mellem de høje og stejle bjergvægge. Når vi har passeret den tredje og den smalleste passage, Sideroportes (jernportene), kan vi skimte havet. I byen Agia Roumeli kan vi tage os en dukkert i havet og få lidt at spise, inden vi tager båden til Sougia, hvor bussen sørger for vores hjemtransport.
Praktisk information

Hvad koster det at tage børn med på udflugt? Hvor bliver vi hentet? Her har vi samlet al den information, du har brug for at vide om vores udflugter.