Bjergvandring Las Lagunetas

En fin vandretur med guide på den nordøstlige del af Gran Canaria. Oplev en frodig ravine og nyd den imponerende udsigt over Las Palmas og omgivelserne.

  Fakta

 • Dag:
  Torsdag fra 17/10.
 • Varighed:
  Heldagsudflugt cirka kl. 7.30-17.
 • Pris:
  60 EUR pr. voksen, 60 EUR pr. barn.

  Mad og drikke indgår ikke. Medbring madpakke, der er ikke er mulighed for at købe noget på vejen. Transport indgår fra rejsemålene på den sydlige del af Gran Canaria.
 • Sprog:
  Skandinavisktalende guide.
 • Godt at medbringe:
  Mindst 1,5 liter vand, madpakke (på vej op i bjergene standser vi ved et supermarked, hvis du vil supplere op med noget) og solcreme samt gode sko at vandre i. Vi anbefaler, at du ifører dig lag på lag-tøj samt en vind- og vandtæt jakke. Du kan låne rygsæk og vandrestav samt leje vandresko ved vandringens start, hvis du ikke har medbragt udstyr hjemmefra.
 • Øvrigt:
  Vandringerne er 6-10 km lange og tager 3-4 timer. Der deltager altid mindst to guider, så du på dagen har mulighed for at vælge den strækning og det tempo, der passer dig. Alle bjergvandringer kræver god kondition og godt helbred. Bemærk, at vandringerne foregår i en relativt pæn højde, så vejret og temperaturen kan variere fra 4 til 25 grader. Udflugten arrangeres i vinterhalvåret fra 17/10 2024.
 • Sådan bestiller du:
  I højsæsonen kan udflugten som regel bestilles hjemmefra – enten sammen med rejsen eller via ”Min side”. Hvis der er ledige pladser, samt først og sidst på sæsonen, kan du normalt bestille udflugten på rejsemålet ved at kontakte en Spies-guide.
Landsbyen Las Lagunetas er udgangspunkt for mange fine vandrestier. På denne tur vandrer vi normalt op mod den grønne og frodige lavine Barranco de la Mina – mineravinen.

Barranco de la Mina er opkaldt efter de mange vandingskanaler, som blev gravet ud af bjergsiderne for over 500 år siden. Arbejdet blev udført ved håndkraft med hakker og spader som eneste hjælpemidler efter ordre fra det castilianske kongehus. Årsagen var, at man ville lede ferskvand ned til øens hovedby Las Palmas, som dengang var under opbygning. Var dette ikke lykkedes, havde man formentlig været nødt til at flytte hovedstaden et andet sted hen.

Adgangen til vand gør, at vi året rundt mødes af en imponerende frodighed og blomsterpragt på vores vandring, og vi kommer blandt andet til at se mandeltræer, kastanjetræer og valnøddetræer samt urten purpurslangehoved.

I løbet af turen gør vi holdt for at spise vores medbragte mad, og dagens vandring afsluttes på byens eneste restaurant, hvor man kan købe sig noget at drikke.
Praktisk information

Hvad koster det at tage børn med på udflugt? Hvor bliver vi hentet? Her har vi samlet al den information, du har brug for at vide om vores udflugter.