Elafonissi

En heldagsudflugt med bus til Grækenlands nok smukkeste strand, Elafonissi - et rigtigt paradis på Kretas sydvestkyst. Den fine strand og det krystalklare vand indbyder til solbadning, svømmeture, snorkling og afslapning.

  Fakta

 • Dag:
  Mandag og i perioden 15/6-27/9 også onsdag. Den første udflugt planlægges at køre 20/5, men datoen kan blive ændret pga. vejret og antal bestillinger.
 • Varighed:
  Heldagsudflugt cirka kl. 8-17.30.
 • Pris:
  43 EUR pr. voksen, 21 EUR pr. barn.

  Der indgår ingen måltider, men der kan købes mad og drikke undervejs. Lette måltider kan også købes ved stranden og skal som regel betales med kontanter.
 • Sprog:
  Skandinavisktalende guide.
 • Godt at medbringe:
  Badetøj, håndklæde og en flaske vand.
 • Øvrigt:
  Der er 600-800 meter at gå fra busparkeringen til stranden.
 • Sådan bestiller du:
  I højsæsonen kan udflugten som regel bestilles hjemmefra – enten sammen med rejsen eller via ”Min side”. Hvis der er ledige pladser, samt først og sidst på sæsonen, kan du normalt bestille udflugten på rejsemålet ved at kontakte en Spies-guide.
Vejen hertil går gennem et storslået landskab langs den imponerende bjergkæde Lefka Ori, 'de hvide bjerge'. Vi passerer små byer og sletter med olivenlunde og vin-, appelsin- og citronplantager. Der bliver et kort stop i byen Elos, hvor man kan købe mad og drikke. Derefter fortsætter vi langs snoede veje gennem dybe grønne dale for til sidst at ankomme til den sagnomspundne Elafonissi-strand.

Farvekontrasten mellem det fine sand sand og det turkisblå hav gør dette til en af Kretas absolut smukkeste strande. Ud for den lavvandede lagune ligger en lille ø, som er bundet sammen med stranden via et koralrev, man kan gå til.

Her bliver vi hele dagen for at nyde solen, slappe af i det bløde sand og bade i det kølige hav.

På tilbagevejen stopper vi igen i byen Elos, hvor der er mulighed for at benytte toilettet.
Praktisk information

Hvad koster det at tage børn med på udflugt? Hvor bliver vi hentet? Her har vi samlet al den information, du har brug for at vide om vores udflugter.