Bjergvandring Camino de la Plata

En fin og populær vandring med varieret natur og fantastiske udsigter. Camino de la Plata, Sølvruten, er en del af Gran Canarias Caminos Reales – kongeveje – der udgør et netværk over hele øen.

  Fakta

 • Dag:
  Onsdag til og med 17/4.
 • Varighed:
  Heldagsudflugt cirka kl. 7.30-17.
 • Pris:
  60 EUR pr. voksen, 60 EUR pr. barn.

  Mad og drikke indgår ikke. Medbring madpakke og drikkevarer, da der ikke er mulighed for at købe noget på vejen. Transport indgår fra rejsemålene på den sydlige del af Gran Canaria.
 • Sprog:
  Skandinavisktalende guide.
 • Godt at medbringe:
  Mindst 1,5 liter vand, madpakke (på vej op i bjergene standser vi ved et supermarked, hvis du vil supplere op med noget) og solcreme samt gode sko at vandre i. Vi anbefaler, at du ifører dig lag på lag-tøj samt en vind- og vandtæt jakke. Du kan låne rygsæk og vandrestav samt leje vandresko ved vandringens start, hvis du ikke har medbragt udstyr hjemmefra.
 • Øvrigt:
  Vandringerne er 6-12 km lange og tager 4-5 timer. Der deltager altid mindst to guider, så du på dagen har mulighed for at vælge den strækning og det tempo, der passer dig. Alle bjergvandringer kræver god kondition og godt helbred. Bemærk, at vandringerne foregår i en relativt pæn højde, så vejret og temperaturen kan variere fra 4 til 25 grader. Udflugten arrangeres til og med 17/4 2024 og derefter igen fra 16/10 2024.
 • Sådan bestiller du:
  I højsæsonen kan udflugten som regel bestilles hjemmefra – enten sammen med rejsen eller via ”Min side”. Hvis der er ledige pladser, samt først og sidst på sæsonen, kan du normalt bestille udflugten på rejsemålet ved at kontakte en Spies-guide.
Selv om ruten opstod for flere hundrede år siden, er den stadig en stor oplevelse den dag i dag. Anlæggelsen af stien blev finansieret i 1800-tallet af en lokal godsejer for at forbedre det eksisterende rutenet og muligheden for at transportere varer mellem nord og syd. Vejen er belagt med sten, som er sirligt lagt ved siden af hinanden i sektioner. At den stadig er så velbevaret, siger en del om datidens stensætningsarbejde.

Vi kører med bus op i 1000 meters højde, og bevæger os derfra videre til fods. I bjergene hersker der en mærkbar og afslappende stilhed. Vi spiser vores medbragte madpakker (indgår ikke i prisen) og nyder den storslåede udsigt. I klart vejr kan vi se naboøerne - og muligvis helt til Afrika, hvis vi er heldige.
Praktisk information

Hvad koster det at tage børn med på udflugt? Hvor bliver vi hentet? Her har vi samlet al den information, du har brug for at vide om vores udflugter.