Cairo og pyramiderne - med skandinavisktalende guide

"Den, der ikke har set Cairo, har ikke set verden". Omtrent sådan lyder det i 'Tusind og én nats eventyr', og vi er ikke utilbøjelige til at være enige. Det er en by, du aldrig vil glemme.

  Fakta

 • Dag:
  Søndag til og med 3/3 2024 samt 31/3 2024.
 • Varighed:
  Heldagsudflugt cirka kl. 01-22.
 • Pris:
  179 EUR pr. voksen, 95 EUR pr. barn.

  Frokost indgår. Drikkevarer kan købes. Entré til Keopspyramiden (ca. 900 EGP) indgår ikke og skal betales separat. De angivne priser gælder fra Hurghada og Makadi Bay. Fra El Gouna skal der betales et transfertillæg på 15 EUR pr. person. Bestilles udflugten hjemmefra, betales transfertillægget på rejsemålet.
 • Sprog:
  Skandinavisktalende guide.
 • Aldersgrænse:
  Man skal være 2 år eller ældre for at deltage i denne udflugt.
 • Godt at medbringe:
  Morgenmadsboks (bestilles i hotellets reception), pude og trøje til busturen samt lommepenge i egyptiske pund.
 • Øvrigt:
  Ved seværdighederne er det altid engelsktalende, officielle lokalguider, der står for guidningen. Det er forbudt at fotografere og filme i pyramiderne og på det egyptiske museum. Lider du af vejrtrækningsproblemer, klaustrofobi eller astma, anbefaler vi ikke, at du går ind i pyramiderne. Gangbesværede bør rådføre sig med Spies-guiden, inden udflugten bestilles. Udflugten anbefales ikke til mindre børn på grund af den lange busrejse.
 • Sådan bestiller du:
  I højsæsonen kan udflugten som regel bestilles hjemmefra – enten sammen med rejsen eller via ”Min side”. Hvis der er ledige pladser, samt først og sidst på sæsonen, kan du normalt bestille udflugten på rejsemålet ved at kontakte en Spies-guide.
Cairo ligger ca. 500 km fra Hurghada, så vi kører tidligt om morgenen. Undervejs standser vi og får lidt morgenmad, og senere, ved ottetiden om morgenen, er vi fremme. Mens vi kører gennem Egyptens fascinerende ørkenlandskab, hører vi om landets og Cairos verdensberømte historie. Vores kompetente guider forsyner os med en solid basisviden, så vi kan få så meget som muligt ud af vores besøg i denne historiske by.

Dagen i Cairo ser stort set ud som følger (ændringer i rækkefølgen kan forekomme):

Vi begynder dagen på det egyptiske museum. Her ser man alle de historiske genstande, som mange af os kun har læst om. Vi ser nogle af de mest interessante eksempler på den enestående kulturelle rigdom, faraonerne efterlod sig. Der bliver også tid til at slentre rundt på egen hånd i museets sale.

Efter frokost forbereder vi os på det, som de fleste har ventet på: pyramiderne og Sfinksen! Når bussen nærmer sig Giza, ser vi dem først på afstand. Vi studerer de hemmelighedsfulde kolosser fra alle vinkler, og der er også mulighed for at komme ind i det inderste af pyramiderne. Tænk at få lov til at stå i de grave, hvor de mægtige faraoner har ligget og ventet på at genopstå i dødsriget.

Efter dette besøg får vi mulighed for at stå ansigt til ansigt med en meget gammel og mystisk mand. Chepren hedder han, og han er afbildet som sfinks ved pyramiderne. Vi ser, at tiden har sat sine spor i verdens måske mest kendte ansigt. Men når man tænker på, at han er over 3500 år gammel, er det fuldt forståeligt.

Efter en indholdsrig dag er det på tide at vende sydpå igen i retning mod Hurghada, og med ørkenen som baggrund kan du læne dig tilbage og fordøje alle dagens mange indtryk.
Praktisk information

Hvad koster det at tage børn med på udflugt? Hvor bliver vi hentet? Her har vi samlet al den information, du har brug for at vide om vores udflugter.