Logo til Spies
Se dine gemte hoteller

Jeepsafari – hemmeligheden bag Kretas vin og oliven

Oplev det ægte Kreta på denne udflugt og lær alt om vin- og olivenolieproduktion. Nyd smuk natur og god mad!

    Fakta

  • Dag:
    Mandag , onsdag og fredag.
  • Varighed:
    Halvdagsudflugt cirka kl. 9-15.
  • Pris:
    89 EUR pr. voksen, 69 EUR pr. barn.

    Børneprisen gælder for børn i alderen 8-12 år. Transport, en traditionel kretensisk frokost, adgang til olivenfabrikken og vingården inkl. smagsprøver indgår. Drikkepenge samt drikkevarer på tavernaen indgår ikke.
  • Sprog:
    Engelsktalende guide.
  • Aldersgrænse:
    Man skal være 8 år eller ældre for at deltage i denne udflugt.
  • Godt at medbringe:
    Solcreme, bekvemme sko samt en lun trøje eller jakke om foråret og efteråret. Hvis du vil købe noget på vingården eller olivenfabrikken, bør du også medbringe kontanter.
  • Øvrigt:
    Udflugten gennemføres med 6-8 personer i hvert køretøj. Alkohol serveres kun til gæster over 18 år.
  • Sådan bestiller du:
    Du kan bestille udflugten ved at kontakte en Spies-guide på rejsemålet.
Udflugten starter fra Rethymnon, hvor vi bliver hentet ved hotellet og kører 6-8 personer i hvert køretøj mod Klados' vingård i Panormos. Vi bliver budt velkommen af vingårdens ejere, som tager os med på en guidet tur rundt på gården og lader os smage på den egenproduceret vin.

Turen fortsætter derefter gennem tre små landsbyer i Milopotamos: Dafnedes, Apladiana og Agridia. Undervejs nyder vi de frodige omgivelser, frisk luft og smukke udsigter. Til sidst når vi det historiske Halepa-kloster, som engang var et tilflugtssted for kretensiske oprørere under borgerkrige. Her stopper vi for at nyde den magiske udsigt over dalen og Kretas højeste top Psiloritis – en perfekt fotomulighed!

Vi fortsætter vores tur gennem maleriske landsbyer, store vinmarker og olivenlunde, og hvis vi er heldige, kan vi beundre vilde ørne og geder tæt på. Vejen fører os til sidst til en traditionel og moderne olivenmølle i landsbyen Melidoni. Her bliver vi vist rundt på en olivenoliefabrik og lærer om olivenhøsten og fremstillingen af olivenolie. Vi smager også på den lokale olivenolie.

Vi afslutter udflugten med et besøg på en lille landsbyrestaurant i Melidoni, hvor vi bliver introduceret til det kretensiske køkken og får prøvet flere lokale delikatesser. Vi nyder ikke kun maden, men også den kretensiske gæstfrihed og service på landsbyens værtshus, inden vi vender tilbage til byen Rethymnon.

En unik udflugt med lokale delikatesser, fantastisk natur og berømt gæstfrihed, som du ikke vil gå glip af!
Praktisk information

Hvad koster det at tage børn med på udflugt? Hvor bliver vi hentet? Her har vi samlet al den information, du har brug for at vide om vores udflugter.