Fem alternative oplevelser i New York

Uanset om det er din første eller tiende gang i New York, har byen altid noget nyt at byde på. Du har sikkert selv et par ting på din liste over steder, du skal besøge, men her får du nogle tips til lidt anderledes og spændende ting at opleve – væk fra de sædvanlige turistruter.

1. NYC Ferry

Til samme pris som en billet til undergrundsbanen kommer du med denne båd fra Wall Street til 34. Street på 40 minutter. Det er en perfekt tur, hvis du vil se alle de kendte bygninger på afstand. I sommerhalvåret kan du sidde ude. Billetten er gyldig i halvanden time, hvis du vil hoppe af og på undervejs.

(East River) Pier 11 @ Wall Street (Financial District). ferry.nyc

NYC Ferry

NYC Ferry

The Campbell Bar i New York

2. The Campbell Bar

Denne smukke historiske bar finder du på Grand Central Terminal. Baren fra begyndelsen af 1900-tallet er en oase i mylderet udenfor. Baren var kontor for jernbanedirektøren John W. Campbell, deraf navnet og beliggenheden.

15 Vanderbilt Avenue @ 43rd Street (Midtown). thecampbellnyc.com

Russ and Daughters i New York

3. Russ and Daughters

Når du er i New York, bør du smage ægte jødisk mad. Butikken har været drevet af samme familie siden starten af 1900-tallet, og for mange er den en institution på Manhattan. Der er ingen siddepladser, men bestil en bagel med laks og cream cheese og sæt dig på en af bænkene udenfor.

179 E Houston Street (Lower East Side). russanddaughters.com

4. Washington Square Park

I Greenwich Village, omgivet af NYU-universitetet, ligger den bedste lille park, der tiltrækker mennesker med mange forskellig baggrunde. Her er hundeluftere, en legeplads og gademusikanter. Her læses poesi op, dansere oprtræder, og folk bader i springvandet.

Greenwich Village. washingtonsquarepark.org

Washington Square Park

Washington Square Park

Museum of Arts and Design

Udsigt fra restaurang Robert

5. Museum of Arts and Design

Dette kunst- og designmuseum har en perfekt størrelse, og beliggenheden er god lige ved Columbus Circle og det sydvestlige hjørne af Central Park. Du bør ikke gå glip af museets restaurant Robert, hvorfra der er en fantastisk udsigt over dele af parken, Uptown og Columbus Circle. Bestil bord ved vinduet.

robertnyc.com. 2 Columbus Circle (Upper West Side). madmuseum.org