Strand på Cypern

Teds bedste Cypern-tips

Efter 13 somre på Cypern er vores medarbejder Ted Grönberg en af dem, som ved mest om dette populære og solrige rejsemål. Her deler han sine bedste tips fra øen.

I 2006 var Ted netop vendt tilbage til Sverige efter otte måneder i Australien. Lysten til at arbejde i udlandet med sol og svømning var stor. Ved et tilfælde så han en annonce, hvor vores svenske søsterselskab Ving søgte livreddere på Cypern, hvilket passede ham perfekt, fordi han i forvejen var uddannet livredder og svømmeinstruktør.

– Blot få dage efter jobsamtalen på hovedkontoret i Stockholm sad jeg på et fly til Cypern. Set i bakspejlet kan jeg roligt sige, at det er en af de bedste beslutninger i mit liv.

I dag kalder Ted Cypern for sit andet hjem. Og efter at have tilbragt så meget tid på øen, er der selvfølgelig mange guldkorn, som han gerne vil dele ud af. Men inden vi går i detaljer, har han et helt klart tip:

– Tag til Cypern - punktum! Jeg er helt sikker på, at du vil blive lige så forelsket i denne vidunderlige ø, som jeg er! Mange steder på øen har de seneste år fået en ægte ansigtsløftning, og der er virkelig noget for enhver smag.

Ted Grönberg vid poolen på O.B.C Cypern

Ted Grönberg

Strande på Cypern

Nissi Beach

En af Europas fineste strande! Jeg går herhen, fordi alt er her. Det blå vand og den lange strand har ganske enkelt så meget at byde på. På den ene side plejer børnefamilierne at holde til - her er der lidt mere roligt på restauranterne og barerne. På den anden side er der lidt mere gang i den med pumpende musik, drinks og festende unge mennesker. Det er bare at mærke efter, hvilket humør man er i, inden man tager herhen.

Nissi Beach

Nissi Beach

Landa Golden Beach

– Dette er stranden, som jeg går til, når jeg bare vil have det fredeligt og skønt. Den ligger lidt efter Nissi Beach og er lige så fin, men med færre besøgende. Mit bedste strandtip til dig, der rigtig gerne vil slappe af en dag. Jeg tager selv herhen på mine fridage, hvor jeg gerne vil væk lidt og bare slappe af. Stranden er også perfekt for familier med børn, og der er en hyggelig restaurant med god mad og fin service.

Konnos Beach

– Jeg tager hertil for at få en ægte middelhavsfølelse. Med en siksakvej, der snor sig ned til stranden, oser stedet virkelig af ferie og hverdagsluksus. Du bliver forelsket med det samme! Det er svært at forklare - det skal ganske enkelt opleves. Der findes også en hyggelig restaurant og masser af vandsport. Mit tip er at tage hertil tidligt på dagen for at få en af ​​de bedste liggestole og så blive hele dagen for at opleve den smukke solnedgang.

Konnos Beach

Konnos Beach

Mad på Cypern

Meze

– Når du er på Cypern, skal du selvfølgelig prøve det lokale køkken. Den bedste måde at prøve lidt af hvert på er at bestille en meze. De fås normalt i to forskellige varianter af kød og fisk. Et tip er ikke at spise dig mæt i de fantastiske salater og saucer, der kommer først, men at gemme lidt plads til kødet og gryderetterne, som kommer til sidst. Spørg gerne nogen af ​​dem, der bor eller arbejder på øen, om de kan anbefale et meze-sted. Det kan ofte betale sig at tage lidt udenfor turistområderne for at få den der ægte meze-oplevelse.

Gyros

– Kød i brød med tzatziki og grøntsager. Det behøver ikke være mere kompliceret end det! Et lille tip er at bede om lidt pommes frites på toppen for at få den virkelig lokale smag.

Desserter med rosenvand

– Min absolutte favorit! Måske ikke noget der passer til alle, men en lidt anderledes smagsoplevelse, der bestemt er en smagsprøve værd. Rosenvand er en specialitet på Cypern, og det bruges i alt fra skønhedsprodukter til kager. Smagen er svær at beskrive, men jeg vil sige, at den minder om blomster med en tydelig duft af roser.

Meze skild

Udflugter på Cypern

Ud på havet

– En dag ude på det turkisfarvet hav er noget, du ikke må gå glip af. Uanset om det er en hel- eller halvdagsudflugt, er det noget, som du vil huske længe efter, at er du kommet hjem. At mærke den friske havluft og opleve de svalende dukkerter, hvor man kigger helt til bunds er fantastisk. Der er masser af muligheder, lige fra en katamarantur ved solnedgang til partybåde, hvor musikken dunker non-stop.

Lejebil

– Noget jeg virkelig vil anbefale, er at leje en bil, scooter eller cykel i et par dage og udforske øen, eller i hvert fald nærområdet. Kør for eksempel til Pafos, hovedstaden Nicosia, eller tag en dag i Troodosbjergene. Tag scooteren til Capo Greco og se solnedgangen eller bare en dejlig cykeltur i lokalområdet. Der er en meget flot park med statuer ovenfor Ayia Napa med fantastisk havudsigt. Tag cyklen dertil og få en kop kaffe - eller hvorfor ikke forkæle dig selv med en aften i tivoli, som ligger midt i byen?

Turkosa vatten på Cypern

Natteliv og fest på Cypern

Bedste pubber

Paddys Bar
– En irsk pub, som ligger midt på bargaden i Ayia Napa. Indrettet på en klassisk irsk måde med masser af stemning. Det føles som et Irland på Cypern! Levende musik hver aften og en vidunderlig atmosfære.

Tommy's Pub
– Karaoke og store udendørs siddepladser. Her finder du en dejlig blanding af mennesker i alle aldre. Også centralt beliggende i Ayia Napa.

Bedste natklubber

Grabbarna Grus og Blue Moon Bar
– Et must, hvis du er skandinavisk og sulten efter en fest! Perfekt til en hel aften med god musik og god stemning.

Castle club
– Heftig, stor natklub med fem forskellige dansegulve med forskellige typer musik på hver. her findes med garanti noget for enhver smag!