Hoteller (25)

Rejser til Finland

Nokia, Marimekko, moderne design, isbadning og flamberet bjørnefilet. Der er ikke langt til spændende oplevelser i Nordens mest eksotiske hovedstad.

Republikken Finland grænser op til både Norge, Sverige og Rusland, og denne beliggenhed har sat sit præg på finsk historie og kultur: Landet var Nordens forpost mod øst og dannede samtidig også bro mellom øst og vest. Finland er desuden et af verdens sørigeste lande og bliver da også kaldt 'De tusind søers land' på grund af dets 187.000 søer.

Helsinki er en behageligt uprætentiøs by med frodige parker, majestætiske bygninger fra århundredskiftet og en gammeldags cafékultur. Men når det kommer til moderne teknologi og nyskabende design, er der ikke meget, der minder om svundne tider. I 2012 blev Helsinki udnævnt til verdens designhovedstad, og byen har mange arkitektoniske perler, ligesom musik- og udelivet i høj grad også er tidssvarende. Det finske folk deler gerne ud af varmen i kulden, og selv om de fleste hoteller har sauna, er det spaafdelingerne, som er mest populære.

Find dit hotel
Vejr og klima
Hvornår er vejret bedst i Finland?
Spies tilbyder rejser til Finlands hovedstad, Helsinki, som byder på behageligt varme og lyse somre med 19-22 grader i juni, juli og august. Sent forår og tidligt efterår ligger dagtemperaturerne på 14-15 grader for derefter hurtigt at falde i oktober og november og komme under frysepunktet fra december til marts. Der er risiko for nedbør året rundt, dog er risikoen mindst i maj og størst i november, december og januar. Desuden falder der tit sne om vinteren.
Pas og visum
For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. For mere information henviser vi til Finlands ambassade på telefon 33 13 42 14.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Finlands ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Finland.

Rejser til Finland

Helsinki
Det centrale hovedstrøg i Helsinki er Esplanaden, som byder på hyggelige caféer, et myldrende folkeliv og en smuk park tegnet af den tyske arkitekt, Carl Ludvig Engel.

Find din rejse til Finland