Den Franske Riviera
Den Franske Riviera
Inspiration

Seværdigheder i Nice

24 timer i Nice. Oplevelser, hoteltips og restauranter – sådan får du mest muligt ud af et døgn i den franske ferieby Nice.

– Nice er min absolutte favoritby i Frankrig. Det er det perfekte sted til en weekendrejse, og selv på få dage kan man nå at se og opleve en hel masse ting der, siger Ingrid Osa, der arbejder for Spies' norske søsterselskab Ving. Her deler hun ud af sine bedste rejsetips.

Publiceret: 21. marts 2023

Promenade des Anglais

Langs Promenade des Anglais ligger der strande, hoteller og restauranter.

Østers på Le Cafe De Turin Nice

Det franske køkken byder på uendeligt mange lækre sager – østers f.eks.

Bageri i Nice

Husk endelig at gemme plads til dessert!

Morgen og formiddag

06.00: Bonjour!

Når du lander i Nice kan du glæde dig over kort afstand fra lufthavnen til centrum. Det tager faktisk kun et kvarter med taxi, bus eller tog. Mange af de mest populære hoteller ligger langs med den langstrakte strandpromenade Promenade des Anglais, og du kan vælge mellem hoteller i alle prisklasser.

08.00: Oplev den summende havn

I byens lille havn ligger der alt fra enorme luksusyachter til små fiskerbåde. Ved kajen står de lokale fiskere og sælger dagens fangst direkte fra deres både. Her kan du gå en tur og lade dig fascinere af den lokale stemning.

I Nices charmerende havn er den lokale stemning tydelig.

09.30: Strandsafari langs Promenade des Anglais

I den vestlige del af havnen begynder Promenade des Anglais, og langs hele promenaden ligger strandende på rad og række. Nogle af dem tilhører beach clubs eller hoteller, og her skal du betale for liggestole og servering. De fleste vælger i stedet den offentlige stenstrand.

Gå ind i et bageri eller en butik og køb lidt mad med. Det kunne f.eks. være en friskbagt baguette med lidt god ost og skinke, som du kan tage med dig ned til stranden. Du kan også få en kold forfriskning i en af de mange boder langs strandpromenaden.

På Promenade des Anglais er der altid fuld fart på og god stemning.

Eftermiddag

12.00: På vandring gennem den gamle by

Ved den østlige ende af Promenade des Anglais ligger det, som mange kalder det smukkeste område i Nice: den gamle by eller Vieux Nice. Her kan du udforske de snævre gader og alle de små lokale butikker og bagerier.

13.30: Pause på et fransk torv

På torvet i den gamle by finder du markeder med stande, der bugner af frugt, grøntsager, blomster eller antikviteter. Ud på eftermiddagen ryddes der op på stranden, hvorefter der stilles borde og stole op uden for de mange restauranter. Her er der med andre ord altid masser af liv og en hyggelig atmosfære.

14.00: Sen frokost på Le Café de Turin

Denne café på Place Garibaldi er perfekt til en sen frokost. Hvad siger du f.eks. til østers og champagne eller de berømte moules frites (blåmuslinger med pommes frites)? Det skal simpelthen prøves, når man er i Frankrig!

Den gamle by, Vieux Nice, er klart et besøg værd.

Gå en tur i de små gader og udforsk nogle af markederne på torvet.

Moules frites er en lækker fransk klassiker.

15.00: Besøg La Colline du Chateau

Fra den gamle by er der ikke langt til den historiske park La Colline du Chateau. Parken er opkaldt efter slottet, der engang lå her, og som nu er en ruin. I parken er der en café, en legeplads og en høj bakke. Man skal op ad en del trappetrin for at nå toppen, men det er det hele værd. På vejen passerer du både et kunstigt vandfald og flere gode udsigtspladser, hvor du kan nyde den fantastiske udsigt over Nice.

18.00: Eftermiddagsshopping

Hvis du ikke er for træt i benene allerede, er der godt med shoppingmuligheder i den nyere del af Nice. Avenue Jean Medecin er byens hovedgade, der er prydet af mange fine og eksklusive butikker. Her ligger også shoppingcentret Galeries Lafayette, hvor du finder alle de kendte mærkevarer.

Nice er Ingrid Osas yndlingsby i Frankrig.

Den nyere del af Nice har rigtig gode shoppingmuligheder.

Aften

20.30: Middag på L’Escalinada

Fra Galeries Lafayette har du cirka ti minutters gang til denne hyggelige restaurant. Forestil dig små borde med rødternede duge i en lille gård. Stedet er ganske enkelt en oplevelse i sig selv. Her renses den helt friske fisk ved bordet af de dygtige tjenere, og smagsoplevelsen er noget ganske særligt. Husk blot at bestille bord.

22.00: Gør plads i dessertmaven

Til dessert kan du med fordel nyde en crepe på La Vielle Crepe. Eller måske foretrækker du italiensk gelato på en af de mange isbarer? Og ja, de har åbent på dette tidspunkt – og længere endnu.

L’Escalinada

L’Escalinada er en oplevelse i sig selv.

La Vielle Crepe i Nice

Var det noget med en aftencrepe på La Vielle Crepe?

Italiensk is i Nice

...eller måske lidt lækker italiensk gelato?

23.00: Hvil stængerne på det perfekte hotel

Hoteltips i Nice:

Hvis du vil have en fuldendt hoteloplevelse, skal du vælge Negresco. Det er et klassisk luksushotel med en skøn beliggenhed.

Mercure Nice Centre Notre Dame er et andet populært hotel, som ligger på Avenue Notre Dame i hjertet af Nice.

Vil du hellere bo i den gamle bydel? La Perouse er et charmerende hotel i klassisk middelhavsstil med en helt vidunderlig udsigt.

Tip: Nice er bedst i april, maj og september. Der er temperaturen behagelig, og der er ikke så mange turister som om sommeren.

Den Gamle By

Mange anser den gamle by som det smukkeste område i Nice.

Måske får du mulighed for at handle lidt antikviteter på et af byens markeder?

Strandene ligger som perler på en snor langs Promenade des Anglais.