udsigten fra Sacré-Cæur
Eksperternes tips

Meget mere end Mona Lisa

Paris

Seværdigheder, oplevelser og skjulte skatte i Paris

Det er fristende at lægge vejen forbi Eiffeltårnet, Louvre og Triumfbuen, når du kommer til den franske hovedstad. Og jeg vil da også mene, at de alle er et must, når du befinder dig i byernes by, Paris. Ligesom Sacré-Cœur i solnedgangen også er et syn, du ikke må snyde dig selv for. Men hvor finder du de små skjulte skatte og de oplevelser, du ikke finder i guidebøgerne? Her er mine tre bedste bud på mindeværdige oplevelser, der får dig til at føle dig som en lokal.

Tekst & billeder: Maria Byskov
Publiceret: 19. september 2022

Sacré-Cœur

Sacré-Cœur

3 skjulte skatte, du ikke finder i guidebøgerne

1. Østers og lokale lækkerier

Spis østers med de lokale på Le Comptoir du Marché i Saint-Germain. Her står de lokale og hænger ud på gaden ved en vintønde – og du er meget velkommen som turist. Spis østers som (og med) de lokale med de lækreste bobler i glasset. Er du det mindste i tvivl om, hvordan sådan en østers skal angribes på fransk, får du det hele både venligt og nøje forklaret. Min bedste østersoplevelse til dato!

PS: Deres baguette og letsaltede smør smager også, så fuglene synger. Det her er et virkelig hyggeligt sted til en snack og et glas vin, som pitstop eller til en hel aften ved vintønden. Man kan også bestille andre småretter med alt godt fra havet.

Læs mere om Cam de Borde
Adresse: 14, rue Lobineau, 75006 Paris, France

Østers og bobler

Østers på Le Comptoir du Marché

Bar ved  Le Comptoir du Marché

Slå dig ned i baren, eller sæt dig ved en vintønde og nyd dine østers

Østers med topping

Velbekomme!

oste

2. Marché des Enfants Rouge

Der er mange små og lækre markeder i Paris. Et af de fineste madmarkeder finder du i den hyggelige bydel Le Marais. Når du går ind på madmarkedet Marché des Enfants Rouge, mødes du straks af dufte fra krydderurter og solmodne tomater. Mellem boderne med frugt, grønt, blomster og franske oste er der små lækre restauranter og vinbarer, hvor du kan få slukket tørsten eller tilfredsstillet din lækkersult efter franske delikatesser.

Marché des Enfants Rouge, Rue de Bretagne, 75003 Paris, France

Marché des Enfants Rouge

Indgangen gør ikke meget væsen af sig, men man skal ikke skue hunden på hårene.

grøntsager

Indenfor venter nemlig alverdens smagsoplevelser ...

to kaffekopper

... og utrolig lækker kaffe!

3. Seinen på cykel

Lej en cykel og tag en søndagstur på to hjul langs Seinen – floden, som snor sig gennem Paris. Her oplever du den pulserende storby fra en helt anden side. Om morgenen møder du de lokale løbere, cyklister og træningsentusiaster langs flodbredden. Børn lærer at stå på rulleskøjter her, mens de ældre nyder dagens første café au lait. Her er en helt speciel energi, masser af luft og smukke grønne træer, der svejer i vinden over floden. Om sommeren giver de selvsamme træer tiltrængt skygge til dem, der træner eller nyder morgenkaffen. Op ad dagen kan du være heldig at støde ind i et loppemarked eller finde noget flot kunst. Langs floden er der mange små hyggelige caféer, hvor du kan hænge ud og nyde stemningen om dagen eller tage en drink i solnedgangen om aftenen.

Tip: Det er utroligt nemt, enkelt og billigt at leje en bycykel i Paris gennem Vélib’, og der er kommet flere gode cykelstier de seneste år.

kunst ved seinen

Lokal kunst ved Seinen

5 postkort fra Paris, du ikke finder i souvenirshoppen

Det er ikke svært at finde smukke bygninger, seværdigheder og maleriske broer på postkort fra Paris. Men hvor får du de smukkeste pletskud til feriealbummet eller din Instagram?

is der ligner blomster

Is fra Amorino La Huchette

1. Rue Crémieux, 75012 Paris, France

Den smukkeste lille gade, hvor alle huse er malet i forskellige glade farver. Der er malet planter og endda kæledyr på nogle af væggene. Her får du et lille stykke af Paris, du ikke finder andre steder

2. Gaderne i Marais

Jeg kan bruge flere dage på bare at slentre rundt i gaderne i Marais. Dels fordi der ligger nogle af de fedeste butikker, og dels fordi der er SÅ mange hyggelige caféer og vinbarer. Har du fået nok af shopping og kaffe, kan du også bare nyde at kigge på facaderne og al gadekunsten. Det er en kæmpe oplevelse i sig selv!

papirsblomster

Flere butiksfacader prydes af de fineste papirsblomster

3. Sacré-Cœur i solnedgangen

Der er muligvis taget et billede eller to af Sacré-Cœur før, men du må alligevel ikke snyde dig selv for et besøg ved den smukke kirke. Basilique Sacré-Cœur ligger på Montmatres højeste punkt, i 129 meters højde, og på pladsen foran kirken er der den mest magiske udsigt over Paris. Jeg kan varmt anbefale en tur til kirken en halv time før solnedgang. Så kan du nemlig opleve Paris badet i orange og lyserødt lys. Når mørket falder på, bliver kirken oplyst, og du får øje på helt nye nuancer af "det hellige hjerte" – sacré cœur.

4. Ladurée

De smukke farverige franske makroner skal simpelthen spises (og fotograferes!) på Ladurée. Det er en himmelsk mundfuld, og for mange er det endda selve smagen af Paris. Macarons fås i alverdens farver og smagskombinationer, og du finder Ladurées smukt indrettede butikker, restauranter og caféer på 9 forskellige lokationer i Paris’ gader.

Læs mere om Ladurée her, eller besøg deres Instagramprofil

macarons

En af hver, tak!

5. Hotel Dandy

Dette lille boutiquehotel er ikke bare virkelig instagram-venligt. Det er også lækkert, labert og funktionelt. Der er kræset for enhver detalje, og servicen er i top.
Læs mere om Hotel Dandy

Værelse på Hotel Dandy

Værelse på Hotel Dandy. Foto: Hotel Dandy

udsigt fra hotelværekse

Udsigten fra værelset fejler bestemt heller ikke noget

morgenmad

Har man været i Paris, hvis man ikke har spist en croissant (om dagen)?

Maria Byskov

Maria Byskov

Maria har arbejdet for Spies siden 2004 og har boet og arbejdet udenlands i mange år. Hun deler sine bedste tips til bl.a. Cypern, Mellemøsten og storbyer i Europa.