Se hoteller

Rejser til Athen

Grækenland

Velkommen til verdens mest moderne antikke hovedstad! OL 2004 gav ikke bare en unik markedsføring - det betød også en tiltrængt opfriskning af den græske hovedstad.

Al ære og respekt for Dionysos-teateret, Akropolis og museerne, men Athen er også meget mere end antik græsk kunst og kultur. Her er der altid noget nyt at se og opleve: Gå en tur gennem byen og find dine egne favoritsteder blandt barer, tavernaer og natklubber. Athen har nemlig to ansigter - et om dagen og et om natten. Når mørket falder på, bliver stemningen anderledes afslappet på byens pladser, caféer og restauranter, og pludselig føles støj og trafikkaos langt væk.

Stribevis af seværdigheder

Grækenland regnes for kulturens vugge, og Athen er fuld af antikke seværdigheder. Mest kendt er Parthenon på Akropolis, som vogter over byen fra sin klippe. Det Arkæologiske Nationalmuseum, Nationalgalleriet og Alexander Soutzos museum er også et besøg værd, og midt i centrum ligger det gamle Panathenæer-stadion, hvor de første Olympiske Lege i nyere tid fandt sted i 1896.

Fantastisk shopping - fantastisk mad

Athen er stedet for de shopping-lystne, og det meste ligger i gåafstand fra centrum. I forretningerne rundt om Syntagma-pladsen kan du finde alt fra hvidløgsranker til Armani-jakkesæt, mens markedsgaden Monastiraki tilbyder tøj, tæpper, antikviteter, skulpturer, guld og alverdens andre ting. I Kolonaki ligger modebutikkerne side om side, og i den gamle bydel, Plaka, finder du den populære markedshal. Vil du forkæle dig selv efter alle kunstens regler, tager du metroen til Kiffisias, hvor du kan shoppe og slentre i byens fineste bydel. Smagsløgene har også noget at se frem til, for i Athen vrimler det med gode restauranter. Glæd dig til græske specialiteter som souvlaki, moussaka, tsatziki og indbagt ost.

Udflugtsmål

Tag op på kalkstensklippen Lykabettos, som er Athens højeste punkt. Her ligger det lille Agios Giorgios-kapel, hvorfra du har en enestående udsigt over byen. Vil du helt op på toppen, kan du tage kabelbanen, som afgår fra Aristippou-gaden i Kolonaki. Har du lyst til at tage på en lidt længere udflugt, sejler der færger og flyvebåde fra Athens havneby, Pireus, til hele det græske ørige.

Gode transportmuligheder

Det er hurtigt og nemt at komme rundt med metroen, men der findes også mange buslinjer i Athen, og taxi er forholdsvis billigt. Inde i centrum kommer du dog nemmest omkring til fods. Trænger du til en dukkert i havet, hopper du bare på sporvognen til Athens riviera.

Spies' gæster om Athen

Endu ingen bedømmelser af rejsemålet

Skriv bedømmelse
Klima og vejr
 • januar
13°6°
3
Soltimer pr. dag
15°
Temperatur vand
19
Regnfri dage
 • februar
14°7°
5
Soltimer pr. dag
14°
Temperatur vand
17
Regnfri dage
 • marts
16°8°
5
Soltimer pr. dag
14°
Temperatur vand
22
Regnfri dage
 • april
20°11°
7
Soltimer pr. dag
15°
Temperatur vand
22
Regnfri dage
 • maj
25°16°
8
Soltimer pr. dag
18°
Temperatur vand
25
Regnfri dage
 • juni
30°20°
10
Soltimer pr. dag
22°
Temperatur vand
26
Regnfri dage
 • juli
33°23°
11
Soltimer pr. dag
24°
Temperatur vand
28
Regnfri dage
 • august
33°23°
11
Soltimer pr. dag
25°
Temperatur vand
28
Regnfri dage
 • september
29°19°
9
Soltimer pr. dag
23°
Temperatur vand
27
Regnfri dage
 • oktober
24°15°
6
Soltimer pr. dag
21°
Temperatur vand
25
Regnfri dage
 • november
19°12°
4
Soltimer pr. dag
19°
Temperatur vand
21
Regnfri dage
 • december
15°8°
3
Soltimer pr. dag
16°
Temperatur vand
19
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Du kan rejse til Athen hele året med rutefly.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på dit rejsebevis. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Køretiden fra lufthavnen til hotellerne i Athen er ca. 40 minutter (ca. 30 km) .
Fakta

Vores service

Opholdet i Athen er på egen hånd.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder indførte en skat på hotelovernatninger pr. 1. januar 2018. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes. Den bedste kurs får du som regel ved at veksle i Danmark inden afrejse. Kreditkort accepteres i stor udstrækning.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse