Se hoteller (14)

Rejser til Nidri

I Nidri har du alt, hvad du behøver på ferien: strande, tavernaer, gode hoteller og masser af spændende udflugtsmål.
Nidri er et af Lefkas største rejsemål, hvor alt er lettilgængeligt, uanset om du rejser med familien eller de nærmeste venner. Langs hovedgaden ligger der mange restauranter og barer, og de nærmeste strande ligger blot et stenkast herfra. Nede ved havnen ligger tavernaerne side om side, og kan du lide fisk og skaldyr, har du meget at vælge imellem - måske ledsaget af et glas Vertzamo, øens egen vin. Efter maden kan du stige ombord på en af de både, der ligger og venter på at sejle dig ud til de omkringliggende øer. Du kan også leje en bil og køre ud for at finde en taverna uden engelsk menukort - det er ikke så svært på Lefkas.

Hvordan vil du bo?

Luksuriøst eller billigt? Tæt på centrum eller strand? Med eller uden pool? Hos Spies finder du hoteller i alle kategorier, både for dig, der ønsker at slappe af i fred og ro, og for dig, der gerne vil bo lidt tættere på tavernaer og barer. Kunne du tænke dig en dukkert før morgenmaden? Så anbefaler vi Avra Beach, som ligger direkte på stranden. Ønsker du at sidde længe over morgenmaden på balkonen? Så anbefaler vi en lejlighed med havudsigt på f.eks. Corali Beach.

Bo i Lefkas by

Villa Elia ligger på den nordlige del af Lefkas og er et hyggeligt hotel omgivet af en stor have blot få hundrede meter fra stranden og under 3 km fra centrum af øens største by, Lefkas by - eller Lefkas by, som den også kaldes.

Udforsk det græske øhav

Fra Nidri er der utallige muligheder for at se mere af det græske øhav. Er du eventyrlysten, kan du lej en båd med påhængsmotor og sejle ud langs kysten med en picnickurv. Du kan også tage med en af de mange udflugtsbåde fra havnen i Nidri. Strandene og den maleriske havn på øen Meganisi ligger kun 20 minutters sejlads herfra og er blot ét af mange mulige udflugtsmål. Korfu, Ithaka og de smukke strande på Lefkas vestkyst kan også anbefales.

Udflugter på øen

Tager du lidt ind i landet, er der også meget at se. Små byer som Athani, Karia og Kalamitsi har deres egen charme og er et besøg værd på vej til vestkystens strande. Du bør også besøge øens hovedby Lefkas by, hvortil der går lokalbus fra Nidri. Vil du rundt og se mere af øen, er det bedst at leje bil, da den offentlige transport kan være en smule sporadisk.
Tips og nyttig info
 • Prisvenlige hoteller
 • Hoteller på stranden
 • Mange restauranter
 • Meget tilfredse gæster
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Nidri

Strand
Lefkas har nogle af de smukkeste strande ved Middelhavet, og vandet er klart og rent. Her kan du vælge mellem flere små strande med rundslebne sten.

Nidri

Nord for havnen ligger Nidristranden, som består af små, runde sten. På stranden tilbydes udlejning af liggestole og forskellig slags vandsport.

Agios Yiannis

En fin strand på nordkysten uden for Lefkas by. Det er muligt at leje liggestole, og når sulten melder sig, kan du besøge restauranten. Det kan blæse ret meget på nordkysten.

Agios Nikitas/Pefkoulia

En lang strand på vestkysten ved siden af Agios Nikitas. Restaurant og udlejning af parasoller.

Kathisma

Lige syd for Agios Nikitas ligger den lange Kathisma Beach, som er den mest populære strand på øen. Der er et par tavernaer på stranden, og man kan køre helt ned til stranden. Hertil kommer man i bil, på scooter eller med lokalbus. Der er udlejning af liggestole på stranden. Der kører lokalbusser til stranden fra Lefkas by, men i højsæsonen (juli-august) kører der også lokalbusser hertil fra centrum af Nidri.

Egremni

Vores egen favorit. Kilometerlang strand nord for Porto Katsiki med runde, hvide sten, hvor man kan være helt for sig selv. Lille kiosk med varierende åbningstider, så medbring mad og drikke. Mulighed for at leje liggestole (begrænset antal). Det er lettest at komme hertil i bil. Obs! 300 trappetrin ned til stranden. Ca. 40 km fra Nidri.

Mikros Gialos

En idyllisk strand i Porosbugten. Her er en restaurant samt mulighed for at leje liggestole og parasoller. Ca. 15 km fra Nidri.

Vasiliki

Øens sydligste by har en lang strand, der også er kendt som surfernes paradis. Her er fantastiske windsurfingforhold samt mulighed for at leje surfbræt. Stranden består af sand og sten og er delvist lavvandet. Der kører lokalbusser fra Nidri til Vasiliki. Man kan også køre i bil, på scooter eller på cykel hertil. Ca. 20 km fra Nidri.

Porto Katsiki

Øens mest berømte strand ligger på vestkysten, hvor de hvide kalkstensklipper står i skarp kontrast til det blanke, turkisblå hav. Porto Katsikis strand består af små sten, og her er en lille kiosk, men medbring gerne din egen mad og drikke. Der er stejle trapper med ca. 100 trin ned til stranden. Man kan køre i bil eller på scooter hertil. Ca. 40 km fra Nidri.
Mad, drikke og natteliv
Nidri har et stort antal tavernaer og restauranter med både græsk og international mad. De fleste restauranter ligger på havnepromenaden, men der ligger også en del fastfoodrestauranter langs Nidris hovedgade. Kunne du tænke dig at få et mere indgående kendskab til den lokale kogekunst, anbefaler vi, at du tager med på en madvandring.

Mad og drikke på Lefkas

Den lokale taverna er det naturlige samlingspunkt for grækerne. Her kommer man ofte, og man bliver længe, da måltiderne er en vigtig del af grækernes sociale liv.

Meze - småretter

Horiatiki - græsk salat med tomat, løg, oliven og fetaost
Feta - en cremet, hvid gedeost
Tzatziki - hvidløgsdip med yoghurt og agurk
Saganaki - friteret ost med citron (kan varmt anbefales!)
Dolmades - vinblade fyldt med kød og ris
Kalamares - friterede blæksprutter
Garides - grillede rejer
Ksifa - sværdfisk
Kreas - kød
Keftedes - græske kødboller
Moussaka - kødsauce og aubergine i lag gratineret med ost
Pastitio - lasagne med makaroni
Souvlaki - grillspyd
Gemista - tomater eller peberfrugt fyldt med ris eller kød

Pota - drikkevarer

Vin - retsina er en hvidvin tilsat harpiks - der findes mange lokale varianter
Øl - de fleste er importeret eller brygget på licens
Ouzo - grækernes egen anisbrændevin, som minder om tyrkernes raki, Levantens arak og franskmændenes pastis - spædes op med vand, hvilket gør den mælkehvid
Metaxa - græsk cognac
Kaffe - den græske kaffe er meget stærk og serveres i små kopper. Nescafé minder om vores kaffe. Frappé er iskaffe, som er rigtig god og forfriskende i varmen
I Nidri er det meste af nattelivet koncentreret omkring fiskerihavnen og strandpromenaden. Nattelivet er relativt stille, men her er dog en række pubber, barer, caféer og enkelte diskoteker.
Shopping
På Nidris lange hovedgade finder du alt mellem himmel og jord fra specialbutikker til grøntsagsboder og små minimarkeder. Øen er kendt for sin egen vin, Vertzamo, som du finder i de fleste butikker, men du kan også finde andre lokale produkter såsom broderier, keramik, olivenolie, honning og krydderier. Øens bedste shopping finder du i hovedbyen Lefkas by, hvor der er forskellige store supermarkeder som f.eks. Carrefour, Lidl og Dia. Det største udvalg af tøjbutikker og turistbutikker finder du i området rundt omkring havnen og i gågaden. Lefkas by ligger ca. 20 minutters kørsel i bus fra Nidri.

Markeder

Der er ingen deciderede markeder på Lefkas, men på vejen fra Nidri til Vasiliki kommer du forbi nogle små stande med honning og andre lokale produkter.
Sport og træning
I Nidri tilbydes der aktiviteter både på land og i vandet, hvis du kunne tænke dig en ferie med sport og træning.

Du kan prøve vandsport som SUP og snorkling, og her findes også en række firmaer, der tilbyder undervisning og udlejer udstyr.

Surfing

Vasiliki kaldes også surfernes paradis og er en hyggelig havneby, hvor café- og restaurantejerne flytter stole og borde ned til kanten af den U-formede havn om sommeren. Stranden er kendt for sine meget gunstige vindforhold, og om eftermiddagen myldrer det med windsurfere.

Vandring og cykling

Vil du vandre og cykle i ferien, kan du bestille cykler og guidede udflugter via Get Active.
Aktiviteter og seværdigheder
Aktivitetsmulighederne i Nidri er ganske gode. Vil du have lidt afveksling fra sol og strand, kan vi anbefale en tur ud i Lefkas' flotte natur, hvor der er masser at se og opleve. Ikke så langt fra Nidri finder du mange små, fine vandfald.

Båd

Du kan leje din egen motorbåd i Nidri og besøge de fine strande på den sydøstlige del af øen. Visse strande kan kun nås med båd, da der ingen vej er til disse strande. I september afholdes der en stor sejlregatta, som starter ud for Nidri.

Minigolf

Minigolfbanen ligger for enden af hovedgaden. Den er åben hver dag, men har oftest lukket i siestaen og åbner igen om aftenen. Ved siden af minigolfbanen er der også nogle spillemaskiner samt et billardbord.

Vandretur til Palaiokatouna og Niochori

Palaiokatouna er en by 3 km uden for Nidri. I den sydlige del af Nidri lige oven for benzinstationen Aegean går der en lille vej op i bjergene, som fører til Palaiokatouna. Man kan også tage derop ad hovedvejen fra den anden retning. Følg blot 'Taverna'-skiltene. Fra byen er udsigten ud over Nidri vidunderlig med de omkringliggende trædækkede øer og Akarnaniabjergene på fastlandet i baggrunden. Den gamle kirke med smukke vægmalerier er åben for besøg. Hvis man går 2,5 km længere op i bjergene, kommer man til næste gamle by, Niochori. Byen har tidligere været base for fårehyrder, som nu er flyttet ned til Palaiokatouna, og de fleste huse er derfor forfaldne. Hvis du er frisk på en lidt længere tur, kan du fortsætte yderligere et stykke frem til ruinerne af Ayii Asomati-klostret.

Vandretur til St. Kyriake-kirken

Denne tur rundt om Vlychobugten er på ca. 8 km. Du går sydpå fra Nidri, og efter at have passeret Dörpfelds udgravninger kommer du ud til havet og til et område, som ligger klemt inde mellem bugten og bjergene. Det er kendt for sit skibsværft, som er et af de sidste i Grækenland, der stadig fremstiller traditionelle træbåde. Bådebyggeri er i dag et usædvanligt håndværk, og der er lang venteliste på værftets både. Efter Vlycho går du til venstre der, hvor skiltene viser mod Geni. Nu kommer du til en korsvej, hvor du går til til venstre og fortsætter rundt om bugten. Udsigten er betagende smuk, først over Vlycho og dernæst over Nidri med Stavrotas (det højeste bjerg på 1.200 meter) i baggrunden. Vejen slutter ved en parkeringsplads, og lige inden går der en sti ind til venstre. Derefter er du næsten fremme ved St. Kyriake-kirken. Når du har gået halvdelen af vandreturen, kan du dreje af til stranden Dessemi og tage et køligt dyp i havet.

Lefkas by - Agios Nikitas – Kathisma Beach - Karya

Denne vej er asfalteret og godt skiltet. Kør til Lefkas by, lær hovedbyen at kende og tag del i byboernes hverdagsliv. På vej ud mod vestkysten ligger klostret Faneromeni, som er øens religiøse centrum, og som folk valfarter til i forbindelse med højtider. Bag klostret er udsigten over Lefkas by vidunderlig. Agios Nikitas er en lille ferieby på vestkysten med en havn og en strand. Længere sydpå ligger Kathisma Beach, som absolut er et besøg værd. Kør ad "bjergvejen" via Karya tilbage til Nidri. En forfriskende frappé (iskaffe) på torvet er et must, når du er her!

Vestkystens strande

Vil du bade og nyde solen i de smukkeste omgivelser, er vestkystens strande lige noget for dig! Kør sydpå i retning mod Vasiliki, som er en berømt havneby med restauranter, barer og butikker. Følg skiltene mod Agios Petros og drej fra ved Komilio. Her ligger de berømte strande på vestkysten. Porto Katsiki er den mest populære, mens Egremni er en mindre populær, men lige så smuk perle. Stranden ligger for foden af en meget lang trappe.

Vandfald

3 km fra Nidri ligger der et vandfald, hvor man kan bade i det friske vand, som kommer direkte fra bjergene. Mængden af vand i vandfaldet varierer en hel del afhængigt af mængden af nedbør. Du kan begynde turen fra den lille vej, som ligger på modsatte side af Avis, når man står med ryggen mod Avis og går ind på vejen til venstre mod Rahi. Der er også en række små veje rundt omkring Nidri, som fører til vandfaldet. Vejene er skiltede, og når du befinder dig på den store vej lige ved skiltet Aegean, drejer du af. Følg blot vejen gennem olivenlunden og gå derefter ca. en time, indtil du kommer til en lille P-plads. På skiltene undervejs står der Waterfall. Følg den smalle vej fra parkeringspladsen, som senere går over i en sti og videre op til vandfaldet. Herfra tager turen ca. 15 minutter. Det sidste stykke op består ikke af vandring, snarere klatring. Husk gode, solide sko, da der kan være meget stejlt på de glatte sten. Der ligger en kiosk ved P-pladsen, hvor du kan købe drikkevarer. Der er asfalteret hele vejen, så du kan også cykle til P-pladsen og gå det sidste stykke derfra til vandfaldet.

Vasiliki - Porto Katsiki - Kathisma Beach - Agios Nikitas - Lefkas by

Lefkas måler blot 100 km i omkreds, og det er ikke noget problem at se hele øen på en dag. Husk på, at der er siesta i Lefkas by fra kl. 13.00 til 17.30, hvis du ønsker at shoppe i byen. Kør ad kystvejen rundt på Lefkas og besøg gerne Porto Katsiki først, da her er mange mennesker om formiddagen i højsæsonen. Kathisma Beach, Agios Nikitas og klostret Faneromeni er nogle af de største højdepunkter på turen!

Karya

Den næststørste og mest karakteristiske by på øen ligger oppe i bjergene på vejen mellem Nidri og Agios Nikitas. Området rundt om Karya er et stort vinområde med eget vinhus. Lige udenfor ligger der et lille broderimuseum, hvor du kan se typisk karyahåndværk – et specielt og kompliceret broderiarbejde, som er kendt over hele landet. Karyabroderier, håndværk, tæpper og duge sælges i mange butikker.

Lefkas by

Øens hovedby Lefkas by vidner om den periode, hvor venetianerne havde magten. Byen har ca. 12.000 indbyggere og hele 13 kirker. Her kan du gå rundt og nyde stemningen i de små, trange gader med gamle huse i forskellige farver og udsmykkede balkoner. Hovedgaden Dörpfeld går fra havnen. Der afgår busser til Lefkas by fra Nidri hele dagen.
Lefkas har masser af historie og spændende seværdigheder, hvoraf mange ligger uden for Nidri. De fleste museer er lukkede om mandagen.

Faneromeni-klostret

Faneromeni-klostret ligger 4 km fra Lefkas by. Du kan gå en tur i haven eller besøge museet, som ligger i klostret. Der er mange gamle klostre på øen, men dette er det eneste, som stadig er i brug.

Santa Maura-fæstningen

Denne venetiansk-tyrkiske fæstning ligger på fastlandet lige efter broen, som forbinder Lefkas med fastlandet. Fra Nidri tager det ca. 30 minutter at køre hertil i bil. Normalt er der ikke så mange besøgende i fæstningen, så du kan næsten altid gå rundt i ro og fred.

The Folkloric Museum – folkloremuseum

Dette museum viser, hvordan livet tidligere blev levet på Lefkas. Museet ligger i den gamle del af Lefkas by.

The Museum of Phonographs

Samlingerne i dette museum består bl.a. af grammofoner, radioapparater, forskellige musikinstrumenter, juveler og mønter.
Udflugter
M/S Christina - Forgotten Islands
M/S Christina - Forgotten Islands
Gå ikke glip af denne skønne bådtur mellem de små, grønne øer i det Joniske Hav! Frokost med drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Marine Adventure
Marine Adventure
Findes der noget bedre end at tilbringe en hel dag på havet? Tag med på en skøn sejltur mellem de små grønne øer i Det Joniske Hav, og lær om undervandslivet af bådens to havbiologer. Frokost og drikkevarer indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Lefkas på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.
Gode busforbindelser over store dele af øen og med fastlandet. Bådforbindelse mellem Nidri og naboøen Meganissi samt fra Vasiliki (en by på det sydlige Lefkas) til øen Kefalonia.

Taxi

Der er en taxistation i Nidri. Der er dog ikke specielt mange taxier, så de kan være lidt svære at få fat i. Hvis du skal ud på en længere tur eller nå frem til et bestemt tidspunkt, er det en god idé at bestille en taxi i forvejen.

Busser

Der er relativt gode busforbindelser på øen. Billetter købes ombord i bussen. Der er en holdeplads i hver enkelt by, men oftest kan man blot sige til buschaufføren, når man vil af. Vær opmærksom på, at busserne ikke altid kører i henhold til køreplanen. Det er kun muligt at køre med lokalbus på den østlige og nordvestlige del af øen fra Lefkas by til Vasiliki (gennem Nidri) og fra Lefkas by til Kathisma Beach. Der kører ikke lokalbusser på den vestlige del af øen, eftersom vejene er for smalle her. Hvis du vil tage bussen til fastlandet, skal du skifte bus i Lefkas by.

Cykel

Der er flere firmaer på Nidris hovedgade, hvor du kan leje en cykel. Cykling er lettere på den østlige del af øen, hvor landskabet er mere fladt, men man kan godt cykle på vestkysten.

Færger

Fra Nidri afgår der færge til Lefkas' naboø Meganissi, enten til Vathi eller Spilia. Færgen afgår fra Nidris havn flere gange om dagen. I højsæsonen (juli-august) afgår der også færge til Ithaka fra Nidri. Fra Vasiliki afgår der færge til Kefalonia hele sommeren. Du kan også køre med egen bil til Meganissi, Ithaka og Kefalonia.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Der findes en bank og flere hæveautomater.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Meget kuperet terræn med trapper og niveauforskelle. Vandet opvarmes ofte med solenergi, hvorfor temperaturen kan variere. Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
14°6°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
15°6°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
16°8°
5
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • april
19°10°
7
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • maj
23°13°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juni
28°17°
9
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juli
31°19°
12
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • august
32°19°
11
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • september
28°17°
9
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
23°14°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • november
19°11°
4
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
16°8°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Lefkas i sommerhalvåret.

Flyet lander i Preveza Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Nidri. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra lufthavnen Aktion uden for Preveza til dit hotel er fra ca. 50 minutter til 1 time og 10 minutter (ca. 25-35 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Til tider foregår transferen med taxi eller minibus. Ventetid i lufthavnen kan forekomme, idet passagerer fra flere forskellige fly skal med transferbussen (der er maks. 20 minutter mellem flyene). Lufthavnen er lille, og det kan derfor tage tid med bagagen ved ankomst og afrejse. Læs mere om transfer.

Find din rejse til Nidri
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.