Se hoteller (6)

Rejser til Molivos

På din rejse til Molivos oplever du en romantisk middelalderby med smalle brostensbelagte gader, en stemningsfuld havn og en skøn stenstrand ved foden af en fæstning.
I den lille middelalderby Molivos på det nordlige Lesbos kommer ordet "malerisk" virkelig til sin ret. Her bliver du grebet af en uimodståelig trang til konstant at fotografere de postkortmotiver, som findes overalt. Byen har en fantastisk arkitektur, som du kan nyde, mens du slentrer rundt i de smalle brostensgader med charmerende stenhuse. Her findes mange små butikker, barer og tavernaer, hvor du spiser godt for næsten ingen penge - for ikke at glemme den stemningsfulde havn. Molivos er bygget op omkring en høj klippe, som er kronet af en imponerende fæstning fra den byzantinske periode. De stejle gader er måske ikke optimale med en klapvogn, men passer perfekt til dig, der foretrækker stilfulde omgivelser frem for store diskoteker. Er du i det romantiske hjørne, er du med garanti havnet det rigtige sted! Molivos er det perfekte rejsemål for par i alle aldre.

Smuk stenstrand med klart vand

En rejse til Molivos byder også på gode bademuligheder. Den kilometerlange og smalle strand består af små, glatte sten, som gør, at vandet for det meste klart som glas; de perfekte betingelser for en snorkeltur. Har du lyst til at udvide din badehorisont, venter omkring 40 større og mindre strande, som alle er et besøg værd.

Oplev ægte græsk atmosfære

Spies' hoteller i Molivos er mere familiære end flotte. En del af dem har for eksempel ingen pool, men hvem har også brug for det, når man befinder sig på en ø i det Ægæiske Hav? I stedet kan du se frem til en ferie, hvor hotellets værtspar ikke kun tager imod dig, men også dækker op til morgenmaden og måske slår sig ned til en snak, når du slapper af i haven eller på terrassen. En rejse til Molivos er en rejse til det ægte Grækenland. På hotellet Sea Horse kan du spise morgenmad på hotellets udendørs café med udsigt over havnen, og et andet af vores charmerende familiehoteller er Amfitriti, som ligger i smukke omgivelser tæt på centrum.
Tips og nyttig info
 • Prisvenlige hoteller
 • Kilometerlange strande
 • Mad og drikke til gode priser
 • Mange restauranter
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Molivos

Strand
Stranden i Molivos består af sten, hvilket gør, at vandet er klart og rent, men et par meter ude i havet er der sandbund. På stranden er der mulighed for at leje liggestole og dyrke vandsport mod betaling.

Petra - lang sandstrand

I Petra er der en lang sandstrand med en strandpromenade. På stranden kan du leje liggestole og parasoller, men mange restauranter opkræver ikke betaling for leje af liggestole og parasoller, hvis man køber mad eller drikkevarer hos dem.

Skala Kalloni - det varmeste badevand

Skala Kalloni har en fin og lang badestrand med en smuk udsigt over Kalloni Bay. Her er øens varmeste badevand. Ved stranden ligger der mange tavernaer.

Anaxos - den bedste strand

Anaxos kan prale med at have den bedste strand i området. Liggestole og parasoller kan lejes. Mange forskellige tavernaer og restauranter langs stranden, og en stor del af dem opkræver ikke betaling for leje af liggestole og parasoller, hvis man køber mad eller drikkevarer hos dem.

Eftalou - varme termiske bade

4 km fra Molivos finder du den lille perle Eftalou. Mineralvandet her anbefales til mennesker med gigt, ledbetændelse samt nyre- og hudproblemer. Der er bygget nye pools, hvor man kan styre vandets temperatur.

Gavathas - børnevenlig strand

Rejser du med børn, anbefaler vi et besøg på Gavathas' strand. Stranden er lang og skøn, og her er som regel god plads. Her er lavvandet, og her er også en legeplads.

Tsonia - god snorkling

Denne strand ligger lidt afsides på østkysten ved Skala Sikaminias. Den er kendt for sit røde sand og fine snorkelmuligheder. Den sidste del af vejen til Tsonia består af en dårlig grusvej.
Mad, drikke og natteliv
I Molivos er der et stort udvalg af restauranter, caféer og tavernaer. Her finder du klassisk græsk mad som souvlaki og keftedes, men også mange retter med fisk og skaldyr.

Mad og drikke på Lesbos

Gode madoplevelser er jo en vigtig del af ferien. På Lesbos har du alle muligheder for at spise godt og ægte græsk. Øen producerer meget lokalt, bl.a. sardiner, frugt, grøntsager og ikke mindst oliven af høj kvalitet.
Det er stadig relativt billigt at gå ud at spise, og for øboerne hører det til hverdagen at besøge den lokale taverna i venners selskab. Mange restauranter kan være tomme for grækere på det tidspunkt, vi danskere normalt spiser aftensmad. Dette skyldes ganske enkelt, at de er vant til at spise senere end vi nordboere. Vil du opleve græsk mad i en græsk atmosfære – og altså i selskab med grækere – så skal du gå ud og spise senere!
Da menukortet på mange tavernaer ikke altid er opdateret, kan du gå ind i køkkenet og vælge det, du vil spise. Hvad der bliver serveret afhænger af, hvilke råvarer der er til rådighed, og hvem der står i køkkenet. Fisk er dyrt i forhold til kød, og ofte står både kød- og fiskeretter angivet i kg. På mange lokale restauranter angives selv vinen i kg. Der lægges som regel en såkaldt kuvertafgift til på regningen. Normalt giver man 10 % i drikkepenge, hvis man er tilfreds med betjeningen og maden.
Hvem har ikke siddet i det danske vintermørke og drømt om en middag ved Middelhavet under åben himmel med en choriatiki og et glas af sin favoritdrik foran sig? Choriatiki er grækernes ord for den salat, som vi i Danmark kalder græsk salat, med solmodne tomater, agurker, fetaost, rødløg, olivenolie og vineddike. Det græske køkken byder på mange varierende specialiteter - hvor mange kan du nå at smage på din rejse til Lesbos?
Meze/forretter
Tzatziki
Yoghurt, hvidløg og reven agurk.
Favva
Mos af grønne urter og løg.
Tiropides
Friteret ostetærte.
Briam
Grøntsager i tomatsauce.
Imam Baildi
Fyldte auberginer med ris eller ost.
Spanakopita
Spinattærte med urter og fetaost.
Patatokeftedes
Friterede kartoffelboller med krydderier.
Saganaki
Friteret ost.
Kalamari
Grillede eller friterede blæksprutter.
Octapodi
Marinerede og grillede blæksprutter, ofte med vinsauce.
Dolmades
Fyldte vinblade med ris eller fars.
Skordalia
Kartoffelmos med hvidløg, serveres kold.
Taramosalata
Saltet karperogn med kartofler.

Hovedretter
Exohico
Spyd med svinekød, tomater, hvidløg og urter.
Kontosyvli
Grillet svinekød på spyd med løg og tomater.
Tigania
Friteret svinekød eller kylling med frisk peber, krydderier og
løg.
Giouvetci
Oksekød med pasta i tomatsauce.
Kokinisto
Oksekød i tomatsauce, serveres med enten ris, pommes
frites eller pasta.
Keftedes
En slags frikadeller, serveres ofte med kartofler eller
pommes frites.
Stifado
Kødgryde med løg og tomater.
Patitsio
Makaroni med kød og bechamelsauce.

Dessert
Tiganites
Pandekage med enten honning og nødder eller Vrasma -
figensirup. Prøv den med figensiruppen!
Halvas
Mannagryn med krydderier, kanel, nødder og honning.
Karidopita
Valnøddekage med sirup.
Kandaifi
Tynde butterdejsnudler med valnødder, krydderier og
sirup.
Baklava
Butterdej med mandler og nødder.
Retter, der er specielle for Lesbos
Sougania
Fyldte løg med ris, fars og krydderier.
Kolokitholailouda
Fyldt zucchiniblomst med ris og urter. Kan også fyldes med
fetaost.
Kremithoutiganites
Friteret løgtærte med friske, grønne urter.
Arnakigimasto
Fyldt lam med ris, rosiner og krydderier.
Kiskiek
Lam med yoghurt, hvede og løg.
Platsenta
Butterdej med valnødder.

Drikkevarer

Øl
Øl hedder bira, og udvalget er stort, også af græske mærker. Prøv for gerne de græske øl Mythos, Alfa eller Fix.
Vin
Ønsker du vin til maden, kan du bestille Krasi eller Aspro, som er hvidvine, eller Kokkino, som er en rødvin. Den mest kendte græske vin er Retsina, som smager lidt af harpiks. Det er en uvant smag, men den er værd at prøve. Den blandes ofte med sukkerholdige drikke.
Ouzo
Den græske nationaldrik ouzo bør du naturligvis smage. På Lesbos producerer man sin egen ouzo, som siges at være Grækenlands allerbedste. Det sker ofte, at man bliver budt på et glas som afslutning på et godt måltid eller sammen med meze, småretterne.
Kaffe
Græsk kaffe bestilles efter mængden af sukker. Sketo – uden sukker, metrio – lidt sukker, gliko – meget sukker. Ønsker du mælk i kaffen, bestiller du Me ghala. De samme ord gælder for iskaffe og frappé.
Nattelivet i Molivos er ikke specielt omfattende. Her er et mindre udvalg af caféer, barer og diskoteker. I højsæsonen kan man også besøge den udendørs biograf i Molivos, hvor der vises populære film under åben himmel. Koncerter arrangeres et par gange om sommeren i Gattelusi-borgen.
Shopping
I Molivos findes et begrænset udvalg af små tøjbutikker, som primært sælger tøj fremstillet af hør. De fleste butikker ligger i området omkring hovedgaden på vej op mod borgen.

Mytilini

Hovedstaden Mytilini har naturligvis det største udvalg af butikker. Et besøg i de små markedsgader bag havnepromenaden kan anbefales. Her finder du alt! Søger du et mere internationalt udvalg, er det Mytilini, du skal til. Her ligger butikskæderne samlet på havnen og omkring kirken Agios Therapon i gågaden Hermou.

Shopping på Lesbos

Hvis du leder efter gaver til familie og venner eller en souvenir til minde om en skøn ferie, så er der mange fine ting at finde på Lesbos. Især lokalt producerede varer er værd at gå efter. Lokale produkter koster desuden betydeligt mindre end importerede. På øen produceres der olivenolie, olivensæbe, ouzo, vin, keramik, kunst, ost, tekstiler og lædervarer. Der er også et stort udvalg af oste, bl.a. en saltet ost, som lagres i et helt år, hvorefter den opbevares i olivenolie. Frisk frugt og brød kan købes i de fleste supermarkeder. Bagerier findes i Molivos, Petra og Anaxos. Priserne er som regel faste.
Sport og træning
I højsæsonen findes et vandsportscenter, der tilbyder vandski, windsurfing, wakeboarding, parasailing, kanoer og vandcykler ved stranden i Molivos. Der er også mulighed for at spille tennis.

Sport og træning på Lesbos

På det fleste rejsemål på Lesbos tilbydes både vandsport og andre træningsmuligheder.

Vandring

Lesbos byder på gode vandremuligheder i smuk natur, og der findes vandrestier i de fleste områder.
Aktiviteter og seværdigheder
I Molivos kan man slentre rundt i de små gader, gå op og ned ad de ujævne stentrapper, nyde synet af frugttræerne og olivenmarkerne, kigge på alle de smukke stenhuse med de let skrånende tegltage og indsnuse duften af jasmin. Du kan også slå dig ned på en taverna og få lidt godt at spise og drikke med udsigt over havnen og havet og til lyden af stemningsfuld græsk musik.

Se mere af Lesbos

Vil man opleve Lesbos uden at skulle anstrenge sig alt for meget, er det bedst at leje en bil eller en knallert, så man kan køre rundt mellem de forskellige byer eller f.eks. se på museer.

Petra - lille badeby

I denne lille badeby ca. 5 km fra Molivos råder en afslappet stemning. Petra er mest kendt for sin fine sandstrand, men byen har også andet at byde på. Langs strandpromenaden er der livligt, og her sætter man sig gerne for at nyde en kop kaffe eller aftenens middag på en af restauranterne. For de mere aktive kan en gåtur op ad de 114 trappetrin til den lille Maria-kirke anbefales. Herfra kan du nyde den fine udsigt over området. Langs strandpromenaden finder man naturligvis det største udvalg af restauranter og tavernaer, men også i de små, smalle gader findes der mange gode spisesteder og butikker, hvor du kan købe det meste.

Petri - bjergby med udsigt

3 km oppe i bjergene i forhold til Petra ligger den lille by Petri. Her er der en taverna – og en storslået udsigt over Petra, bugten og øen Ag. Georgios.

Anaxos - god strand

Ligger ca. 3 km vest for Petra. Anaxos er kendt for sin fine strand, som er blandt de bedste på øen. Her kan man nemt få en hel dag til at gå i liggestolen.

Skala Eressos – berømt by

Mod vest, væk fra golde bjerge og brune bakker, kommer en frugtbar kystslette pludselig til syne med figentræer, egetræer og grønne marker. Her ligger Skala Eressos. Det blå Ægæerhav og stranden hører til øens absolut bedste med mørkt, finkornet sand. Det, som gør Skala Eressos til det mest kendte sted på øen, er dog en speciel kvinde ved navn Sapfo. Sapfo blev født i 600-tallet f.Kr. og drev en skole for unge, ugifte kvinder. Der er ikke mange bevarede digte tilbage af Sapfo, men de, man har fundet, er blevet tolket, som om hun havde stærkere følelser for sine elever end normalt, hvoraf udtrykket lesbisk kærlighed opstod.

Mytilini – Lesbos' hovedstad

Øens hovedstad hvor du finder en herlig blanding af gammelt og nyt. Her er mange museer, smukke kirker og skønne tavernaer. Vil du shoppe, findes der et rigt udvalg af butikker med tøj, sko, tasker og meget mere. Mange samles for at nyde solen på en af de mange caféer omkring havnen. En hel dag i Mytilini kan bestemt anbefales, når du rejser til Lesbos!

Plomari – ouzoens hjemby

Plomari er nabo til ferieområdet Agia Isidoros og er Lesbos' sydligste rejsemål. Plomari er øens næststørste by og præget af den smukke kystlinje og den fine strand. I nærheden af stranden og torvet finder det meste af handelen sted. Lidt længere oppe ad bjergskråningen er der også mange hyggelige butikker og restauranter.
Det er et must at prøvesmage ouzo mindst én gang, når man besøger Plomari. Plomari kaldes nemlig med rette for ouzoens hjemby. Her ligger brænderiet Barbayanni, som du kan besøge for at få et indblik i fremstillingsprocessen og få dig en smagsprøve. Ouzoen fra Plomari er Grækenlands bedste!

Kalloni - sardiner i verdensklasse

I Kalloni finder du både Limonosklostret og den fine Kalloni Bay. Den første uge i august er der sardinfestival. Sardinerne fra Kalloni er efter sigende blandt de bedste i hele verden, og i festivalugen serveres de gratis med ouzo. Festivalen byder også på en hel del traditionel dans og musik.

Plakados - tyrkiske bade

En gammel tyrkisk by, som er rig på vand og fortryllende grønne omgivelser. Her findes de tyrkiske bade stadig.

Sigri - velbevaret borg

På vejen mod Sigri kører man gennem vulkanske landskaber. Denne by havde sin storhedstid for mange hundrede år siden takket være havnen, som blev bevogtet fra den velbevarede borg. Borgen blev bygget af tyrkerne i 1757 på ruinerne af Gattelusis venetianske fort. I området findes bygninger fra den byzantinske periode og middelalderen. I Sigri ligger også det naturhistoriske museum for den forstenede skov.

Fugle på Lesbos

Lesbos er kendt og populær blandt ornitologer. Hvert år besøger tusindvis af fugle øen undervejs på deres lange rejser fra Nordeuropa til sydligere breddegrader i Afrika. På samme måde flokkes fuglekiggere med store kameraer om vådområderne for at se på fugle, som ellers ofte er svære at komme i nærheden af.

Lokale højtider

Jomfru Maria-dagen er en af Grækenlands største helligdage, som indtræffer den 15. august hvert år og fejres med stor festivitas i både større og mindre byer. Grækerne har fri i nogle dage omkring helligdagen, og mange kommer hertil fra Athen og andre dele af landet.
Er du interesseret i historie, skal du virkelig glæde dig til at besøge Lesbos. Her kan du fylde hele ferien med besøg på museer, i kirker og andre historiske seværdigheder.

Det antikke teater i Mytilini

Teatret kunne dengang rumme op mod 15.000 tilskuere. Da den romerske hærfører Pompejus i sin tid besøgte Lesbos, blev han så imponeret, at han beordrede et lignende teater opført i Rom. Den bemærkelsesværdige akustik kan opleves den dag i dag. En stor del af scenen er udgravet.

Den forstenede skov

Den forstenede skov er unik i Europa og blev skabt af et vulkanudbrud for 20 millioner år siden.

Theophilos Museum

Mellem byen Mytilini og lufthavnen finder du dette museum, som er tilegnet den folkekære kunstner Theophilos Chatzimichael. Han levede i fattigdom, og for at tjene til sit levebrød malede han væggene på caféer, især med hverdagsskildringer fra 1900-tallet. Malerierne viser, hvordan man bagte brød, fangede fisk, høstede oliven – og ikke mindst hvordan man festede og dansede på denne tid. Museet er inddelt i fem afdelinger og rummer 86 af hans kendte værker.

Glykfylousa Panagia-kirken (Our Lady of the Sweet Kiss)

Ligger højst oppe på en stor klippe i centrum af byen Petra. For at komme helt op på toppen og nyde den storslåede udsigt over Petra, havet og mod Tyrkiet skal man klatre op ad 114 trappetrin, der er hugget ud af sten. Første kirke på toppen blev bygget i 1609, og den nuværende i 1747. Hvert år den 15. august fejres helligdagen for Marias himmelfart.

Det arkæologiske museum

Museet er inddelt i to afdelinger. Her kan du blandt andet se rester af fine mosaikker fra det tredje århundrede, som blev fundet i det berømte, såkaldte mænadehus. Mænaderne var kvindelige ledsagere til vinguden Dionysos. Desuden kan du se geometrisk og arkaisk stentøj fra den klassiske og hellenistiske tid, som er hentet fra forskellige regioner på øen.

Borgen i Mytilini

Den antikke borg på havnen i Mytilini er den største på Lesbos og blandt de største i Europa. Man mener, at det var kejser Justinian, som byggede borgen oven på romerske ruiner, og derefter har mange herskere og folkeslag været involveret i udbygninger og renoveringer. I dag er borgen i dårlig stand, men man får alligevel et indtryk af, hvor imponerende den engang har været.

Panagia Vrefokratousa-kirken

For en græsk-ortodoks troende har to pilgrimsrejser til byen Agiassos samme status som et enkelt besøg i Jerusalem. Sagnet beretter, at evangelisten Lukas skrev et ikon af Jomfru Maria på dette sted. I 1100-tallet byggede man kirken for at beskytte ikonet. I de to uger før den 15. august samles pilgrimme her for at hylde Jomfru Maria.

Sankt Therapon-kirken

Denne kirke, som ligger bag havnen ved markedet i Mytilini, er en af de største og mest kendte på hele øen. Ifølge legenden er kirken bygget på ruinerne af det antikke Apollontempel. Herinde finder man to store byzantinske ikoner samt imponerende træudskæringer og guld. Rundt omkring i området findes der flere kirker, som er et besøg værd.

Det gamle Lesboshus

Et museum skabt af Marika Vlachou Molinou, som desuden var præsident for den kvindelige forening på Lesbos. Huset er fra 1800-1900-tallet og rummer billeder, kunst og indretning fra denne tid.

Gattelusiborgen i Molivos

På toppen af Molivos' bjerg troner den majestætiske borg, som blev opført i 1370'erne. Man kan enten følge en af de utallige brostensgader gennem Molivos eller den trafikerede vej bag om byen, som leder direkte op til borgen. Herfra har du en fremragende udsigt ud over hele Molivos og dens omgivelser.

Teriadebiblioteket

Et museum, som er unikt for sin slags og indeholder 29 meget usædvanlige bøger. Bøgerne indeholder billeder, som er skabt af nogle af vores tids største kunstnere som Picasso, Matisse, Giacometti, Chagall og mange flere.

Georgios Iakovidis Digital Arts Museum

Museet et af få i hele Europa, og det første i Grækenland, som anvender ny teknologi for at fremhæve farverne i originalmalerierne af den hyldede græske kunstner Georgios Iakovidis. På denne måde løftes maleriernes farve, på trods af at originalerne er ret mørke, og derved fremhæves det lys, som kunstneren selv har set.

Tøj- og broderimuseet

Her udstilles et bredt spektrum af dame- og herretøj med detaljer fra øens forskellige epoker.

Taxiarches kloster

I byen Mandamados ligger dette kendte sted, som huser ikonen af ærkeenglen Mikael. Ikonen blev skabt af en munk, som blev reddet på mirakuløs vis under et massivt angreb fra saracenske sørøvere. Legenden siger, at man for at få sine ønsker opfyldt skal lægge en mønt på ikonens pande.

Eftalou

Denne lille by, som ligger ca. 4 km fra Molivos, har i århundreder været kendt for sine helbredende kilder.
Udflugter
Lav mad sammen med yaya Irene
Lav mad sammen med yaya Irene
Velkommen til madlavningskursus i Petra! Her går du direkte ind i køkkenet i et græsk hjem, når yaya Irene inviterer dig indenfor og introducerer dig for ingredienser, teknikker, anekdoter og unikke smagsoplevelser.
Læs mere om udflugten
Skala Sikaminia
Skala Sikaminia
Idyllisk by, hyggelige tavernaer, seværdigheder og god tid til at gå på opdagelse på egen hånd.
Læs mere om udflugten
Starlight Cruise
Starlight Cruise
Oplev det ægte Skala Sikaminias om aftenen. På sejlturen til og fra Skala Sikaminias passerer vi flere byer og kan nyde den smukke solnedgang. Udflugten køres indtil den 28/9.
Læs mere om udflugten
Korakaki og Kaia BBQ
Korakaki og Kaia BBQ
Tag med på en bådtur og nyd en hel dag med sol, badeture og snorkling. BBQ-frokost og drikkevarer indgår. Udflugten køres indtil den 28/9.
Læs mere om udflugten
Sol, vand og snorkling
Sol, vand og snorkling
Dagen står på sol, svømmeture og afslapning, når båden Calypso sætter kurs mod øen St. George, også kaldet Kaninøen. Kaptajnen byder velkommen til en skøn dag på havet!
Læs mere om udflugten
Det vestlige Lesbos
Det vestlige Lesbos
En heldagsudflugt til Lesbos' vestlige del, som byder på øens smukkeste og mest varierede landskab.
Læs mere om udflugten
Sunset by Saint George
Sunset by Saint George
Stævn ud med båden Kalypso på en skøn udflugt i solnedgangens skær!
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Lesbos på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Sådan kommer du rundt på Lesbos

Der er masser af se og opleve på Lesbos, og det er nemt at komme rundt med de fleste transportmidler. Skal du rejse mellem Molivos, Petra og Anaxos, kan du tage minitoget Village Train, som kører mellem byerne.

Taxi

Mange taxier i hovedbyen Mytilini og omkring lufthavnen. Også taxier i de mindre byområder i dagtimerne. Hold øje med, om taxameteret er slået til, inden turen starter. Hvis taxien ikke har taxameter, bør du aftale prisen med chaufføren, inden du sætter dig ind. Bemærk at taxierne kun tager imod kontanter og ikke kreditkort. Hvis du har bagage med i taxien, kræver chaufføren ofte en højere pris.

Lokalbusser

Øens busnet varierer i løbet af sæsonen. I højsæsonen er der busruter med et begrænset antal afgange pr. dag mellem de forskellige byer, de fleste med endestation i Mytilini. Midt på sommeren er der også en bus mellem Molivos og nabobyerne Eftalou, Petra og Anaxos.

Scooter

Det er populært at køre på scooter i Grækenland, og Lesbos er ingen undtagelse. Scootere er gode, hvis du skal køre korte strækninger, men til længere ture er en bil at foretrække. Bestil din knallert gennem os - vi ved, hvilke udlejere, der har dækkende forsikringer og hjelm med i prisen. Selv om grækerne ikke selv bruger hjelm, er det lovpligtigt at bære hjelm under kørslen.

Fly og færge

Der er daglige flyafgange til Athen og Thessaloniki. Derudover er der flyafgange flere gange om ugen til Rhodos og andre græske øer. Du kan også sejle mellem flere græske øer og Mytilini. samt mellem Petra og Tyrkiet i højsæsonen. Vores agent COM Travel står for bestilling og salg af både fly- og færgebilletter.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Begrænset mulighed for at anvende kreditkort. Flere hæveautomater i Molivos og en bank i udkanten af byen.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc. Vær opmærksom på, at lufthavnen på Lesbos er meget nøjeregnende angående bagagevægt. Al bagage vejes, også håndbagage. Man må i alt medbringe 20 kg pr. person inkl. håndbagage. Eventuel overvægt afregnes direkte med personalet i lufthavnen, pris: 5-6 EUR pr. kg.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
13°7°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
15°9°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
24°15°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juli
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
18°11°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • december
14°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Molivos fra juni til september.

Flyet lander i Mytilini Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Molivos. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Mytilini Lufthavn til hotellerne er ca. 1 time og 45 minutter til 2 timer (ca. 70 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen til Molivos kører via Petra eller Skala Kallonis. Læs mere om transfer.

Find din rejse til Molivos
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.