Se hoteller (3)

Rejser til Petra

Petra på det nordlige Lesbos er en lille badeby med en lang strand, en livlig strandpromenade og idylliske, små gader. Her oplever du ægte græsk bystemning.

Er du ikke forelsket ved første øjekast, så bliver du det med garanti, når du har udforsket omgivelserne. Landskabet omkring Petra er relativt fladt med undtagelse af den 30 m høje klippe midt i centrum. På toppen knejser den lille, men betagende Maria-kirke fra 1700-tallet. Hvor end du befinder dig, kan du altid se kirken på klippens top - byens hjerte og et pejlemærke, når man skal navigere rundt i byen.

Lang og dejlig sandstrand

Den lange, fine sandstrand ligger midt i centrum, og når man tager byens størrelse i betragtning, er der et næsten overraskende aktivt folkeliv langs strandpromenaden - også om aftenen. I de smalle, blomstrende gader er atmosfæren meget hyggelig og lokal - præcis som den skal være på en ferie i Grækenland. Sæt dig på en af de blåmalede caféstole, bestil en græsk kaffe og nyd den charmerende atmosfære. Rejser du med små børn, er Petra også et godt valg.

Bo med god beliggenhed

Rejser du med Spies til Petra, kan du vælge mellem værelser og lejligheder, og alle vores hoteller ligger højst 10 minutters gang fra både strand og centrum. De fleste enkelt indrettet, men meget populære blandt vores gæster. Et af de mest enkle hoteller er faktisk også det, som har fået højst vurdering af vores gæster, nemlig Miramare. Om det skyldes, at morgenmaden serveres i haven, at værtsparret bor på hotellet, eller at stemningen er ægte græsk, er svært at sige, men det beviser bare, at det dyreste ikke altid er det bedste.

Tips og nyttig info
 • Prisvenlige hoteller
 • Hoteller tæt på stranden
 • Fin sandstrand
 • Lang strandpromenade
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Petra

Mad & Drikke
4,5
Seværdigheder
4,4
Børnevenligt
4,3
Vejr og klima
 • januar
13°7°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
15°9°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
24°15°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juli
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
18°11°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • december
14°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Strand
Petras strand er den mest børnevenlige af strandene i området. Stranden er lang og består af en blanding af sand og grus. Liggestole og parasoller kan lejes, og priserne varierer, da der er mange forskellige udlejere. Strandcaféer og restauranter findes langs hele strandpromenaden, og på mange af dem er der gratis liggestole, hvis man køber noget at spise eller drikke. På Lesbos er der mere end 40 strande, så det kan godt betale sig at leje en bil, hvis du vil nå at besøge bare et lille udpluk af dem.

Gavathas - perfekt til børnefamilien

Et tip til børnefamilien er at besøge Gavathas' strand. Stranden er lang, børnevenlig og lavvandet, og her er som regel god plads. Der er endda en legeplads på stranden til børn, der vil have en pause fra det salte vand.

Skala Kalloni - varmere badevand

I Kalloni Bay ligger Skala Kallonis fine og lange badestrand med en skøn udsigt over bugten. Her kan du bade i øens varmeste vand. Ved stranden kan du desuden spise frokost eller få noget koldt at drikke på en af de mange tavernaer.

Anaxos - områdets bedste strand

Den bedste strand i området finder du i Anaxos. Sandstranden ligger 3 km fra Petra og i gåafstand langs kysten. Liggestole og parasoller kan lejes, og der er også mange forskellige tavernaer og restauranter langs stranden. En stor del af strandbarerne opkræver ikke betaling for leje af liggestole og parasoller, hvis man køber mad eller drikkevarer hos dem.

Tsonia - god snorkling

Vil du gerne snorkle og se livet under overfladen, bør du tage en tur til Tsonia. Stranden ligger lidt afsides på østkysten, hvor den sidste del af vejen er en dårlig grusvej. Tsonia er kendt for sit røde sand og fine snorkelmuligheder.

Vatera - grækernes favoritstrand

Gør som grækerne selv og besøg Vatera, som med sine 8 km er Lesbos' længste strand. Stranden er velbesøgt i weekenderne og i højsæsonen, hvor både øboere og græske turister søger hertil.

Molivos - vandsport på stranden

I Molivos er stranden stenet, men vandet er klart og rent. Bare et par m ude i vandet skifter bunden dog til sand. Ved stranden kan du leje liggestole og prøve forskellige vandsportsaktiviteter.

Eftalou - varme kilder

Denne lille by har i århundreder været kendt for sine helende kilder. Mineralvandet i Eftalou siges at være meget sundt for personer med gigt, ledinflammationer og nyre- og hudproblemer.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Petra fra juni til september.

Flyet lander i Mytilini Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Petra. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Mytilini Lufthavn til hotellerne er ca. 1 time og 30 minutter til 1 time og 45 minutter (ca. 65 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Transferbussen til Petra kører via Anaxos og til tider også via Skala Kallonis.
Læs mere om transfer.
Mad, drikke og natteliv
Ved torvet i Petra er der en række tavernaer, mens du finder butikkerne i gaderne bag torvet. Langs strandpromenaden finder du dog det største udvalg af restauranter og tavernaer, hvor der serveres klassiske græske retter såsom souvláki og keftédes, men også mange fiske- og skaldyrsretter.

Mad og drikke på Lesbos

Gode madoplevelser er jo en vigtig del af ferien. På Lesbos har du alle muligheder for at spise godt og ægte græsk. Øen producerer meget lokalt, bl.a. sardiner, frugt, grøntsager og ikke mindst oliven af høj kvalitet.
Det er stadig relativt billigt at gå ud at spise, og for øboerne hører det til hverdagen at besøge den lokale taverna i venners selskab. Mange restauranter kan være tomme for grækere på det tidspunkt, vi danskere normalt spiser aftensmad
.... Dette skyldes ganske enkelt, at de er vant til at spise senere end vi nordboere. Vil du opleve græsk mad i en græsk atmosfære – og altså i selskab med grækere – så skal du gå ud og spise senere!
Da menukortet på mange tavernaer ikke altid er opdateret, kan du gå ind i køkkenet og vælge det, du vil spise. Hvad der bliver serveret afhænger af, hvilke råvarer der er til rådighed, og hvem der står i køkkenet. Fisk er dyrt i forhold til kød, og ofte står både kød- og fiskeretter angivet i kg. På mange lokale restauranter angives selv vinen i kg. Der lægges som regel en såkaldt kuvertafgift til på regningen. Normalt giver man 10 % i drikkepenge, hvis man er tilfreds med betjeningen og maden.
Hvem har ikke siddet i det danske vintermørke og drømt om en middag ved Middelhavet under åben himmel med en choriatiki og et glas af sin favoritdrik foran sig? Choriatiki er grækernes ord for den salat, som vi i Danmark kalder græsk salat, med solmodne tomater, agurker, fetaost, rødløg, olivenolie og vineddike. Det græske køkken byder på mange varierende specialiteter - hvor mange kan du nå at smage på din rejse til Lesbos?
Meze/forretter
Tzatziki
Yoghurt, hvidløg og reven agurk.
Favva
Mos af grønne urter og løg.
Tiropides
Friteret ostetærte.
Briam
Grøntsager i tomatsauce.
Imam Baildi
Fyldte auberginer med ris eller ost.
Spanakopita
Spinattærte med urter og fetaost.
Patatokeftedes
Friterede kartoffelboller med krydderier.
Saganaki
Friteret ost.
Kalamari
Grillede eller friterede blæksprutter.
Octapodi
Marinerede og grillede blæksprutter, ofte med vinsauce.
Dolmades
Fyldte vinblade med ris eller fars.
Skordalia
Kartoffelmos med hvidløg, serveres kold.
Taramosalata
Saltet karperogn med kartofler.

Hovedretter
Exohico
Spyd med svinekød, tomater, hvidløg og urter.
Kontosyvli
Grillet svinekød på spyd med løg og tomater.
Tigania
Friteret svinekød eller kylling med frisk peber, krydderier og
løg.
Giouvetci
Oksekød med pasta i tomatsauce.
Kokinisto
Oksekød i tomatsauce, serveres med enten ris, pommes
frites eller pasta.
Keftedes
En slags frikadeller, serveres ofte med kartofler eller
pommes frites.
Stifado
Kødgryde med løg og tomater.
Patitsio
Makaroni med kød og bechamelsauce.

Dessert
Tiganites
Pandekage med enten honning og nødder eller Vrasma -
figensirup. Prøv den med figensiruppen!
Halvas
Mannagryn med krydderier, kanel, nødder og honning.
Karidopita
Valnøddekage med sirup.
Kandaifi
Tynde butterdejsnudler med valnødder, krydderier og
sirup.
Baklava
Butterdej med mandler og nødder.
Retter, der er specielle for Lesbos
Sougania
Fyldte løg med ris, fars og krydderier.
Kolokitholailouda
Fyldt zucchiniblomst med ris og urter. Kan også fyldes med
fetaost.
Kremithoutiganites
Friteret løgtærte med friske, grønne urter.
Arnakigimasto
Fyldt lam med ris, rosiner og krydderier.
Kiskiek
Lam med yoghurt, hvede og løg.
Platsenta
Butterdej med valnødder.

Drikkevarer

Øl
Øl hedder bira, og udvalget er stort, også af græske mærker. Prøv for gerne de græske øl Mythos, Alfa eller Fix.
Vin
Ønsker du vin til maden, kan du bestille Krasi eller Aspro, som er hvidvine, eller Kokkino, som er en rødvin. Den mest kendte græske vin er Retsina, som smager lidt af harpiks. Det er en uvant smag, men den er værd at prøve. Den blandes ofte med sukkerholdige drikke.
Ouzo
Den græske nationaldrik ouzo bør du naturligvis smage. På Lesbos producerer man sin egen ouzo, som siges at være Grækenlands allerbedste. Det sker ofte, at man bliver budt på et glas som afslutning på et godt måltid eller sammen med meze, småretterne.
Kaffe
Græsk kaffe bestilles efter mængden af sukker. Sketo – uden sukker, metrio – lidt sukker, gliko – meget sukker. Ønsker du mælk i kaffen, bestiller du Me ghala. De samme ord gælder for iskaffe og frappé.
Petras natteliv er begrænset. Langs strandvejen finder du et par barer, og i højsæsonen er der masser af aktivitet på caféerne på byens lille torv. Besøger du nabobyen Molivos, finder du et større udvalg af barer og et par enkle diskoteker. Molivos har også en udendørs biograf, som i højsæsonen viser populære film under åben himmel.
Shopping
Shoppingmulighederne i Petra er begrænsede, og butikkerne ligger i en lille radius rundt om torvet. Mange af dem ligger på selve strandpromenaden, men der er også flere hyggelige gader med mindre butikker, især i gaden som går fra torvet og videre bag om strandpromenaden. Nabobyen Molivos har lidt flere butikker, hvoraf de fleste er tilpasset turismen. For et større udvalg anbefales Kalloni eller hovedbyen Mytilini.

Shopping i Mytilini

Mytilini har naturligvis det største shoppingudvalg, og det er også her, du finder de fleste internationale butikker. Butikskæderne ligger samlet på havnen og omkring kirken Agios Therapon.

Udforsk Molivos

Den charmerende fiskerby Molivos er et besøg værd, når du holder ferie i Petra. De fleste butikker ligger på eller i nærheden af markedsgaderne Agora.

Shopping på Lesbos

Hvis du leder efter gaver til familie og venner eller en souvenir til minde om en skøn ferie, så er der mange fine ting at finde på Lesbos. Især lokalt producerede varer er værd at gå efter. Lokale produkter koster desuden betydeligt mindre end importerede. På øen produceres der olivenolie, olivensæbe, ouzo, vin, keramik, kunst, ost, tekstiler og lædervarer. Der er også et stort udvalg af oste, bl.a. en saltet ost, som lagres i et helt år, hvorefter den opbevares i olivenolie. Frisk frugt og brød kan købes i de fleste supermarkeder. Bagerier findes i Molivos, Petra og Anaxos. Priserne er som regel faste.
Aktiviteter og seværdigheder
I Petra er stemningen meget rolig og tilbagelænet. Mest kendt er byen dog for sin fine sandstrand, og til dem, der ikke bare vil koble af, er der et vandsportscenter både her og i nabobyen Molivos.

Kalloni - sardinfestival

Byen Kalloni er lig med sardiner i verdensklasse, og her afholder man hvert år i august en speciel sardinfestival. Festivalen byder på traditionel dans og musik, og sardiner serveres gratis til forbipasserende - selvfølgelig sammen med et glas ouzo.

Anaxos – fin sandstrand

Anaxos er kendt for sin fine strand, som er en af øens allerbedste. Anaxos ligger ca. 3 km fra Petra, og her kan man sagtens tilbringe en hel dag i solen.

Sigri - by med rig historie

På vejen mod Sigri kører man gennem vulkanske landskaber. I Sigri kan du besøge det naturhistoriske museum for den forstenede skov, som blev skabt i forbindelse med et vulkanudbrud. I omgivelserne finder du bygninger fra den byzantinske periode og middelalderen. Sigri havde sin storhedstid for mange hundrede år siden takket være havnen, som blev bevogtet fra den velbevarede borg. Borgen blev bygget af tyrkerne i 1757 på ruinerne af Gattelusis venetianske fort.

Petri - lille bjergby

Den lille by Petri ligger oppe i bjergene 3 km fra Petra. Her kan du nyde en uimodståelig udsigt over Petra, bugten og øen Agios Georgios. I byen finder du desuden en taverna, hvor du kan købe lidt at spise eller drikke.

Mytilini - Lesbos' hovedstad

Lesbos' hovedstad Mytilini er en charmerende blanding af gammelt og nyt med såvel smukke kirker og interessante museer samt et rigt udbud af internationale shoppingmuligheder. Du må ikke glip af en dag i Mytilini, når du holder ferie på Lesbos.

Plomari - ouzoens hjemby

Lesbos' næststørste by hedder Plomari og er præget af den smukke kystlinje og den fine strand. Plomari er en charmerende by med alt, hvad det indebærer, og det meste af handelen finder sted omkring torvet og stranden. Lidt længere oppe ad bjergskråningen er der også mange hyggelige butikker og restauranter. Plomari er desuden kendt som ouzoens hjemby, så glem ikke at smage på øens stolthed, når du er her.

Molivos – charmerende fiskerby

Ca. 5 km fra Petra ligger den charmerende fiskerby Molivos med ca. 1.500 indbyggere og en stemningsfuld, farverig havn. I Molivos venter skønt strandliv og en lige så skøn atmosfære i de smalle stræder. I de små markedsgader kan du købe alt fra græsk olivenolie til smykker fremstillet af lokale kunstnere. Spis en god frokost på en fisketaverna ved havnen eller køb en is på en af caféerne langs strandpromenaden. Når mørket falder på, lyses borgen op, hvilket skaber en helt speciel atmosfære i byen.

Oplevelser på Lesbos

Vil du se mest muligt i løbet af din ferie på Lesbos, er det bedst at leje en scooter eller en bil. Så kan du køre rundt til de forskellige seværdigheder og byer i dit helt eget tempo.

Fugle på Lesbos

Lesbos er kendt og populær blandt ornitologer. Hvert år besøger tusindvis af fugle øen undervejs på deres lange rejser fra Nordeuropa til sydligere breddegrader i Afrika. På samme måde flokkes fuglekiggere med store kameraer om vådområderne for at se på fugle, som ellers ofte er svære at komme i nærheden af.

Vandreture

Ud over fuglekiggeri er der gode forhold til vandreture på Lesbos. Der er vandrestier i de fleste områder på øen, og naturen er fantastisk.

Lokale højtider

Jomfru Maria-dagen er en af Grækenlands største helligdage, som indtræffer den 15. august hvert år og fejres med stor festivitas i både større og mindre byer. Grækerne har fri i nogle dage omkring helligdagen, og mange kommer hertil fra Athen og andre dele af landet.
Petra betyder klippe, og hvis du har mulighed for det, bør du helt sikkert bestige klippen, som har givet byen sit navn. Når du har forceret de 114 trappetrin til den lille Maria-kirke på klippens top, bliver du belønnet med en spektakulær udsigt over området. Klippen, som kirken er bygget på, er af vulkansk oprindelse og er et vartegn for byen. Hvor end du befinder dig, kan du altid se kirken på klippens top - byens hjerte og et pejlemærke, når man skal navigere rundt i byen. At man har bygget kirken netop her, er der en god forklaring på. Sagnet siger, at en sømand mistede sit ikon med Jomfru Maria ude på havet. Under sin søgen efter ikonet så han et grønt lys på toppen af klippen. Da han undersøgte fænomenet nærmere, så han sit ikon omgivet af et grønt skær. Det tog han som et tegn på, at en kirke skulle bygges netop her.

Theophilos Museum

På dette kunstmuseum kan du beskue 86 værker af den folkekære kunstner Theophilos Chatzimichaels. Kunstneren levede i fattigdom i 1900-tallet og tjente sine penge på at male hverdagsskildringer på væggene i en række caféer.

Den forstenede skov

Den forstenede skov blev skabt ved et vulkanudbrud for 20 millioner år siden. Skoven er helt unik i Europa.

Det arkæologiske museum

Her kan du bl.a. se rester af mosaikker, som blev fundet i det berømte mænadehus. Mænaderne var kvindelige ledsagere til vinguden Dionysos. Herudover kan du se geometrisk og arkaisk stentøj fra den klassiske og hellenistiske tid, som er hentet fra forskellige områder på øen.

Panagia Vrefokratousa-kirken

Ifølge sagnet skrev evangelisten Lukas et ikon af Jomfru Maria på dette sted, og i 1100-tallet byggede man kirken for at beskytte ikonet. For en græsk-ortodoks troende har to pilgrimsrejser til byen Agiassos samme status som et enkelt besøg i Jerusalem.

Georgios Iakovidis Digital Art Museum

Et museum for dig, der er interesseret i såvel kunst som teknik. Her anvendes ny teknologi for at fremhæve farverne i den berømte græske kunstner Georgios Iakovidis' originalmalerier. Trods at originalerne er ret mørke, kan man i dag, takket være teknologien, se farverne i malerierne, som kunstneren selv har set dem.

Gattelusiborgen i Molivos

Den charmerende fiskerby Molivos er af mange grunde et besøg værd. Følg en af de stemningsfulde brostensgader op til den imponerende borg, som troner på toppen af byen eller tag den trafikerede vej bag om byen, som leder direkte op til borgen.

Borgen i Mytilini

Mytilini er en by med en charmerende blanding af gammelt og nyt. Blandt de antikke levn kan du se en gammel borg, som ligger ved byens havn. Borgen er den største på Lesbos og en af de største i hele Europa. Trods borgen i dag er i dårlig stand, får man alligevel et indtryk af, hvor imponerende den engang har været.

Sankt Therapon-kirken

Tæt på havnen i Mytilini ligger en af øens største kirker, Sankt Therapon-kirken. Ifølge sagnet blev kirken bygget på ruinerne af det antikke Apollontempel. I omgivelserne finder du også mange andre seværdige kirker.

Det antikke teater i Mytilini

Tilbringer du en dag i øens hovedstad Mytilini, må du ikke gå glip af det antikke teater. Teatret - eller ruinerne deraf - er et romersk teater fra den hellenistiske periode, som kunne rumme op til 15.000. Den dag i dag kan man stadig opleve den fantastiske akustik i teatret.
Sådan kommer du omkring
At leje en bil er en god måde at opleve Lesbos på.
Overalt i øens smukke natur finder du fotovenlige motiver, lange, næsten øde strande og idylliske byer. Flere af øens områder er nemme at nå med bil. Det anbefales at leje en bil i to dage, hvis du vil nå at se de store seværdigheder på den sydøstlige del af øen. Den første dag går hurtigt med at besøge museer og kunstgallerier, og på dag to kan du køre rundt og besøge nogle af strandene og tavernaerne på den vestlige side.
Ved hjælpe af et kort finder du nemt dine egne små oaser. De fleste veje er ganske gode, men de er ret smalle, og køretempoet er højt. Sikkerhedssele er lovpligtig på forsæderne, og det er forbudt for føreren at tale i telefon. Hold fartgrænserne og respektér dine vigepligter.

Avis

Der er mange biludlejningsfirmaer med varierende priser og standarder. Vi anbefaler dog Avis. Hvis du reserverer Avis-bilen gennem os, får du en god bil til en rimelig pris. I prisen indgår de obligatoriske forsikringer og ubegrænset kilometerforbrug.
Avis har gode biler i forskellige størrelser og prisklasser. De leverer bilen til dit hotel, uanset om du bor i Molivos, Eftalou, Petra, Anaxos eller Skala Kalloni. Service døgnet rundt er inkluderet i prisen, og der er ingen afbestillingsgebyr
.... Hvis du vil aflevere bilen i lufthavnen, koster det dog ekstra.
Tyveriforsikring er med i lejeaftalen, men vær opmærksom på, at den ikke dækker private ejendele, som ligger i bilen. Heldigvis er kriminaliteten på Lesbos tæt på ikkeeksisterende.
Kontakt Spies-guiden, hvis du vil leje en bil eller have tips til udflugter på øen.

Lejeaftalen
Når du lejer en bil hos Avis, indgår følgende i prisen:
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Moms på 13 %
• 24-timers lejeintervaller

CDW- og SCDW-forsikringen dækker:
• Bilen
• Andenpartens bil
• Personerne i andenpartens bil
• Selvrisikoen

Sådan kommer du rundt på Lesbos

Der er masser af se og opleve på Lesbos, og det er nemt at komme rundt med de fleste transportmidler. Skal du rejse mellem Molivos, Petra og Anaxos, kan du tage minitoget Village Train, som kører mellem byerne.

Taxi

Mange taxier i hovedbyen Mytilini og omkring lufthavnen. Også taxier i de mindre byområder i dagtimerne. Hold øje med, om taxameteret er slået til, inden turen starter. Hvis taxien ikke har taxameter, bør du aftale prisen med chaufføren, inden du sætter dig ind. Bemærk at taxierne kun tager imod kontanter og ikke kreditkort. Hvis du har bagage med i taxien, kræver chaufføren ofte en højere pris.

Lokalbusser

Øens busnet varierer i løbet af sæsonen. I højsæsonen er der busruter med et begrænset antal afgange pr. dag mellem de forskellige byer, de fleste med endestation i Mytilini. Midt på sommeren er der også en bus mellem Molivos og nabobyerne Eftalou, Petra og Anaxos.

Scooter

Det er populært at køre på scooter i Grækenland, og Lesbos er ingen undtagelse. Scootere er gode, hvis du skal køre korte strækninger, men til længere ture er en bil at foretrække. Bestil din knallert gennem os - vi ved, hvilke udlejere, der har dækkende forsikringer og hjelm med i prisen. Selv om grækerne ikke selv bruger hjelm, er det lovpligtigt at bære hjelm under kørslen.

Fly og færge

Der er daglige flyafgange til Athen og Thessaloniki. Derudover er der flyafgange flere gange om ugen til Rhodos og andre græske øer. Du kan også sejle mellem flere græske øer og Mytilini. samt mellem Petra og Tyrkiet i højsæsonen. Vores agent COM Travel står for bestilling og salg af både fly- og færgebilletter.
Fakta

Vores service

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed. Der kræves ikke visum. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse.

I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den græske ambassade på telefon 33 34 60 48 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den græske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Grækenland.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Begrænset mulighed for at anvende kreditkort. Hæveautomat på hovedgaden i Petra. Bank i Molivos.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Grækenland: græsk. Albanien: albansk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m. Vær opmærksom på, at lufthavnen på Lesbos er meget nøjeregnende angående bagagevægt. Al bagage vejes, også håndbagage. Man må i alt medbringe 20 kg pr. person inkl. håndbagage. Eventuel overvægt afregnes direkte med personalet i lufthavnen, pris: 5-6 EUR pr. kg.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Find din rejse til Petra