Se hoteller (3)

Rejser til Plomari

Bestil en rejse til ouzoens hovedstad Plomari og glæd dig til en ferie blandt de lokale med god mad og den dejlige strand i Agios Isidoros.
Stranden i Agios Isidoros ligger nogle kilometer uden for selve Plomari, og det er også her, du finder Spies' hoteller. Stranden egner sig perfekt til både snorkling og afslapning i en liggestol med udsigt over den tyrkiske kyst og naboøen Chios. Plomari er også et godt udgangspunkt for at køre rundt og udforske omgivelserne på den maleriske ø.

Ouzoens hovedstad

Med sine fem destillerier regnes Plomari for øens ouzo-centrum. Og skal man tro grækerne selv, produceres landets bedste ouzo netop her! Byen er bygget op om den hyggelige havn som et amfiteater, der ligger ud mod Det Ægæiske Hav. Byens naturlige centrum er det lille torv Platanos - en oase, hvor små tavernaer, et par ouzorier og en lille bar omgiver et stort platantræ. Her slår man sig ned for at nyde det ægte græske hverdagsliv i et charmerende miljø.

Bo på stranden

Når du bestiller en rejse til Plomari med Spies, kan du vælge at bo på et hotel direkte på stranden. Alle vores hoteller ligger i fredelige omgivelser et stykke uden for Plomari. Du kan enten bo på hotelværelse eller i lejlighed, og mange steder bor ejerfamilien selv på hotellet, hvilket giver en hyggelig og hjemlig atmosfære.

Det bedste af Lesbos

På den vestlige del af Lesbos finder du den største seværdighed: Den forstenede skov, som er unik for hele Europa. For ca. 20 millioner år siden blev skoven begravet i vulkansk aske, og resultatet ser man her. Museet i Sigri fortæller historien om dette geologiske særsyn. Syd for Sigri ligger den lille ferieby, Skala Eressou, hvor oldtidens mest kendte kvindelige poet, Sapfo, blev født. Her findes også butikker og tavernaer ud til vandet. Øens hovedby Mytilini er en livlig havneby, som domineres af en stor middelalderborg og den neoklassiske Agios Therapon-kirkes imponerende kuppel. Byens arkæologiske museum er også et besøg værd med betagende mosaikker og andre fund fra antikken. Theriade-museet i Varia nogle kilometer syd for Mytilini har en samling kunstværker af bl.a. Matisse og Picasso - noget de færreste vel havde regnet med at finde på en lille græsk ø så langt væk fra de større civilisationer. Kunne du tænke dig at opleve alt dette og måske tage på dine egne opdagelsesture, anbefaler vi, at du bestiller en lejebil sammen med din rejse til Lesbos. Hvis du ikke ønsker at have bilen hele ferien, kan du nøjes med at leje den i et par dage. Så står den klar til dig på det ønskede tidspunkt.
Tips og nyttig info
 • Prisvenlige hoteller
 • Hoteller på stranden
 • Krystalklart badevand
 • Lokale restauranter
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Plomari

Strand
Der findes en lille strand inde i Plomari, og nogle kilometer uden for centrum ligger Agios Isidoros-stranden i smukke omgivelser med en lang kyststribe og stejle klipper, som skråner ned i havet. Stranden består af sten, hvilket får den til at fremstå meget ren, og vandet er krystalklart. Der er mulighed for at dyrke forskellige former for vandsport mod betaling.

Molivos - vandsportscenter

Stranden i Molivos er stenet med klart og rent vand, og bare nogle meter ude i havet begynder sandbunden. På stranden er der mulighed for at leje liggestole/parasoller og dyrke vandsportsaktiviteter som windsurfing, vandski, parasailing og wakeboarding. Her kan du også leje kano.

Petra – sandstrand med strandpromenade

I Petra ligger der en lang og skøn sandstrand med en strandpromenade. Her kan du leje liggestole og parasoller, men der er en del forskellige udlejere, så priserne varierer. Mange strandbarer opkræver ikke betaling for leje af liggestole og parasoller, hvis man køber mad eller drikkevarer hos dem.

Vatera - den længste strand på Lesbos

Øens længste strand med sine 8 km. Populær blandt de lokale indbyggere i weekenderne. Særligt i juli og august er stranden velbesøgt, da mange græske turister kommer hertil.

Anaxos - den bedste strand

Mange mener, at Anaxos' strand er den bedste strand i området. Liggestole og parasoller kan lejes, og der er også mange forskellige tavernaer og restauranter langs stranden. På flere af dem indgår liggestole og parasoller i prisen, hvis man køber mad eller drikkevarer hos dem.

Gera Bay - medicinske kilder

Medicinske kilder i den nordlige del af Kourtzi, som ligger ca. 500 m fra stranden. Kilderne holder en temperatur på omkring 37-39 grader og er meget rige på salt.

Polychnitou - varme kilder

En kilometer fra den lille by Chalakies på østsiden af øen ligger de varme saltvandskilder i Polychnitou. Kilderne ligger ca. 60 m over havet. Vandet, som hører til det varmeste i hele Europa, kan komme op på temperaturer omkring 71-90 grader. Her er to pools: en til kvinder og en til mænd. Begge holder en behagelig temperatur. Kommer man som en hel familie, kan det som regel fint lade sig gøre at bade sammen.
Mad, drikke og natteliv
I Plomari er der mange tavernaer og restauranter, som serverer klassisk græsk mad samt en del retter med fisk og skaldyr.

Mad og drikke på Lesbos

Gode madoplevelser er jo en vigtig del af ferien. På Lesbos har du alle muligheder for at spise godt og ægte græsk. Øen producerer meget lokalt, bl.a. sardiner, frugt, grøntsager og ikke mindst oliven af høj kvalitet.
Det er stadig relativt billigt at gå ud at spise, og for øboerne hører det til hverdagen at besøge den lokale taverna i venners selskab. Mange restauranter kan være tomme for grækere på det tidspunkt, vi danskere normalt spiser aftensmad. Dette skyldes ganske enkelt, at de er vant til at spise senere end vi nordboere. Vil du opleve græsk mad i en græsk atmosfære – og altså i selskab med grækere – så skal du gå ud og spise senere!
Da menukortet på mange tavernaer ikke altid er opdateret, kan du gå ind i køkkenet og vælge det, du vil spise. Hvad der bliver serveret afhænger af, hvilke råvarer der er til rådighed, og hvem der står i køkkenet. Fisk er dyrt i forhold til kød, og ofte står både kød- og fiskeretter angivet i kg. På mange lokale restauranter angives selv vinen i kg. Der lægges som regel en såkaldt kuvertafgift til på regningen. Normalt giver man 10 % i drikkepenge, hvis man er tilfreds med betjeningen og maden.
Hvem har ikke siddet i det danske vintermørke og drømt om en middag ved Middelhavet under åben himmel med en choriatiki og et glas af sin favoritdrik foran sig? Choriatiki er grækernes ord for den salat, som vi i Danmark kalder græsk salat, med solmodne tomater, agurker, fetaost, rødløg, olivenolie og vineddike. Det græske køkken byder på mange varierende specialiteter - hvor mange kan du nå at smage på din rejse til Lesbos?
Meze/forretter
Tzatziki
Yoghurt, hvidløg og reven agurk.
Favva
Mos af grønne urter og løg.
Tiropides
Friteret ostetærte.
Briam
Grøntsager i tomatsauce.
Imam Baildi
Fyldte auberginer med ris eller ost.
Spanakopita
Spinattærte med urter og fetaost.
Patatokeftedes
Friterede kartoffelboller med krydderier.
Saganaki
Friteret ost.
Kalamari
Grillede eller friterede blæksprutter.
Octapodi
Marinerede og grillede blæksprutter, ofte med vinsauce.
Dolmades
Fyldte vinblade med ris eller fars.
Skordalia
Kartoffelmos med hvidløg, serveres kold.
Taramosalata
Saltet karperogn med kartofler.

Hovedretter
Exohico
Spyd med svinekød, tomater, hvidløg og urter.
Kontosyvli
Grillet svinekød på spyd med løg og tomater.
Tigania
Friteret svinekød eller kylling med frisk peber, krydderier og
løg.
Giouvetci
Oksekød med pasta i tomatsauce.
Kokinisto
Oksekød i tomatsauce, serveres med enten ris, pommes
frites eller pasta.
Keftedes
En slags frikadeller, serveres ofte med kartofler eller
pommes frites.
Stifado
Kødgryde med løg og tomater.
Patitsio
Makaroni med kød og bechamelsauce.

Dessert
Tiganites
Pandekage med enten honning og nødder eller Vrasma -
figensirup. Prøv den med figensiruppen!
Halvas
Mannagryn med krydderier, kanel, nødder og honning.
Karidopita
Valnøddekage med sirup.
Kandaifi
Tynde butterdejsnudler med valnødder, krydderier og
sirup.
Baklava
Butterdej med mandler og nødder.
Retter, der er specielle for Lesbos
Sougania
Fyldte løg med ris, fars og krydderier.
Kolokitholailouda
Fyldt zucchiniblomst med ris og urter. Kan også fyldes med
fetaost.
Kremithoutiganites
Friteret løgtærte med friske, grønne urter.
Arnakigimasto
Fyldt lam med ris, rosiner og krydderier.
Kiskiek
Lam med yoghurt, hvede og løg.
Platsenta
Butterdej med valnødder.

Drikkevarer

Øl
Øl hedder bira, og udvalget er stort, også af græske mærker. Prøv for gerne de græske øl Mythos, Alfa eller Fix.
Vin
Ønsker du vin til maden, kan du bestille Krasi eller Aspro, som er hvidvine, eller Kokkino, som er en rødvin. Den mest kendte græske vin er Retsina, som smager lidt af harpiks. Det er en uvant smag, men den er værd at prøve. Den blandes ofte med sukkerholdige drikke.
Ouzo
Den græske nationaldrik ouzo bør du naturligvis smage. På Lesbos producerer man sin egen ouzo, som siges at være Grækenlands allerbedste. Det sker ofte, at man bliver budt på et glas som afslutning på et godt måltid eller sammen med meze, småretterne.
Kaffe
Græsk kaffe bestilles efter mængden af sukker. Sketo – uden sukker, metrio – lidt sukker, gliko – meget sukker. Ønsker du mælk i kaffen, bestiller du Me ghala. De samme ord gælder for iskaffe og frappé.
Nattelivet i Plomari foregår omkring taxiholdepladsen og ved torvet, og det er her, grækerne selv samles om aftenen. Her er mange barer, caféer og restauranter, som har åbent til sent på aftenen. Derudover har Plomari et par diskoteker, som har åbent til sent om natten i juli og august. For børnefamilierne er der et lille anlæg med spil, flippermaskiner og nogle få karruseller ved indkørslen til taxiholdepladsen.
Shopping
Plomari er også kendt som ouzoens hjemby, så det ville være synd ikke at smage på nogle af de forskellige typer, når du alligevel er her. Ouzoen fra Plomari anses faktisk for at være den bedste i hele Grækenland. På destilleriet Barbayanni kan du få et indblik i fremstillingsprocessen og købe en flaske eller to med hjem.

Mytilini

Søger du et mere internationalt shoppingudvalg, er det Mytilini, du skal til. Her ligger butikskæderne samlet på havnen og omkring kirken Agios Therapon i gågaden Hermou. Et besøg i de små handelsgader bag havnepromenaden kan anbefales.

Shopping på Lesbos

Hvis du leder efter gaver til familie og venner eller en souvenir til minde om en skøn ferie, så er der mange fine ting at finde på Lesbos. Især lokalt producerede varer er værd at gå efter. Lokale produkter koster desuden betydeligt mindre end importerede. På øen produceres der olivenolie, olivensæbe, ouzo, vin, keramik, kunst, ost, tekstiler og lædervarer. Der er også et stort udvalg af oste, bl.a. en saltet ost, som lagres i et helt år, hvorefter den opbevares i olivenolie. Frisk frugt og brød kan købes i de fleste supermarkeder. Bagerier findes i Molivos, Petra og Anaxos. Priserne er som regel faste.
Sport og træning
Der tilbydes mange aktiviteter i Plomari og omegn. Langs den store strand i Agios Isidoros findes vandsportsaktiviteter og en beachvolleybane, og i området er der også både fodbold- og basketbaner - husk at medbringe din egen bold. En cykeltur er også en god måde at se mere af omgivelserne på.

Sport og træning på Lesbos

På det fleste rejsemål på Lesbos tilbydes både vandsport og andre træningsmuligheder.
Vandring
Lesbos byder på gode vandremuligheder i smuk natur, og der findes vandrestier i de fleste områder.
Aktiviteter og seværdigheder
Lidt uden for Plomari findes et ouzomuseum samt Grækenlands største ouzodestilleri.

Udforsk Lesbos

Lej en bil eller scooter og kom nemt og hurtigt omkring på øen. Her venter masser af spændende oplevelser og små byer, som bare venter på at blive udforsket.

Skala Eressou

Det, som gør Skala Eressos til det mest kendte sted på øen, er en speciel kvinde ved navn Sapfo. Sapfo blev født i 600-tallet f.Kr. og drev en skole for unge, ugifte kvinder. Der er ikke mange bevarede digte tilbage af Sapfo, men de, man har fundet, er blevet tolket, som om hun havde stærkere følelser for sine elever end normalt, hvoraf udtrykket lesbisk kærlighed opstod. Stranden i Skala Eressou hører til øens allerbedste med mørkt, finkornet sand.

Sigri

Denne by havde sin storhedstid for mange hundrede år siden takket være havnen, som blev bevogtet fra den velbevarede borg. Borgen blev bygget af tyrkerne i 1757 på ruinerne af Gattelusis venetianske fort. På vej mod Sigri kører du gennem vulkansk landskab, og i området møder du bygninger fra den byzantinske periode og middelalderen. I Sigri ligger også det naturhistoriske museum for den forstenede skov.

Kalloni

I Kalloni finder du både Limonosklostret og den fine Kalloni Bay. Den første uge i august er der sardinfestival. Sardinerne fra Kalloni er efter sigende blandt de bedste i hele verden, og i festivalugen serveres de gratis med ouzo.

Petra

Ca. 5 km fra Molivos ligger den lille badeby Petra. Byen er mest kendt for sin fine sandstrand, og her råder en afslappet stemning. Slå dig ned på en af restauranterne langs stranden og se folkelivet passere forbi på den stemningsfulde strandpromenade. Hvis du har lyst til at røre dig lidt, kan en gåtur op ad de 114 trappetrin til den lille Maria-kirke anbefales. Herfra kan du drømme dig væk i den fantastiske udsigt over området. Klippen, som kirken er bygget på, har også givet byen sit navn - Petra betyder netop klippe - og er siden blevet et vartegn for byen.

Molivos

I fiskerbyen Molivos, som formodentlig er den mest fotograferede by på øen, bor der ca. 1.500 indbyggere. Her finder du en farverig havn, smalle, brostensbelagte gader og lave stenhuse. I Molivos er det meget besværligt at bygge huse, for eftersom der ikke er plads til store lastbiler i de trange gader, må alle byggematerialer transporteres på æsler og heste. De charmerende huse i Molivos balancerer på række langs de dramatiske stigninger op mod den genovesiske borg fra 1300-tallet. Fra borgen har du en fortryllende udsigt over Molivos og kysten mod Petra. Om sommeren arrangeres en del kulturelle begivenheder som f.eks. de specielle solnedgangskoncerter i borgen.

Mytilini

En heldagsudflugt til Mytilini kan virkelig anbefales, når du rejser til Lesbos. I øens hovedstad venter en charmerende blanding af gammelt og nyt, og her kan du også besøge mange smukke kirker, museer og tavernaer. I Mytilini er der et bredt udvalg af butikker med tøj, sko, tasker og meget mere. Ved havnen kan du sidde og nyde solen på en af de mange cafeer.

Eftalou

Ca. 4 km fra Molivos ligger Eftalou, som i mange hundrede år har været kendt for sin helende kilder.

Fugle på Lesbos

Lesbos er kendt og populær blandt ornitologer. Hvert år besøger tusindvis af fugle øen undervejs på deres lange rejser fra Nordeuropa til sydligere breddegrader i Afrika. På samme måde flokkes fuglekiggere med store kameraer om vådområderne for at se på fugle, som ellers ofte er svære at komme i nærheden af.

Lokale højtider

Jomfru Maria-dagen er en af Grækenlands største helligdage, som indtræffer den 15. august hvert år og fejres med stor festivitas i både større og mindre byer. Grækerne har fri i nogle dage omkring helligdagen, og mange kommer hertil fra Athen og andre dele af landet.
Ca. 4 km fra Molivos ligger Eftalou, som i mange hundrede år har været kendt for sin helende kilder. Et must på ferien i Plomari er ouzomuseet, som er byens mest populære seværdighed. Museet ligger på overetagen i Ouzo Barbayannis destilleri, hvor man producerer den stolte græske drik på en familieopskrift fra 1860, som i dag kører på femte genration. For de historieinteresserede er der nærmest uendeligt meget at se og opleve på Lesbos, som rummer et stort antal museer, kirker og seværdige små byer.

Gattelusiborgen

Den majestætiske borg fra 1370'erne ligger på toppen af Molivos. Du kan følge en af de mange brostensbelagte gader gennem byen eller den trafikerede vej "bag om" byen, som fører direkte op til borgen.

Glykfylousa Panagia-kirken

Kirken ligger højest oppe på en stor klippe i byen Petras centrum. Petra betyder netop klippe, hvilket har givet byen sit navn. For at komme op på klippens top og nyde den spektakulære udsigt, skal du forcere 114 trappetrin, som er hugget ud af sten. Den første kirke på toppen blev bygget i 1609, mens den nuværende har stået her siden 1757. Hvert år den 15. august fejres helligdagen for Marias himmelfart.

Theophilos Museum

Her kan du beskue hverdagsskildringer fra 1900-tallet, som viser, hvordan man bagte brød, fangede fisk og ikke mindst danse og festede. Kunstværkerne blev skabt af den fattige Theophilos Chatzimichael, som malede væggene på caféer for at tjene til sit levebrød. Museet, som ligger mellem Mytilini og lufthavnen, indeholder 86 af hans mest kendte værker.

Borgen i Mytilini

Den antikke borg på havnen i Mytilini er den største på Lesbos og blandt de største i Europa. Man mener, at det var kejser Justinian, som byggede borgen oven på romerske ruiner, og derefter har mange herskere og folkeslag været involveret i udbygninger og renoveringer. I dag er borgen i dårlig stand, men man får alligevel et indtryk af, hvor imponerende den engang har været.

Sankt Therapon-kirken

En af de største og mest kendte kirker på øen ligger bag havnen ved markedet i Mytilini. Ifølge legenden er kirken bygget på ruinerne af det antikke Apollontempel. Rundt omkring i området findes der flere kirker, som er et besøg værd.

Taxiarches kloster

I byen Mandamados ligger dette kendte sted, som huser ikonet af ærkeenglen Mikael. Ikonet blev skabt af en munk, som blev reddet på mirakuløs vis under et massivt angreb fra saracenske sørøvere. Legenden siger, at man for at få sine ønsker opfyldt skal lægge en mønt på ikonets pande.
Udflugter
Molivos by night
Molivos by night
En ferie på Lesbos er næsten ikke komplet uden et besøg i maleriske Molivos, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Tag med os på denne aftentur og mærk historiens vingesus, hvor Europa møder Orienten.
Læs mere om udflugten
BBQ Agios Foka
BBQ Agios Foka
Oplev Lesbos fra sin allerbedste side og nyd en skøn dag på havet! I løbet af dagen bliver der tid til både afslapning ombord og flere stop, hvor du bl.a. får mulighed for at bade i varme kilder.
Læs mere om udflugten
Tarti Beach Sail
Tarti Beach Sail
Tag med på en dejlig bådudflugt til en af Lesbos' smukkeste strande, Tarti Beach.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring

Avis

Der er mange biludlejningsfirmaer med varierende priser og standarder. Vi anbefaler dog Avis. Hvis du reserverer Avis-bilen gennem os, får du en god bil til en rimelig pris. I prisen indgår de obligatoriske forsikringer og ubegrænset kilometerforbrug.
Avis har gode biler i forskellige størrelser og prisklasser. De leverer bilen til dit hotel, uanset om du bor i Molivos, Eftalou, Petra, Anaxos eller Skala Kalloni. Service døgnet rundt er inkluderet i prisen, og der er ingen afbestillingsgebyr. Hvis du vil aflevere bilen i lufthavnen, koster det dog ekstra.
Tyveriforsikring er med i lejeaftalen, men vær opmærksom på, at den ikke dækker private ejendele, som ligger i bilen. Heldigvis er kriminaliteten på Lesbos tæt på ikkeeksisterende.
Kontakt Spies-guiden, hvis du vil leje en bil eller have tips til udflugter på øen.

Lejeaftalen
Når du lejer en bil hos Avis, indgår følgende i prisen:
• Ubegrænset kilometerforbrug
• Moms på 13 %
• 24-timers lejeintervaller

CDW- og SCDW-forsikringen dækker:
• Bilen
• Andenpartens bil
• Personerne i andenpartens bil
• Selvrisikoen

Sådan kommer du rundt på Lesbos

Der er masser af se og opleve på Lesbos, og det er nemt at komme rundt med de fleste transportmidler. Skal du rejse mellem Molivos, Petra og Anaxos, kan du tage minitoget Village Train, som kører mellem byerne.

Taxi

Mange taxier i hovedbyen Mytilini og omkring lufthavnen. Også taxier i de mindre byområder i dagtimerne. Hold øje med, om taxameteret er slået til, inden turen starter. Hvis taxien ikke har taxameter, bør du aftale prisen med chaufføren, inden du sætter dig ind. Bemærk at taxierne kun tager imod kontanter og ikke kreditkort. Hvis du har bagage med i taxien, kræver chaufføren ofte en højere pris.

Lokalbusser

Øens busnet varierer i løbet af sæsonen. I højsæsonen er der busruter med et begrænset antal afgange pr. dag mellem de forskellige byer, de fleste med endestation i Mytilini. Midt på sommeren er der også en bus mellem Molivos og nabobyerne Eftalou, Petra og Anaxos.

Scooter

Det er populært at køre på scooter i Grækenland, og Lesbos er ingen undtagelse. Scootere er gode, hvis du skal køre korte strækninger, men til længere ture er en bil at foretrække. Bestil din knallert gennem os - vi ved, hvilke udlejere, der har dækkende forsikringer og hjelm med i prisen. Selv om grækerne ikke selv bruger hjelm, er det lovpligtigt at bære hjelm under kørslen.

Fly og færge

Der er daglige flyafgange til Athen og Thessaloniki. Derudover er der flyafgange flere gange om ugen til Rhodos og andre græske øer. Du kan også sejle mellem flere græske øer og Mytilini. samt mellem Petra og Tyrkiet i højsæsonen. Vores agent COM Travel står for bestilling og salg af både fly- og færgebilletter.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra juni til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder opkræver skat på hotelovernatninger. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Begrænsede muligheder for at anvende kreditkort. Hæveautomat i Plomari.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc. Vær opmærksom på, at lufthavnen på Lesbos er meget nøjeregnende angående bagagevægt. Al bagage vejes, også håndbagage. Man må i alt medbringe 20 kg pr. person inkl. håndbagage. Eventuel overvægt afregnes direkte med personalet i lufthavnen, pris: 5-6 EUR pr. kg.
Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
13°7°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
14°8°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • marts
15°9°
6
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • april
19°11°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • maj
24°15°
9
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • juni
29°19°
11
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • juli
32°22°
12
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • august
32°22°
11
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
27°19°
9
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • oktober
23°15°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • november
18°11°
5
Solskinstimer pr. dag
17°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • december
14°9°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Plomari fra juni til september.

Flyet lander i Mytilini Lufthavn.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Plomari. Transfer indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Mytilini Lufthavn til hotellerne er ca. 1 time til 1 time og 15 minutter (ca. 45 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Find din rejse til Plomari
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.