Murene rundt om Rhodos by
Eksperternes tips

På slendretur i

Rhodos by

Udforsk Rhodos by til fods

Som guide på Rhodos har jeg haft fornøjelsen af at opleve mange sider af øen. Også sider, som man normalt ikke ville se på en ferie.

Et sted, der ligger mit hjerte ekstra nært, er Rhodos by, som er et vidunderligt sted at udforske. Selve byen er opdelt i tre områder: den nye del, den gamle del og den del, lokalbefolkningen bor i. Den absolut bedste måde at opleve Rhodos by på er til fods.

Tekst og billeder: Amanda Svennsson

Historiske mure omkring den gamle bydel

Ellie beach i dagens sidste sollys

Smukke bygninger i den nye bydel

Føl historiens vingesus i Rhodos by

At træde ind bag murene i den gamle bydel er ligesom at træde flere hundrede år tilbage i tiden.

Dyk ned i voldgraven

Den gamle del af Rhodos by er et must under dit besøg. De flere meter tykke mure fortæller deres egen historie, og når man ser alle kanonerne og kuglerne, er det let at lade fantasien få frit løb.

Det kan sagtens lade sig gøre at gå rundt om hele voldgraven, der omgiver den gamle by. Et lille tip er at gå ind gennem Amboiseporten og senere tage trappen ved Saint Anthonys port for at komme ned – men gå forsigtigt!

Gør ligesom piraterne - far vild!

En tur i den gamle by er ikke fuldendt, før du har været ned ad de små stræder for at finde noget godt at spise. Her er virkelig guld at finde, hvis man ikke bare stopper ved den første og bedste restaurant. Som en lille bonus kan du måske endda fare vild, hvis du bevæger dig væk fra den store shoppinggade Sokrates. Men bare rolig – du har ikke dårlig stedsans. Det er nemlig meningen, at man skal fare vild her. Hele byen blev bygget på en måde, der skulle vildlede pirater og andre indtrængere, der forsøgte at storme Rhodos.

Tag på gåturssightseeing

Fantastiske udsigter venter lige uden for centrum

Monte Smith

Monte Smith er en af mine favoritgåture fra Rhodos by. Oppe fra Monte Smith har man en ret unik udsigt over Rhodos by og Tyrkiet. Det er endda endnu smukkere, hvis man planlægger turen til hen ad aftenen, så man kan nyde solnedgangen derfra. Pak picnickurven, slå dig ned på en bænk, og nyd det!

Udsigt fra Monte Smith

Blandt tropiske palmer på Monte Smith

Solnedgang bag de tyrkiske bjerge

Strandpromenaden mod Ixia

Mit andet gåturstip er strandpromenaden mellem Rhodos by og Ixia. Det er en ret smuk tur, som kun få kender. For at finde den skal man bevæge sig længst ned på Windy Beach, hvor bilvejen drejer før en bakke. Lige ved siden af begynder strandpromenaden, og her går man langs med klipperne. Det er helt magisk at stå der ud på aftenen og se ud over havet, høre bølgerne slå mod klipperne og se solen forsvinde i horisonten.

Mandraki-havnen i den nye bydel

Gå ud til vindmøllerne for at se på bådene, menneskerne og bare nyde havets bølger.

Mad og drikke i Rhodos by

Fast food på græsk manér

Hvis du befinder dig i nærheden af strandene i Rhodos by, så skal du simpelthen besøge det såkaldte "Grønne sted". Det er en fast food-restaurant lige ved siden af Acandia Hotel, hvor du kan få halloumi-pita og drikkelse for kun 3 euro. Det er virkelig godt og har en simpel charme over sig – et rigtigt stamsted for os guider.

I Rhodos by blandes fred og ro med fest. Vil man ud og have en drink, anbefales den gamle by og de områder, de lokale bor i. Fuego er en af mange barer, der virkelig vækkes til live, når solen går ned.

Amanda Svensson

Amanda har gjort det, mange andre drømmer om – forladt sit hjemland for et job i udlandet. Hun deler ud af sine guldkorn fra blandt andet Rhodos og Vietnam, hvor hun selv har boet og arbejdet.