Se hoteller (12)

Rejser til Thessaloniki

Rejs med Spies til Thessaloniki og oplev en perfekt kombination af forlystelsesliv, shoppingmuligheder, historie og kultur.

Thessaloniki er Grækenlands næststørste by og byder på alt, hvad man kan tænke sig af en storby - og mere til.

Thessaloniki med Spies

Thessaloniki er et rejsemål med noget for alle, uanset hvem du tager dertil sammen med. Når du rejser med Spies, har du en række gode hoteller at vælge imellem, og de fleste ligger centralt. Allerbedst bor du på vores Prime Select-hotel Excelsior Hotel. Med Spies bestemmer du selv både afrejsedag og rejselængde og kan derfor skræddersy din rejse helt efter dit eget hoved.

Kultur og forlystelsesliv

Thessaloniki har et rigt kulturliv med bl.a. to årlige filmfestivaler, hvoraf dokumentarfilmfestivalen regnes for en af Europas vigtigste. Thessaloniki er også en af Grækenlands største universitetsbyer med et sprudlende forlystelsesliv til følge. Byen byder på alt fra trendy barer og caféer til store, velbesøgte natklubber. Thessaloniki har også en meget aktiv musikscene med alle former for livemusik på caféer, klubber, pubber og barer.

Seværdigheder

Thessaloniki har gennem historien været et knudepunkt for landene i Sydeuropa, og havnen er i dag en af regionens vigtigste. Byens vartegn er Det Hvide Tårn, men her findes også mange andre seværdigheder, bl.a. flere kristne og byzantinske monumenter, der er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Byen har også mange kirker fra 300-700-tallet, bl.a. Agios Dimitrios og Agia Sofia.

Shopping og restauranter

Byen byder på masser af shoppingmuligheder. Det største udbud finder du i centrum fra avenuen Leoforos Nikis og Det Hvide Tårn hele vejen til Dodekanisou og hovedgaden Egnatia. Du finder alle mulige slags forretninger; fra små trendy designbutikker til stormagasiner. Hold øje med åbningstiderne - butikkerne holder som regel siesta nogle timer om eftermiddagen. Thessaloniki har også mange gode restauranter. Råvarerne er fine, og du kan vælge mellem alt fra traditionelle, lokale retter til international mad fra alverdens køkkener.

Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Thessaloniki

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Skriv bedømmelse
Klima og vejr
 • januar
9°2°
4
Soltimer pr. dag
14°
Temperatur vand
22
Regnfri dage
 • februar
12°3°
5
Soltimer pr. dag
13°
Temperatur vand
19
Regnfri dage
 • marts
14°5°
5
Soltimer pr. dag
13°
Temperatur vand
22
Regnfri dage
 • april
20°10°
8
Soltimer pr. dag
14°
Temperatur vand
21
Regnfri dage
 • maj
25°14°
9
Soltimer pr. dag
17°
Temperatur vand
21
Regnfri dage
 • juni
29°18°
10
Soltimer pr. dag
22°
Temperatur vand
23
Regnfri dage
 • juli
32°21°
12
Soltimer pr. dag
24°
Temperatur vand
26
Regnfri dage
 • august
32°21°
11
Soltimer pr. dag
25°
Temperatur vand
26
Regnfri dage
 • september
28°17°
8
Soltimer pr. dag
23°
Temperatur vand
25
Regnfri dage
 • oktober
22°13°
6
Soltimer pr. dag
20°
Temperatur vand
24
Regnfri dage
 • november
16°9°
4
Soltimer pr. dag
17°
Temperatur vand
21
Regnfri dage
 • december
11°4°
3
Soltimer pr. dag
15°
Temperatur vand
21
Regnfri dage
Fly og transfer

Afrejse

Du kan rejse til Thessaloniki i sommerhalvåret med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer.

Køretiden fra Thessaloniki Lufthavn til centrum er ca. 20 minutter (ca. 15 km).
Sådan kommer du omkring
Vil du se dig om i dit eget tempo, finde en afsidesliggende strand eller besøge en lille bjergby? Så lej en bil! På rejsemålene er der flere biludlejningsfirmaer med varierende prisniveau og ditto kvalitet på bilerne. Avis har førsteklasses service, gode biler, rimelige priser og gode forsikringer.

Med et vejkort er det let at finde rundt. Vejene er generelt af god standard. Trafikskilte og trafikregler er stort set de samme som derhjemme, men tempoet er oftest højere. Brug af sikkerhedssele er obligatorisk for alle passagerer. Det er forbudt at tale i mobiltelefon, mens man kører. Der er totalt parkeringsforbud de steder, hvor der er malet med gule streger. Man kan købe vejkort i boghandlerne og i en del souvenirbutikker.

Hvis du vil leje en bil, bedes du kontakte os 3 dage i forvejen på vores servicetelefon eller ved at sende en sms til os. Vi hjælper dig også gerne med forslag til interessante ruter. Der er Avis-kontorer i Thessaloniki og Volos. Biler leveres til hotellet.

For at leje bil skal man være fyldt 21 år. Er man mellem 21 og 25, kommer der en afgift på ca. 10 euro oveni.

Her er nogle eksempler på Avis' forskellige bilgrupper og prisklasser:

Grupp A: Citroën C1 eller lignende - mindst 3 dage, ca. 188 euro
Grupp B: Opel Corsa eller lignende - mindst 3 dage, ca. 200 euro
Grupp E: BMW 116D eller lignende - mindst 3 dage, ca. 300 euro
Grupp N: Automat Peugeot 108 eller lignende - mindst 3 dage, ca. 220 euro
Grupp L: Opel Vivaro eller lignende - mindst 3 dage, ca. 510 euro

Kontakt din Spies-guide for nærmere information.
Fakta

Vores service

Opholdet i Thessaloniki er på egen hånd.

ECPAT

Spies har siden 1999 arbejdet aktivt mod børnesexhandel sammen med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Hotelskat i Grækenland

De græske myndigheder indførte en skat på hotelovernatninger pr. 1. januar 2018. Skatten varierer afhængigt af officiel hotelkategori samt opholdets længde og skal betales direkte til hotellet ved check-in. Bemærk, at Spies' klassificering af hoteller kan adskille sig fra den officielle hotelklassificering, som ligger til grund for skattens størrelse.

Følgende skattesatser gælder pr. værelse/lejlighed pr. nat:

Hoteller/lejlighedshoteller kategori 1 og 2: 0,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 3: 1,50 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 4: 3 EUR
Hoteller/lejlighedshoteller kategori 5: 4 EUR

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes. De mest almindelige kort som VISA og MasterCard accepteres.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V

Sprog

Græsk

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse til Thessaloniki