Inspiration

Succes for familien Wenthe

Nu skal du møde familien Wenthe, der har været ude at rejse. Nærmere bestemt har de besøgt det populære familiehotel Sunwing Kallithea Beach.

Tekst: Gunnar Jägberg
Publiceret: 10. oktober 2022

Familien Wenthe har før boet på Sunwing Family Resorts, når de har været på ferie. For nogle år siden boede de f.eks. på Sunwing Sandy Bay på Cypern. Den yngste datter Adelina er født med Downs syndrom, og derfor er det ekstra vigtigt for familien, at der bliver taget hensyn til hendes behov.

Ferier med børn, der har særlige behov, kan nemlig godt give en del udfordringer. I familien Wenthes tilfælde handler det blandt andet om, at datteren Adelina har ret svært ved at acceptere kø og ventetid. Derfor er det altafgørende at finde et rejsemål, der her relativt kort rejsetid og transfer til hotellet. Valget faldt i denne omgang på Sunwing Kallithea Beach på Rhodos. Det er et valg, som familien ikke fortryder.

– Her vender vi helt sikkert tilbage til, siger Linda, da vi taler i telefon sammen nogle måneder efter hjemrejsen.

Mor Linda, far Niclas, Adelina og storesøster Bea

Adelina bruger ofte tegnsprog, når hun kommunikerer. Hvis du vil se hvordan, kan du følge hende på Instagram: @teckensomstod

Et glædeligt gensyn

Familien Wenthe har altså igen valgt en rejse med Spies. Blandt meget andet betyder det, at Adelina endelig fik lov at møde sine venner Lollo & Bernie igen efter et par år med ventetid under pandemien. Den 17-årige datter Bea, der også var med, fandt hurtigt nye venner og nød godt af den lækre strand, der ligger lige neden for hotellet. For mor Linda og far Niclas er det sagen at kunne ligge ved poolen og slappe helt af i timevis – uden at behøve at holde øje med badende børn konstant.

– Som det første bliver jeg nødt til at rose personalet i showteamet til skyerne, siger Linda. De var utroligt imødekommende, og der var aldrig det mindste problem med noget. I stedet for at blive bekymrede eller urolige, da vi kom og fortalte, at Adelina krævede lidt ekstra opmærksomhed, så sagde de bare: "Selvfølgelig! Den klarer vi."

Adelina med yndlingsvennerne Lollo & Bernie

Adelina og storesøster Bea nyder livet i poolen.

Linda taler f.eks. om, når Adelina gerne ville være med i Mini Stars – en aktivitet, hvor børnene får lov at øve sig på en sang sammen med Sunwings showteam for senere at fremføre den på scenen foran et publikum. Normalt skal Linda og Niclas altid være med ved sådanne arrangementer, men det var der ikke behov for denne gang. Adelina følte sig med det samme fortrolig med drengene og pigerne i teamet, og det blev en bragende succes, da hun optrådte med sin sang.

– Hun gik jo rundt resten af ugen og følte sig overbevist om, at hun var en del af showteamet – og det var personalets fortjeneste. Kæmpestor ros til dem, siger Linda med varme i stemmen.

Adelina og Sunwings showteam.

Tid til show!

En stolt Adelina viser sit diplom frem efter sin optræden.

Et trygt valg

Ud over Mini Stars var Adelina også med til aktiviteter i Lollo & Bernie Club, og hun var helt vild med de mange forskellige pools. Der ligger også et lille tivoli lige uden for hotellet, og det var Adelina også rigtig glad for at besøge. Familien valgte All Inclusive, og de var meget tilfredse med maden. I det hele taget blev det en rigtig fin uge, og Linda ser allerede frem mod deres næste rejse.

– Vi føler os bare så trygge, når vi rejser med Spies. Bea er f.eks. allergisk over for æg, og normalt skal vi altid have håndskrevne sedler med på lokalsproget for at forklare det. Men her var det nok bare at sige det til restaurantpersonalet den første dag. Resten af ugen mødte de hende med store smil og mad lavet helt separat. Det var bare fantastisk, afslutter Linda.

Adelinas top-5:

  1. At stå på scenen
  2. At møde Lollo och Bernie
  3. At bade
  4. At drikke slushice
  5. At samle sten på stranden

Linda og Niclas' top-5:

  1. Den hurtige transfer og korte flyvetid
  2. Modtagelsen af Adelina
  3. Kort afstand til stranden og Rhodos by
  4. God mad og drikke
  5. Mini Market på hotellet med et bredt udvalg og rimelige priser

Lindas tips til rejser med børn, der har særlige behov

– Alle børn har selvfølgelig forskellige behov, men det vi plejer at have med i overvejelserne er:

1. Vælg et rejsemål, der er smidigt rent tidsmæssigt. Lang ventetid kan ofte blive lidt anstrengende.
2. Forberedelse. Sæt ord på, hvad der skal ske. Vi laver altid en tegning eller et billede til Adelina, der viser rejsen skridt for skridt.
3. Husk underholdning. Bøger, spil el.l. – jeg laver tit en liste med ting at se på ruten, som Adelina så kan krydse af undervejs.
4. Vælg et hotel med et tydeligt familiekoncept. For os er Sunwing et oplagt valg. Her er bare alt, som Adelina (og vi selv) har brug for.
5. All Inclusive. For os gør det alting meget nemmere, og vi får let opbygget gode rutiner på ferien.
6. Charterfly. En smidig helhedsløsning med forstående personale ombord – især når man rejser med Sunclass!
7. Tillad lidt luksus! Hvis børnene gerne vil have slushice hver eneste dag – så lad dem! Det styrker deres feriefølelse, og hverdagen kommer jo hurtigt tilbage, når I er hjemme igen.