Solferie med små børn

Solferie med
små børn

Ferie med småbørn uden problemer

Når familien får et nyt medlem, dukker der pludselig nye spørgsmål op, når ferien skal planlægges. Hvornår er barnet stort nok til at flyve? Kan vi varme babymaden på hotelværelset? Kan man købe bleer i butikkerne i Spanien eller andre ferielande?

Det er meget individuelt, hvornår netop du føler dig klar til at rejse med barnet. Nogle kan slet ikke forestille sig at skulle forlade hjemmet de første seks måneder, mens andre gerne tager hele familien med på ferie for at alle skal lære den lille at kende. Uanset hvad, kræver det naturligvis mere planlægning at rejse end at være hjemme, men de fleste opdager, at det er en meget positiv oplevelse, når først angsten for den nye ukendte tilværelse er overstået, og ferien er planlagt ordentligt på forhånd. Dertil kommer, at der er andre, der tager sig af pligter som madlavning, rengøring og tøjvask, når I tager på ferie. Det betyder, at I har masser af tid til at slappe af sammen.

Det kan godt betale sig at vælge et hotel, som er tilpasset til netop rejsende med småbørn. Spies’ Sunwing-hoteller er igennem 50 år blevet udviklet til at sikre, at familier med små børn kan få en så bekymringsfri og afslappet ferie som muligt. Når der er tænkt på (næsten) alle detaljer, kan du bruge tiden på bare at nyde ferien.

”Når du rejser med spædbørn, er Happy Baby-lejligheder guld værd”

Noget af det, der får børnefamilier til at vende tilbage til Sunwing-hotellerne år efter år er, at de har lejligheder, der er tilpasset til familier med børn i forskellige aldersgrupper. For dig, der rejser med småbørn under to år, er Happy Baby-lejligheder guld værd. De er udstyret med det meste, man har behov for: højstol, barneseng, paraplyklapvogn, pusleunderlag, babybadekar, skråstol, børnebestik- og tallerkner – for bare at nævne nogle få. De børnesikrede lejligheder er desuden udstyret med køleskab, kogeplader, mikroovn og elkoger. Bleer, babymad, vådservietter, badebleer og andre fornødenheder kan købes i hotellets Mini Market. De fleste Happy Baby-lejligheder ligger i stueplan og har indhegnet terrasse med parasol. På den måde kan du sole dig, mens barnet nyder livet i skyggen – og der er aldrig langt til børnepoolen, som aldrig er dybere end 40 cm. Over poolen hænger et solsejl, der beskytter de små sarte kroppe fra solstrålerne.

Happy Baby lejlighed på Sunwing

Easy Travel

Easy Travel er prikken over i’et på ferien. Noget af det, der kan virke mest afskrækkende ved at tage på ferie med småbørn er udsigten til at skulle tilbringe lang tid i en varm lufthavnskø med en skrigende baby. Men når du bor på Sunwing, indgår Easy Travel i prisen – det betyder, at du kan checke bagagen ind på hotellet, inden du tager til lufthavnen. Du slipper dermed for lang ventetid ved skranken i lufthavnen og kan springe køen ved check-in over.

Sådan bliver flyrejsen til en leg

Mange er nervøse ved udsigten til at flyve med småbørn, især første gang. Kan besætningen opvarme babymad ombord? Er der puslebord på toiletterne? Hvad hvis barnet skriger hele vejen?

Mange bekymrer sig unødigt, når de skal rejse med små børn. På charterfly er der ofte mange børnefamilier ombord, og alt går som regel fuldstændig som det skal, siger Christina Tokle, der har arbejdet som stewardesse hos Sunclass Airlines siden 1997.

Hun mener, at det kan være nemmere at rejse med babyer end med de lidt ældre børn, fordi de endnu ikke har lært at gå – og fordi de sover meget. Den største skræk, er som regel at barnet græder under hele flyveturen. Det sker i enkelte tilfælde, og ferien plejer at forløbe glimrende i øvrigt, selv om det ikke er drømmescenariet. De fleste har stor forståelse for, at det kan ske og føler med forældrene. Det, medpassagererne som regel har mest imod, er børn som løber voldsomt meget i midtergangen. Ifølge Christina Tokle er det som regel heller ikke populært at skifter bleer på sæderne.

Planlægning og pakning

Især to ting er vigtige for, at flyrejsen skal forløbe så glat som muligt - forberedelser og tålmodighed. Hvis du har pakket alt, du har brug for, og er forberedt på de udfordringer, der kan opstå, er det lettere at slappe af. Det er klogt at amme eller give flaske under start og landing, det kan mindske de eventuelle gener, hvis de får propper i ørerne.

For de lidt større børn fungerer næsespray fint. Forsøg desuden at følge de sædvanlige ritualer omkring putning, når du rejser. Det kan hjælpe barnet til at sove ombord, så de kommer udhvilede frem.

På Sunclass Airlines kan kabinepersonalet både varme babymad og sutteflasker ombord, og du kan også få varmt vand til grødpulver. Du får desuden altid en dåse babymad og en banan, men hvis barnet er for lille eller ikke vil spise det, kan det være en god idé selv at medbringe noget. Det kan også være godt at medbringe nogle snacks, eksempelvis kiks, rosiner eller frugt. Mange har været tidligt oppe og brugt tid på transport til lufthavnen og lavt blodsukker kan give utilfredse børn.

Christina Tokle

Christina Tokle

Har 20 års erfaring som stewardesse hos Sunclass Airlines.

Christinas pakketips til håndbagagen:
• Bleer, hagesmæk og vådservietter.
• Ekstra sut.
• Mindst et sæt skiftetøj til barnet.
• Skiftetøj til forældrene.
• En lille pude kan være god.
• Mad (grød, babymad, mælkepulver, frugt eller hvad barnet nu spiser).