Hoteller (16)

Rejser til Indien

En rejse til Indien er krydret mad, billig shopping, stærke farver, menneskemylder, gyldne strande og en svag duft af røgelse.
Det er svært ikke at blive fascineret af Indien - et af verdens største og mest befolkningsrige lande. Med sine kontraster skiller Indien sig virkelig ud fra mængden og bliver ved med at betage og overraske rejsende fra hele verden. De sneklædte Himalayabjerge og den sitrende hovedstad New Delhi i nord, ørken og sletter midt i landet og regnskove, fine strande og kokospalmer i syd. Med Spies kan du rejse til to rejsemål i en af Indiens mest kontrastfyldte delstater: Goa.

Gyldne sandstrande

Hele vejen langs kysten i Goa-regionen løber en lang strand, som skifter navn, alt efter hvilken by den ligger ved. Her er alt fra store, kendte strande med liggestole i massevis, strandsælgere og vandsportsaktiviteter til totalt øde strande uden nogen form for faciliteter. På en rejse til Goa er det ikke usædvanligt at støde på hippier, der sidder og mediterer eller jonglerer på stranden - og er du interesseret i yoga, er der ikke noget bedre sted at dyrke det end på en indisk strand i solopgangen.

Indisk mad

Inderne spiser som regel med fingrene, og på rejsen til Indien vil du sikkert opleve at få stillet en skål med vand på bordet, som du kan skylle fingrene i efter maden. I Goa er man dog vant til turister, og de fleste restauranter har også bestik. En stor del af befolkningen i Indien er hinduer og vegetarer, og der er derfor et bredt udvalg af vegetariske og veganske retter på menukortene, men de fleste steder kan du også få kylling, lam, oksekød, svinekød og ged. Takket være den korte afstand til havet spiser man desuden mange fiskeretter i Goa. Ris serveres til stort set alle måltider, og generelt er maden mere krydret, end vi er vant til i Europa. Får du serveret et måltid, du synes er for stærkt, kan du lindre den brændende fornemmelse med brød, som ofte serveres sammen med måltiderne.

Seværdigheder i Indien

Indien er stor - meget stor - og udvalget af seværdigheder og oplevelser er nærmest uendeligt. Den mest berømte seværdighed er uden tvivl Taj Mahal, et enormt mausoleum, som er en meget velbesøgt turistattraktion. I Goa er hovedattraktionen dog strandene, men her er flere kirker og templer, som er værd at besøge. Taxi er både en billig, nem og bekvem måde at rejse rundt for at besøge de forskellige strande, markeder og byer.

Indien som britisk koloni

Fra midten af 1800-tallet var Indien en britisk koloni, og kolonisproget engelsk tales fortsat, dog primært som andetsprog. Det betyder også, at det er nemt at gøre sig forståelig, hvilket gør rejsen til Indien meget mindre kompliceret. Under det britiske styre kæmpede inderne en selvstændighedskamp med Mahatma Gandhi i spidsen, hvilket i dag har gjort ham til en hyldet og udødeliggjort skikkelse i det moderne Indien. Samtidig med at Indien blev selvstændiggjort i 1947, blev Det Britiske Imperium opdelt i to lande: Indien og Pakistan.
Find dit hotel
Find din rejse til Indien

Rejser til Indien

Goa byder på billig shopping og lækker mad foruden gyldne strande og eksotiske seværdigheder.
Det nordlige Goa
Det nordlige Goa byder både på aktiviteter, spændende shoppingmuligheder og interessante seværdigheder.
Det sydlige Goa
En rejse til det sydlige Goa byder på kilometerlange strande, spændende restauranter, interessante seværdigheder og en chance for at opleve det landlige Indien.

Inspiration og rejsetips til Indien

Indiens højdepunkter

En rejse til Indien er et minde for livet. Her er folkemylder, eksotiske dufte og farver overalt. Vores rejseekspert Kajsa har samlet Indiens højdepunkter her.