Nat i Tokyo
Nat i Tokyo
Eksperternes tips

De mest kendte bydele i

Tokyo

Guide til de mest kendte områder i Tokyo

Tokyo er en skøn blanding af det hypermoderne, de historiske vingesus, kultur, metropol og ren galskab. Her står neonskilte og skyskrabere side om side med flere hundrede år gamle templer og hyggelige smalle gader og caféer. Tokyo er kæmpestor! Alene det at Tokyo er opdelt i 23 forskellige delkommuner. Man kan næsten sige, at hver bydel har sit eget centrum, der sagtens kunne være en by for sig selv. Forestil dig, at Hovedbanegården og Kongens Nytorv i København var dobbelt så store og fungerede lidt som små byer i byen. Det er til at blive en lille smule rundtosset af.

Tekst og billeder: Tomas Alexandersson

Livlig gade i Tokyo

Tokyos gader er fulde af liv

Gade i Tokyo

Det gamle møder det nye i Tokyo

Nat over Tokyo

Jeg elsker simpelthen Tokyo om natten

Lynguide – tips til de mest kendte områder i Tokyo

Det smarte ved Tokyo er, at du nemt kan komme med metroen til en masse forskellige steder. Byens undergrund er en af verdens mest omfattende og den med flest rejsende. Toglinjen Yamanote Line kører i en cirkel og stopper i Tokyos mest tætbebyggede områder.

Tokyo Station og Ginza

Tokyo Station er det første bekendtskab for mange, når de ruller ind i Tokyo med tog eller metro. Det er blandt andet her, du kan se de flotte og lynhurtige Shinkansen-tog. Tokyo Station ligger i et livligt butiksområde, hvor stilrene skyskrabere, kontorbygninger og gode restauranter også er at finde. En kort gåtur fra Tokyo Station ligger Kejserpaladset med tilhørende have. Tokyos første shoppingdistrikt i vestlig stil, Ginza, er stadig et vigtigt centrum med store centre, luksuriøse butikker samt flotte restauranter og barer. Her ligger desuden livsstilsbutikken MUJI's globale flagskibsbutik – så der er gode muligheder for at bruge lidt af lommepengene.

Harajuku og Aoyama

Populære Harajuku byder mildt sagt på noget særdeles farverig gadekunst og unik mode. Langs med Takeshita Street finder du vintage- og cosplaybutikker, mens Omotesando Avenue byder på kendte mærkevarebutikker. Harajuku smelter sammen med fashionable Aoyama, og på de omkringliggende gader ligger små barer, trendy caféer og udsmykkede butikker fra COMME des GARÇONS og Vivianne Westwood. Cat Street er en gågade med alternative modebutikker og restauranter, som løber mellem Harajuku og Shibuya.

Farveglade huse langs Tokyos gade

Farverige huse langs Tokyos shoppinggader

Shopping i Tokyo

Spørger du mig, er Tokyo verdens bedste shoppeby

Butikker og design langs Omotesando

Flotte butikker langs gaden Omotesando

Shinjuku

Shinjuku, Shinjuku! En af mine store favoritter, selvom den i starten kan være en anelse forvirrende. Shinjuku er enorm og et af byens vigtigste administrative og kommercielle omdrejningspunkter. Mit bedste tip er bare at slentre rundt, fare lidt vild, prøve alt det ukendte – gå lidt bananas! Du må ikke gå glip af neonskiltene (vest for udgangen fra JR Shinjuku Station), det vilde lydniveau langs gaderne i Kabukicho og et besøg i Golden Gai. Golden Gai er en populær samling af små, trange barer, der ligger i de snoede smalle gader. I Golden Gai er der hundredevis af barer, og mange er ikke meget større end et almindeligt garderobeskab.

Fodgængerkryds i Shibya - verdens mest trafikerede lyskryds

Shibuya

Hvis du ikke kender til den ikoniske fodgængerovergang, Shibuya Crossing, så prøv at google den. Jeg synes selv, at Shibuya er fantastisk at besøge, ikke mindst pga. den hektiske storbypuls. Vær forberedt på trængsel og støj. I Shibuya ligger også en af mine favoritbutikker, Tokyu Hands, som er fuld af spil- og hobbyting. Noget af det sjoveste jeg nogensinde har prøvet, er at fejre halloween i Shibuya. Du kan måske forestille dig en Rasmus Seebach-koncert, men bare med J-popmusik og hele arenaen klædt ud som zombier, manga- og Disney-figurer. Tæt ved Shibuya ligger området Shimokitazawa, der er præget af studenter, hyggelige mindre steder og smalle gader fyldt med nichebutikker og genbrugsforretninger.

Ebisu, Daikanyama og Meguro

Ebisu, Daikanyama og Meguro ligger syd for Shibuya, og jeg vil vove at påstå, at alle tre steder kan gå under betegnelsen trendy. Stemningen er mere rolig her, og udvalget af butikker og madsteder er af høj klasse og ret hipt. Langs med Meguro-kanalen kan du nyde synet af de fantastiske kirsebærtræer om foråret.

Akihabara

Akihabara er også kendt som Akihabara Electric Town, hvilket måske afslører lidt om området. Her er der spilarkader og gadgets i lange baner! Træd indenfor i den legendariske SEGA-bygning, hils på personer klædt ud som figurer fra serien Sailor Moon, og spis ramen fra en typisk japansk automat. Jeg selv er ingen spilfantast, men alligevel synes jeg, at Akihabara er vanvittigt underholdende. Måske er det også fordi, jeg elsker at "fotobombe" en Purikura (en sjov fotoautomat, du finder i de fleste spilarkader).

Den legendariske SEGA-bygning i Tokyo

Den legendariske SEGA-bygning

Spændende restauranter og mad i Tokyo

Smag på Japan

Suppe købt i en automat

Ramen fra en automat

Asakusa

Nogen kalder det for "gamle Tokyo", og her finder du f.eks. byens mest populære buddhistiske tempel Sensoji (Asakusa Kannon Temple). Der er også en del budgethoteller i dette område. Fra Asakusa kan du komme med turistbåd ud på Sumida-floden, se det flotte Asahai-bryggeri samt gå en tur i det superfede område Kappabashi (Kitchen Town), hvor du kan svælge i butikker, der sælger køkkenredskaber.

Ueno

I Ueno finder du de førnævnte kirsebærtræer i Uenoparken og det skønne marked Ameya Yokocho, der snoer sig under sporene fra Ueno-stationen.

Magisk udsigt fra TV-tårnet i Tokyo

Roppongi

Det er ikke min personlige favorit, men der er mange, der elsker dette område for dets shopping og det livlige natteliv. Jeg sætter mest pris på de to flotte udkigsposter i Roppongi: Tokyo City View Observation Deck i shoppingcentret Roppongi Hills og Tokyo TV Tower. Kommer du ved skumringstid, kan du opleve, hvordan byens glitren dukker op i nattemørket – helt magisk!

Tomas Alexandersson

Tomas tager os med ud på oplevelser, der indeholder arkitektur, udstillinger samt bar- og restaurantbesøg. Gerne i østeuropæiske storbyer, hvor han blandt andet har en forkærlighed for Tallinn.