Beijing
Eksperternes tips

Det her må du ikke misse i

Beijing

Kajsas top-13: Seværdigheder i Beijing

Min favoritby i hele verden? Beijing i Kina! Det sted kan man sagtens besøge flere gange og stadig have nye ting at se og gøre. Her kommer jeg med mine allerbedste tips! Hvis du vil have det optimale ud af de store attraktioner, så er det bedst at stå tidligt op og udnytte, at der er færre mennesker på gaden. Samtidig synes jeg jo, at solopgangen ofte gør det hele lidt smukkere. De bedste årstider at besøge Beijing på er forår og efterår.

Tekst & billeder: Kajsa Fagerström

Den Forbudte By

1. Den Forbudte By

Hvis du vil have den bedste udsigt over Den Forbudte By, skal du gå op på toppen af Jingshan-bakken (i folkemunde også kendt som Kulbjerget), der ligger umiddelbart nord for paladset. For at få det hele med skal man dog også se det imponerende mesterværk indefra. Jeg prøver selv at undgå gruppeture, fordi jeg synes, det er mere spændende selv at gå rundt blandt de forskellige paladser, stræder og små gårde.

Sommerpaladset

2. Sommerpaladset

Bedst at besøge tidligt om morgenen, hvor man også får fornøjelsen af at se kineserne træne qigong og danse. Sommerpaladset er en gigantisk park med en smuk sø, træer, blomster, templer og broer. Det er et særdeles populært sted at besøge blandt indbyggerne i Beijing. Tag nogle gode sko på, og gør dig klar til en rigtig lang gåtur, der med fordel kan afsluttes på et hyggeligt tehus.

Himmelske Freds Port

3. Den Himmelske Freds Port & Plads

Den Himmelske Freds Plads er en stor plads centralt i Beijing, hvor man finder både Mao Zedongs mindehal, det store Monument for Folkets Helte og Kinas nationalmuseum. Pladsen har lagt jord til flere store politiske hændelser i Kina. Den Himmelske Freds Port er hovedindgangen, der leder ind i Den Forbudte By og fungerer samtidig som et nationalsymbol. Den er både storslået og smuk.

Den Kinesiske Mur ved Simatai

4. Den Kinesiske Mur

En rejse til Kina er ikke komplet uden et besøg ved den spektakulære mur! Badaling er den sektion, der ligger nærmest Beijing, og det er den, de fleste turister besøger. Derfor anbefaler jeg i stedet at tage til Simatai, som ligger lidt længere væk. Tag en bus eller en taxi til Simatai, og tjek ind på et lille hotel i nærheden. Så kan du gå på muren hele vejen til Jinshanling om morgenen. Det tager cirka fire til seks timer og er en helt utrolig oplevelse. Visse dele af muren kan af og til være lukket af, eller det kan være nødvendigt at købe billet for at komme igennem. Det kan du tjekke, inden du tager afsted.

Cykeltaxi i Hutong

5. Hutongområder

Hutong er et traditionelt bygget kinesisk hus med en indre gård. De fleste hutongområder er revet ned for at give plads til nyere bygninger, men man kan stadig finde en del af disse gamle stenhuse med de smukke døre, tage og detaljer i den nordlige del af byen. Den bedste måde at komme rundt på er at leje en cykel eller tage en cykeltaxi. Der er også gode muligheder for shopping, restaurantbesøg og andre seværdigheder i disse områder.

Tiantan Park - Himlens tempel

6. Tiantan Park - Himlens Tempel

En stor og flot park i det centrale Beijing, hvor det imponerende Himlens Tempel ligger. Vil man have lidt fred og ro, er dette definitivt det bedste sted at befinde sig en tidlig morgen. Her kan du kigge på de forbipasserende, tage en dejlig gåtur eller prøve kræfter med lidt qigong.

Minggravene

7. Ming-gravene & Åndevejen

Ming-gravene ligger et stykke uden for Beijing. Det er en kejserlig gravplads fra Ming-dynastiet og en populær turistattraktion blandt kineserne. Åndevejen, der leder frem til gravene, er udsmykket med store stenstatuer.

Tromme- og klokketårnet

8. Trommetårnet og klokketårnet

De to tårne Trommetårnet og Klokketårnet ligger i det centrale Beijing nord for Den Forbudte By. De blev bygget under Yuan-dynastiet (1200-tallet) og har fungeret som tidsmålere for indbyggerne i flere hundrede år. Begge tårne er åbne for turister, og herfra har man en rigtig fin udsigt over byen.

Botanisk have i Beijiing

9. Beijings botaniske have

I den botaniske have finder man over 10.000 forskellige plantearter og mange forskellige områder med blomster og trær. F.eks. kan du opleve en rigtig fin rosenhave, en traditionel medicinsk urtehave og et udstillingsdrivhus med tropiske og subtropiske planter. Der er også flere buddhistiske templer, pavilloner, bassiner samt en smuk kinesisk bro.

Lille pige besøger Lamatemplet

10. Lamatemplet

Lamatemplet, også kendt som Fredens og Harmoniens Palads, er et stort og flot tibetansk buddhistisk tempel i Beijing. Her kan man komme for at få en stund med fred og ro og blive betaget af synet af folk, der tænder røgelse, snurrer på de traditionelle hjul og beder.

Kirsebærblomster

11. Kirsebærblomstring

At se på kirsebærtræerne i fuld flor i Beijing er en tradition i sig selv. Højsæsonen løber fra slutningen af marts til begyndelsen eller midten af april, og det bedste sted at se dem er i Yuyuantan Park. Her er der flere end 2.000 kirsebærtræer importeret fra Japan. Utroligt smukt!

Shopping i Beijiing

12. Shopping & nattemarked

Wangfujing er den største og mest kendte shoppinggade i det centrale Beijing. Det har faktisk været en handelsplads lige siden Ming-dynastiet, men i dag er butikkerne mere moderne og sælger tøj fra kendte mærker. Nattemarkedet med alt det, der kan spises (ifølge kineserne), må du heller ikke gå glip af. Det er dog ikke for sarte sjæle. Der er også lidt mere lokale markeder, f.eks. Pearl Market, hvor man kan finde (kopier af) mærketøj og tasker til gode priser. På Panjiayuan Antique Market er der kinesiske antikviteter, som er virkelig spændende at gå rundt og se på.

Lotus Lane om aftenen

13. Lotus Lane

Lotus Lane er et livligt marked, der ligger lige ved den kunstige sø Houhai i hutongområderne. Her er der massevis af restauranter og caféer, og det er et virkelig godt sted at komme forbi om aftenen og spise en god middag. Prøv f.eks. pekinganden eller deres dumplings.

Kajsa Fagerström

Kajsa Fagerström

Kajsa arbejder i billedarkivet for Ving, og hun har bl.a. ansvaret for hotelbilleder. Hun har rejst til alle verdenshjørner og arbejdet for Ving i hele 20 år. Et sandt drømmejob for en foto- og rejseentusiast!