Hoteller

Rejser til Wien

Østrig

Her kan en bytur byde på både historie, kultur, Sachertorte, middelalderlige kvarterer og shopping. Velkommen til Wien!

Måske skyldes det de marengsagtige habsburgske paladser eller ekkoet fra de store komponister Mozart, Brahms og Bach? Faktum er, at Wien lidt føles som en romantisk film med violinmusik i baggrunden. En ret lille by med en verdensmetropols historie. Monumenter, historiske steder og berømte caféer – alt ligger inden for et lille område og kan nås til fods.

Kunst i lange baner

Du finder museer og gallerier med alt fra klassisk til eksperimental kunst, anekdoter og mindesmærker om Freud, Klimt, Mahler og Schönberg, kunstfærdige kager og tærter samt åbne markeder, hvor boderne bugner af pølser, oste og sirligt opstillede eksotiske frugter. Og meget, meget mere. Man kan roligt sige, at i Wien mødes fortid og nutid på smukkeste vis.

Små tips til Wien

Naschmarkt – Vil du dufte og smage på Wien, bør du lægge vejen forbi byens ældste marked. Adresse: Linke Wienzeile, 1060.

MuseumsQuartier – Wiens museumskvarter, der er af nyere dato, er med sine ca. en million besøgende årligt en af byens største kulturelle attraktioner. Her findes kunst, arkitektur og dans i verdensklasse, og foruden områdets smukt renoverede bygninger fra kejsertiden er der kommet to futuristiske nyskabelser til, nemlig Leopold Museum og Museum Moderner Kunst Stiftung Ludwig Wien. Adresse: Museumsplatz 1, 1070.

Billigt i operaen – I den klassiske musiks hovedstad virker det oplagt med en tur i operaen, og har du is i maven, er der penge at spare. En time før forestillingen sælges de sidste pladser nemlig til halv pris hos Volksoper. Adresse: Währinger Strasse 78.

Loppefund – På antikmarkedet kan du gøre et fund blandt kunst, antikviteter og meget andet. Åbent fredag og lørdag. Metro: Herrengasse. Besøg også Naschmarkt, der har loppemarked om lørdagen.

Museum for Musik – På det nye Haus der Musik får du chancen for at dirigere Radetzky-marchen med Wiener Philharmonikerne, gå gennem en lydskov af overraskelser, rejse gennem musikkens vidunderlige verden m.m. Adresse: Seilerstätte 30 A, 1010 Wien.

Wiens ældste værtshusbryggeri – Her brygger baron Henrik Bachofen von Echt husets egen øl, som slægten har gjort det siden Napoleonskrigen. Huset har endda stadig titlen "Kejserligt hofbryggeri". Adresse: Heiligenstädter Strasse 205 B, Nussdorf.

Beethovens stamcafé – Beethoven var stamgæst på Frauenhuber, der er en af Wiens ældste caféer. Her serveres himmelske kager i bløde stole. Adresse: Himmelpfortgasse.

Spies' gæster om Wien

Endu ingen bedømmelser af rejsemålet

Skriv bedømmelse
 • Mad & Drikke
 • Seværdigheder
 • Shopping
 • Børnevenligt
 • Natteliv
Klima og vejr
 • januar
1°-4°
1
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • februar
3°-3°
3
Soltimer pr. dag
15
Regnfri dage
 • marts
8°1°
4
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • april
15°6°
6
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • maj
19°10°
7
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • juni
23°14°
8
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • juli
25°15°
8
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • august
24°15°
8
Soltimer pr. dag
19
Regnfri dage
 • september
20°11°
6
Soltimer pr. dag
19
Regnfri dage
 • oktober
14°7°
6
Soltimer pr. dag
21
Regnfri dage
 • november
7°3°
1
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • december
3°-1°
1
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 2 timer.

Afrejse

Du kan rejse til Wien hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.
Bestiller du en pakkerejse med rutefly, kan du bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på dit rejsebevis. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling. Læs mere om transfer her.

Fra Schwechat Lufthavn er der ca. 18 km til hotellerne. Der kører tog og taxi fra lufthavnen til centrum.
Fakta

Vores service

Opholdet i Wien er på egen hånd.

Pas, visum og dansk fremmedpas

Du skal altid medbringe dit pas på rejsen, uanset om du rejser inden for eller uden for EU. Inden afrejse er det vigtigt, at du selv tjekker, hvilke regler der gælder for netop dit rejsemål. Nogle lande kræver, at dit pas er gyldigt i op til 6 måneder efter hjemrejsen. Der kan også være særlige visumregler afhængigt af rejsemål, rejsens længde, eller hvis du ikke har dansk pas. Du finder information på Udenrigsministeriets hjemmeside. Vi anbefaler, at du kontakter det pågældende lands ambassade/konsulat direkte, hvis du har spørgsmål til reglerne. Vær opmærksom på, at du nægtes indrejse, hvis reglerne for passets gyldighed, dansk fremmedpas eller visum ikke overholdes.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). VISA, MasterCard, American Express m.fl. accepteres i stor udstrækning, men anvendelse af kreditkort er ikke ligeså udbredt som i Danmark, så tag gerne kontanter med for en sikkerheds skyld.

Tidsforskel

Ingen.

El

220-230 V. Adapter er ikke nødvendig.

Wien er opdelt i 23 distrikter. Tallet foran gadenavnet angiver, hvilket distrikt du befinder dig i. For eksempel betyder "1. Kärntnerstrasse", at gaden ligger i første distrikt. Jo højere tallet er, jo længere væk fra centrum befinder du dig. Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Find din rejse