Anse Source d'Argent.
Eksperternes tips

Seychellerne

Øhop på Seychellerne

Seychellerne er Afrikas mindste land. Det består af 115 øer og er utroligt smukt. Man kan sagtens tage på øhop imellem øerne og på den måde opleve flere af verdens flotteste strande på en og samme rundrejse. Jeg besøgte selv tre af de mest centrale øer på mit øhop: Mahe, La Digue og Praslin.

Tekst og billeder: Jessica Westberg
Publiceret: 20.10.2023

Jessica på SUP-board på Seychellerne

Jessica tester SUP på Seychellerne.

Kæmpeskildpadde på Seychellerne

Kæmpeskildpadder er et helt normalt syn på Seychellerne.

Velkommen til Mahe

Det er på Mahe, man lander med sit fly. Vi begyndte vores tur med et par dage ved den lange, dejlige strand Beau Vallon på den nordlige del af øen. Her er mange fine hoteller, restauranter, dykker- og udflugtsarrangører og et par små butikker. Selv om det var det største feriested, vi besøgte på turen, var det stadig lille og charmerende.

Ved Beau Vallon Beach kan du se solnedgangen, og jeg anbefaler at bestille noget godt at drikke og prøve de eksotiske "pommes frites", der er lavet af brødfrugt i stedet for kartofler. Beach Shak er en hyggelig strandbar, hvor man kan se solen sænke sig ned i havet, mens man nipper til en drink. Her spiller de også ofte livemusik om aftenen.

Beau Vallon Beach

Beau Vallon Beach ligger på vestsiden af Mahe.

Drinks kan nydes på Beach Shak

Den hyggelige strandbar ved Beau Vallon Beach.

Pommes frites på brødfrugt

Prøv fritterne lavet af brødfrugt!

Mad og drikke ved Beau Vallon

Langs promenaden ved Beau Vallon er der flere takeaway-steder, hvor man kan købe mere simple retter. Det kunne være en karry med fisk, rejer, blæksprutte eller kylling med ris. Prisen er rimelig. Det koster fra omkring 50 danske kroner, og da det er relativt dyrt at gå ud og spise på en restaurant på Seychellerne, er det en god frokostmulighed.

Der er også mange frugtboder langs stranden, hvor man kan købe friske kokosnødder, mango, papaya osv. Vi betalte omkring 5 kroner for en mango. Og vidste du, at de på Seychellerne dyrker 23 forskellige slags bananer?

Der er også et par supermarkeder rundt om i landsbyen, hvis du vil købe nogle drikkevarer og snacks til hotellet.

Tip: Når du handler, kan du betale med både seychelliske rupees (som du hæver i en hæveautomat) eller i euro (dog får du normalt vekslepenge tilbage i rupees). På hoteller og restauranter og i supermarkedet gik det fint at betale med kort.

Frugtbod ved Beau Vallon

Strandpromenaden ved Beau Vallon.

Udsigt over Beau Vallon

Smuk udsigt over Beau Vallon.

Tips til aktiviteter på det nordlige Mahe

En populær aktivitet på alle Seychellernes øer er vandreture, og der er flere vandrestier at følge. Det højeste punkt på Mahe er over 900 meter højt. Naturen består hovedsageligt af smuk jungle, og der er heldigvis ingen giftige dyr på øerne trods et rigt dyreliv. Vi så f.eks. masser af flagermus og farverige fugle.

På den nordlige del af Mahe kan du opleve den strand, der siges at være den smukkeste på øen: Anse Major-stranden (der er ingen veje dertil, så du skal vandre).

Vi valgte at gå til en anden fin lille strand med god snorkling (vælg en dag, hvor det ikke blæser for meget) kaldet Sunset Beach. Den ligger ca. 3 km fra Beau Vallon. Man passerer flere supermarkeder undervejs, hvis man har lyst til at købe en is eller noget køligt at drikke. Der er ikke noget at købe på stranden, og generelt er der heller ingen toiletter på de små strande uden for turiststederne. Du kan også tage den lokale bus til Sunset Beach. Der er flere forskellige busruter rundt på øen, og prisen er langt fra skræmmende – en billet koster omkring 10 kroner.

Idyllisk strand

Seychellerne er kendt for sine mange idylliske strande.

Anse Royale strand

Anse Royale er en af dem.

Praktiske tips

Det er altid godt at medbringe vand og noget at spise, når du går på opdagelse. Barer og restauranter har ikke altid åbent – det afhænger af vejret.

Spørg gerne receptionen eller andre lokale om en vandresti, inden du tager afsted. De senere år er flere stier groet tilbage og er knap så tilgængelige længere. Vi brugte også lommelygten på mobiltelefonen en del, da der mangler gadelys og fortove, så man skal blande sig i trafikken på vejene.

Anse Royale strand med palmer

Anse Royale.

Den sydøstlige del af Mahe

Derefter tog vi videre til den sydøstlige del af Mahe, nærmere bestemt den smukke bugt Anse Royale med en lang fin strand, flere restauranter og et par butikker. Her er der også mulighed for at snorkle langs et langt rev eller padle kajak. Vandet er ofte klart og roligt fra efterår til forår og er beskyttet lidt af koralrevet.

Fra Anse Royale kan man gå sydpå til en lille hyggelig strand: Anse Parnell. Vejen har jungle på den ene side og storslået havudsigt på den anden. Der er en hyggelig restaurant på denne strand, og du kan tage bussen den ene vej, hvis du ikke vil gå frem og tilbage i varmen.

Hvis du hopper på en bus og fortsætter forbi Anse Parnell, kommer du til flere fantastiske strande på den anden side af øen. Afhængigt af årstiden kan der være lidt flere bølger her. For eksempel er Anse Takamaka nem at nå med bus, og her er også en strandrestaurant.

Taxaer koster omkring 15 kr. pr. km, og du kan vælge at tage en heldagstur med din chauffør. Så henter de dig på det aftalte tidspunkt, når du skal tilbage, og du betaler, når du står af derhjemme.

Bus er også praktisk. Det koster omkring 5 kr. pr. tur, og du betaler, når du kommer ombord. Det er også populært at leje en bil. Det koster fra ca. 500 kr. per dag, og du kan ofte bestille en bil via dit hotel. Husk, at der er venstrekørsel.

Et tip fra min kollega Tomas er at besøge den lokale romfabrik: Takamaka Rum Distillery. Der får du en gratis rundvisning, og så betaler du, hvis du vil, for en "smagepakke" fra cirka 75 kr. Så får du prøvet forskellige slags rom, og du kan selvfølgelig også købe lidt med hjem. Der er en strand overfor, som du kan kombinere med et besøg på fabrikken. Det er nemt at tage den lokale bus hertil.

Vejen til Anse Parnell

Vejen til Anse Parnell.

Landkrebbe på vej til Anse Parnell

Et eksempel på dyrelivet er denne lille krabbe på vej til Anse Parnell.

Stranden Anse Parnell

Stranden Anse Parnell ligger på sydsiden af Mahe.

Næste stop: La Digue

Efter et par dage på Mahe tog vi en færge videre til øen La Digue. Der går et par både dagligt ud til øerne Praslin og La Digue, og det første stop ligger omkring en time fra Mahe. Vi bestilte "første klasse", hvilket vi syntes var godt. Her sidder man udenfor under et tag. Det kan risikere at blæse en del, så tag søsygepiller med, hvis du har brug for dem.

Du tjekker din bagage ind, så du ikke behøver at slæbe din kuffert med ombord, hvilket er superskønt. Bådene er populære, så bestil billetter i god tid, og hvis du vil være sikker på at sidde sammen med dem, du rejser med, skal du være der mindst en time før afgang.

La Digue var vores favorit. Sikke en lille perle! Det er en næsten bilfri ø, så du går eller cykler rundt her. En cykel koster omkring 100 kr. pr. person pr. dag, og du kan få dem med både barnestol og cykelkurv (til at have din taske, dine svømmefødder eller andet i).

Det er en forholdsvis lille ø, og du cykler omkring 10-20 km, hvis du vil besøge flere strande og restauranter på en dag. Øen har nogle store, seje landskildpadder, der går frit rundt langs cykelstien, så der vil med garanti være mange hyggelige stop for at fotografere paradisstrande og skildpadder.

Øen La Digue

Øen La Digue er et must, når man rejser til Seychellerne.

En af mange fine strande på Seychellerne

En af de mange flotte strande på Seychellerne.

Klippe ved La Digue

Gå ikke glip af smukke La Digue.

Restauranttip på La Digue

Et hyggeligt restaurantbesøg, der anbefales på La Digue, er Belle Vue. De har en fast menu, hvor der serveres en lille form for buffet ved dit bord. Transport er inkluderet tur/retur.

Restauranten ligger i grøn natur oppe i bjergene med en fantastisk udsigt over havet, og du spiser din aftensmad, mens solen går ned. Fantastisk!

Du kan også vandre helt op til toppen af bjerget og så fortsætte forbi restauranten, til du når til Ørnereden (Nis d'Aigle). Her anbefales det at have nogle gode sko på. Du vil blive belønnet med en storslået udsigt.

Solnedgang med palmer og vand

Udsigt til solnedgangen på strandrestauranten.

Strand, palmer og vand

Nyd et godt måltid i postkortagtige omgivelser.

Hyggelig restaurant

Maden smager ekstra godt på sådan nogle steder her.

Anse Source d'Argent på La Digue

Anse Source d'Argent-stranden bliver ofte nævnt som en af de smukkeste i verden. Den ligger på øen i en nationalpark, og det koster omkring 100 kr. pr. person at komme ind (en af de få strande, det koster penge at besøge).

Anse Source d'Argent består af cirka 10 bugter med hvidt sand og turkisblåt vand, og der er godt at snorkle ved højvande. Ved lavvande kan man svømme mellem revene, som er et utroligt smukt område at udforske. Der er et par små enkle barer spredt rundt omkring, så man kan købe noget godt at drikke, men mad kan man ikke købe her.

Tip: Køber du billetten til stranden efter klokken 16.30, er næste dag inkluderet gratis, så du kan se solnedgangen, når du køber billetten og så tage dertil og bade dagen efter.

Stranden Anse Source d'Argent

Anse Source d'Argent - verdens smukkeste strand?

sten på stranden

Anse Source d'Argent er virkelig et besøg værd.

Forfriskning i skyggen

Nyd en forfriskning i skyggen på den flotte strand.

Sidste stop: Praslin

Vores næste stop var øen Praslin, som er lidt større end La Digue og kun 15 minutter væk med båd. Her anbefaler jeg virkelig et besøg på den smukke strand Anse Lazio (endnu en strand, der ofte kommer højt op på listerne over verdens smukkeste). Når du står med næsen mod havet på stranden, så gå helt til højre, hvor du finder fremragende snorkling langs kanten og ud. Vi så masser af fisk og endda også nogle havskildpadder.

Hvis du i stedet går den anden vej og klatrer forbi nogle klippeblokke, kommer du til den næste lille strandstribe, hvor der et par meter oppe i skoven ligger en rigtig hyggelig junglebar med en helt særlig stemning. Den må du ikke gå glip af! Hvis du ikke ved, at baren er der, finder du den ikke.

Ved Anse Lazio er der supermarked og restaurant, så her kan du helt sikkert blive en hel dag. Der er palmer og træer langs stranden, så du kan nemt finde en plads i skyggen.

En anden dejlig og populær strand på Praslin er Cote D'Or. Det er en lang, hvid, dejlig strand med turkisblåt vand, og her er der flere barer og restauranter at besøge.

Stranden Anse Lazio

Velkommen til Anse Lazio.

Smukt vand på praslin

På Praslin er vandet klart og lækkert.

Havskildpadde under vandet

Kast dig ud i en spændende undervandsoplevelse.

Praktiske tips

Medbring badesko. Ved lavvande er der skaller og sten på mange af strandene på Seychellerne, selv om langt de fleste strande har fløjlsblødt hvidt sand at lægge håndklædet på.

Det er sjældent, at du kan leje liggestole og parasoller på strandene. De få, der er ledige, tilhører et hotel. Vi så ingen strandsælgere, og vi følte, at der var masser af plads. Samtidig er der så mange forskellige strande at vælge imellem.

Der er masser af dykkerbutikker for dem, der vil prøve at dykke eller snorkle. Hvis du vil dyrke en anden vandsport, er det hovedsageligt i Beau Vallon, du skal satse på det.

Cote D'or på Praslin.

Cote D'or på Praslin.

Udsigt fra junglebaren

Udsigten fra junglebaren i Anse Lazio.

Jessica

Jessica Westberg

Jessica er en sand globetrotter. Hun har rejst til flere hjørner af verden, end vi andre kan drømme om. Hun deler ud af sine oplevelser fra krydstogter, safarier, skiture i Alperne og meget mere.

Vil du læse mere som dette?