Chinatown i Singapore
Chinatown i Singapore
Eksperternes tips

På lynvisit i det lille land i Asien

Singapore

Seværdigheder i Singapore

Singapore kan opleves både i forbindelse med en enkelt overnatning, en weekendtur eller en længere ferie. Det store udvalg af seværdigheder, restauranter, shopping og aktiviteter gør rejsemålet perfekt til oplevelser. Du kommer nemmest rundt med metroen eller til fods, og du kommer ikke til at gå ned på hverken glitrende skyskrabere, storslåede seværdigheder, shopping i verdensklasse eller god mad fra alle verdenshjørner.

Tekst og billeder: Tomas Alexandersson
Publiceret: 25. marts 2024

Det er billigt at spise lækker mad i singapore

Udvalget af restauranter i Singapore? Stort!

På eventyr i Singapores Chinatown

På eventyr i Singapores Chinatown.

Aktiviteter og seværdigheder i massevis

I Singapore er der virkelig noget for enhver smag, hvis du spørger mig. Det, jeg nævner nedenfor, er kun en brøkdel af det, du kan opleve. Takket være den veludviklede offentlige transport kan du også nemt komme rundt mellem alting. Mine favoritseværdigheder var Gardens by the Bay, som er en stor og frodig have med enorme kunstige 'træer', som man kan gå imellem på store hængebroer. Ved siden af parken ligger Marina Bay Sands-hotellet og SkyPark Observation Deck, hvor du kan nyde en fantastisk udsigt over Singapore. Merlion-statuen er også en berømt seværdighed i Singapore, men den var jeg altså ikke superimponeret af.

Gardens by The Bay og Supertree Groove i Singapore

Gardens by The Bay og Supertree Groove i Singapore.

Singapores Chinatown

Chinatown er et must. Her er gågaderne fyldt med boder og streetfood, mens du i midten af det hele kan dufte røgelsen omkring Buddha Tooth Relic Temple. Clarke Quay er en historisk kaj ved Singapore-floden, og her kan du slentre rundt blandt butikker, barer og restauranter. Fra Clarke Quay kan du også komme på sightseeingtur med båd. Jeg var selv fan af at køre med dobbeltdækker (lokale busser) frem og tilbage gennem forskellige kvarterer. På den måde fik jeg set en masse og hvilet mine fødder på samme tid.

Templet Buddha Tooth Relic i Chinatown

Templet Buddha Tooth Relic i Chinatown.

Bådsightseeing på Singaporefloden

Bådsightseeing på Singaporefloden.

Byens paradis

Du har måske hørt om Sentosa Island. Den kommer du til med svævebane eller metro, og her venter strande, frodig natur og et stort udvalg af underholdning – inklusive Universal Studios. Jeg vil også slå et slag for Singapores verdensklasse udvalg af museer. Mine favoritter var ArtScience Museum, som har store udstillinger, der blander kunst, videnskab, kultur og teknologi, og Singapores Nationalmuseum, der fortæller om Singapores kunst, kultur og historie.

Paradis på Sentosa Island

Paradiset på Sentosa Island.

Mageløs arkitektur

Jeg ved godt, jeg har en tendens til at plapre løs om arkitektur. Men jeg vil virkelig gerne gøre opmærksom på Singapores lækre bygninger. Fra Chinatowns farverige kolonibygninger til skyskrabere og modernisme – fascinerende!

Arkitektur i Singapore er storslået og imponerende

Arkitekturen i Singapore er både storslået og imponerende.

Shopping, mad og natteliv

Restaurantudvalget i Singapore er stort. Meget stort. Vælg mellem dyre Michelin-restauranter og nem streetfood. Jeg satte pris på "food courts" som Maxwell Food Centre og Lau Pa Sat Hawker Centre. Efter min mening meget billigere, lidt lækrere og lidt sjovere. Typiske retter, du skal prøve, er nudelsuppen Laksa og hainanesisk kylling med ris. Efter en god middag venter et væld af barer og pubber. Singapore er også vært for en masse events og koncerter, og jeg fandt selv en form for udendørs rave i Singapores havn.

Singapore er virkelig en shoppers paradis. Her er alt fra luksusbutikker langs Orchard Road til travle markeder eller mindre butikker i Chinatown. Min favorit var Dover Street Market Singapore, hvor det ene stilfulde sted med streetwear afløste det andet. Det var kun min tegnebog, der satte en stopper for handlerne til sidst!

Maxwell Food Center

Maxwell Food Center – en af mange food courts.

Udendørs rave i Singapores havn

Udendørs rave-fest i Singapores havn.

Shopping i Singapore

Singapore shoppingmuligheder frister virkelig.

Bo bedre eller bedst

Mange hoteller ligger langs Singapores største shoppinggade: Orchard Road. Vil du bo i ægte luksus i Singapore, kan du vælge Marina Bay Sands med den imponerende arkitektur og lækre infinitypool på taget. Eller hvad med det legendariske Raffles Hotel, hvor drinken Singapore Sling blev født? The Long Bar på Raffles Hotel serverer den legendariske cocktail, og på trods af prisen på omkring 175 kr. var barbesøget en sjov oplevelse.

Marina Bay Sands og ArtScience Museum

Et billede, to vartegn: Marina Bay Sands og ArtScience Museum.

Den legendariske infinitypoolen på hotellet Marina Bay Sands Singapore

Den legendariske infinitypool på hotellet Marina Bay Sands Singapore.

Den ikoniske drink Singapore Sling på Long Bar (Raffles Hotel)

Den ikoniske drink Singapore Sling på Long Bar (Raffles Hotel).

Mon den bedste seværdighed er gemt til sidst?

Når det er tid til at tage hjem, så sørg for at tage lidt tidligere til Changi Lufthavn – for her venter noget storslået. I tilknytning til terminalbygningerne ligger underholdningskomplekset Jewel, hvor du ud over shopping kan beundre en regnskov og et kæmpe vandfald, der strømmer ind gennem et glastag. Lige så tosset, som det lyder!

Lufthavnen i Singapore er en af verdens smukkeste

Måske verdens flotteste lufthavn!

Tomas Alexandersson

Tomas tager os med ud på oplevelser, der indeholder arkitektur, udstillinger samt bar- og restaurantbesøg. Gerne i østeuropæiske storbyer, hvor han blandt andet har en forkærlighed for Tallinn.

Vil du læse mere som dette?