Hongkong skyline
Hongkong skyline
Eksperternes tips

Udforsk Hongkong

Seværdigheder og tips til Hongkong

Med 7 millioner indbyggere er en rejse til Hongkong en vaskeægte storbyrejse. Der sker altid et eller andet, og det er meget nemt at blive revet med af byens pulserende energi. Hongkong føles meget ungt og moderne, men der er også en del historie, templer, museer, forlystelsesparker, flotte udsigter og en lang række seværdigheder.

Tekst og billeder: Petter Sevenius
Publiceret: 26/10 2023

Shopping på Nathan Road

Nathan Road

Ladies' Market, Tung Choi Street

Ladies' Market, Tung Choi Street

Temple St Night Market

Temple St Night Market

Paradis for shopping

Hongkong er et sandt shoppingparadis, og det er næsten svært at undgå, uanset om man kan lide at købe nye ting eller ej. Er du ude efter internationalt design eller elektronik er Nathan Road et godt udgangspunkt. Sai Yeung Choi South Street har også mange gode elektronikbutikker.

Hvis du vil finde alt på ét sted, skal du tage til et af de gigantiske indkøbscentre. F.eks. Elements, Sogo eller Harbour City Mall i Kowloon, IFC Mall eller The Landmark i Central Hong Kong. Et andet alternativ er at tage til Causeway Bay, hvor der er en fantastisk blanding af store indkøbscentre og gademarkeder.

Hvis du er til markeder, er Temple St Night Market det største og mest berømte. Du kan finde alt her! På Ladies Market finder du alverdens nips og piratkopier, og hvis du leder efter sko og tasker, så tag til Sneaker Street. På markederne må du gerne prutte om prisen. Du kan godt starte med et rigtig lavt bud, og så begynder I ellers at handle. Hårde forhandlinger er ikke for alle, men generelt kan man sige, at jo mere du handler, jo bedre pris kan du få. Ofte kan prisen ende på 40-70 % af den oprindelige pris. Hvis du vil opleve noget helt usædvanligt, kan du besøge Goldfish Market, Flower Market eller Bird Market.

Streetfood ved Night Market

Streetfood ved Night Market

Eksotisk fastfood ved Sai Yeung Choi

Eksotisk fastfood på Sai Yeung Choi

Mad og natteliv

Ud over shopping er Hongkong også perfekt for dem, der kan lide god mad og drikke. Udvalget er stort og med et globalt præg. Der er alt fra trendy tagterrasser til larmende lokale barer og streetfood. At spise god lokal mad er ret billigt. De mest berømte Hongkong-retter er nok Dim Sum (småretter serveret med te), Siu Mai (dampede dumplings med rejer og svinekød) og Xiao Long Bao (kødfyldte boller).

Hongkong vågner til en vis grad om aftenen, og er du til festlige arrangementer, har du masser at vælge imellem, uanset om du kan lide engelske pubber og karaoke eller trendy barer og klubber. Lang Kwai Fong er et fantastisk sted at udforske nattelivet. Det er en brostensbelagt gade i Central med en bred vifte af restauranter, barer og klubber, der er åbne alle ugens dage. Staunton Street og Elgin Street er andre gode gader til barer og restauranter.

Lang Kwai Fong

Lang Kwai Fong

Staunton Street

Staunton Street

Når du vil sænke tempoet lidt

Man kan godt have brug for lidt luft, når man har sprunget rundt blandt barer, restauranter og butikker hele dagen. Til det anbefaler jeg Nan Lian Garden – en smuk og fredfyldt oase omringet af store skyskrabere.

Et andet sted at finde lidt fred og ro er taoist-templet Man Mo, som er et af de mest besøgte templer i Hongkong.

Vil du kombinere ro og viden, er Hong Kong Museum of History gratis og utroligt godt. Vi endte her ved et tilfælde, da det pludselig begyndte at regne, men vi blev der i flere timer. Kan varmt anbefales.

Nan Lian Garden

Nan Lian Garden

Man Mo

Man Mo

Gå ikke glip af ...

Hver aften kl. 20.00 kan du se et blændende lasershow, der omfatter mere end 40 bygninger ved havnen. Symphony of Lights er en smuk og kraftfuld oplevelse, som du ikke må gå glip af, når du besøger Hongkong. Den bedste udsigt er langs promenaden ved Tsim Sha Tsui. Et andet must er at se Hongkongs skyline fra Victorias top. Det er virkelig spektakulært!

Symphony of light

Symphony of Light fra Tsim Sha Tsui

Hongkong skyline

Hongkong skyline fra Star Ferry

Hongkong skyline

Hongkong skyline fra Victorias Peak

Hongkong kan besøges hele året rundt, men efteråret er nok den bedste tid. Der er der lidt mere tørt, men stadig varmt og behageligt. Generelt er vinteren mere tør, og sommeren er mere regnfuld.

Når du vælger et hotel, er mit bedste tip at bo i nærheden af en metrostation for at kunne komme nemt rundt. Du kan med fordel bo i nærheden af MTR Central, Tsim Sha Tsui eller i Causeway Bay for at være tæt på alt. Det er meget nemt og smidigt at komme rundt i Hongkong. Metroen er hurtig og effektiv, og taxi er også relativt billigt. Star Ferry er desuden en billig og behagelig måde at komme mellem Hongkong Island og Kowloon på.

Hvis vi havde haft mere tid, ville jeg gerne have prøvet bølgerne ved Big Wave Bay, vandring på Dragon's Back-vandrestien, og jeg ville også gerne have svømmet ved Shek O Beach, Tai Long Wan eller Long Ke Wan Beach. Hvis børnene havde været der, var der nok stor chance for, at vi havde besøgt Disneyland. Hongkong er bestemt værd at vende tilbage til en dag!

Vil du læse mere som dette?

Petter Sevenius

Med brættet under armen og tasken på ryggen rejser Petter, som vinden blæser, og han tager generelt eventyrene, som de kommer. Men planlægning har dog også sine fordele, specielt når det kommer til familieferie.