Eksperternes tips

Vores rejseekspert

Petter Sevenius

Petter Sevenius

Petter har rejst jorden rundt med sit surfbræt, men han har de senere år fundet glæden ved charterrejser, fordi man på den måde slipper for lange diskussioner om for stor bagage...
  • Alder: 50 år
  • Arbejde: Systemudvikler. Bygger hjemmesider i Sverige og Norden.
  • Familie: Samlever og to børn
  • Favoritrejsemål: Australien
  • Interesser: Passioneret windsurfer og generelt fan af udendørs aktivitet

Lær Petter at kende

Petter har windsurfet i godt og vel 30 år, og han elsker alle former for aktiv ferie. Det er ret enkelt at rejse med børn og windsurfudstyr samtidig, men alt skal bare gøres i et lidt langsommere tempo. Det sætter Petters samlever pris på. Petter er selv mest til backpacking og spontane opdagelsesture, men han har med årene lært at sætte pris på planlægning, fordi det trods alt kan spare ham for en del besvær.

Hvad vil du helst lave på en fridag?

– Det kommer helt an på vejret. Hvis det ikke blæser, tager jeg gerne på udflugt med familien, f.eks. til Stockholms skærgård, hvor vi bader og spiser noget lækkert mad. Hvis der derimod er meget vind, så kigger jeg alle vejr-apps igennem for at finde det bedste sted at windsurfe. Jeg kan sagtens finde på at tage fra Stockholm til Skåne for at få den helt rigtige vindretning.

Hvor tit rejser du udenlands på ferie?

– Det bliver nok til en surfrejse med vennerne og en familierejse pr. år.

Storby og puls eller dovne dage ved stranden?

– Jeg bliver let rastløs i liggestolen, men jeg har alligevel besøgt betydeligt flere paradisstrande end storbyer. Jeg er lidt af en vandhund, men en tur til Hong Kong eller New York er heller ikke værst!

Hvor mange steder i verden har du besøgt?

– Det er ikke fordi, jeg nødvendigvis jagter nye steder og lande. Jeg kan lige så godt lide at komme tilbage til steder, jeg holder af. Jeg har f.eks. besøgt De Kanariske Øer, Kap Verde og Australien seks gange hver. Jeg har også været på Hawaii fem gange, New Zealand tre gange og på vores forskellige Sunwing-hoteller har jeg nok tilbragt sammenlagt 10 uger gennem årene. Jeg glæder mig til at besøge alle stederne igen!

Hvad er det bedste ved at rejse?

– Selv om vi godt kan have bølger i Sverige, så er kvaliteten bare bedre i udlandet, og samtidig er vandtemperaturen noget mere behagelig. Det, jeg elsker allermest ved at rejse, er nok variationen. Det at se og opleve nye udsigter, steder og kulturer. Jeg nyder at holde ferie med familien, lægge hverdagens rutiner bag mig og bare leve et enkelt, bekymringsfrit liv. Børnene får lov til at styre lidt, og så forsøger jeg bare at følge med og glæde mig over deres lyst til at opdage nye ting.

Har du et særligt ferieminde?

– Engang rev jeg mig på et koralrev ud for Maui, hvorefter vi gik ind i en lidt alternativ "hippie-butik" i Paia for at spørge, om de havde en antiseptisk salve. Manden bag disken sagde "Det bedste mod sådan en hudafskrabning er at tisse på såret. Hvis du har svært ved at gøre det selv, så kan dine venner måske hjælpe?"...

Hvad er dit "happy place" – stedet, du kan vende tilbage til igen og igen – og hvorfor?

– Mit happy place er nok Vaddö i Stockholms skærgård, men jeg elsker også Jämtlandsbjergene, fordi jeg synes, der er noget meditativt over hav og bjerge. Snakker vi udlandet, så er Australien nok min store favorit. Der er simpelthen så meget at se og lave, og menneskerne er så ekstremt søde.

Petters rejsetips