Ladiko Beach
Eksperternes tips

På (ud)flugt fra

Kallithea

På (ud)flugt fra Kallithea

Sunwing Kallithea i byen KallitheaRhodos er et fantastisk familiehotel, der ligger godt og har en uimodståelig udsigt. Her kan man sagtens tilbringe en uge eller to helt uden at forlade hotelområdet. Bliver man, som jeg gør, lidt rastløs i liggestolen, så er der dog også mange spændende udflugtsmuligheder. Her kommer mine bedste tips til ferien på Rhodos.

Tekst og billeder: Petter Sevenius

Med lejebil mod Lindos

At leje en bil og køre til Lindos er en helt klassisk dagsudflugt. Her kan du også stoppe og bade på vejen, hvis du har lyst.

Vi startede selv dagen med at bade i smukke Anthony Quinn Bay, der har fået sit navn efter skuespilleren, der tilbød at købe stedet efter at have indspillet krigsfilmen Navarones Kanoner der. Stranden anses af mange som en af de smukkeste på hele Rhodos. Her er vandet klart og udsigten spektakulær. Tag afsted tidligt på dagen eller sent på eftermiddagen, da der hurtigt bliver fyldt, og det derfor kan være svært at parkere. Nu vi alligevel var forbi, sørgede vi også for at tage en dukkert ved den flotte Ladiko Beach.

ladiko beach

Ladiko Beach

Seven springs tunnel

Seven Springs Tunnel

Seven springs waterfall

Seven Springs Waterfall

Seven Springs Waterfall

Efter dukkerten i Anthony Quinn-bugten tog vi op til Seven Springs Waterfal for at spise frokost og få lidt koldt at drikke. Har man hang til eventyr, kan man gå gennem tunnelen, som leder vandet ned gennem bjerget. Tunnelen blev færdig i 1931, og den er 186 meter lang, to meter høj og én meter bred. En spændende vandring i bælgmørke, men ikke ligefrem en anbefaling, hvis du lider det mindste af klaustrofobi. Omme på den anden side kan man bade under vandfaldet, hvis man har lyst til det.

Agati Beach / Golden Sands

Agati Beach / Golden Sands

Agati Beach / Golden Sands

Agati Beach / Golden Sands

Agati Beach og Lindos

Med frokosten vel overstået var det tid til strand nummer tre. Til det formål havde vi udset os Agati Beach/Golden Sands. En lang, smuk sandstrand med flot turkisblåt vand.

Vi afsluttede dagen med at slentre rundt i hyggelige Lindos, hvor vi også spiste middag på en lille, charmerende restaurant, inden vi drog hjem til Kallithea igen.

Lindos

Lindos

Lindos

Lindos

Rhodos by

Vil du gerne komme lidt omkring uden besværet med at leje en bil, er det heldigvis nemt at tage en taxi ind til den gamle Rhodos by. Byen ligger blot 10 minutters kørsel fra Sunwing-hotellet og tilbyder et væld af restauranter og butikker. Byen tager sig bedst ud hen under aften, hvor temperaturen er lidt lavere og man kan kombinere besøget med en dejlig middag med meze på en af de mange hyggelige restauranter. Kalami Beach Bar er et rigtig godt og børnevenligt alternativ for dem, der ønsker en lidt kortere gåtur efter stranden fra Sunwing-hotellet.

Lindos

Lindos

rhodos by

Rhodos by

Wind- og kitewurfing på Rhodos

Vil du gerne kombinere ferietid med windsurfing eller kitesurfing? Rhodos er en perfekt ø, når det kommer til vindforhold fra midten af juni til midten af september, men det kan også fungere fint endnu tidligere på året. Ixia på Rhodos' vestkyst ligger blot 15 minutter med taxi fra Sunwing-hotellet og i gåafstand fra Sunprime Miramare. Her finder du Surfers Paradise, Windsurfers World og Pro Center, der alle er surfcentre med imponerende udvalg, og hvor du også kan leje udstyr og tage kurser i windsurfing og wingfoil. Yderligere 5 minutter væk ligger Kitesurf Ialysos og Air Riders, som har alt inden for kitesurfing. Ixia har en jævn og stabil vind, der ikke er alt for stærk. Vandet er relativt stille uden de store bølger, hvilket gør det til et fedt sted at surfe for alle uanset niveau.

Er du derimod ude efter store bølger, så skal du tage ned til Prasonisi på sydvestspidsen af Rhodos. Her finder du oftest bølger på den ene side af halvøen og stille vand på den anden. Også her ligger der centre med et pænt udvalg, når det kommer til at leje udstyr.

windsurfere
petter og surfbræt

Petter Sevenius

Med brættet under armen og tasken på ryggen rejser Petter, som vinden blæser, og han tager generelt eventyrene, som de kommer. Men planlægning har dog også sine fordele, specielt når det kommer til familieferie.