Rhodos østkyst
Anthony Quinn
Eksperternes tips

Strandsafari langs

Rhodos' østkyst

Udforsk de dejlige badestrande på Rhodos

Rhodos lokker gæsterne til med det krystalklare vand og massevis af fine strande langs hele kysten. Her er der både mulighed for dykning og eventyr på havets bund og for dovne dage på stranden. Hop ind i bilen og kom med på en guidet tur gennem de mange perler på østkysten.

Tekst og billeder: Amanda Svensson

Dykning ved Rhodos' østkyst

Rhodos byder på krystalklart vand, der egner sig perfekt til eventyr under overfladen.

To dykkere på vej under vandet

Dykning i det klare vand

Uanset om du er en erfaren dykker, eller du bare har lyst til at prøve noget helt nyt, så er Kallithea Bay det rigtige sted at starte. Selv bestemte jeg mig for at tage dykkercertifikat i sommeren 2021. Jeg fik kontakt med Waterhoppers, som var utroligt professionelle og tog godt hånd om mig. Ved Kallithea Bay har de deres egen platform ved havet, som man går i fra, når man dykker med dem.

Med lejebil langs kysten

Lej en bil i et par dage og opdag Rhodos på fire hjul.

De bedste badesteder

Hvis du vil leje en bil i 1-2 dage, kan du med fordel besøge de mange dejlige badesteder og billedværdige naturområder langs østkysten. Jeg anbefaler en tur til Thassos, Oasis og Nicholas. Min personlige favorit er Oasis. Det er et perfekt sted, hvis man gerne vil hoppe fra klipper, så husk dykkerbrillerne! Her står der som noget særligt endda liggestole ude på klipperne.

Sørg endelig for at spise frokost på tavernaen, der ligger lige over for stranden. Her kan du nyde den klassiske meze eller bare en traditionel hamburger. Inde i en klippe i Oasis har man bygget en lille beach club, der spiller musik. Som timerne går, bliver lydstyrken højere, og om aftenen forvandles stranden til et rigtigt feststed.

Strand med parasoller
Klipper og vand
To kvinder på vej hjem fra stranden

Anthony Quinn og Ladiko Beach

På vores roadtrip langs østkysten, rammer vi byen Faliraki. Før det kommer vi forbi Anthony Quinn Bay og Ladiko Beach.

Anthony Quinn Bay er en af Rhodos' mest kendte bugter, og selvfølgelig skal du gøre et stop her. Jeg anbefaler at være her tidligt om morgenen for at få en liggestol, eller måske tage en aftendukkert, inden du tager tilbage nordpå.

Bil på Rhodos
Aloe vera plante ved kysten
Græsk badevig
strand ved Tsambika

Tsambikas kilometerlange sandstrand

Nogle siger, at der er for mange sten på strandene på Rhodos. Det er der ikke på Tsambika. Her finder du en klassisk, lang sandstrand med krystalklart vand. Der er en stor parkeringsplads ved siden af, og der er masser af hyggelige tavernaer, der serverer mad for de sultne gæster. Vil du ikke tilbringe hele dagen på en liggestol, kan du tage børnene med i hoppeborgen eller prøve nogle af de mange vandsportsaktiviteter, der tilbydes her.

Tsambikabjerget - En afstikker fra havet

Vil du have mere end bare sol og strand, anbefaler jeg en afstikker til Tsambikabjerget. Det er et helligt sted, og på toppen ligger et kloster med en særlig historie, der handler om et par, som ikke kunne få børn. En nat siges det, at manden så et lysglimt oppe fra bjerget og tog med sin kæreste derop. På toppen af bjerget fandt de et ikon, som de tog med sig ned, og allerede dagen efter var kvinden gravid. I starten af september hvert år valfarter håbefulde par derfor til bjerget for at forfølge samme skæbne som parret. Bliver man gravid, døber man barnet Tsambika eller Tsambiko, for ellers rammes barnet af uheld.

Efter at have gået de 300 trappetrin op til klostret mødes man ad en storslået udsigt over de nærliggende strande og det omkringliggende landskab. Det kan godt svare sig at tage turen om formiddagen eller aftenen, når temperaturen er lidt lavere.

Mennesker på trappe ved Tsambika
Bjergged
Smuk udsigt ved Tsambika
Lille badebro og båd

Stegna

Begynder maven så småt at rumle? Blot et stenkast fra Tsambika ligger Stegna, hvor du kan tage et sidste dyp i vandet, inden du spiser en gang meze på en af de skønne tavernaer.

Vil du fortsætte rejsen bagefter, anbefaler jeg, at du tager turen ned til Lindos, som er et must, når man er på Rhodos.

Amanda Svensson

Amanda har gjort det, mange andre drømmer om – forladt sit hjemland for et job i udlandet. Hun deler ud af sine guldkorn fra blandt andet Rhodos og Vietnam, hvor hun selv har boet og arbejdet.