Jetwing Lighthouse, Galle
Eksperternes tips

Sri Lankas

Arkitektur

Tropisk brutalisme på Sri Lanka

Det sker en gang imellem, at jeg havner under en palme på en paradisstrand – f.eks. på Sri Lanka. En af de største grunde til at jeg gerne ville besøge stedet i første omgang, var arkitekten Geoffrey Bawa og den tropiske brutalisme/modernisme (tropical brutalism).

Geoffrey Bawa (født i år 1919, død i år 2003) er nok Sri Lankas mest kendte arkitekt. Derudover er han en af de mest indflydelsesrige i hele Sydøstasien i anden halvdel af 1900-tallet. Han var en af drivkræfterne bag det, der i dag betegnes tropisk modernisme – noget, jeg længe har været virkelig fascineret af. Den dag i dag er det også en ret trendy form for arkitektur, hvilket jeg kun kan bifalde! Jeg elsker simpelthen kontrasten mellem det lidt hårde og så det bløde og smukke. For mig bliver det hele til et stort kunstværk.

Tekst og billeder: Tomas Alexandersson og Ving.se

Geofferys Colombo

Når du ellers er kommet på plads på, bør du afsætte tid til hovedstaden Colombo. Her venter en dejlig blanding af historiske kolonibygninger og skyskrabere. Geoffrey Bawa har naturligvis sat sine spor i hovedstaden, hvor du bl.a. kan se bygningsværker som den kendte villa Number 11 og det buddhistiske tempel Seema Malaka.

Hoteller til brutalismesafari

Geoffrey Bawa byggede også flere hoteller på Sri Lanka, og heldigvis for dig kan du rejse til hele tre forskellige af dem med Spies! Finder du arkitektur særligt interessant, kan du endda besøge mesterværket Hotel Heritance Kandalama i Dambulla eller Club Villa i Bentota. Der findes mange flere spændende hoteller, så hvis du vil på brutalismesafari, kan du nemt google dig frem til dine yndlingshoteller.

Jetwing Lagoon i Negombo

Unikt hotel i smukke omgivelser

Her blandes fine trædetaljer med beton i en grøn have.

Jetwing Lighthouse i Galle

Fem stjerner og imponerende kunst

Luksuriøst hotel beliggende på en klippe lige ved havet.

En grøn kystperle i Bentota

Et tropisk paradis på Sri Lankas sydkyst.

Tomas Alexandersson

Tomas tager os med ud på oplevelser, der indeholder arkitektur, udstillinger samt bar- og restaurantbesøg. Gerne i østeuropæiske storbyer, hvor han blandt andet har en forkærlighed for Tallinn.