Ras Al Khaimah Wadi Ørkenen
Den arabiske Oryx-antilope kan opleves i Al Wadi-ørkenen.
Eksperternes tips

Ras Al Khaimah

Vintersol og enestående oplevelser

Ras Al-hvad-for-noget? Det var det første, jeg tænkte, da jeg for nogle år siden hørte om ørkenstaten en spytklat fra Dubai.

Jeg havde nok forestillet mig en form for ”mini-Dubai” med bling-bling og højhuse i en lidt mindre skala, men efter selv at have oplevet Ras Al Khaimah ved jeg nu, at det er noget helt andet. Den nordligste af de syv Forenede Arabiske Emirater byder nemlig på store, smukke naturoplevelser, en rig kulturarv og ikke mindst perfekte rejsebetingelser for hele familien. Det gælder, uanset om man er til aktiv ferie eller afslappende All Inclusive på de lækre resorts. Og vejret? Helt fantastisk! Stik af fra efteråret eller vinterkulden, og dyp tæerne i 25-30 graders varmt sand og vand – kun 6,5 time fra Danmark.

Tekst og billeder: Maria Byskov
Publiceret: 3. januar 2024

Udsigt fra båd
Perlefiskeri
Bygning Ras Al Khaimah
Bygning Ras Al Khaimah
Bygning Ras Al Khaimah
Tårn

Udsigten fra Ras Al Khaimah National Museum

Al Wadi-ørkenen

Nationaldyret den arabiske Oryx-antilope.

Al Wadi ørkenen

Al Wadi-ørkenen.

Al Wadi økenen

Den arabiske Oryx-antilope i solnedgangen.

Naturoplevelser, du aldrig glemmer

Ras Al Khaimah byder på nogle af de smukkeste solnedgange, jeg nogensinde har set. Det er både fredfyldt og fuldstændig magisk at tage på jeep-safari i Al Wadi-ørkenen. Vores tur startede i Nature Reserve, der er en del af det imponerende Ritz Carlton Resort. Tiden stod stille, og planen var egentlig, at vi kun skulle være på tur i 35 minutter. Men den plan gik fløjten, da de smukke nationaldyr, oryx-antiloperne, blev ved med at vise os vej til nye smukke udsigtspunkter, mens falkene flakkede rundt over os. Pludselig var det mørkt.

Når solen går ned over Al Wadi-ørkenen, kan man tage et langt, varmt bad i spa-afdelingen på Ritz Carlton. Når man har fået sandet mellem tæerne vasket af, kan man gå ned og spise middag under stjernerne på deres udendørs restaurant. Her sidder man omringet af fakler til lyden af vilde dyr, mens man nyder gastronomi i absolut topklasse. Do it!

Al Wadi-ørkenen

Solnedgang over Al Wadi-ørkenen.

På jeepsafari i Al Wadi-ørkenen

På Jeepsafari i Al Wadi-ørkenen kommer du helt tæt på den arabiske Oryx-antilope.

Al Wadi-ørkenen

... som i helt på!

The Ritz-Carlton Ras Al Khaimah i Al Wadi-ørkenen.

En af de flotte lamper på hotellet.

Var det noget med en plads i skyggen af et træ?

Meget mere end en sandkasse

Høje bjerge og røde sten skaber store kontraster til livet i ørkenen og strandliv ved havet.
Her er tre aktiviteter, som du ikke må snyde dig selv for.

Jebel Jais-bjerget

De smukke bjergformationer rager højt op i landskabet, og 1.484 meter over havets overflade finder du verdens længste zipline på 2,8 km. Jeg skal indrømme, at jeg var skeptisk til at begynde med. Svæve næsten tre kilometer oppe over dybe kløfter? Hold da op. Men jeg kommer aldrig til at glemme oplevelsen af at ”flyve”. Jeg tror seriøst, at dette er det nærmeste, man kommer på at flyve rundt som en af de mange falke, der også er i området. Det virker fuldstændig vildt, når man ligger klar i selen til ”affyring” fra platformen ved Jais Flight, men følelsen af frihed og det adrenalinkick, man får af turen, er det hele værd. Bagefter kan man få pulsen ned til en udsigt over det meste af Emiraten – nemlig på rooftop-restauranten 1484 by Puro. Er du til cykling, kan du leje mountainbikes, og der er også mulighed for at dyrke yoga i den friske, rene luft.

Jebel Jais-bjerget

Svævebanen på Jebel Jais-bjerget og Jebel Jais Adventure Centre.

Jebel Jais-bjerget

Udsigten fra svævebanen.

Jebel Jais-bjerget
Jebel Jais-bjerget
Jebel Jais-bjerget

Dhayah Fort

Synes du, at Jebel Jais virker lige spændende nok, er der også en fantastisk udsigt over kysten fra Dhayah Fort, hvis historie går helt tilbage til bronzealderen. Efter 239 trappetrin når du til toppen på 63 meter, og her venter den smukkeste panoramaudsigt over kysten på den ene side og bjergkæden Hajar på den anden side.

dhayah fortet

Der er 239 trappetrin op til toppen af Dhayah-fortet.

Dhayah Fortet

Det ene ben foran det andet.

Dhayah Fortet

Men jeg klarede det!

Udsigt fra Dhayah Fortet

På toppen af Dhayah-fortet tager udsigten over Ras Al Khaimah pusten fra dig.

Suwaidi Pearls

Her kan du åbne østers og samle perler. Ikke en helt dum kombination, hvis du spørger mig. I Ras Al Khaimah har man dykket efter perleøsters i århundreder – det var det, man levede af, før olien blev opdaget i De Forenede Emirater. På Suwaidi Pearl Farm sejler man med en af de originale fiskerbåde ud i lagunen til det flydende museum, hvor du får lov til at fiske og åbne perleøsters med de lokale. Skal du have perlerne med hjem, koster de dog et sted mellem 5.000 og 9.000 kr. De er nemlig meget eftertragtede i hele verden. Men bare det at stå med de smukke og værdifulde kugler mellem hænderne er en oplevelse i sig selv– og så er der virkelig god stemning på båden, når den svæver hen over lagunen. Er du heldig, ser du måske også flamingoer og havskildpadder på vejen.

Perlefiskeri

Perlefiskeri.

Musling med perle

Levende koraller.

Muslinger med perler hænger til tørre

Perleøsters.

Perlefiskeri - muslingen åbnes
Perle i musling
Perle i musling

Nyd det gode (strand)liv

I Ras Al Khaimah både bor og spiser du godt! Her er næsten hele verden samlet på de mange resorts. Du kan finde alt – måske lige på nær frikadeller og groft brød … De store hotelkæder er alle repræsenteret på Marjan Island, hvor de fleste vælger at overnatte. Man bor, bader og spiser på hotellerne, som alle ligger på den 65 km lange sandstrand. Der er selvfølgelig en del store buffetrestauranter, men også et utal af a la carte-spisesteder, hvor du finder alt fra mellemøstlige specialiteter til noget af det bedste sushi, jeg har prøvet. Har du en forkærlighed for bagværket baklava, lover jeg i øvrigt, at du ikke får det bedre end på meze-restauranten på DoubleTree by Hilton.

Strand i Ras Al Khaimah

Udsigten til stranden på DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island.

sushirestaurant

Sushi-restauranten “Sanchaya” på DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island.

Lækker mad

Meze fra mellemøsten på “Meze” på DoubleTree by Hilton Resort & Spa Marjan Island.

Baklava

Den populære dessert, Baklava, der i mellemøstlige køkkener ofte nydes ved særlige lejligheder.

Maria Byskov

Maria Byskov

Maria har arbejdet for Spies siden 2004 og har boet og arbejdet udenlands i mange år. Hun deler sine bedste tips til bl.a. Cypern, Mellemøsten og storbyer i Europa.

Vil du læse mere som dette?