Vores guide til Dubai

Spies’ guide til

Dubai

Spies’ guide til Dubai

Når du rejser til Dubai med Spies, kan du vælge mellem flere rejsemål eller kombinere dem til én rejse. Midt i alt det hypermoderne finder du også steder, der leder tankerne hen på Tusind og én nat, ikke mindst hvis du tager på ørkensafari. Der er meget at vælge imellem, og derfor har vi lavet en guide, så du nemmere kan finde dine drømmes rejsemål i Dubai.

Jumeirah Beach

Jumeirah Beach

Er det sol og svalende bølger, du rejser til Dubai efter, er Jumeirah det rigtige valg. Jumeirah er kort sagt et luksuriøst strandparadis. Her ligger for eksempel et af verdens mest luksuriøse hoteller, Burj al Arab. Jumeirah ligger tæt på Dubai City, som du nemt kommer til med Sky Train.

Strande | 5 af 5
I Jumeirah Beach er strandene bedst, længst og smukkest. De velholdte strande består af finkornet, lyst sand. Nogle strande er åbne for alle, mens andre kun er for hotelgæster. Nogle af de mest populære strande er Jumeirah Beach Park, JBR Beach og Burj Beach ved Burj al Arab.

Shopping | 5 af 5
Endnu en fordel ved Jumeirah er, at du har shopping tæt på. Oplev verdens største shoppingcenter, Dubai Mall, med alle de eksklusive butikker. Det er hurtigt at komme dertil med metroen, og hvis du har lyst til mere shopping i Jumeirah, kan du tage til Marina Mall eller Mall of the Emirates.

Mad og drikke | 5 af 5
Her er masser af internationale restauranter, som holder en høj kvalitet. Mange kendte kokke fra Europa tager til Dubai og gæsteoptræder i et par måneder. Der er også lokale restauranter med mere traditionelle, lokale retter. De er desuden billigere end restauranterne på hotellerne.

Oplevelser | 4 af 5
Er du i Dubai for første gang, er ørkensafari et must. Det er en halvdagsaktivitet, som begynder om eftermiddagen og slutter sent om aftenen. Det er også nemt at komme til store seværdigheder som Burj Khalifa og Ski Dubai.

Rejs med børn | 4 af 5
Her er flere børne- og familievenlige hoteller. Bor du på Atlantis the Palm, har du adgang til vandlandet. Wild Wadi er et andet vandland, som ligger ved siden af Jumeirah Beach Hotel. Er du fan af Marvel, er verdens største indendørs forlystelsespark med Marvel-figurerne netop åbnet.

Jebel Ali

Jebel Ali

Smukke strande og komfortable familiehoteller. Jebel Ali, der oprindeligt var en havneby, var også et af de første ferieområder i Dubai. Rejser du med Spies, bor du lige ved stranden. Perfekt til familier, der både søger afslapning og sjove aktiviteter.

Strande | 4 af 5
I Jebel Ali finder du smukke strande med et roligt tempo. Når du rejser hertil med Spies, bor du lige ved den skønne sandstrand. Strandene er meget populære blandt kitesurfere. Bor du på et af hotellerne ved stranden, har du altid adgang til en række sjove vandsportsaktiviteter.

Shopping | 1 af 5
Bor du i Jebel Ali og bliver sulten efter shopping, finder du det nærmeste shoppingcenter i Jumeirah, cirka 20 kilometer herfra. Der finder du blandt andet Mall of Emirates og Dubai Mall – verdens største shoppingcenter.

Mad og drikke | 2 af 5
I Jebel Ali byder restauranterne på retter fra alle verdenshjørner. Restauranter og barer findes kun på hotelområderne. Du kan nyde en god middag på eksempelvis Jebel Ali Resort og Palm Tree Court.

Oplevelser | 3 af 5
I Jebel Ali venter flere seværdigheder og oplevelser. Ud over aktiviteter som ørkensafari har hotellerne også golfbaner, tennisbaner og stalde med egne heste, hvis du er til rideture.

Rejs med børn | 4 af 5
Du kan nyde en herlig familieferie i Jebel Ali. Hotellerne har sjove legepladser for de yngste og deres egen klub for teenagere. Der er næsten ingen trafik i området, så du kan forvente en rolig og afslappende atmosfære for hele familien.

Downtown Dubai

Downtown Dubai

En spændende storby med smukke avenuer. Alt, hvad der er højest og størst, findes i Downtown Dubai. Se verdens højeste bygning, Burj Khalifa, og verdens største shoppingcenter, Dubai Mall, med over 1400 butikker. Her er også lækre hoteller og en spændende ny souk at udforske.

Strande | 2 af 5
Inde i byen finder du ingen strande, men savner du havet, kommer du nemt til strandene langs Jumeirah med taxi.

Shopping | 5 af 5
I det centrale Dubai finder du shopping i verdensklasse i Dubai Mall, som er verdens største shoppingcenter med over 1400 butikker. Besøg også den livlige souk, hvor du kan finde antikviteter, slentre rundt mellem orientalske tæpper og udforske nye smagsindtryk på krydderimarkedet.

Mad og drikke | 5 af 5
Du har adgang til et enormt udvalg af mad og drikke i Downtown Dubai. Alt fra simpel fastfood til luksusrestauranter som The Palace og andre internationale gourmetrestauranter. Bemærk, at restauranter uden for hotellerne ikke serverer alkohol. Mange af de bedste restauranter ligger dog i tilslutning til hotellerne.

Oplevelser | 5 af 5
Oplevelserne er lige rundt om hjørnet. Verdens højeste bygning, Burj Khalifa, er et besøg værd – bestil din billet i forvejen, så sparer du både penge og ventetid. Verdens største fontæne ligger ved Burj Khalifa og Dubai Mall. Benyt lejligheden til at se lys- og vandshowet om aftenen.

Rejs med børn | 1 af 5
Downtown Dubai er bedst egnet til dig, der rejser uden børn. Fordi du er i bymidten, er omgivelserne livlige, både hvad angår mylder og trafik.

Bur Dubai

Bur Dubai

Ikke langt fra Downtown Dubai finder du den rolige bydel Bur Dubai. Du kan tage en vandtaxi over floden, der løber gennem byen. I den gamle del ligger Dubais kulturelle centrum med Dubai Museum og Al Bastakiya, et historisk kvarter med rødder tilbage til 1800-tallet.

Strande | 2 af 5
Inde i Bur Dubai er der ingen strande, men trænger du til en svalende dukkert i havet, skal du blot tage en taxi til Jumeirah Open Beach, som ligger få minutter væk.

Shopping | 4 af 5
I Bur Dubai har du ikke langt til Dubai Mall med shopping i verdensklasse. Vil du hellere blive i Bur Dubai, kan du i stedet besøge den gamle souk.

Mad og drikke | 4 af 5
Her finder du masser af forskellige restauranter. Prøv det lokale køkken, eller bestil bord på en af de mange hotelrestauranter, der byder på mad fra alle verdenshjørner.

Oplevelser | 4 af 5
Herfra er det meget nemt at komme til seværdighederne i Downtown Dubai og Jumeirah Beach. Du har desuden Dubai Museum lige i nærheden samt den gamle souk, hvor du kan bruge en hel eftermiddag på shopping.

Rejs med børn | 1 af 5
Bur Dubai er en mere rolig bydel sammenlignet med sin nabo Downtown Dubai. Men også her er der ret livlig trafik.

Deira

Deira

Deira passer til dig, der gerne vil bo midt i storbyen. Her har du adgang til det meste. Shopping, strande og souker. Hotelpriserne er ofte betydeligt lavere her, og ørkenens bølgende klitter er ikke længere væk end en kort taxitur.

Strande | 2 af 5
Ikke langt fra Deira venter fantastiske strande med turkisblåt vand. Bare 10 minutter med taxi, så står du på en af de mange, kilometerlange strande, som løber langs kysten.

Shopping | 4 af 5
I Deira finder du de velkendte souker, blandt andet den store guldsouk og den fantastiske krydderisouk. Der er også shoppingcentre, og vil du til Dubai Mall, går det hurtigt med metroen.

Mad og drikke | 4 af 5
Her kan du finde et stort udvalg af restauranter, både lokale og hotelrestauranter.

Oplevelser | 4 af 5
Du finder både guldsouken og krydderisouken i nærheden. De er begge et besøg værd. Tag en abra, vandtaxi, over til Bur Dubai. Det er også let at nå seværdighederne i Downtown Dubai og Jumeirah Beach.

Rejs med børn | 1 af 5
Deira passer til dig, der vil bo midt i byen. Trafikken er livlig, så Deira egner sig bedst til voksne, der rejser uden børn.

Ajman

Ajman

Ajman er det mindste af de syv emirater, der udgør De Forenede Arabiske Emirater. Rejser du med Spies, kan du vælge mellem to luksushoteller ved stranden. På den smukke strandpromenade er der godt med mennesker i løbet af dagen, men tempoet er betydeligt lavere her, og der er meget at opleve.

Strande | 5 af 5
I Ajman er det især stranden, der lokker. Hele 16 kilometer med gyldent sand og turkisblå bølger. Nyd udsigten over Den Persiske Bugt på den ene side og strandpromenaden med hyggelige restauranter og butikker på den anden side.

Shopping | 2 af 5
I centrum kan du slentre gennem soukerne, og vil du shoppe, er der et lille shoppingcenter. Fra Ajman til Dubai er der kun omkring 30 kilometer, så du kan nemt tage på en dagsudflugt til Dubai Mall.

Mad og drikke | 2 af 5
De fleste restauranter ligger i forbindelse med hotellerne, og der er mad fra alle verdenshjørner. Går du ind i den centrale del af området, er der også både lokale restauranter og fastfood.

Oplevelser | 4 af 5
Besøg Dubai for shopping eller seværdigheder som Burj Khalifa. Bestil en ørkensafari, der starter om eftermiddagen og varer til langt ud på aftenen.

Rejs med børn | 4 af 5
Det roligste rejsemål i Emiraterne. Her finder du flere hoteller, der passer til familier.

Ras al Khaimah

Ras al Khaimah

Herlige, børnevenlige strande. Ras al Khaimah ligger i smukke naturomgivelser mellem bjergene og Den Persiske Golf. Et rejsemål, der passer til alle, der ønsker en afslappende ferie. Her er også dykning i topklasse.

Strande | 5 af 5
Fantastisk fine, lange strande lige ved Spies’ hoteller. Strandene er meget børnevenlige, og de små (og også de store selvfølgelig) kan glæde sig til vandparker, snorkling og andre former for vandsport.

Shopping | 3 af 5
Ras al Khaimah har også shoppingcentre. Her finder du Al Hamra Mall og Manar Mall, som har omkring 100 butikker. For dem, der ikke kan få nok af at ose, er der 90 kilometer til shoppemekkaet i Dubai.

Mad og drikke | 2 af 5
Et godt udvalg af restauranter findes hovedsageligt på hotellerne og i et af shoppingcentrene.

Oplevelser | 4 af 5
Tag på udflugt til Dubai og til ørkenen. Eller hvorfor ikke til Oman, som ligger tæt på? Ras al Khaimah har også to gode golfbaner, hvis du vil spille et par runder i ferien.

Rejs med børn | 4 af 5
Området er roligt, og strandene er børnevenlige. Et rigtig godt rejsemål for børnefamilier.

Fujairah

Fujairah

Fujairah har fantastiske, lange strande og bekvemme hoteller. Et perfekt rejsemål for børnefamilier, der længes efter sol og afslapning. I Fujairah kan du kombinere solbadning med shopping og byens puls, og der venter kultur- og naturoplevelser ud over det sædvanlige.

Strande | 4 af 5
Fujairah er det perfekte rejsemål, hvis du vil nyde strandlivet på den arabiske halvø. Glæd dig til kridhvide, kilometerlange strande med krystalklart vand.

Shopping | 2 af 5
Du kan shoppe i byerne Fujairah City og Khor Fakkan. Vil du til Dubai i stedet, tager det cirka to timer.

Mad og drikke | 2 af 5
Du finder et godt udvalg af restauranter på hotellerne. Der er ikke restauranter uden for hotelområderne. Der er også gode restauranter lige uden for Fujairah City og Khor Fakkan.

Oplevelser | 3 af 5
Vil du opdage mere af lokalområdet, anbefaler vi en tur til Fujairah City. Her finder du kulturelle seværdigheder som Hatta Heritage Village og den velkendte Sheikh Zayed-moske. Fra Fujairah kan du tage på ørkensafari, opleve fascinerende bjerge og kløfter eller dykke i Det Indiske Ocean.

Rejs med børn | 4 af 5
Roligt og lidt mere afsondret rejsemål med børnevenlige strande. De fleste hoteller har en børneklub med aktiviteter, legepladser og børnepools, hvilket gør Fujairah til et herligt rejsemål også for de mindste.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

En by fuld af fascinerende kontraster. Byen startede som en lille fiskerby, men har siden forvandlet sig til en verdensmetropol. Her går skyskrabere hånd i hånd med traditionel arabisk historie. Ud over at være hovedstad i De Forenede Arabiske Emirater er Abu Dhabi også det største emirat.

Strande | 5 af 5
Glæd dig til fantastiske, vidtstrakte strande langs Saadiyat Island eller Yas Island. De fleste hører til hotellerne, men er åbne for offentligheden mod betaling.

Shopping | 4 af 5
Der er rig mulighed for at shoppe i Abu Dhabi. Fra traditionelle souker til omkring tyve forskellige shoppingcentre. Marina Mall og Abu Dhabi Mall er de to største.

Mad og drikke | 4 af 5
Stort udvalg af restauranter med retter fra hele verden. De fleste restauranter ligger på hotellerne og i shoppingcentre.

Oplevelser | 4 af 5
Gå ikke glip af Ferrari World, verdens største indendørs forlystelsespark, som blandt andet byder på verdens hurtigste rutsjebane. Oplev også Sheikh Zayed Grand Mosque, en af verdens største moskeer. Eller det store vandland Yas Waterworld, som vækker jubel hos både store og små.

Rejs med børn | 3 af 5
Der er livlig trafik inde i byen. Rejser du med børn, bor du bedst på Saadiyat Island eller Yas Island ved stranden.