Se hoteller (5)

Shopping, strande og souker. Deira passer godt til dig, der gerne vil bo midt i storbyen Dubai på et lidt billigere hotel.

Dubais gamle centrum er delt af floden, Dubai Creek, hvor Deira ligger nord for floden, og Bur Dubai ligger på sydsiden. Langs Deira-siden finder du de mange såkaldte dhows, som er de traditionelle træbåde, og med vandtaxa, abran, kommer du over floden. I Deira finder du soukerne, den berømte guld-souk og krydderi-souken. Her findes også mange hoteller og indkøbscentre. Hotelpriserne er normalt væsentligt lavere i Deira, end hvis du for eksempel bor i Jumeirah. Deira City Centre er et stort indkøbscenter med 370 butikker og flere restauranter. På Deira-siden findes også Dubai Creek Golf & Yacht Club samt Irish Village, et hyggeligt område med mange restauranter og pubber, og et besøg værd om aftenen.

Bo billigere i Deira

Hotelpriserne er ofte væsentlige lavere i Deira, end hvis du f.eks. vælger at bo i Jumeirah. Derfor kan det være en god idé at bestille et hotel i Deira, hvis du alligevel tænker, at du vil tilbringe ferien på stranden, i ørkenen eller på at udforske nabobyerne. Og når du så kommer tilbage til dit hotel, er der masser af restauranter inden for rækkevidde, så du kan runde dagen af på den helt rigtige måde.

Strande og aktiviteter

En kort taxitur fra Deira venter ørkenens bølgende sandklitter, de fantastiske strande og det turkisblå hav - blot ti minutter tager det at køre til de kilometerlange hvide strande, der ligger langs kysten. Om vinteren er vejret omtrent som på en skøn, dansk sommerdag. Her er masser at give sig til, hvis du, mod forventning, skulle blive træt af shopping og strandliv. Windsurfing, fiskeri, ridning, jeepsafari, tennis - udvalget af aktiviteter er stort. I Dubai finder du desuden et af verdens mest moderne vandlande, og du kan også opleve såvel kamelløb som skiløb på tre forskellige underlag: vand, sand eller sne. Tilføj hertil en tur til en af de omkringliggende emirater eller en runde golf, og du har en ferie, som ikke kan sammenlignes med nogen anden, noget andet sted.

Tips og nyttig info
 • Prisvenlige hoteller
 • Gode shoppingmuligheder
 • Dubais gamle bydel med guld- og krydderisouken
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Deira

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Blot en lille taxitur fra Deira venter der fantastiske strande og turkisblåt vand. Og det tager ikke mere end 10 minutter at tage ud til en af de kilometerlande strande, de ligger langs kysten. Alternativt benytter man poolen på hotellet, hvis man bor inde i Dubai.
Mad, drikke og natteliv
Deira har et stort udbud af restauranter, som ofte har et lokalt præg - tag med på en madvandring og oplev det gamle Dubai-køkken, hvor du kan nyde traditionelle emiratarabiske, indiske og iranske retter. Der er stor prisforskel, alt efter om du spiser ude i byen eller på hotellet. Der serveres ikke alkohol på restauranter uden for hotellerne.
Deiras natteliv findes på de store hoteller, som har spiritusbevilling. De mest elegante og trendy natklubber findes i Jumeirah Beach og Downtown Dubai.
Shopping
Deira har flere souker, blandt andet en stor guldsouk, en parfumesouk og en fantastisk krydderisouk. I nærliggende Bur Dubai findes en tekstilsouk med både færdigsyet tøj og stoffer af silke, kashmir, bomuld og uld.

Moderne shopping

Der findes også et mere moderne shoppingcenter i Deira centrum med 370 butikker og flere forskellige restauranter. Du kan desuden tage metroen til verdens næststørste shoppingcenter, Dubai Mall, der byder på over 1.200 butikker fordelt over fire etager.
Sport og træning
Der findes flere gode golfbaner i området.

Golf

Tag golfkøllerne med på ferie og spil en runde golf på fine baner med sjove udfordringer.

Klik her for at bestille starttider gennem vores samarbejdspartner Greenfee365.
Aktiviteter og seværdigheder
Har du brug for lidt afveksling fra shopping, sol og strand, er der også meget andet, du kan lave. I Deira er der både guld- og krydderisouken (guld- og krydderimarked) i nærheden, som begge er et besøg værd. Du kan tage en abra, vandtaxi, over til Bur Dubai. Det er også nemt at komme rundt til seværdighederne i Downtown Dubai og Jumeirah Beach. Det er samtidig også her, du finder en af verdens mest moderne vandlande. For den, som vil se på kamelvæddeløb, tilbydes det selvfølgelig også. Har du lyst til at stå på ski på enten vand, sand eller sne, så er det også mulighed for det. Og hvis du er interesseret i motorsport, så kan det anbefales at besøge Race and Driving School, der ligger ved Dubai Autodrome.
Sådan kommer du omkring
Inde i byen fungerer den offentlige transport godt. Men skal du tilbagelægge en længere distance, er det nemmere med taxi.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Deira er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Lokale højtider

Den muslimske fastemåned, ramadanen, begynder den 2. april 2022. I denne periode faster de lokale fra solopgang til solnedgang. Tempoet kan derfor opleves som langsommere end normalt, og nogle butikker og forretninger kan være lukket. Under ramadanen er det ikke tilladt at spise, drikke eller ryge på offentlige steder fra solopgang til solnedgang.
Den muslimske offerfest eid al-kabir indtræffer den 9. juli 2022, og da vil butikker og markeder holde lukket - dog ikke shoppingcentre.

Turistskat i Dubai

Myndighederne har indført en turistskat på overnatninger i Dubai. På samtlige hoteller og lejlighedshoteller opkræves der derfor en ekstra afgift på ca. 10-20 AED pr. værelse pr. nat. I en 2-værelses lejlighed betales der altså skat for hvert enkelt værelse. Skatten betales direkte til hotellet senest ved hjemrejsen.

Valuta og kreditkort

Arabiske Dirham (AED). Kreditkort accepteres de fleste steder.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +3 timer (sommertid +2 timer).

El

220/240 V, 50Hz. Adapter er nødvendig, UK-standard med tre huller.

Sprog

Arabisk. Mange taler dog engelsk, især inden for turistindustrien.

Ekstra opredninger

Hvis I er tre personer, der bestiller et værelse eller en lejlighed i Forenede Arabiske Emirater, vil det som regel betyde, at I kommer til at dele værelsets eksisterende seng eller senge (to små dobbeltsenge grandlit, en eller to dobbeltsenge queensize eller en stor dobbeltseng kingsize) samt have fælles madras og sengetøj. Er I fire personer, kommer I til at dele to små dobbeltsenge grandlit, to dobbeltsenge queensize eller en stor dobbeltseng kingsize.

Øvrigt

Dubai er den mest åbne og turistvenlige af de syv emirater i De Forenede Arabiske Emirater. De er også kommet langt med hensyn til forhold for handicappede. I Dubai solbader man i bikini på stranden, da det er forbudt at solbade topløs. Byggerier i området kan være forstyrrende, men omfanget af arbejdet varierer.
Ved indrejse til Forenede Arabiske Emirater skal man være fyldt 18 år, medmindre man rejser i selskab med en forælder eller anden voksen. For at tjekke ind på et hotel i Forenede Arabiske Emirater kræver de fleste hoteller, at man er fyldt 21 år, medmindre man rejser sammen med en forælder eller anden voksen. Har man ikke samme efternavn som sin forælder, skal fødselsattest fremvises. Er man under 21 år og rejser med en anden voksen over 21 år, kræves kopi af forældres pas samt en fuldmagt på engelsk. Kontakt Forenede Arabiske Emiraters ambassade for yderligere information.
Vær opmærksom på, at de fleste hoteller kræver kopi af kreditkort på ca. 200 USD som depositum ved check-in.
Vær opmærksom på, at de fleste hoteller kræver aftryk af kreditkort som depositum ved check-in.
Der gælder stramme regler angående indførsel af medicin til Forenede Arabiske Emirater. Attest med receptpligtig medicin udfærdiget på engelsk eller arabisk skal medbringes, og indførsel af receptpligtig medicin skal indberettes i forvejen ved indrejse til Forenede Arabiske Emirater. Dette gøres via: United Arab Emirates Ministry of Health & Prevention
Vejr og klima
 • januar
23°14°
7
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
 • februar
24°15°
7
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • marts
27°17°
8
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • april
31°20°
9
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • maj
36°24°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • juni
38°26°
10
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • juli
40°29°
10
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • august
40°29°
9
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • september
38°26°
8
Solskinstimer pr. dag
28°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • oktober
35°23°
8
Solskinstimer pr. dag
27°
Vandtemperatur
31
Regnfri dage
 • november
31°18°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • december
26°15°
7
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
29
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 6 timer og 30 minutter

Afrejse

Du kan rejse til Deira hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde. Flyet lander i Dubai Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Dubai Lufthavn til Deira er 10-15 minutter (ca. 5 km). I myldretiden kan det dog tage over dobbelt så lang tid.

Find din rejse til Deira
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.