Eksperternes tips

Marikas top 10

London

Marikas 10 London-favoritter

Man kan rejse til London igen og igen og igen. Selv tager jeg til byen flere gange om året, og der er bare altid noget nyt og interessant at opleve. Mit London er proppet med musik, kunst, fodbold, god mad og en lille smule shopping. Jeg håber, du kan lide det!

Tekst og billeder: Marika Winter
Publiceret: 8/1 2023

#1 Fodbold på stadion

Intet slår oplevelsen af en fodboldkamp live på et stadion i London! Jeg anbefaler, at man køber billet til et af Londons egne hold som Chelsea eller Tottenham, der spiller i Premier League. Men faktisk er der også rigtig god stemning selv i de lavere divisioner. De billetter er ret nemme at få fat på via fodboldklubbernes egne hjemmesider.

#2 Gratis kultur

Mit favoritmuseum i London er The Wallace Collection i bydelen City of Westminster. Der kan man både se på smukke malerier, dekorative kunstudstillinger og gamle våben. Der er gratis adgang.

#3 Øl i en bankboks

London er kendt for sin pubkultur, og der ligger nogle spændende guldkorn gemt i gaderne i den engelske hovedstad. The Old Bank of England byder f.eks. på pints i imponerende gamle banklokaler.

#4 Klassisk boghandel

Elsker du også duften af bøger? Daunt Books er små lokale boghandler, som ligger forskellige steder i London. De specialiserer sig i rejselitteratur, og de er kendt for at have et særdeles kyndigt personale.

#5 Jazztoner i Soho

Londons natteliv er fyldt med spændende steder, der er et besøg værd. Jeg foretrækker Soho, hvor man bl.a. kan lægge vejen forbi Ronnie Scott's Jazz Club og høre skøn musik.

#6 Himmelsk middag

Hvis du føler for en god middag og samtidig gerne vil opleve London lidt fra oven, skal du booke bord på Duck & Waffle – Londons højst beliggende restaurant på 40. etage i Heron Tower.

#7 Afternoon tea

Du må naturligvis ikke gå glip af afternoon tea, når du er i London. Et godt sted at få dette er på Victoria & Albert museum, som kan bryste sig af at have verdens første museumscafé.

#8 The Dickens Inn

Hvis der fandtes en konkurrence for den pæneste facade, så ville The Dickens Inn klart vinde. Det er en restaureret pub fra 1800-tallet, hvor du kan nyde en kold øl og en bid mad på de blomsterpyntede balkoner.

#9 Fredfyldt udsigt

Jeg elsker at finde steder med smuk udsigt rundt omkring i byen. Sky Garden er en slags botanisk have placeret på øverste etage af en skyskraber. Her er der smukt og grønt med et fantastisk kig ud over byen.

#10 Shop sportsudstyr

London er et sandt mekka for shopping, også når det kommer til sportsudstyr. Kig forbi Lilly Whites ved Picadilly Circus. Her er der flere etager med produkter inden for sport til en rigtig god pris.

Marika Winter

Marikas rejser er ofte præget mere af aktiviteter end af dovne dage på stranden, selvom der da også er plads til dem. Hun besøger gerne Europas storbyer og ser fodbold, går på muséer, spiser god mad og hygger sig med sin mand.