Eksperternes tips

Vores rejseekspert

Marika Winter

Marika Winter

Livsnyderen Marika tager os med på weekendrejser til europæiske storbyer – gerne krydret med koncerter, fodboldkampe og andre aktiviteter. Hun viser også sit elskede Spanien, som hun vender tilbage til, så tit hun kan.
  • Alder: 50+ år
  • Arbejde: Service Manager hos vores søsterselskab Tjäreborg i Finland
  • Familie: Gift og har 4 voksne børn samt 2 børnebørn
  • Favoritrejsemål: Spanien
  • Interesser: Elsker at rejse, læse, se sport (frem for alt fodbold), høre livemusik og vandre. Rigtig gourmetmad og et godt glas vin til er livets eliksir!

Lær Marika at kende

Marika har rejselyst dybt forankret i sit DNA, og hun griber hver en mulighed, hun får, til at stikke afsted. Hun har seks rejser planlagt alene til i år! Med sig har hun oftest sin tro følgesvend og bedste ven – hendes mand.

Sammen tager de ud og oplever de europæiske storbyers mange muligheder, og de går også gerne til koncerter og udstillinger eller ser en god fodboldkamp. F.eks. i London, hvor de rejser til flere gange om året. Spanien er også en genganger, og når de er sydpå, bliver der naturligvis også tid til at nyde solen og bade.

Hvad vil du helst lave på en fridag?

– Jeg er en rigtig livsnyder! På en fridag vil jeg helst være sammen med min familie og mine venner. Det kan f.eks. være på en vandretur i naturen. Jeg lytter til lydbøger eller lidt god musik, inden dagen afsluttes med en tur i sauna og noget god mad.

Hvor tit rejser du udenlands på ferie?

– Næsten en gang om måneden. Jeg har tilbragt alle mine feriedage i udlandet de sidste 20 år. Og så synes jeg faktisk mere og mere, at weekendrejser er en perfekt måde at komme afsted på og udnytte weekenderne.

Storby og puls eller dovne dage på stranden?

– Mine venner kalder mig "Speedy Gonzales" af en grund. Jeg rejser nemlig for det meste til steder, hvor der sker noget. Jeg elsker at tage til koncerter eller fodboldkampe, når jeg er ude at rejse, og jeg kan godt lide at få gået nogle kilometer hver dag. Jeg elsker f.eks. London. Der er altid noget nyt at opleve i form af musicals eller kunstudstillinger. For nylig har jeg f.eks. booket billetter til en koncert med Simply Red. Men jeg kan nu også ret godt lide sol og bad, og derfor er Las Palmas og Palma også perfekte rejsemål for mig. På min seneste tur havde jeg bestilt et værelse med direkte pooladgang, og det var simpelthen fantastisk!

Hvor mange steder i verden har du besøgt?

– Jeg har ikke talt efter, men nok omkring 40 forskellige lande. For mig er det ikke så vigtigt altid at komme til en ny destination. Jeg kan ikke så godt lide at tilbringe for mange timer i et fly. Derfor rejser jeg mest til steder i eller lige omkring Europa.

Hvad er det bedste ved at rejse?

– Det bedste ved at rejse, er for mig, at jeg kan tilbringe tid med min bedste ven – min mand. Når vi rejser sammen, kan vi koncentrere os 100 % om hinanden, at nyde livet og at opleve ting sammen. Jeg får også en mulighed for at slappe af og lade batterierne op, så jeg bedre kan tackle hverdagens trummerum, når jeg er hjemme igen.

Har du et særligt ferieminde?

– Det her skete i slutningen af 80'erne, da jeg var på ferie i El Terreno på Mallorca. En aften var der dansekonkurrence, hvor deltagerne skulle dyste i danse som rock, flamenco og breakdance. Jeg var med, og jeg fik en ung engelsk mand som dansepartner. Han kaldte sig Hushie, men i dag er han bedre kendt under navnet Hugh. Hugh Grant. Han var ikke nogen stor stjerne dengang, men han var faktisk en stjerne den aften, for vi vandt dansekonkurrencen sammen!

Hvad er dit "happy place" – stedet, du kan vende tilbage til igen og igen – og hvorfor?

– Skal jeg vælge et land? I så fald ville jeg sige Spanien! Jeg bliver altid ovenud lykkelig, når jeg får tid til at rejse til Spanien. Jeg elsker den spanske kultur, deres mad, vinen og den passionerede attitude.

Jeg har rejst hele mit liv. Det begyndte med familieferier med mine forældre, og langt de fleste gange har jeg været i Spanien. Så man kan roligt sige, at jeg har rejsegenet i mit DNA. Spanien ser jeg lidt som mit andet hjem. Og nu er også mine børnebørn (Rasmus på to år og Niklas på 6 måneder) begyndt at rejse. Deres første destination var selvfølgelig Spanien! Det er meget vigtigere for mig at samle på minder og oplevelser end på penge og materielle goder.

Marikas rejsetips