Las Canteras på Las Palmas
Eksperternes tips

Las Palmas - smukke seværdigheder og kultur

I dag er Las Palmas en dejlig og trendy by med smukke seværdigheder, shoppingmuligheder og et udvalg af fremragende restauranter. Byen tilbyder også et stort kulturtilbud og fantastiske karnevaler.

Tekst og billeder: Marika Winter
Publiseret: 24/4 2023

Tips til de bedste seværdigheder i Las Palmas

Det er svært at vælge en favorit blandt alle de ting, du kan opleve i Las Palmas, men jeg har mindst to tips til Las Palmas, som du ikke bør gå glip af.

  1. Gå til en lokal sportsbegivenhed. Uanset hvilken sport det er, er både stemningen og underholdningsniveauet højt.
  2. Alfredo Kraus Auditorium er Kongrespaladset for De Kanariske Øer, og her er der flere fantastiske sale, hvor du kan opleve fantastiske koncerter

Et andet tip er at tage på en kombinationsrejse, hvor du kan tilbringe en uge på den sydlige del af øen og en uge i Las Palmas.

Las Canteras - en af Europas bedste strande midt i Las Palmas

Det bedste ved Las Palmas er måske den fantastiske sandstrand Las Canteras, hvor priserne er overkommelige, og Spies har flere gode hoteller med perfekt beliggenhed.

Las Canteras er rangeret som en af Europas bedste bystrande og endda en af verdens bedste. Det er en 3 km lang, bred og gylden sandstrand midt i Las Palmas, som altid er velplejet. Stranden er delvis beskyttet af et naturligt rev, og derfor er den meget badevenlig.

Tidligt om morgenen vender fiskerne tilbage til stranden med deres både, og morgnens første joggere og svømmere dukker også op. Hele vejen langs stranden spiller både unge og gamle fodbold eller volleyball, fiskere og ældre kanariske damer diskuterer aktuelle emner, og den hyggelige strandpromenade summer af liv. Der er også en perlerække af restauranter, hvor du kan nyde morgenmad, frokost eller middag med en dejlig udsigt over havet. Nogle gange bliver det så trangt, at man må vente lidt på sin tur, men det er absolut det hele værd.

Las Canteras-stranden.

Livlige Las Canteras.

Den livlige strand Las Canteras.

Las Canteras-stranden i Las Palmas summer af liv.

Smuk udsigt over Las Canteras.

En strand med udsigt

Oplev live-sport i Las Palmas

Las Palmas er perfekt til dig, der kan lide at surfe, svømme, cykle eller løbe. Las Palmas er også en by for sportsfans. Der er mange sportsbegivenheder at nyde, som f.eks. høj kvalitets fodbold og basketball. Billetter kan nemt købes online eller direkte ved arenaen. Priserne er overkommelige, og alle arenaer er nemme at komme til med lokalbus eller taxa. Det koster kun ca. 1 euro pr. kilomter at tage en taxa i Las Palmas.

Shopping i Las Palmas

Der er masser af fine shoppingmuligheder i Las Palmas. I slutningen af Las Canteras-stranden ligger det store indkøbscenter Las Arenas, med blandt andet en billig Primark-butik. Et andet stort indkøbscenter er Muelle, som ligger nær havnen. Naturligvis er der også en stor El Corte Ingles i Las Palmas, hvor du kan finde næsten alt, hvad du har brug for under ét tag. Gågaden Triana i Las Palmas' "gamle by" har dejlige butikker, og ca. 10 km udenfor Las Palmas ligger Las Terrazas, et indkøbscenter med kun outlet-butikker.

I Las Palmas er der masser af smuk arkitektur.

Nyd smuk arkitektur langs gaderne i Las Palmas.

Smukke bygninger i Las Palmas.

Las Palmas - en fryd for sjælen

Restauranter i Las Palmas

I nærheden af Las Canteras-stranden er der mange fremragende restauranter. Her er der næsten ingen "ind-kastere", der forsøger at overtale dig til netop deres restaurant, så du kan i ro og mag vælge den, der passer bedst til dig. Dog kan det være temmelig fyldt, især under frokosttid og solrigt vejr, så du kan være nødt til at vente lidt på din tur.

Naturligvis er der mange lokale og spanske restauranter, hvor du kan nyde tapas og andre typiske kanariske retter som papas arrugadas (kartofler med pikant sovs) og conejo salmorejo (kaninkød marineret i en tomat- eller paprika-baseret sauce).

Min yndlingsrestaurant på stranden er den italienske Al Maccaroni Ristorante Pizzería. Der er også mange glutenfrie muligheder. På Ristorante Al Maccaroni kan du nyde fantastisk italiensk mad, og ... ja, listen kan gøres så lang, at det nok er bedst at tage en ekstra uges ferie! I den gamle bydel er min favorit El Santo Restaurante. El Santo er en smuk restaurant med moderne spanske retter og middelhavsmad. Indretningen og servicen er fantastisk, men du skal sørge for at reservere bord i forvejen.

Du bør ikke gå glip af at besøge Vegueta-området i byen om torsdagen, når der er Vegueta-tapas. Mellem kl. 20 og 23 tilbyder Vegueta-restauranterne tapas og drinks til en samlet pris på cirka 3,5 euro. Begivenheden er centreret omkring gaden Calle Mendizabal, men mange barer på nærliggende gader som Calle Pelota deltager også. Søg efter begivenheden "Thursday Tapas Night" på Google Maps eller det spanske navn "Ruta del Pincho".

Restaurangen Maccaroni tilbyder god mad og dejlig udsigt.

På Maccaroni konkurrerer maden og udsigten om, hvem der giver mest nydelse.

Restauranten El Santo.

Smukt og lækkert på restaurant El Santo.

Den gamle bydel i Las Palmas

Den gamle bydel er en del af kvarteret Vegueta, der er fyldt med seværdigheder. Den ligger ved siden af gågaden Triana på den anden side af vejen GC-5. Byen Las Palmas blev grundlagt i 1478, og mange af de første huse, der blev bygget af spanierne, står stadig. Her finder du også den smukke Santa Ana-katedral og Casa Colon-museet, der fortæller alt om Christopher Columbus' rejser. I den gamle bydel finder du også flere restauranter, barer og caféer samt vidunderlige butikker perfekte til den shoppingsugne besøgende i Las Palmas.

Las Palmas gamle bydel

Den gamle bydel i Las Palmas

Hus i den gamle bydel i Las Palmas.

Las Palmas ældre bydel

Kultur i Las Palmas

Hvis du leder efter noget at lave, er Las Palmas en perfekt by at besøge, da den ofte er vært for fantastiske koncerter og balletforestillinger. Det er en god idé at tjekke i forvejen, hvilke shows der er aktuelle under dit ophold. Du kan købe billetter til koncertsalen Aldredo Kraus i slutningen af stranden Las Canteras på Inverxial.

Byen har også tre teatre med både teater- og musikforestillinger: Teatro Pérez Galdós, Teatro Cuyás og Teatro Guiniguada.

Hvis du rejser til Las Palmas i februar-marts, kan du beundre karnevalets pragt! Jeg har tidligere været til karneval og skal tilbage i slutningen af februar næste år. Under karnevalet fyldes gaderne af farverige kostumer, og karnevalsprogrammet er fyldt med spændende begivenheder.

En klassisk paella.

Rejs ikke fra Las Palmas før du har spist mindst en paella.

En tallerken med brand varme og friske gambas.

Gambas (rejer) - en af de lækre spanske specialiteter

Solnedgang ved Las Canteras.

Hvis du kan lide magiske solnedgange, er Las Canteras det perfekte valg.

Hoteller i Las Palmas

Mit absolutte favorithotel er Bull Reina Isabel, som har den bedste beliggenhed på strandpromenaden. Hotellet har også en dejlig indendørs pool, hvis solen skulle udeblive. Servicen er fremragende og hotellet har en dejlig restaurant med en fantastisk udsigt over havet.

Hotel Reina Isabel.

Forfatterens favorithotel i Las Palmas: Hotel Reina Isabel.

Marika Winter

Marikas rejser er ofte præget mere af aktiviteter end af dovne dage på stranden, selvom der da også er plads til dem. Hun besøger gerne Europas storbyer og ser fodbold, går på muséer, spiser god mad og hygger sig med sin mand.