Skål for Gran Canaria!

Selv om De Kanariske Øer ikke er så kendte for deres vine, startede vinproduktionen på øerne faktisk allerede i 1400-tallet. På denne udflugt besøger vi en vingård og en vinfabrik, hvor vi naturligvis får smagsprøver.

    Fakta

  • Dag:
    Tirsdag til og med 30/4. Derefter fredage med start 10/5.
  • Varighed:
    Heldagsudflugt cirka kl. 11-19.
  • Pris:
    57 EUR pr. voksen, 35 EUR pr. barn.

    Prøvesmagning af flere forskellige vine samt snacks og lidt tapas indgår.
  • Sprog:
    Skandinavisktalende guide.
  • Godt at medbringe:
    En lun trøje, hvis det skulle blive køligt om aftenen.
  • Øvrigt:
    Spis gerne en solid morgenmad inden udflugten, da vi ikke gør holdt for at spise frokost. Der kan købes vin og lokale produkter undervejs på turen, ofte til mere fordelagtige priser end i lufthavnen og de store supermarkeder. Anbefalet minimumsalder er 18 år.
  • Sådan bestiller du:
    I højsæsonen kan udflugten som regel bestilles hjemmefra – enten sammen med rejsen eller via ”Min side”. Hvis der er ledige pladser, samt først og sidst på sæsonen, kan du normalt bestille udflugten på rejsemålet ved at kontakte en Spies-guide.
Vin er godt for hjertet, er der flere, der mener. Dog er meningerne mere delte, når der diskuteres kvalitet, region og lignende i den store vinverden. De kendte vinproducerende lande har sine tilhængere, men flere og flere begynder at interessere sig for, hvad mere udkendte regioner kan tilbyde og præsentere. Og her kommer De Kanariske Øer ind i billedet.

Med en relativ ung vinhistorie på omkring 600 år er vintraditionen på De Kanariske Øer noget anderledes end i 'den gamle verden'. Det betyder blandt andet., at udvalget af druer er tilpasset klimaet og miljøet på øerne.

Historien om vinen på øerne går tilbage til 1400-tallet, hvor spanske og portugisiske søfarere plantede de første vinranker. I takt med at regionen blev mere og mere inddraget i handelen, steg interessen for vinproduktionen også. Den kulminerede i 1600-tallet, hvor ikke mindst England blev storimportør af kanariske vine. Flere års krig og ødelæggelse lagde dog en dæmper på handelen, men vinene bevarede deres gode rygte, og priserne steg betydeligt i disse år. Det lykkedes også for mange udvandrere at transportere vinstokke til den nye verden, og flere kanariske druesorter har været med til at danne grundlag for den vinindustri, der voksede frem i Mexico, Peru og ikke mindst i Californien.

De kanariske vine holder fortsat en god kvalitet, og det er derfor, vi kan skåle for Gran Canaria ved at tilbyde en udflugt til en af øens mere kendte vinbodegaer. Vi besøger blandt andet Bodega Aguyro og vinfabrikken La Tirajana og får mulighed for at smage på nogle af deres bedste vine. Vi får også smagsprøver på lokale produkter eller snacks og ved det sidste stop serveres der små tapasretter.

Undervejs gør vi også holdt i Fataga-dalen, også kaldet De Tusind Palmers Dal, hvor den lille by af samme navn ligger smukt i 600 meters højde med sine brostensbelagte gader og hvidkalkede huse, der har navne, som praktisk nok indikerer, hvem der bor i dem.
Praktisk information

Hvad koster det at tage børn med på udflugt? Hvor bliver vi hentet? Her har vi samlet al den information, du har brug for at vide om vores udflugter.