Se hoteller (14)

Maspalomas er et perfekt rejsemål, når du rejser med familien. Her er masser af aktiviteter, børnevenlige hoteller og en fantastisk strand. Tag f.eks. et kig på vores Family Garden-hotel Tabaiba Princess.

Hvis du er ude efter en rolig og familievenlig ferie krydret med et livligt forlystelsesliv inden for en overskuelig afstand, så skal turen gå til Maspalomas - et godt organiseret rejsemål med brede promenader og lavt byggede hoteller, som breder sig ud over et stort og fladt område. Maspalomas ligger som en grøn oase lige oven for det fantastiske ørkenområde midt mellem sandstrandene Playa de Maspalomas og Playa del Inglés. Rejsemålet er populært blandt familier, da tempoet er roligt, og her er mange aktiviteter for både store og små børn. Vandlandet Aqualand lokker med vandrutsjebaner, legebassiner og masser af plads til at plaske og have det sjovt. I Holiday World kan du tage familien med til et spil bowling, slippe børnene løs på karrusellerne og deltage i de mange sjove underholdningsaktiviteter. Omkring 10 kilometer længere nordpå ligger Palmitos Park, hvor du kan udforske det eksotiske landskab med farvestrålende papegøjer og andre fascinerende dyr fra varmere himmelstrøg. I gåafstand ligger også en af Gran Canarias populære golfbaner med 18 huller. Og som om alt dette ikke var nok, så ligger Maspalomas jo på sydkysten, hvor du kan nyde godt af øens bedste klima.

Stranden i Maspalomas

I Maspalomas handler ferien meget om strand og vand. Fem kilometer lang, bred og bølgende strækker den sig hele vejen til Playa del Inglés - så her er rigelig plads til alle besøgende. Familier med børn holder for det meste til på den velorganiserede del af stranden ved fyrtårnet, hvor der er liggestole, parasoller, vandsport og restauranter. Andre vælger at slå sig ned på deres håndklæder mellem klitterne eller blot slentre en tur i vandkanten.

Børnevenlige hoteller

Med mere end 20 hoteller at vælge mellem er der stor sandsynlighed for, at du finder lige netop det, der passer til dig og din ferie, hvad enten du vil bo i lejlighed eller bungalow. Rejser du med børn, bor du allerbedst på vores Family Garden-hotel Tabaiba Princess, der bl.a. byder på et skønt poolområde med en kunstigt anlagt strand. Skal ferien være ekstra bekvem, kan du desuden tilkøbe All Inclusive. Et andet dejligt familiehotel er vores Family Comfort-hotel Palm Oasis, der tilbyder både børnepool, aktiviteter og veludstyrede lejligheder.

Maspalomas - åbent året rundt

Rejser du med Spies, kan du vælge mellem bekvem charter og rejser med valgfri rejselængde - året rundt. Uanset om du er til en afslappet charteruge eller en rejse på lige netop de datoer, som passer dig, kan du vælge mellem flere af vores bedste hoteller. Du kan selvfølgelig altid benytte dig af vores service og deltage i vores udflugter. Med Spies kan du skræddersy din rejse fra tre dage og opefter.

Tips og nyttig info
 • Kilometerlange sandstrande
 • Family Garden
 • All Inclusive
 • Stort udvalg af hoteller
 • Rejser året rundt
 • Behageligt klima
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Maspalomas

Vejr og klima
 • januar
21°16°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • februar
21°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
22°17°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • maj
23°18°
9
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
24°19°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
25°21°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
26°22°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
26°22°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
26°21°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
24°18°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • december
22°17°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
Strand
Den velplejede og finkornede sandstrand er ca. 6 kilometer lang og visse steder 100 meter bred. Da der er meget lavvandet, kan du uden bekymringer flyde rundt på en luftmadras. Det er også meget populært at spadsere langs vandet. På en del af stranden kan du søge læ mellem klitterne, hvis vinden er kraftig. Børnefamilier kan med fordel tage til den velorganiserede forstrand ved fyrtårnet, hvor der er liggestole, parasoller og vandsportsaktiviteter. Her er også en lille strandpromenade med restauranter og butikker. Nærmest fyret kan det være svært at bade ved lavvande på grund af sten. Ved stranden er der toiletter, brusere og mange forskellige aktiviteter.

Sol og strand på Gran Canaria

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har rig mulighed for at finde din helt egen favoritstrand. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange flere, du kan besøge i løbet af ferien. På de fleste strande kan du leje liggestole og parasoller.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Maspalomas hele året.

Du kan desuden rejse til Maspalomas med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Gando Lufthavn uden for Las Palmas.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Maspalomas. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra lufthavnen Gando lige uden for Las Palmas til dit hotel er fra ca. 45 minutter til 2 timer (ca. 32 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Den nøjagtige rute for transferbussen afhænger af lokale forhold og bestemmes på stedet. Mere information får du ved ankomsten. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel, oftest i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængig af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.
Mad, drikke og natteliv
I Maspalomas er der en del restauranter og få barer. Her kan du få både lokale menuer og mere internationale alternativer. Mange af restauranterne ligger ved indkøbscentrene og strandpromenaden.

Mad og drikke på Gran Canaria

Retter fra det ægte kanariske køkken findes på de fleste menukort. Her finder du ofte retter med indslag fra både De Kanariske Øer og det øvrige Spanien. Det kan være dagens fisk, der serveres helt enkelt med hvidløg, kogte kartofler og grøntsager. Mange steder kan du også smage lækre tapasretter, som ofte står blandt forretterne på menuen. Gør som de lokale: Bestil flere forskellige tapasretter, og del dem imellem jer, så alle kan smage de forskellige lækkerier. Langs hele kysten og også længere inde på øen er det almindeligt med menukort på flere sprog, men nogle tjenere taler kun spansk, så der er rig mulighed for at øve de spanske gloser. Måltidet afsluttes ofte med, at du får serveret et lille glas med den kanariske specialitet Ron Miel (honningrom), og den indgår oftest i prisen.

Eksempler på kanariske specialiteter

Papas arrugadas – kartofler med skræl, som er kogt i vand med masser af salt. Derved trækkes en del af væsken ud af kartoflen, og resultatet er en kartoffel med en flot rynket og saltet overflade. Den serveres ofte med mojo rojo - en sauce med bl.a. peberfrugt, chili og olie.
Puchero - en mellemting mellem en suppe og en gryderet. Den indeholder ofte safran, chorizo, kikærter og kartofler.
Mojo verde - en sovs med koriander, vineddike og kommen
.... Serveres som regel med stegt fisk, men går egentlig godt til al slags mad.
Potaje de berros - en tyk suppe med bl.a. brøndkarse, svinekød, majs, kartofler og kommen.
Ensalada mixta - blandet salat med tun og æg. De øvrige ingredienser varierer, men kan være asparges, avocado, gulerødder, tomat, salat, eller hvad man nu har ved hånden. Dressingen hælder du selv over. Som regel kan en ensalada mixta gøre det ud for en frokost, hvis du spiser brød til.
Gofio - en slags majsgrød, der serveres stegt eller kold som tilbehør i stedet for kartofler, ris eller pasta. Mange synes, det minder om polenta.

Andre spanske specialiteter er paella, den berømte risret med safran, skaldyr, grøntsager og fisk eller kød. Og gazpacho, en læskende suppe lavet på tomater, grøntsager, hvidløg og et stænk vineddike. Den serveres kold og kun i sommermånederne. Rigtig godt i varmen!

Tapas

Tapas og Spanien hører sammen. Det begyndte med en gratis skive skinke oven på drinken og har nu udviklet sig til at bestå af små snacks af alt muligt. Spanierne spiser selv tapas som forret, men man kan sagtens sammensætte et helt måltid ved at bestille flere forskellige. Der er masser af forskellige tapas at vælge mellem, lige fra oliven og minipickles til forskellige typer af marineret fisk og skaldyr. En god måde at smage tapas på er at bestille "un variado". Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Drikkevarer

Vindyrkningen på Gran Canaria er næsten lige så gammel som spaniernes tilstedeværelse på øen, dvs. 500-600 år. Allerede i 1600-tallet begyndte man at eksportere vin til England, og den kanariske Malvoisir-vin blev snart meget populær i store dele af Europa. I dag har øen fået tildelt to forskellige geografiske betegnelser: AOC Monte Lentiscal og AOC Gran Canaria. De lokale vine kan være svære at finde i butikkerne, men vingårdene byder besøgende velkommen til vinsmagning og køb. Hvis du ikke kan få fat på øens egen vin, er der tit mange andre gode spanske vine at vælge mellem.

Cava

Spansk mousserende vin hedder cava og kan sagtens konkurrere i både smag og kvalitet med den franske champagne blot til det halve af prisen - eller mindre. De mest kendte vinhuse er Freixenet og Codorniu.

Sangria

Hvis der er én drik, der ofte forbindes med Spanien, må det være den populære sangria. Den er baseret på vin, først og fremmest rødvin, frugt og af og til lidt cognac. Serveres oftest på karaffel og kan være dejlig forfriskende uden alt for meget alkohol.

Øl

Tropical og Dorada er blandt de mest kendte ølmærker på De Kanariske Øer. Tropical bliver produceret på Gran Canaria og Dorada på Tenerife. Andre spanske ølmærker, f.eks. Cristal, fås næsten overalt. Desuden kan du få Carlsberg, Tuborg og Heineken på mange barer og i de fleste butikker.

Spansk kaffe

Det er meget populært at drikke kaffe i Spanien. Den spanske kaffe er stærk, og ønsker du at bestille det, der minder mest om den kaffe, de fleste drikker i Danmark, så bed om café melitta eller café filtro. En café solo er en lille kop espresso, og en café con leche er en kop stærk kaffe med varm mælk, som spanierne først og fremmest drikker til morgenmaden.

Ron Miel

En slags honningrom, som er en typisk kanarisk drik. Ron Miel serveres ofte som afslutning på et måltid.

Restauranter på Gran Canaria

Udvalget af restauranter på Gran Canaria varierer meget fra sommer til vinter. Højsæsonen er vinteren, og her er udvalget størst, mens mange restauranter lukker hele eller dele af sommeren. Spanierne selv går gerne på restaurant og tager det ikke så højtideligt, men man er altid nogenlunde pænt klædt på. Børn er meget velkomne stort set overalt. Det er langt fra usædvanligt, at børnene får mere opmærksomhed end deres forældre, og de bliver ofte budt på en slikkepind.

Nogle gange har man inkluderet et servicegebyr på regningen, andre gange ikke. Synes du, at du har fået god betjening, så læg 10 % i drikkepenge oven i det endelige beløb. Drikkepenge er en vigtig del af tjenerens løn. Når du har fået et bord, er det dit, indtil du forlader restauranten. De spanske restauranter har oftest åbent til frokost kl. 13-16 og til middag fra kl. 20.
Maspalomas har et relativt begrænset natteliv. For et større udbud anbefaler vi Playa del Inglés, som ligger ca. ti minutter væk i taxi eller bus. Her ligger der en del restauranter, barer, diskoteker og natklubber. De fleste er koncentreret omkring shoppingcentrene, hvoraf Kasbah anses for at være det bedste. De lokale indbyggere fra andre dele af øen besøger også barerne og diskotekerne - specielt i weekenderne. Nattelivet begynder ofte sent og slutter tidligt om morgenen.

Nattelivet på Gran Canaria

Forlystelseslivet på Gran Canaria varierer meget fra rejsemål til rejsemål. Nogle af de mest populære steder er Kasbah i Playa de Inglés, shoppingcentret i Puerto Rico og Las Palmas. Her myldrer det med lokale indbyggere - specielt i weekenderne.
Shopping
Der er gode shoppingmuligheder i Maspalomas. I shoppingcentrene Varadero og C.C. El Tablero, som ligger blot to kilometer væk, er der et stort udvalg af butikker og kendte mærketøjskæder. I bydelen San Fernando ligger der butikker, hvor de lokale handler. Det betyder, at priserne er lavere. Et større udvalg finder du i Las Palmas og i Vecindarios indkøbscenter Atlantico, som ligger halvvejs til lufthavnen. Minimarkederne på hotellerne er oftest dyrere end de almindelige levnedsmiddelbutikker, og derfor kan det godt betale sig at handle stort ind i starten af ferien. Indkøbsmulighederne finder du overalt i Playa del Inglés og i San Fernando. Mange butikker holder lukket kl. 13-16 under siestaen, men shoppingcentre og dagligvarebutikker har som regel åbent hele dagen.

Shopping uden for Maspalomas

Shoppingcentret Atlantico og Las Palmas har mange butikker og forretninger med et varieret shoppingudbud. I Playa del Inglés kan du vælge mellem flere shoppingcentre. Jumbocenter, Cita og Kashbah henvender sig til turister, og derfor kan priserne være en del højere.

Marked i Maspalomas

Der afholdes marked i San Fernandos markedshal i Maspalomas. Et godt råd er at komme tidligt, inden det bliver for varmt, og udvalget er større. Åbent onsdag og lørdag.

Shopping på Gran Canaria

Prisniveauet på Gran Canaria er generelt lidt lavere end i Danmark, da De Kanariske Øer er frihandelsområde med meget lav moms. Det kan være en god idé at se lidt ekstra på sko, tasker, parfume, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol og mærkevarer. Guld og sølv er ikke specielt billigt, men det kan godt betale sig at købe smykker, som kræver mange arbejdstimer, da arbejdskraften er billigere her. Perlekæder og smykker af kendte designere er betydeligt billigere end i Danmark på samme måde som mærkeure og penne.
Aktiviteter og seværdigheder
Maspalomas er lige sagen for aktive feriegæster. Her kan du vælge mellem mange sjove og vilde aktiviteter. Der er mulighed for at spille tennis, springe i faldskærm, bowle, besøge tivoliet eller spille golf på en af Gran Canarias mest populære golfbaner. Er man mere til action på vandet, vil windsurfing, dykning, jetski og kano være sikre hits.

Multiacuatic

Tag med på en katamaran med glasbund og få chancen for at opleve livet under havoverfladen i et beskyttet område. Visse dage er turen lidt længere, når det er muligt at lave et badestop. Kontakt din Spies-guide for bestilling og mere information.

Dykning og snorkling

Opdag en helt ny verden under havets overflade. Du kan snorkle og dykke, uanset om du er nybegynder eller erfaren. Kontakt din Spies-guide for mere information eller for at bestille en udflugt. Udflugterne er familievenlige.

Dybhavsfiskeri

Dybhavsfiskeri er en aktivitet for alle, der kan lide spænding og fiskeri. Her kan du vælge, om du vil fiske eller blot tage med og nyde en dag på havet. Kontakt Spies-guiden for yderligere information.

Opdag Gran Canaria i lejebil

Vil du have friheden til at se dig omkring i dit eget tempo og standse der, hvor du selv ønsker? Så er en lejebil det perfekte valg. Øen er fyldt med små byer, spektakulær natur og øde strande. I løbet af en dag kan du let komme igennem Gran Canarias fire klimazoner.

Gran Canaria med lejebil - mandeltræer, badeture og fiskeri

Vejen op til den lille bjergby Fataga byder på et ugeneret naturskuespil, der er omgivet af tørt, næsten ørkenlignende terræn. Men når du kommer til Fatagadalen, som også kaldes for de tusinde palmers dal, bliver du mødt af et fantastisk indbydende grønt syn. Gør ophold her, og gå en tur rundt i byen med de små frugthaver. Fortsæt siden videre op i bjergene mod Cruz de Tejeda. Inden du kommer til Ayacata, drejer du af ved skiltet i retning mod Chira.... Du kommer nu til en sø, der er opdæmmet, så man kan samle regnvand til afgrøderne. Her kan du bade, fiske og nyde den frodige og grønne natur. Du tager samme vej tilbage mod byen Ayacata. Her ligger enkelte huse spredt mellem mandeltræerne, som er et helt fantastisk syn under blomstringen i slutningen af januar og i februar. Fortsæt mod øens midte til Cruz de Tejeda, som ligger i ca. 1.500 meters højde. I klart vejr kan du se helt til Tenerife og bjerget Teide. Ønsker du at fortsætte videre, kan du vælge mellem flere forskellige veje mod nord, øst eller vest.

Gran Canaria med lejebil - blomstrende alléer, vinmarker og vulkankratere

Vejen i retning mod Valsequillo, Tenteniguada og San Mateo er bedårende smuk især fra slutningen af januar, når mandeltræerne blomster. I byen San Mateo afholdes der hver lørdag og søndag et stort frugt- og grøntsagsmarked, hvor der også sælges typiske kanariske produkter. Øens mest kendte vulkankrater, Caldera de Bandama, er let at finde på vej fra San Mateo. Kør i retning mod Tafira, og drej siden af mod Pico de Bandama. På vej op mod krateret ligger Spaniens ældste golfklub, Bandama Golf. Fra toppen af krateret har du en fantastisk udsigt ud over omgivelserne og Las Palmas. Længst nede i krateret kan du se en forladt gård med bl.a. appelsin- og figentræer. Omgivelserne omkring San Mateo, Santa Brigida og Tafira er kendt for deres vinmarker og små, lokale bodegaer. De fleste vingårde ligger i området omkring Monte Lentiscal i nærheden af Santa Brigida.

Vinsmagning

De kanariske vine er udmærkede, selvom de i dag er ret ukendte uden for øen. Visse vingårde byder besøgende velkommen, både til vinsmagning, køb og information.

Vandring

Som lidt afveksling til strand- og bylivet byder Gran Canaria på masser af vandrestier. Her er sammenlagt mere end 800 kilometer vandrestier, som man kan udforske på egen hånd eller som en del af en gruppe.

Karnevaler

Det årlige karneval er en stor folkefest på Gran Canaria. Under karnevallet er der livligt i gaderne, især ved hotellerne langs Avenida de Tirajana i Playa del Inglés. Nogle gader bliver indimellem spærret af, og der spilles som regel musik til langt ud på natten. Der afholdes desuden en årlig Pridefestival i Maspalomas/Playa del Inglés samt Maspalomas Winter Pride, der normalt finder sted i november. Forholdene er stort set de samme som under karnevallet.

Poema del Mar Aquarium

Poema del Mar er et gigantisk akvarium - en fortryllende verden under havoverfladen med både fisk og havpattedyr foruden en introduktion til verdenshavenes unikke flora og fauna.

Ingenio

Er du interesseret i kunsthåndværk, skal du tage til Ingenio. Her værner man om øens kunsthåndværkstraditioner i øens største kunsthåndværkscenter, Museo de Piedra. For at komme til Ingenio fra sydkysten skal du køre i retning mod Las Palmas og dreje fra ved GC-100 i retning mod Agüimes. Kør derefter videre mod Ingenio.

Oplevelser i Las Palmas

Las Palmas er kendt for at være den bedste shoppingby og øens kulturelle centrum. Her er diverse butikker og mærketøjsforretninger, men også museer, begivenheder og meget mere. I februar afholdes bl.a. karnevallet i Las Palmas, og i maj lægger byen scene til en storstilet operafestival. Ud over de større begivenheder kan du opleve forskellige mindre forestillinger, herunder klassiske koncerter i Santo Domingo-kirken, internationale musikfestivaler med blandede temaer og forestillinger i Santa Catalina-parken.... Besøg også byteatret Perez Galdos, som afholder forskellige koncerter, teaterforestillinger og musikarrangementer eller koncerthuset Alfredo Kraus, hvor du kan se operaforestillinger og klassiske koncerter med Las Palmas' eget komplette filharmoniorkester. Koncerterne spilles som regel om fredagen. Vil du se mere af byen, kan du passende hoppe på en af de mange sightseeingbusser, som kører dagligt fra forskellige holdepladser. Tag også bussen til de andre bydele eller til Las Canteras-stranden, som ligger helt inde ved byen. Du kan købe billetter i bussen eller hos din Spies-guide.

Museer i Las Palmas

Museo Diocesano de Arte Sacro
Museet ligger i katedralen Santa Ana fra 1500-tallet og udstiller skitser fra de forskellige faser af katedralens opførelse samt religiøse skulpturer. Katedralen er i sig selv også et besøg værd, og fra de to tårne er der fin udsigt over tovet og den gamle bydel.

Casa Museo Colon
Columbus-museet var i 1400-tallet guvernørens residens, når han besøgte øen.

Museo Canario
Spændende museum om øens oprindelige befolkning med bl
....a. en stor samling Cro-Magnon-kranier.

Casa-Museo de Pérez Galdós
Den fremtrædende kanariske forfatter Benito Pérez Galdós barndomshjem.

Centro Atlantico de Arte Moderno - CAAM
Stort museum med moderne kunst indrettet i en smuk og velbevaret bygning fra 1800-tallet.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Familievenligt og interaktivt museum for teknik og videnskab.

Pueblo Canario
Hjemstavnsmuseum opført som en typisk kanarisk by med folkemusik, dans og kunsthåndværk.

Auditorio Alfredo Kraus
Byens koncerthus, som også rummer foredragssale. En smuk modernistisk bygning beliggende i den sydlige ende at Las Canteras-stranden.

Teatro Pérez Galdós
Nyrenoveret teater i den gamle bydel med et varieret program.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Gran Canaria på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Du kan komme rundt til de fleste store feriebyer på øen med bus, taxi og lejebil. Til naboøerne afgår fly og færger. Kontakt os for nærmere information.

Sådan kommer du rundt på Gran Canaria

Der er mange muligheder for at tage rundt på egen hånd på Gran Canaria. Det lokale busnet fungerer godt, og det er forholdsvist billigt at køre i taxi.

Taxi

Taxi er et godt og pålideligt transportmiddel på Gran Canaria, specielt på kortere strækninger. Er man flere, kan det desuden være billigere end at tage bussen. Priserne er både regulerede og kontrollerede, og for en sikkerheds skyld skal der være en liste med cirkapriser på de mest almindelige strækninger i taxien. Man prajer oftest taxierne på gaden, men præcis som derhjemme kan man også ringe og bestille en taxi.

Knallert

Det er muligt at leje en knallert på Gran Canaria. Tjek, at din rejseforsikring inkluderer kørsel på motorkøretøjer. Hvis den ikke gør, bør du tegne en tillægsforsikring, inden du rejser. Og glem ikke hjelmen!

Cykel

Man kan leje cykel på Gran Canaria, men kun de mest hærdede cyklister begiver sig længere ind på øen. Øen er voldsomt kuperet, og når man ikke cykler direkte opad, slider man i stedet hårdt på bremserne, når turen begynder at gå direkte nedad. Desuden bliver her meget varmt hen mod frokosttid. En cykel kan til gengæld være en god måde at komme rundt til de forskellige strande på den sydlige del af Gran Canaria, da der godt kan være lidt langt at gå. Der er flere større og mindre udlejningsfirmaer. Spørg også din Spies-guide om muligheden for at deltage i arrangerede cykeludflugter.

Busser

Gran Canaria har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører lokalbusserne i pendulfart mellem de større turistrejsemål.
Fakta

Vores service

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Karneval og Pridefestival

Det årlige karneval er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas finder karnevallet som regel sted i februar og marts og i Maspalomas/Playa del Inglés i marts. Under karnevallet er der livligt i gaderne (visse spærres af), og der spilles musik til langt ud på natten. Der er ekstra livligt i området omkring hotellerne langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.
Begge karnevaller er aflyst i 2021.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Maspalomas er børnevenligt, men en sammenfoldelig klapvogn er klart det nemmeste, eftersom busserne ikke kan medtage de lidt større skandinaviske barnevogne. Det er de færreste offentlige toiletter, som har pusleborde, og amning forventes at ske lidt privat og ikke på restauranter. Stranden er lavvandet og med finkornet sand. Er familien til sol og badesjov, bor I helt perfekt, da der er mange aktiviteter i nærheden, som passer til børn. Læs mere under rubrikken aktiviteter.

Restauranter

I den spanske kultur er børnene altid med. Her hjælper alle hinanden, så den familiære og hyggelige stemning opstår helt af sig selv. Overalt kan du finde børnefavoritter som pommes frites, pizza, burger og kylling. De kanariske børns favoritter er paneret kyllingefilet, pechuga empanada og fiskekroketter, croquetas de pescado. Størstedelen af restauranterne har børnemenuer, og ellers kan man vælge en børneportion på menukortet. Langs med stranden i Playa del Inglés finder du McDonald's.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste større fødevarebutikker og på velassorterede apoteker. De billigste bleer er dem, der produceres lokalt, men internationale mærker fås også. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas/dåse mindre. Pulver til grød og de fleste typer frugtpuréer er ofte tilsat sukker. I visse større fødevarebutikker er der et mindre udvalg af modermælkserstatning. Du kan også bruge det lokale majsmel (gofio) og blande det med mælk eller vand til grød/vælling.

Barnesæder

De store, kendte biludlejningsfirmaer har ofte barnesæder. Bestil samtidig med bilen. Sørg for, at alle forsikringer er inkluderet i den endelige pris.
Find din rejse til Maspalomas
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.