Se hoteller (40)

Rejser til Playa del Inglés

Velkommen til Playa del Inglés. Rejser du uden børn, anbefaler vi Sunprime Atlantic View, der både har en god beliggenhed, suiter med direkte pooladgang og spaafdeling.

Mange af vores gæster vender tilbage til Playa del Inglés år efter år - sandsynligvis fordi det er så let at holde ferie her. Den vidunderlige sandstrand og det enorme mad- og forlystelsesliv har lokket danske turister hertil i årtier, faktisk siden starten af 1960'erne, hvor de første charterturister fik øjnene op for dette fantastiske rejsemål. Stranden er lige så imponerende nu som dengang: 5 km lang og flankeret af Maspalomaørkenens bølgende gyldne sanddyner. Følger du den fine strandpromenade, kan du komme helt til hyggelige San Agustin eller de trendy caféer i Meloneras. Udvalget af restauranter er enormt - fra små tapasbarer og italienske pastarestauranter til eksklusive fisk og skaldyrsrestauranter. Nattelivet i Playa del Inglés er lige så fremragende som restauranterne og byder på et utal af pubber, natklubber, diskoteker og spanske barer, hvor lokalbefolkningen selv går i byen.

Sunprime Atlantic View – til en afslappende voksenferie

Rejser du uden børn, anbefaler vi Sunprime Atlantic View - vores første Sunprime-hotel og i dag en favorit hos mange gæster. Her kan du se frem til en voksenferie med gode vine, afslappede dage ved poolen og måske en eftermiddag i hotellets spaafdeling, inden turen går videre mod Playa del Inglés' stemningsfulde byliv.

Børnevenlige hoteller

Skal børnene med på ferie til Playa del Inglés, bør du tage et kig på Servatur Waikiki, som ligger i udkanten af Playa del Inglés og byder på lejligheder til op til fem personer, to poolområder og mulighed for at tilkøbe All Inclusive. Her bor I i gåafstand til Yumbo, et af Playa del Inglés' velassorterede shoppingcentre.

Næsten 50 hoteller i Playa del Inglés

Spies tilbyder en række velkendte hoteller i Playa del Inglés, både med og uden All Inclusive. Dejlige Buenos Aires er et af de mest populære. Vi kan også tilbyde noget så usædvanligt som bungalower i byens centrum på hyggelige Los Arcos. Rejsemålets nok mest kendte lejlighedshotel hedder Playa del Sol, hvor der bl.a. spilles op til dans om aftenen. De fleste af vores hoteller har opvarmet pool og ligger i skønne omgivelser tæt på det meste.

Tips og nyttig info
 • Kilometerlange sandstrande
 • Sunprime Hotel
 • God shopping
 • Restauranter og natteliv
 • Stort udvalg af hoteller
 • All Inclusive
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Playa del Inglés

Vejr og klima
 • januar
21°16°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • februar
21°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
22°17°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • maj
23°18°
9
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
24°19°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
25°21°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
26°22°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
26°22°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
26°21°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
24°18°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • december
22°17°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
Strand
I Playa del Inglés ligger Gran Canarias mest populære strand. På strandens nordlige side kan du gå en tur langs Playa del Inglés' strandpromenade, hvor du også finder barer og restauranter. Fra den østlige ende strækker stranden sig ned mod Maspalomas' sanddyner. Med en længde på 5 km og en bredde på 100 m er der masser af plads at boltre sig på. Der er flere brusere og toiletter langs stranden.

Sol og strand på Gran Canaria

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har rig mulighed for at finde din helt egen favoritstrand. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange flere, du kan besøge i løbet af ferien. På de fleste strande kan du leje liggestole og parasoller.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Playa del Inglés året rundt.

Du kan desuden rejse til Playa del Inglés året rundt med rutefly.

Flyet lander i Gando Lufthavn uden for Las Palmas.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Playa del Inglés. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Las Palmas Lufthavn til dit hotel er fra cirka 45 minutter til 2 timer (ca. 31 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop. Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, anbefaler vi, at du bestiller privat transfer mellem lufthavnen og hotellet i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Easy Travel

Bor du på Sunprime Atlantic View og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe 10 kg ekstra bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.
Mad, drikke og natteliv
Playa del Inglés byder på restauranter og barer for enhver smag. Her er mange klassiske restauranter, hvor du kan få lidt af den spanske og kanariske kultur ind via smagsløgene. Blandt specialiteterne finder du den populære tapas, som næsten alle spanske restauranter serverer. Ud over landets eget køkken er her også mange restauranter med menuer fra alle verdenshjørner. Nordiske, asiatiske, græske og italienske restauranter udgør blot lidt af udvalget i Playa del Inglés. Mange af restauranterne ligger i centrum eller ved byens shoppingcenter. Der ligger også en række restauranter langs den nordlige ende af strandpromenaden.

Mad og drikke på Gran Canaria

Retter fra det ægte kanariske køkken findes på de fleste menukort. Her finder du ofte retter med indslag fra både De Kanariske Øer og det øvrige Spanien. Det kan være dagens fisk, der serveres helt enkelt med hvidløg, kogte kartofler og grøntsager. Mange steder kan du også smage lækre tapasretter, som ofte står blandt forretterne på menuen. Gør som de lokale: Bestil flere forskellige tapasretter, og del dem imellem jer, så alle kan smage de forskellige lækkerier. Langs hele kysten og også længere inde på øen er det almindeligt med menukort på flere sprog, men nogle tjenere taler kun spansk, så der er rig mulighed for at øve de spanske gloser. Måltidet afsluttes ofte med, at du får serveret et lille glas med den kanariske specialitet Ron Miel (honningrom), og den indgår oftest i prisen.

Eksempler på kanariske specialiteter

Papas arrugadas – kartofler med skræl, som er kogt i vand med masser af salt. Derved trækkes en del af væsken ud af kartoflen, og resultatet er en kartoffel med en flot rynket og saltet overflade. Den serveres ofte med mojo rojo - en sauce med bl.a. peberfrugt, chili og olie.
Puchero - en mellemting mellem en suppe og en gryderet. Den indeholder ofte safran, chorizo, kikærter og kartofler.
Mojo verde - en sovs med koriander, vineddike og kommen. Serveres som regel med stegt fisk, men går egentlig godt til al slags mad.
Potaje de berros - en tyk suppe med bl.a. brøndkarse, svinekød, majs, kartofler og kommen.
Ensalada mixta - blandet salat med tun og æg. De øvrige ingredienser varierer, men kan være asparges, avocado, gulerødder, tomat, salat, eller hvad man nu har ved hånden. Dressingen hælder du selv over. Som regel kan en ensalada mixta gøre det ud for en frokost, hvis du spiser brød til.
Gofio - en slags majsgrød, der serveres stegt eller kold som tilbehør i stedet for kartofler, ris eller pasta. Mange synes, det minder om polenta.

Andre spanske specialiteter er paella, den berømte risret med safran, skaldyr, grøntsager og fisk eller kød. Og gazpacho, en læskende suppe lavet på tomater, grøntsager, hvidløg og et stænk vineddike. Den serveres kold og kun i sommermånederne. Rigtig godt i varmen!

Tapas

Tapas og Spanien hører sammen. Det begyndte med en gratis skive skinke oven på drinken og har nu udviklet sig til at bestå af små snacks af alt muligt. Spanierne spiser selv tapas som forret, men man kan sagtens sammensætte et helt måltid ved at bestille flere forskellige. Der er masser af forskellige tapas at vælge mellem, lige fra oliven og minipickles til forskellige typer af marineret fisk og skaldyr. En god måde at smage tapas på er at bestille "un variado". Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Drikkevarer

Vindyrkningen på Gran Canaria er næsten lige så gammel som spaniernes tilstedeværelse på øen, dvs. 500-600 år. Allerede i 1600-tallet begyndte man at eksportere vin til England, og den kanariske Malvoisir-vin blev snart meget populær i store dele af Europa. I dag har øen fået tildelt to forskellige geografiske betegnelser: AOC Monte Lentiscal og AOC Gran Canaria. De lokale vine kan være svære at finde i butikkerne, men vingårdene byder besøgende velkommen til vinsmagning og køb. Hvis du ikke kan få fat på øens egen vin, er der tit mange andre gode spanske vine at vælge mellem.

Cava

Spansk mousserende vin hedder cava og kan sagtens konkurrere i både smag og kvalitet med den franske champagne blot til det halve af prisen - eller mindre. De mest kendte vinhuse er Freixenet og Codorniu.

Sangria

Hvis der er én drik, der ofte forbindes med Spanien, må det være den populære sangria. Den er baseret på vin, først og fremmest rødvin, frugt og af og til lidt cognac. Serveres oftest på karaffel og kan være dejlig forfriskende uden alt for meget alkohol.

Øl

Tropical og Dorada er blandt de mest kendte ølmærker på De Kanariske Øer. Tropical bliver produceret på Gran Canaria og Dorada på Tenerife. Andre spanske ølmærker, f.eks. Cristal, fås næsten overalt. Desuden kan du få Carlsberg, Tuborg og Heineken på mange barer og i de fleste butikker.

Spansk kaffe

Det er meget populært at drikke kaffe i Spanien. Den spanske kaffe er stærk, og ønsker du at bestille det, der minder mest om den kaffe, de fleste drikker i Danmark, så bed om café melitta eller café filtro. En café solo er en lille kop espresso, og en café con leche er en kop stærk kaffe med varm mælk, som spanierne først og fremmest drikker til morgenmaden.

Ron Miel

En slags honningrom, som er en typisk kanarisk drik. Ron Miel serveres ofte som afslutning på et måltid.

Restauranter på Gran Canaria

Udvalget af restauranter på Gran Canaria varierer meget fra sommer til vinter. Højsæsonen er vinteren, og her er udvalget størst, mens mange restauranter lukker hele eller dele af sommeren. Spanierne selv går gerne på restaurant og tager det ikke så højtideligt, men man er altid nogenlunde pænt klædt på. Børn er meget velkomne stort set overalt. Det er langt fra usædvanligt, at børnene får mere opmærksomhed end deres forældre, og de bliver ofte budt på en slikkepind.

Nogle gange har man inkluderet et servicegebyr på regningen, andre gange ikke. Synes du, at du har fået god betjening, så læg 10 % i drikkepenge oven i det endelige beløb. Drikkepenge er en vigtig del af tjenerens løn. Når du har fået et bord, er det dit, indtil du forlader restauranten. De spanske restauranter har oftest åbent til frokost kl. 13-16 og til middag fra kl. 20.
Playa del Inglés er et sandt festparadis og har uden sammenligning Gran Canarias bedste natteliv. Byen har et stort udbud af musikbarer, natklubber, pubber og diskoteker. Mange af disse finder du ved byens shoppingcenter, hvor området omkring Kasbah står for det meste af nattelivet. Playa del Inglés' natteliv byder også på en livlig gayscene, som især ligger omkring shoppingcentret Yumbo. Ud over det "almindelige" natteliv kan du ofte se musikshows, danseorkestre og levende musik i Playa del Inglés.

Nattelivet på Gran Canaria

Forlystelseslivet på Gran Canaria varierer meget fra rejsemål til rejsemål. Nogle af de mest populære steder er Kasbah i Playa de Inglés, shoppingcentret i Puerto Rico og Las Palmas. Her myldrer det med lokale indbyggere - specielt i weekenderne.
Shopping
I Playa del Inglés kan du nemt få et par dage til at gå med at shoppe, oftest til fordelagtige priser. Butikker finder du overalt i byen, men de fleste ligger i shoppingkomplekserne eller i basarerne. Der er rig mulighed for at købe elektronik, sko og tøj - herunder også mærketøj. Leder du efter mere moderne og internationale shoppingcentre, er C.C. El Tablero og C.C. Bellavista gode forslag. Mange butikker holder lukket under siestaen mellem kl. 13 og 16, mens de større supermarkeder er åbne hele dagen.

Shopping uden for Playa del Inglés

Med lokalbus eller taxi kommer du nemt til shoppingcentret CC Atlantico i Vecindario, som ligger midt mellem Playa del Inglés og lufthavnen. Har du ikke noget imod at køre længere for at finde de bedste shoppingsteder? Så tag til hovedstaden Las Palmas og besøg Las Arenas, øens største shoppingcenter. Hvis du er sammen med nogen, der ikke er helt så interesseret i at shoppe, ligger stranden og strandpromenaden lige udenfor med masser af hyggelige caféer.

Markeder på Gran Canaria

Der afholdes næsten altid marked et eller andet sted på øen, og for det meste sælges der landbrugsprodukter og forskellige former for kunsthåndværk. Hvis der afholdes et marked i nærområdet, skal du ikke snyde dig selv for at opleve stemningen. Da markederne ofte lukker ved siesta, gælder det om at være tidligt ude.

Shopping på Gran Canaria

Prisniveauet på Gran Canaria er generelt lidt lavere end i Danmark, da De Kanariske Øer er frihandelsområde med meget lav moms. Det kan være en god idé at se lidt ekstra på sko, tasker, parfume, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol og mærkevarer. Guld og sølv er ikke specielt billigt, men det kan godt betale sig at købe smykker, som kræver mange arbejdstimer, da arbejdskraften er billigere her. Perlekæder og smykker af kendte designere er betydeligt billigere end i Danmark på samme måde som mærkeure og penne.
Aktiviteter og seværdigheder
Savner du et alternativ til strand og badesjov? I Playa del Inglés er der heldigvis masser at give sig til. Her kan du bl.a. spille tennis og bowling – eller hvad med windsurfing eller en tur på hesteryg? I Maspalomas er der også en 18-hullers golfbane.

Dykning og snorkling

Du kan snorkle og dykke, uanset om du er nybegynder eller erfaren. Kontakt din Spies-guide for mere information eller for at bestille en udflugt. Udflugterne er familievenlige.

Dybhavsfiskeri

Dybhavsfiskeri er en aktivitet for alle, der kan lide spænding og fiskeri. Du bestemmer selv, om du vil fiske eller blot tage med og nyde en dag på havet. Hvis vi er heldige, ser vi delfiner på turen. Kontakt Spies-guiden for yderligere information.

Multiacuatic

Gennem katamaranens glasbund kan du opleve livet under havoverfladen fra et helt unikt perspektiv, når Multiacuatic tager dig med på en tur gennem et beskyttet havområde. Visse dage er turen lidt længere, for når vejret tillader det, laver vi et badestop undervejs. Hvis vi mod forventning hverken ser hvaler eller delfiner, tilbyder Multiacuatic en ny tur. Kontakt din Spies-guide for bestilling og mere information.

Oplev Gran Canaria på cykel

Hvis du vil kombinere naturoplevelser med lidt motion, kan du leje en cykel eller tage med på en arrangeret cykeltur. Der tilbydes flere forskellige ture alt efter konditionsniveau. Hvis det skal være lidt nemmere at komme op ad bakkerne, har du også mulighed for at leje en elcykel.

Udforsk Gran Canaria i lejebil

Vil du have friheden til at se dig omkring i dit eget tempo og standse der, hvor du selv har lyst? Så er en lejebil det perfekte valg. Lidt uden for feriestederne er øen fyldt med små byer, smuk natur og øde strande. I løbet af en enkelt dag kan du let komme igennem Gran Canarias fire klimazoner.

Gran Canaria i lejebil - mandeltræer, badeture og fiskeri

Vejen op til den lille bjergby Fataga går gennem tørt, næsten ørkenlignende terræn. Men når du kommer til Fatagadalen, som også kaldes for de tusinde palmers dal, bliver du mødt af et fantastisk indbydende grønt syn. Gør ophold her, og gå en tur rundt i byen med de små frugthaver. Fortsæt siden videre op i bjergene mod Cruz de Tejeda. Inden du kommer til Ayacata, drejer du af ved skiltet i retning mod Chira. Du kommer nu til en sø, der er opdæmmet, så man kan samle regnvand til afgrøderne. Her kan du bade, fiske og nyde den frodige og grønne natur. Du tager samme vej tilbage mod byen Ayacata. Her ligger enkelte huse spredt mellem mandeltræerne, som er et helt fantastisk syn under blomstringen i slutningen af januar og i februar. Fortsæt mod øens midte til Cruz de Tejeda, som ligger i ca. 1.500 meters højde. I klart vejr kan du se helt til Tenerife og bjerget Teide. Ønsker du at fortsætte videre, kan du vælge mellem flere forskellige veje mod nord, øst eller vest.

Gran Canaria i lejebil - blomstrende alléer, vinmarker og vulkankratere

Vejen i retning mod Valsequillo, Tenteniguada og San Mateo er bedårende smuk især fra slutningen af januar, når mandeltræerne blomster. I byen San Mateo afholdes der hver lørdag og søndag et stort frugt- og grøntsagsmarked, hvor der også sælges typiske kanariske produkter. Øens mest kendte vulkankrater, Caldera de Bandama, er let at finde på vej fra San Mateo. Kør i retning mod Tafira, og drej siden af mod Pico de Bandama. På vej op mod krateret ligger Spaniens ældste golfklub, Bandama Golf. Fra toppen af krateret har du en fantastisk udsigt ud over omgivelserne og Las Palmas. Længst nede i krateret kan du se en forladt gård med bl.a. appelsin- og figentræer. Omgivelserne omkring San Mateo, Santa Brigida og Tafira er kendt for deres vinmarker og små, lokale bodegaer. De fleste vingårde ligger i området omkring Monte Lentiscal i nærheden af Santa Brigida.

Angry Birds Activity Park

Lige neden for shoppingcentret i Puerto Rico ligger temaparken Angry Birds Activity Park med masser af sjove aktiviteter for både små og store børn.

Vinsmagning

De kanariske vine er udmærkede, selvom de i dag er ret ukendte uden for øen. Visse vingårde byder besøgende velkommen, både til vinsmagning, køb og information.

Vandring

Som lidt afveksling til strand- og bylivet byder Gran Canaria på masser af vandrestier. Her er sammenlagt mere end 800 kilometer vandrestier, som man kan udforske på egen hånd eller som en del af en gruppe.

Karnevaler

Det årlige karneval er en stor folkefest på Gran Canaria. Under karnevallet er der livligt i gaderne, især ved hotellerne langs Avenida de Tirajana i Playa del Inglés. Nogle gader bliver indimellem spærret af, og der spilles som regel musik til langt ud på natten. Der afholdes desuden en årlig Pridefestival i Maspalomas/Playa del Inglés samt Maspalomas Winter Pride, der normalt finder sted i november. Forholdene er stort set de samme som under karnevallet.

Poema del Mar Aquarium

Poema del Mar er et gigantisk akvarium - en fortryllende verden under havoverfladen med både fisk og havpattedyr foruden en introduktion til verdenshavenes unikke flora og fauna.

Spa

I Amadores og San Agustin findes spafaciliteter med thalassoterapi, saltvandspools og boblebade, og det er også muligt at bestille forskellige former for massage, mudderbade, algeterapi m.m. Også i Meloneras findes et spaområde med bl.a. saltvandspool og tyrkisk bad samt eucalyptus- og saltrum.

Seværdigheder i Teror

Byen Teror er mest kendt for det, der skete her i år 1481, hvor madonnaen åbenbarede sig i et pinjetræ, som voksede ved siden af kirken. Det dannede grundlag for en kult omkring Nuestra Señora del Pino, og i 1767 indviedes den kirke, som vi kan se i dag. Selve madonna-billedet kan virke underligt diskret i sin overdådige sølvindramning, men det er kun begyndelsen. Et besøg i skatkammeret viser yderligere rigdomme, som er blevet samlet omkring det, der i dag er øens skytshelgen. Men kirken er blot en del af det, der gør Teror til en attraktion. Selve byen siges at være en af Gran Canarias smukkeste med sin velbevarede arkitektur, og den er absolut et besøg værd både i sig selv og på grund af den smukke tur hertil. Fra Playa del Inglés er det nemmest at køre mod Fataga via vejen, som hedder CG-60, og siden fortsætte via San Mateo til Teror. Så kører man desuden gennem Fatagadalen mellem Roque Nueblo og Pico des Nieves, gennem pinjeskove, forbi palmelunde og over de solbeskinnede bjerge, som danner den sydlige del af Gran Canarias centrale bjergmassiv. Det tager ca. 1½ time at køre fra Playa del Inglés, og turen består af anstrengende kørsel ad smalle og snoede, men udmærkede veje. Det er nemmest at køre tilbage ad motorvejen via Las Palmas.

Ingenio

Er du interesseret i kunsthåndværk, skal du tage til Ingenio. Her værner man om øens kunsthåndværkstraditioner i øens største kunsthåndværkscenter, Museo de Piedra. For at komme til Ingenio fra sydkysten skal du køre i retning mod Las Palmas og dreje fra ved GC-100 i retning mod Agüimes. Kør derefter videre mod Ingenio.

Oplevelser i Las Palmas

Las Palmas er kendt for at være den bedste shoppingby og øens kulturelle centrum. Her er diverse butikker og mærketøjsforretninger, men også museer, begivenheder og meget mere. I februar afholdes bl.a. karnevallet i Las Palmas, og i maj lægger byen scene til en storstilet operafestival. Ud over de større begivenheder kan du opleve forskellige mindre forestillinger, herunder klassiske koncerter i Santo Domingo-kirken, internationale musikfestivaler med blandede temaer og forestillinger i Santa Catalina-parken. Besøg også byteatret Perez Galdos, som afholder forskellige koncerter, teaterforestillinger og musikarrangementer eller koncerthuset Alfredo Kraus, hvor du kan se operaforestillinger og klassiske koncerter med Las Palmas' eget komplette filharmoniorkester. Koncerterne spilles som regel om fredagen. Vil du se mere af byen, kan du passende hoppe på en af de mange sightseeingbusser, som kører dagligt fra forskellige holdepladser. Tag også bussen til de andre bydele eller til Las Canteras-stranden, som ligger helt inde ved byen. Du kan købe billetter i bussen eller hos din Spies-guide.

Museer i Las Palmas

Museo Diocesano de Arte Sacro
Museet ligger i katedralen Santa Ana fra 1500-tallet og udstiller skitser fra de forskellige faser af katedralens opførelse samt religiøse skulpturer. Katedralen er i sig selv også et besøg værd, og fra de to tårne er der fin udsigt over tovet og den gamle bydel.

Casa Museo Colon
Columbus-museet var i 1400-tallet guvernørens residens, når han besøgte øen.

Museo Canario
Spændende museum om øens oprindelige befolkning med bl.a. en stor samling Cro-Magnon-kranier.

Casa-Museo de Pérez Galdós
Den fremtrædende kanariske forfatter Benito Pérez Galdós barndomshjem.

Centro Atlantico de Arte Moderno - CAAM
Stort museum med moderne kunst indrettet i en smuk og velbevaret bygning fra 1800-tallet.

Museo Elder de la Ciencia y la Tecnologia
Familievenligt og interaktivt museum for teknik og videnskab.

Pueblo Canario
Hjemstavnsmuseum opført som en typisk kanarisk by med folkemusik, dans og kunsthåndværk.

Auditorio Alfredo Kraus
Byens koncerthus, som også rummer foredragssale. En smuk modernistisk bygning beliggende i den sydlige ende at Las Canteras-stranden.

Teatro Pérez Galdós
Nyrenoveret teater i den gamle bydel med et varieret program.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Gran Canaria på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Har du bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du læse mere om at leje bil her.
Du kan komme til de fleste andre store feriebyer på øen med bus, taxi eller lejebil. Til naboøerne afgår fly og færger. Kontakt os for nærmere information.

Minitog

I Playa del Inglés kører et minitog gennem byen. Ud over at være et sikkert hit hos de mindste, er minitoget et godt alternativ til at komme hurtigt afsted over korte strækninger.

Sådan kommer du rundt på Gran Canaria

Der er mange muligheder for at tage rundt på egen hånd på Gran Canaria. Det lokale busnet fungerer godt, og det er forholdsvist billigt at køre i taxi.

Taxi

Taxi er et godt og pålideligt transportmiddel på Gran Canaria, specielt på kortere strækninger. Er man flere, kan det desuden være billigere end at tage bussen. Priserne er både regulerede og kontrollerede, og for en sikkerheds skyld skal der være en liste med cirkapriser på de mest almindelige strækninger i taxien. Man prajer oftest taxierne på gaden, men præcis som derhjemme kan man også ringe og bestille en taxi.

Knallert

Det er muligt at leje en knallert på Gran Canaria. Tjek, at din rejseforsikring inkluderer kørsel på motorkøretøjer. Hvis den ikke gør, bør du tegne en tillægsforsikring, inden du rejser. Og glem ikke hjelmen!

Cykel

Man kan leje cykel på Gran Canaria, men kun de mest hærdede cyklister begiver sig længere ind på øen. Øen er voldsomt kuperet, og når man ikke cykler direkte opad, slider man i stedet hårdt på bremserne, når turen begynder at gå direkte nedad. Desuden bliver her meget varmt hen mod frokosttid. En cykel kan til gengæld være en god måde at komme rundt til de forskellige strande på den sydlige del af Gran Canaria, da der godt kan være lidt langt at gå. Der er flere større og mindre udlejningsfirmaer. Spørg også din Spies-guide om muligheden for at deltage i arrangerede cykeludflugter.

Busser

Gran Canaria har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører lokalbusserne i pendulfart mellem de større turistrejsemål.
Fakta

Vores service på rejsemålet

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Karneval og Pridefestival

Det årlige karneval er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas finder karnevallet som regel sted i februar og marts og i Maspalomas/Playa del Inglés i marts. Under karnevallet er der livligt i gaderne (visse spærres af), og der spilles musik til langt ud på natten. Der er ekstra livligt i området omkring hotellerne langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés.
Begge karnevaller er aflyst i 2021.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Byggeri pågår i visse dele af Playa del Inglés, og fremkommeligheden kan derfor nogle steder være begrænset. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Playa del Inglés er børnevenligt, men til busrejser er en sammenfoldelig klapvogn klart det nemmeste, eftersom busserne ikke kan medtage de lidt større skandinaviske barnevogne. Det er de færreste offentlige toiletter, som har pusleborde, og amning forventes at ske privat og ikke på restauranter. Stranden i Playa del Inglés er relativt lavvandet med finkornet sand og god plads til børn med fart i benene. Er familien til sol og badesjov, bor I helt perfekt, da der er mange aktiviteter i nærheden, som passer til børn.

Restauranter

I den spanske kultur er børnene altid med. Her hjælper alle hinanden, så den familiære og hyggelige stemning opstår helt af sig selv. Overalt kan du finde børnefavoritter som pommes frites, pizza, burger og kylling. De kanariske børns favoritter er paneret kyllingefilet, pechuga empanada, og fiskekroketter, croquetas de pescado. Størstedelen af restauranterne har børnemenuer, og ellers kan man vælge en børneportion på menukortet til halv pris.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste større fødevarebutikker og på velassorterede apoteker. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas/dåse mindre. Pulver til grød og de fleste typer af frugtpuréer er ofte tilsat sukker. I visse større fødevarebutikker er der et mindre udvalg af modermælkserstatning. Du kan også bruge det lokale majsmel (gofio) og blande det med mælk eller vand til grød/vælling, som de fleste børn kan lide.

Legepladser

I bydelen San Fernando, som ligger et stenkast fra Playa del Inglés, er der flere legepladser, som ligner dem, vi har i Danmark. Shoppingcentret i San Agustín har en legeplads på tredje etage. Parque del Sur i Maspalomas har en fin og stor legeplads for børn i forskellige aldre. Der ligger desuden en legeplads på den anden side af gaden over for Holiday World.

Barnesæder

De store, kendte biludlejningsfirmaer har ofte barnesæder. Bestilles sammen med bilen.
Find din rejse til Playa del Inglés
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.