Se hoteller (54)

Rejser til Playa del Inglés

Velkommen til Playa del Inglés. Rejser du uden børn, anbefaler vi Sunprime Atlantic View, der både har en god beliggenhed, suiter med direkte pooladgang og en spaafdeling.

Mange af vores gæster vender tilbage til Playa del Inglés år efter år - sandsynligvis fordi det er så let at holde ferie her. Den vidunderlige sandstrand og det enorme mad- og forlystelsesliv har lokket danske turister hertil i årtier, faktisk siden starten af 60'erne, hvor de første charterturister fik øjnene op for dette fantastiske rejsemål. Stranden er lige så imponerende nu som dengang: 5 km lang og flankeret af Maspalomaørkenens bølgende, gyldne sanddyner. Følger du den fine strandpromenade, kan du komme helt til hyggelige San Agustin eller de trendy caféer i Meloneras. Udvalget af restauranter er enormt - fra små tapasbarer og italienske pastarestauranter til eksklusive fisk- og skaldyrsrestauranter. Nattelivet i Playa del Inglés er lige så fremragende som restauranterne og byder på et utal af pubs, natklubber, diskoteker og spanske barer, hvor lokalbefolkningen selv går i byen.

Sunprime Atlantic View – til en afslappende voksenferie

Rejser du uden børn, anbefaler vi Sunprime Atlantic View - vores første Sunprime og i dag en favorit hos mange gæster. Her kan du se frem til en voksenferie med gode vine, afslappede dage ved poolen og måske en eftermiddag i hotellets spa, inden turen går videre mod Playa del Inglés stemningsfulde byliv.

Børnevenlige hoteller

Skal børnene med på ferie til Playa del Inglés, så har vi lige det hotel, der passer til jer: vores Familiy Garden-hotel Parque Cristobal ligger i udkanten af Playa del Inglés og byder på lejligheder til op til fem personer, to poolområder og mulighed for at holde en ekstra afslappet ferie med All Inclusive. Her bor I i gåafstand til Yumbo, et af Playa del Inglés' velassorterede shoppingcentre.

Næsten 50 hoteller i Playa del Inglés

Spies tilbyder en række velkendte hoteller i Playa del Inglés, både med og uden All Inclusive. Dejlige Buenos Aires er et af de mest populære. Vi kan også tilbyde noget så usædvanligt som bungalower i byens centrum på hyggelige Los Arcos. Rejsemålets nok mest kendte lejlighedshotel hedder Playa del Sol, hvor der bl.a. spilles op til dans om aftenen. De fleste af vores hoteller har opvarmet pool og ligger i skønne omgivelser tæt på det meste.

Tips og nyttig info
 • Kilometerlange sandstrande
 • Sunprime Hotel
 • God shopping
 • Restauranter og natteliv
 • Stort udvalg af hoteller
 • All Inclusive
 • Family Garden
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Playa del Inglés

Natteliv
4,4
Strande
4,4
Mad & Drikke
4,0
Vejr og klima
 • januar
21°16°
5
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • februar
21°16°
6
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
22°16°
7
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • april
22°17°
8
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • maj
23°18°
9
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juni
24°19°
10
Solskinstimer pr. dag
20°
Vandtemperatur
28
Regnfri dage
 • juli
25°21°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • august
26°22°
10
Solskinstimer pr. dag
23°
Vandtemperatur
30
Regnfri dage
 • september
26°22°
8
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • oktober
26°21°
6
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • november
24°18°
5
Solskinstimer pr. dag
21°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • december
22°17°
5
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
Strand
I Playa del Inglés ligger øens mest populære strand. På strandens nordlige side kan du gå en tur langs Playa del Inglés' strandpromenade, hvor du også finder barer og restauranter. Fra den østlige ende strækker stranden sig ned mod Maspalomas' sanddyner. Med en længde på 5 km og en bredde på 100 m er der masser af plads at boltre sig på. Der er flere brusebade og toiletter langs stranden.

Sol og strand på Gran Canaria

Alle badestrande i Spanien er offentlige, så du har rig mulighed for at finde din helt egen favoritstrand. Ud over strandene på dit rejsemål er der mange flere, du kan besøge i løbet af ferien. På de fleste strande kan du leje liggestole og parasoller.
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 5 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Playa del Inglés hele året.

Du kan desuden rejse til Playa del Inglés med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde.

Flyet lander i Gando Lufthavn uden for Las Palmas.
Med Spies' transfer kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Playa del Inglés. Transfer mellem lufthavn og hotel indgår ikke, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Køretiden fra Las Palmas Lufthavn til dit hotel er fra cirka 45 minutter til 2 timer (ca. 31 km), afhængigt af trafik og antal hotelstop.
Læs mere om transfer.

Hvis du har bestilt en pakkerejse med rutefly, kan du i de fleste tilfælde bestille transfer til dit hotel - som regel i taxi eller minibus. Du finder al information om bestilt transfer på din billet. Prisen for transfer varierer afhængigt af transportmiddel og afstand til hotellet. Den nøjagtige pris oplyses ved bestilling.

Easy Travel

Bor du på Sunprime Atlantic View og flyver med Sunclass Airlines, indgår Easy Travel. Det betyder, at du kan tjekke din bagage ind, før du forlader hotellet. Du må desuden medbringe op til 30 kg bagage, og har du tilkøbt bustransfer mellem lufthavnen og hotellet, bliver du kørt direkte uden stop ved andre hoteller.
Mad, drikke og natteliv
Playa del Inglés byder på restauranter og barer for enhver smag. Her er mange klassiske restauranter, hvor du kan få lidt af den spanske og kanariske kultur ind gennem smagsløgene. Blandt specialiteterne finder du den populære tapas, som næsten alle spanske restauranter serverer. Ud over landets egen gastronomi kan du på mange restauranter også gå ombord i det internationale køkken med retter fra alle verdenshjørner. Nordiske, asiatiske, græske og italienske restauranter udgør bare en del af menukortet i Playa del Inglés. Mange af restauranterne ligger i centrum eller ved byens shoppingcenter. Der ligger også en række restauranter langs den nordlige ende af strandpromenaden.

Mad og drikke på Gran Canaria

Retter fra det ægte kanariske køkken findes på de fleste menukort. Her finder du et stort udvalg af retter med indslag fra både De Kanariske Øer og det øvrige Spanien. Det kan være dagens fisk, som serveres helt enkelt med hvidløg, kogte kartofler og grøntsager. Mange steder kan du også smage lækre tapasretter, som ofte står blandt forretterne på menuen. Gør som de lokale: bestil flere forskellige tapasretter og del dem imellem jer, så alle kan smage de forskellige retter på bordet. Langs hele kysten og også længere inde på øen er det almindeligt med menukort på flere sprog, men nogle tjenere taler kun spansk, så der er rig mulighed for at øve de spanske gloser. Måltidet afsluttes ofte med, at du får serveret et lille glas med den kanariske specialitet Ron Miel (honningrom), og den indgår oftest i prisen.

Eksempler på kanariske specialiteter

Papas arrugadas – kartofler med skræl, som er kogt i vand med masser af salt. Derved trækkes en del af væsken ud af kartoflen, og resultatet er en kartoffel med en fin, "rynket" og salt overflade. Den serveres ofte med Mojo Rojo - en sauce med bl.a. peberfrugt, chili og olie.

Tapas

Tapas og Spanien hører sammen. Det startede som en gratis skive skinke oven på drinken og har nu udviklet sig til at bestå af små snacks af alt muligt. Spanierne spiser selv tapas som forret, men man kan sammensætte et helt måltid ved at bestille flere forskellige. Der findes masser af forskellige tapas at vælge mellem, lige fra oliven og minipickles til forskellige typer af marineret fisk og skaldyr. En god måde at smage tapas på er at bestille 'un variado'. Så får du en lidt større tallerken med lidt af hvert på.

Drikkevarer

Vindyrkningen på Gran Canaria er næsten lige så gammel som spaniernes tilstedeværelse på øen, dvs. 500-600 år. Allerede i 1600-tallet begyndte man at eksportere vin til England, og den kanariske Malvoisir-vin blev snart meget populær i store dele af Europa. I dag har øen fået tildelt to forskellige geografiske betegnelser: AOC Monte Lentiscal og AOC Gran Canaria. De lokale vine kan være svære at finde i butikkerne, men vingårdene byder besøgende velkommen til vinsmagning og køb. Hvis du ikke kan få fat på øens egen vin, er der oftest mange andre gode spanske vine at vælge mellem.

Cava

Spansk mousserende vin hedder cava og kan sagtens konkurrere i både smag og kvalitet med den franske champagne blot til halvdelen af prisen eller mindre. De mest kendte vinhuse er Freixenet og Codorniu.

Sangria

Hvis der er én drik, som ofte forbindes med Spanien, må det være den populære sangria. Den er baseret på vin, først og fremmest rødvin, frugt og af og til lidt cognac. Serveres oftest på karaffel og kan være dejlig forfriskende uden alt for megen alkohol.

Øl

Tropical og Dorada er blandt de mest kendte ølmærker på Kanarieøerne. Tropical bliver produceret på Gran Canaria og Dorada på Tenerife. Andre spanske ølmærker, f.eks. Cristal, fås næsten overalt. Desuden finder du Carlsberg, Tuborg og Heineken på mange barer og i de fleste butikker.

Spansk kaffe

Det er meget populært at drikke kaffe i Spanien. Den spanske kaffe er stærk, og ønsker du at bestille det, der mest minder om kaffen, som de fleste drikker i Danmark, så bed om café melitta eller café filtro. En café solo er en lille kop espresso, og en café con leche er en kop stærk kaffe med varm mælk, som spanierne først og fremmest drikker til morgenmaden.

Ron Miel

En slags honningrom, som er en typisk kanarisk drik. Ron Miel serveres ofte som afslutning på et måltid.

Restauranter på Gran Canaria

Udvalget af restauranter på Gran Canaria varierer meget mellem sommer og vinter. Højsæsonen ligger om vinteren, og her er udvalget størst, mens mange restauranter lukker hele eller dele af sommeren. Spanierne selv går gerne på restaurant og tager det ikke så højtideligt, men man er altid nogenlunde pænt klædt på. Børn er meget velkomne stort set overalt. Det er langt fra usædvanligt, at børnene får mere opmærksomhed end deres forældre, og de bliver ofte budt på en slikkepind.

Nogle gange har man inkluderet et servicegebyr på regningen, andre gange ikke. Synes du, at du har fået god betjening, så læg 10 % i drikkepenge oven i det endelige beløb. Drikkepenge er en vigtig del af tjenerens løn. Når du har fået et bord, er det dit, indtil du forlader restauranten. De spanske restauranter har oftest åbent til frokost kl. 13-16 og til middag fra kl. 20.
Playa del Inglés er et sandt festparadis og har uden sammenligning Gran Canarias bedste natteliv. Byen har et stort udbud af musikbarer, natklubber, pubber og diskoteker. Mange af disse finder du ved byens shoppingcenter, hvor området omkring Kasbah står for det meste af nattelivet. Playa del Inglés' natteliv byder også på en livlig gayscene, som især ligger omkring shoppingcentret Yumbo. Ud over det 'almindelige' natteliv kan du ofte se musikshows, dansebands og levende musik i Playa del Inglés.

Nattelivet på Gran Canaria

Forlystelseslivet på Gran Canaria varierer mellem de forskellige rejsemål. Nogle af de mest populære steder er Kasbah i Playa de Inglés, shoppingcentret i Puerto Rico samt Las Palmas. Her myldrer det med lokale indbyggere - specielt i weekenderne.
Shopping
I Playa del Inglés kan du nemt få et par dage til at gå med at shoppe, oftest til fordelagtige priser. Butikker finder du overalt i byen, men de fleste ligger i shoppingkomplekserne eller i basarerne. Der er rig mulighed for at købe elektronik, sko og tøj - herunder også mærketøj. Leder du efter mere moderne og internationale shoppingcentre, er C.C. El Tablero og C.C. Bellavista gode forslag. Mange butikker lukker under siestaen mellem kl. 13.00 og 16.00, mens de større supermarkeder er åbne hele dagen.

Shopping uden for Playa del Inglés

Med lokalbus eller taxi kommer du nemt til shoppingcentret CC Atlantico i Vecindario, som ligger midt mellem Playa del Inglés og lufthavnen. Har du ikke noget imod at køre længere for at finde de bedste shoppingsteder? Så tag til hovedstaden Las Palmas, hvor du bl.a. finder Las Arenas, øens største shoppingcenter. Hvis du er sammen med nogen, der ikke er helt så interesseret i at shoppe, ligger stranden og strandpromenaden lige udenfor med masser af hyggelige caféer.

Markeder på Gran Canaria

Der afholdes næsten altid marked et eller andet sted på øen, og for det meste sælges der landbrugsprodukter og forskellige former for kunsthåndværk. Hvis der afholdes et marked i nærområdet, skal du ikke snyde dig selv for at opleve stemningen. Da markederne ofte lukker ved siesta, gælder det om at være tidligt ude.

Shopping på Gran Canaria

Prisniveauet på Gran Canaria er generelt lidt lavere end i Danmark, da De Kanariske Øer gælder som frihandelsområde med meget lav moms. Det kan være en god ide at se lidt ekstra på sko, tasker, parfume, kosmetik, elektronik, tobak, alkohol og mærkevarer. Guld og sølv er ikke specielt billigt, men det kan betale sig at købe smykker, som kræver mange arbejdstimer, da arbejdskraften er billigere her. Perlekæder og smykker af kendte designere er betydeligt billigere end i Danmark på samme måde som mærkevareure og penne.
Aktiviteter og seværdigheder
Savner du et alternativ til strand og badesjov? I Playa del Inglés er der heldigvis masser at give sig til. Her kan du bl.a. spille tennis og bowling – eller hvad med windsurfing eller en tur på hesteryg? I Maspalomas er der også en 18-hullers golfbane.

Aqualand

Aqualand er Gran Canarias største vandland med vilde rutsjebaner og store, indbydende pools. Vandlandet er tilpasset alle aldersgrupper, både børn og voksne. Her er også minigolf, restauranter, safetybokse til værdigenstande og liggestole. Aqualand ligger i Maspalomasdalen. Billetter kan købes af din Spies-guide.

Salobre Horse Riding

Oplev en del af den smukke og anderledes natur på det sydlige Gran Canaria fra hesteryg. Der tilbydes ture for alle - både nybegyndere og erfarne ryttere. Salobre Horse Riding ligger i El Salobre mellem Meloneras og Arguineguín. Husk gode sko med en lille hæl. Bustransport findes fra de fleste rejsemål. Du kan bestille billet hos Spies-guiden.

Dykning og snorkling

Du kan snorkle og dykke, uanset om du er nybegynder eller erfaren. Kontakt din Spies-guide for mere information eller for at bestille en udflugt. Udflugterne er familievenlige.

Dybhavsfiskeri

Dybhavsfiskeri er en aktivitet for alle, der kan lide spænding og fiskeri. Her kan du vælge, om du vil fiske eller blot tage med og nyde en dag på havet. Kontakt Spies-guiden for yderligere information.

Multiaquatic

Gennem katamaranens glasbund kan du opleve livet under havoverfladen fra et helt unikt perspektiv, når Multiaquatic tager dig med på en tur gennem et beskyttet havområde. Visse dage er turen lidt længere, når det er muligt at lave et badestop. Kontakt din Spies-guide for bestilling og mere information.

Opdag Gran Canaria med lejebil

Vil du have friheden til at se dig omkring i dit eget tempo og standse der, hvor du selv ønsker? Så er en lejebil det perfekte valg. Øen er fyldt med små byer, spektakulær natur og ugenerede, folketomme strande. I løbet af en dag kan du let komme igennem Gran Canarias fire klimazoner.

Gran Canaria med lejebil - mandeltræer, badeture og fiskeri

Vejen op til den lille bjergby Fataga byder på et ugeneret naturskuespil, der er omgivet af tørt, næsten ørkenlignende terræn. Men når du kommer til Fatagadalen, som også kaldes for de tusinde palmers dal, bliver du mødt af et fantastisk indbydende og grønt syn. Gør ophold her og gå en tur rundt i byen med de små frugthaver. Fortsæt siden videre op i bjergene mod Cruz de Tejeda og drej af ved skiltet i retning mod Chira, og du kommer nu til en sø, som er skabt for at holde på regnvandet til afgrøderne.... Her kan du bade, fiske og nyde den frodige og grønne natur. Du tager samme vej tilbage mod den lille by Ayacata. Her ligger enkelte huse spredt mellem mandeltræerne, som er et helt fantastisk syn under blomstringen i februar. Fortsæt mod øens midte til Cruz de Tejeda, som ligger i cirka 1.500 meters højde. I klart vejr kan du se helt til Tenerife og Teide, Spaniens højeste bjerg. Herfra kan du både køre mod øst, vest, nord eller tilbage mod syd. Før eller senere kommer du igen ned på kystvejen, som fører tilbage til dit hotel.

Gran Canaria med lejebil - blomstrende alléer, vinmarker og vulkankratere

Når mandeltræerne blomstrer i februar, er vejen mod Valsequillo, Tenteniguada og San Mateo bedårende smuk. Kører du til San Mateo på en lørdag eller søndag, kan det være svært at finde en parkeringsplads, da der afholdes et stort frugt- og grøntsagsmarked, hvor du også kan købe forskellige former for håndværk. Øens mest kendte vulkankrater, Caldera de Bandama, er let at finde på vej fra San Mateo. Kør i retning mod Tafira og drej siden af mod Pico de Bandama. På vej op mod krateret ligger Spaniens ældste golfklub, Bandama Golf. Fra toppen af krateret har du en fantastisk udsigt, og i godt vejr kan du se helt til Las Palmas. Omgivelserne omkring San Mateo, Santa Brigida og Tafira er kendt for deres vinmarker og små, lokale bodegaer. De fleste vingårde ligger i området omkring Monte Lentiscal i nærheden af Santa Brigida.

Angry Birds Park

Lige neden for shoppingcentret i Puerto Rico ligger temaparken Angry Birds Park med masser af sjove aktiviteter for både små og store børn.

Vinsmagning

De kanariske vine er udmærkede, selv om de i dag er ret ukendte uden for øen. Visse vingårde byder besøgende velkommen, både til vinsmagning, køb og information.

Spa

Både i Amadores og San Agustín findes luksushotellet Gloria Palace, som har spa-anlæg med thalassoterapi. Her tilbydes tempererede havvandsbassiner, boblebade og en tropisk have, og du kan nyde alle mulige former for massage, mudderbade, algeterapi m.m. I Meloneras tilbydes en spa-oplevelse med bl.a. saltvandsbade, eukalyptus- og saltrum samt tyrkisk hamam. Man har også mulighed for at slappe af ved poolen i spa-anlægget.

Vandring

Hvis du får lyst til lidt motion i løbet af ferien, kan Gran Canaria tilbyde over 800 vandrestier. Her er masser af udmærkede stier, hvor man kan vandre på egen hånd eller følge med på arrangerede ture i grupper.

Karnevaler

Det årlige karneval er en stor folkefest på Gran Canaria. Under karnevallet der der livligt i gaderne, især ved hotellerne langs Avenida de Tirajana i Playa del Inglés. Nogle gader bliver indimellem spærret af, og der spilles som regel musik til langt ud på natten. Der afholdes desuden en årlig Pridefestival i Maspalomas/Playa del Inglés samt Maspalomas Winter Pride i perioden 4-10/11 2019. Forholdene er stort set de samme som under karnevallet.

Seværdigheder i Teror

Byen Teror er mest kendt for det, som skete her i år 1481, hvor madonnaen åbenbarede sig i et pinjetræ, som voksede ved siden af kirken. Det dannede grundlag for en kult omkring Nuestra Señora del Pino, og i 1767 blev den kirke indviet, som vi kan se i dag. Selve madonna-billedet kan virke underligt diskret i sin overdådige sølvindramning, men det er kun begyndelsen. Et besøg i skatkammeret viser yderligere rigdomme, som er blevet samlet omkring det, som i dag er øens skythelgen.... Men kirken er blot en del af det, der gør Teror til en attraktion. Selve byen siges at være en af Gran Canarias smukkeste med sin velbevarede arkitektur, og den er absolut et besøg værd både for turen dertil og for sin egen skyld. Fra Playa del Inglés er det nemmest at køre mod Fataga via vejen, som hedder CG-60, og siden fortsætte ad San Mateo til Teror. Så kører man desuden gennem Fatagadalen mellem Roque Nueblo og Pico des Nieves, gennem pinjeskove, forbi palmelunde og over de solbeskinnede bjerge, som danner den sydlige del af Gran Canarias centrale bjergmassiv. Det tager ca. 1½ time at køre fra Playa del Inglés, og turen består af anstrengende kørsel ad smalle og snoede men udmærkede veje. Det er nemmest at køre tilbage ad motorvejen via Las Palmas.

Ingenio

Er du interesseret i kunsthåndværk, skal du tage til Ingenio. Her værner man om øens kunsthåndværkstraditioner i øens største kunsthåndværkscenter, Museo de Piedra. For at komme til Ingenio fra sydkysten skal du køre i retning mod Las Palmas og dreje fra ved GC-100 i retning mod Agüimes. Kør derefter videre mod Ingenio.

Oplevelser i Las Palmas

Las Palmas er kendt for at være den bedste shoppingby og øens kulturelle centrum. Her er diverse butikker og mærketøjsforretninger, men også museer, begivenheder og meget mere. I februar afholdes bl.a. karnevallet i Las Palmas, og i maj lægger byen scene til en storstilet operafestival. Ud over de større begivenheder kan du opleve forskellige mindre forestillinger, herunder klassiske koncerter i Santo Domingokirken, internationale musikfestivaler med blandede temaer og forestillinger i Catalinaparken.... Besøg også byteatret Perez Galdos, som afholder forskellige koncerter, teaterforestillinger og musikarrangementer eller auditoriet Alfredo Kraus, hvor du kan se operaforestillinger og klassiske koncerter med Las Palmas' eget fuldtallige filharmoniorkester. Koncerterne afholdes ofte på fredage. Vil du se mere af byen, kan du passende hoppe på en af de mange sightseeingbusser, som dagligt afgår fra forskellige holdepladser. Tag også bussen til de andre bydele eller til Las Canteras-stranden, som ligger helt inde ved byen. Du kan købe billetter i bussen eller hos din Spies-guide.

Museo Diocesano de Arte Sacro

Museet ligger i katedralen Santa Ana fra 1500-tallet. Her kan man studere skitser fra opførelsen af katedralen og kigge på religiøse skulpturer. Prøv også at gå indenfor i den fantastisk storslåede katedral og se dig omkring. Fra et af katedralens tårne kan du beundre udsigten over torvet og den gamle bydel.
Sådan kommer du omkring
Den bedste måde at opleve Gran Canaria på er ved at leje en bil. Et godt råd er at reservere bilen hjemmefra, samtidig med at du køber rejsen. Det er både billigere og nemmere, da du kan få bilen leveret direkte i lufthavnen. Det kan også være svært at få fat i en bil i højsæsonen, da mange allerede er reserveret og udlejet. Lejer du bil på rejsemålet, bør du nøje kontrollere, hvad der indgår af forsikringer. Pas på små ukendte biludlejere selv om de lokker med lave priser. Vær opmærksom på at du ikke må medbringe bilen til andre af De Kanariske Øer. Kontakt din Spies-guide for yderligere information og bestilling.
Du kan rejse til de fleste andre store turistbyer på øen med bus, taxi eller lejebil. Til naboøerne afgår fly og færger. Kontakt os for nærmere information.

Minitog

I Playa del Inglés kører et minitog gennem byen. Ud over at være et sikkert hit hos de mindste, er minitoget et godt alternativ til at komme hurtigt afsted over korte strækninger.

Sådan kommer du rundt på Gran Canaria

Der er mange muligheder for at tage rundt på egen hånd på Gran Canaria. Det lokale busnet fungerer godt, og det er forholdsvist billigt at køre i taxi.

Taxi

Taxi er et godt og pålideligt transportmiddel på Gran Canaria, specielt på kortere strækninger. Er man flere, kan det desuden være billigere end at tage bussen. Priserne er både regulerede og kontrollerede, og for en sikkerheds skyld skal der være en liste med cirkapriser for de mest almindelige strækninger i taxien. Man prajer oftest taxierne på gaden, men præcis som derhjemme kan man også ringe og bestille en taxi.

Knallert

Det er muligt at leje en knallert på Gran Canaria. Tjek at din rejseforsikring inkluderer kørsel på motorkøretøjer. Hvis den ikke gør det, bør du tegne en tillægsforsikring, inden du rejser. Og glem ikke hjelmen!

Cykel

Man kan leje cykel på Gran Canaria, men kun de mest hærdede cyklister begiver sig længere ind på øen. Øen er voldsomt kuperet, og når man ikke cykler direkte opad, så slider man i stedet bremserne helt ned, når turen begynder at gå direkte nedad. Desuden bliver her meget varmt hen ad mod frokosttid. En cykel kan derimod være en god måde at komme til de forskellige strande på den sydlige del af Gran Canaria på, eftersom afstandene kan være lidt for lange at gå. Der er flere større og mindre udlejningsfirmaer. Spørg desuden din Spies-guide om muligheden for at følge med på arrangerede cykeludflugter.

Busser

Gran Canaria har et velfungerende busnet, og i højsæsonen kører lokalbusserne i pendulfart mellem de større turistrejsemål.
Fakta

Vores service

I din ferie kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på sms og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller måske bare have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her. Spies arbejder desuden aktivt imod børnesexhandel gennem vores mangeårige samarbejde med organisationen ECPAT.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdet. Visumfrit i indtil 90 dage. Forlængede danske pas samt danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes ved ind- og udrejse. Kontakt eventuelt Spaniens ambassade på telefon 35 42 22 66 for yderligere information.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte den spanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Spanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Karneval og Pridefestival

Det årlige karneval er en stor folkefest på Gran Canaria. I Las Palmas finder karnevallet sted fra 15. februar til 10. marts 2019 og i Maspalomas/Playa del Inglés fra 14. til 24. marts. Under karnevallet er der livligt i gaderne (visse spærres af), og der spilles musik til langt ud på natten. Der er ekstra livligt i området omkring hotellerne langs Avenida Tirajana i Playa del Inglés. Der arrangeres desuden Winter Pride Festival i Maspalomas fra 4. til 10. november 2019.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Hæveautomater findes.

Tidsforskel

Dansk -1 time.

El

220 V. Adapter er ikke nødvendig.

Sprog

I Spanien taler befolkningen først og fremmest spansk, men også catalansk og mallorcinsk i visse områder. I turistområderne taler de fleste, der arbejder i servicebranchen, desuden engelsk.

Øvrigt

Byggeri pågår i visse dele af Playa del Inglés, og fremkommeligheden kan derfor nogle steder være begrænset. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser m.m.
Rejs med børn
Playa del Inglés er børnevenligt, men til busrejser er en sammenfoldelig klapvogn klart det nemmeste, eftersom busserne ikke kan medtage de lidt større skandinaviske barnevogne. Det er de færreste offentlige toiletter, som har pusleborde, og amning forventes at ske privat og ikke på restauranter. Stranden i Playa del Inglés er relativt lavvandet med finkornet sand og god plads til børn med fart i benene. Er familien til sol og badesjov, bor I helt perfekt, da der er mange aktiviteter i nærheden, som passer til børn.

Restauranter

I den spanske kultur er børnene altid med. Her hjælper alle hinanden, så den familiære og hyggelige stemning opstår helt af sig selv. Overalt kan du finde børnefavoritter såsom pommes frites, pizzaer, burgere og kylling. De kanariske børns favoritter er paneret kyllingefilet, pechuga empanada, og fiskekroketter, croquetas de pescado. Størstedelen af restauranterne har børnemenuer, og ellers kan man vælge en børneportion på menukortet til halv pris.

Babymad og bleer

Babymad og bleer kan købes i de fleste større fødevarebutikker samt på velassorterede apoteker. Sammenlignet med Danmark er udvalget af babymad på glas/dåse mindre. Pulver til grød samt de fleste typer af frugtpuréer er ofte tilsat sukker. I visse større fødevarebutikker findes der et mindre udvalg af modermælkserstatning. Du kan også anvende det lokale majsmel (gofio) og blande det med mælk eller vand til grød/vælling, som de fleste børn kan lide.

Legepladser

I bydelen San Fernando, som ligger et stenkast fra Playa del Inglés, er der flere legepladser, som ligner dem, vi har i Danmark. Shoppingcentret i San Agustín har en legeplads på tredje etage. Parque del Sur i Maspalomas har en fin og stor legeplads for børn i forskellige aldre. Der ligger desuden en legeplads på den anden side af gaden over for Holiday World.

Barnesæder

De store, kendte biludlejningsfirmaer har ofte barnesæder. Bestil samtidig med bilen.

Tilbud til Playa del Inglés

Sunprime Atlantic Viewsunprimehotels
 • Velegnet til voksne
Sunprime Atlantic View
Playa del Inglés, Gran Canaria, Spanien
 • 1 uge
 • Fly + 1-værelses Classic Suite med balkon mod Maspalomas
 • Afrejse 29 apr 2020 fra København
København, 29 apr 2020, 1 uge
Buenos Airesprimeselect
 • Velegnet til voksne
Buenos Aires
Playa del Inglés, Gran Canaria, Spanien
 • 1 uge
 • Fly + 2-værelses lejlighed
 • Afrejse 30 mar 2020 fra Aalborg
Aalborg, 30 mar 2020, 1 uge
Parque Cristobalfamilygarden
 • Børnevenligt
Parque Cristobal
Playa del Inglés, Gran Canaria, Spanien
 • 1 uge
 • Fly + 2-værelses lejlighed
 • Afrejse 30 mar 2020 fra Aalborg
Aalborg, 30 mar 2020, 1 uge
Find din rejse til Playa del Inglés