Se hoteller (7)

Rejser til Saranda

En rejse til Saranda byder på god mad, spændende historie og smuk natur foruden nøje udvalgte hoteller og skønne strande.
Saranda strækker sig langs med en bugt og ligger en kort bådtur fra Korfu. Byen er ikke så stor, men har alligevel meget at byde på: gode strande, en indbydende strandpromenade og spændende restauranter. Derudover kan du få et indblik i et land og en kultur, som ikke mange kender til.

Strandpromenaden i Saranda

Det meste, der sker i Saranda, sker langs den kilometerlange strandpromenade. På den ene side ligger strandene, hvor mange tilbringer dagene, og på den anden side ligger restauranterne og barerne som perler på en snor. Strandpromenaden er populær blandt både feriegæster og lokalbefolkning - her mødes man med sine venner, jogger en tur eller nyder en god middag med udsigt over havet, hvor man kan se færgen til Korfu lette anker eller en eksklusiv yacht styre ind mod marinaen. Hvis man er her på det rigtigt tidspunkt, kan man også nyde synet af solnedgangen.

Spis godt i Saranda

Friskfanget fisk og skaldyr dominerer på menukortene i Saranda og vil gøre din rejse til en gastonomisk oplevelse. Med sin beliggenhed mellem Grækenland og Italien har Albanien lånt det bedste fra begge landes køkkener - og du kan lige så vel bestille en perfekt grillet havbars, som du kan nyde en både velsmagende og generøs pasta frutti di mare - hvis du da ikke foretrækker en skål græsk salat med lokalt dyrkede grøntsager. Vinkortet er lige så lokalt, så her får du mulighed for at stifte bekendtskab med albansk vin, som ellers er en sjældenhed uden for landets grænser. Uanset hvad du vælger at spise eller drikke, får du valuta for pengene, eftersom priserne er lave og kvaliteten høj.

Sol og strand i Saranda

Vandet i Saranda er klart og fint, og strandene løber langs bugten og består af grus. Mange hoteller har også en egen strand, så du kan gå direkte fra dit værelse og tage en dukkert inden morgenmaden - eller nyde en svømmetur i solnedgangens skær. Får du lyst til at se noget andet, kan du tage bus eller taxi til Ksamil, som ligger 20 minutter syd for Saranda og byder på mange små sandstrande og strandrestauranter. Du kan også svømme ud til en af de små øer ud for strandene, hvor der som regel er lidt mere fredeligt.

Hoteller i Saranda

Hotellerne i Saranda er af god standard. Et eksempel er Epirus Hotel, som ligger i kort gåafstand fra centrum. Hotellet tilbyder pæne værelser og såvel restauranten som stranden ligger få skridt fra receptionen. Et andet eksempel er det familiedrevne Harmony, som ligger lidt uden for byen og hvis ejer også er kok og desuden har ry for at være den bedste i hele Saranda. Vil du bo mere luksuriøst, bør du tage et kig på Andon Lapa I Hotel, som ligger ved stranden i den nordlige ende af Saranda og byder på elegante værelser, et lækkert poolområde og en glimrende restaurant.

Oplev Albanien

Godt en times kørsel fra Saranda ligger den smukke Drinas-dal med golde bjerge og frodige sletter med græssende køer og geder, hvis mælk bliver brugt til ostefremstilling. På en bjergskråning ligger byen Gjirokastra, som er på UNESCO's Verdensarvsliste på grund af dens velbevarede ottomanske arkitektur. Her blev den kendte albanske forfatter Ismail Kadare født, og her boede den mangeårige albanske statsleder Enver Hoxha.

En af byens spændende seværdigheder er The Cold War Tunnel; et tunnelkompleks, som blev gravet ud i klippen under den gamle fæstning og som skulle fungere som beskyttelsesrum i tilfælde af krig. Gjirokastra byder altså på meget historie, men også på smukke huse og en fantastisk udsigt over Drinas-dalen fra fæstningens mure. En andet populært udflugtsmål er kildevældet Syri i Kalter, "Det blå øje", som er en lysende blå kilde med iskoldt vand beliggende længst inde i en smuk dal i bjergene.

I Albanien kan man også se mange eksempler på levn fra antikken, blandt andet rummer ruinbyen Butrint spor efter både romerne og grækerne. Butrint ligger godt 5 km fra Ksamil.

Kombinér med Korfu

Bestiller du en rejse til Saranda med Spies, flyver du til Korfu og sejler derefter til Albanien - overfarten tager under en time. Du kan også vælge at kombinere en uge i Saranda med en uge på Korfu - eller holde hele din ferie i Albanien. Transfer fra hotellet i Saranda til Korfu havn indgår i prisen, når du bestiller en kombinationsrejse.
Tips og nyttig info
 • Mad og drikke til rimelige priser
 • Lokale restauranter
 • Historie
 • Hoteller på stranden
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Saranda

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Der er mange strande i Saranda. De strækker sig i kortere og længere afsnit langs hele bugten, og selv om flere af dem er private, er der også mange strande, hvor alle er velkomne - dog skal man i nogle tilfælde betale en afgift på 200-300 albanske lek for at få lov til at benytte dem. Strandene består primært af grus og småsten, og vandet er meget klart. Hovedparten af strandene langs med strandpromenaden er smalle - dette varierer dog lidt alt efter tidevandet.

Den nok mest kendte strand er Plazhi Sarandes, som ligger midt for strandpromenaden et lille stykke vej fra marinaen. Her findes både et hoppetårn og en slags flydende hoppeborg. Selve stranden er et par hundrede meter lang og meget velbesøgt, især i højsæsonen, men den er åben for alle mod betaling. Strandene nordpå - på den anden side af kajen, hvor båden fra Korfu lægger til - er i de fleste tilfælde ejet af hoteller og forbeholdt deres gæster. Hotellerne her har også tit private beach clubs.

Ksamil

Ksamil ligger knap 15 km syd for Saranda og er et område, der er berømt for sine fine strande. Til forskel fra Saranda består strandene i Ksamil af sand, hvilket er en af grundene til, at de er så populære. En anden grund er formentlig det brede udbud af restauranter, der ligger langs strandene og ofte byder på skaldyr fra lagunen i Butrint. I weekenden er strandene og restauranterne velbesøgte, så det kan være en god idé at komme tidligt, hvis man vil sikre sig plads. Den flere kilometer lange strand er opdelt i mindre områder af moler og små klippenæs.

Lidt ud for kysten findes også to små øer med strande, som man kan svømme ud til. Her er desuden ideelt at snorkle, da vandet er klart, og ingen af strandene er særlig lavvandede - vandet når en voksen til livet, hvis man går fem meter ud. Det er mere eller mindre obligatorisk at leje liggestol og parasol, hvilket koster fra omkring 35 kr. for en dag.
Mad, drikke og natteliv
En stor del af retterne på menukortene i Saranda indeholder frisk fisk og skaldyr, som i de fleste tilfælde serveres grillet og uden noget videre tilbehør. Hvis man vil have en salat eller andet til sin grillede fisk, skal dette bestilles separat. Selv om der ligger mange restauranter i Saranda, især langs strandpromenaden, er menukortene som regel ret ens med hovedvægt på fisk og skaldyr.

Maden i Saranda

Grillet fisk serveret med meget enkelt tilbehør kan næsten altid findes på restauranternes menukort - guldbras og havbars er de mest almindelige. Risotto tilbydes i utallige varianter og minder meget om den risotto, man får i Italien, dog med noget mindre ost. Man kan få risotto med skaldyr, fisk, kød, svampe og meget andet. Der findes typisk også mange pastaretter på menukortene, ligesom grillet kød med enkelt tilbehør. Nogle restauranter griller hele lam, hvilket er en saftig og meget velsmagende madoplevelse, som varmt kan anbefales.

Drikkevarer til maden

Der findes flere albanske bryggerier, som fremstiller glimrende øl, blandt andet Korca og Tirana, der både kan nydes alene og til mad og desuden koster forholdvis lidt. I Albanien produceres også mange forskellige slags vin, men næsten ingen er kendt uden for landet, eftersom der fremstilles for lidt til at kunne eksportere. Også mange druesorter er stort set ukendte uden for Albanien, deriblandt Shesh, Mereshnik og Kryqës, men her findes dog druer, som vi kender fra andre Balkanlande, for eksempel Mavrud og Vranac. Prøv dig frem blandt landets rødvin, hvidvin og rosé - et godt tip er ikke at tage den allerbilligste på menukortet, så bliver du næppe skuffet.

Restauranter i Saranda

Man finder nemt en restaurant i Saranda; det er bare at gå en tur langs strandpromenaden og vælge en, der ser fristende ud. Restauranterne ligner meget hinanden, men i Saranda findes også mange hotelrestauranter, som absolut er et besøg værd - heriblandt restauranterne på hotellerne Harmony og Andon Lapa, hvor du kan være sikker på at få en lækker smagsoplevelse. Vælger du en af restauranterne med terrasse oven for strandpromenaden, kan du spise i lidt mere fredelige omgivelser med fin udsigt over folkelivet nedenfor.

Madindkøb i Saranda

Der findes små minimårkeder, købmænd og boder overalt - især om sommeren, hvor landmændene strømmer til for at sælge deres frugt og grønt. Om efteråret lukker de igen for siden at åbne igen den følgende sommer. Sarandas to største supermarkeder ligger på Idriz Alidhima - det ene er indrettet i et gammelt lagerlokale, det andet er en Spar-butik - og i begge kan du finde det meste; mælk, solcreme, plaster, øl osv. Lidt længere nede ad samme gade ligger også en ostehandler samt en butik med drikkevarer, der har et godt udvalg af lokale øl.
Sarandas natteliv er fredeligt. Der findes enkelte natklubber, men de flester hygger sig med en god, lang middag med udsigt til strandpromenadens folkeliv.
Shopping
Der ligger masser af lokale butikker og forretninger i Saranda. Du kan nemt finde en ny bluse eller en solhat, men er det mærkevarer og elektronik, du er ude efter, er der ikke meget at komme efter. Gode souvenirs at tage med hjem er f.eks. lokalfremstillet ost eller en flaske albansk vin.
Aktiviteter og seværdigheder

Markedet

På gaden Mitat Hoxha findes Sarandas frugt- og grøntsagsmarked, som lige er noget for den madinteresserede. På markedet sælges desuden mere eller mindre hjemmelavede varianter af det lokale ildvand, raki. Det er muligt at prøvesmage både raki, frugt, grønt, men så vil det være høfligt også at købe noget - om det så kun er et par ferskner. Det kan i øvrigt være tiltrængt for at fjerne smagen af raki.

Syri i Kalter

"Det blå øje" er en forunderlig kilde i bjergene mellem Saranda og Gjirokastra. Her strømmer vandet op fra underjorden med en fart af ca. 10 kubikmeter pr. sekund og lige der, hvor kilden har sin udmunding, har vandet en intens blå farve - et resultat af vandets kemiske sammensætning i kombination med lysforholdene. Hvis man har lyst, kan man bade i det iskolde vand, men man kan også på land følge kilden et stykke vej langs floden. Der ligger flere restauranter i dalen, hvor kilden findes - mange har en terrasse over vandet, som er så klart, at man nemt kan tælle gruskornene på bunden af det meterdybe vand.

Gjirokastra

Gjirokastra er en historisk by beliggende lidt inde i landet i den smukke Drinas-dal. Byen blev optaget på UNESCOs Verdensarvsliste i 2005 på grund af sin velbevarede arkitektur fra den ottomanske æra. Øverst oppe i byen ligger den gamle fæstning, som er omtalt i skrifter fra 1300-tallet, men meget af det, man kan se i dag, stammer fra 1700-tallet og fremefter. Neden for fæstningen spreder den gamle bydel sig ud over bakkerne ned mod dalen, og man kan ikke undgå at se de stenbelagte tage, som naturligvis har givet byen tilnavnet "stenbyen". På det lille turistkontor neden for slottet kan man få glimrende foldere med tip til forskellige vandreture i byens mest interessant og karakteristiske dele.

Gå heller ikke glip af The Cold War Tunnel, som er en påmindelse om den paranoia, som spredte sig i store dele af landet efter Anden Verdenskrig. Under slottet udgravede man, hvis ikke en hel by, så dog et helt kvarter med 59 værelser og rum med plads til regeringen, uddannelse, forhør og andet, der var nødvendigt for at lede Albanien. I bunkeren er der råt, fugtigt, mørkt og formentlig ret autentisk. En anden seværdighed i Gjirokastra er basaren, hvor man kan købe alt fra farvestrålende håndklæder med den albanske dobbeltørn over forskelligt kunsthåndværk til diverse krigsmemorabilia fra Første Verdenskrig og fremefter.

Butrint

Butrint er en meget interessant ruinby med aner tilbage til antikken. Såvel amfiteatret som badehuset er velbevaret, og man kan også stadig se dele af den gamle bymur. Burint havde sin storhedstid i den byzantinske æra og var oprindeligt en græsk koloni, før den blev et yndet tilflugtssted for pensionerede romerske statstjenestemænd,. Til forskel fra mange andre arkæologiske udgravninger er ruinbyen et frodigt område med masser af skygge, hvilket gør, at man nemt kan tilbringe en hel for- eller eftermiddag her.
Udflugter
Butrint og gårdene - før og nu
Butrint og gårdene - før og nu
Butrint er en af Albaniens bedst bevarede udgravninger, hvilket man kan takke italienske arkæologer for. Heldagsudflugt, hvor frokost på en appelsinplantage indgår.
Læs mere om udflugten
Alsidige Albanien og Gjirokastra
Alsidige Albanien og Gjirokastra
Det er sjældent, at man har mulighed for at opleve hele Albanien og få en idé om, hvad der findes væk fra kystområderne. Derfor tilbyder vi denne heldagsudflugt, hvor vi har samlet flere højdepunkter, som alle har det til fælles, at de ligger inde i landet. Frokost indgår.
Læs mere om udflugten
Sådan kommer du omkring
Saranda er ikke større, end at man nemt kan udforske byen på gåben. Vil man på udflugt længere ind i landet, kan man tage både bus og taxi.

Taxi

Der findes taxier overalt. Det kan være en god idé at aftale en pris, før man sætter sig ind.

Bus

Der kører busser både i lokalområdet og til byer lidt længere væk. Sarandas bussation ligger på Lefter Talo og udgøres af et par meter gade, hvor busserne holder og venter på passagerer. Vil du til Ksamil eller Butrin, er det nemmere at tage bussen, der kører langs Abedin Dino og Skanderbeu, hvor der findes busstoppesteder med jævne mellemrum. Du kan kende busserne på den tyske tekst på siderne, eftersom det er aflagte busser fra Tyskland, som man ikke har fundet det besværet værd at male om.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Fra maj til september kan du kontakte os døgnet rundt på vores servicetelefon samt på SMS og mail, hvis du vil bestille udflugter, leje bil eller have tip og gode råd. Kan vi ikke hjælpe dig på telefon eller mail, kommer vi ud til dit eller et nærliggende hotel. Rejser du med charter, møder vi dig desuden i lufthavnen og sørger for, at du kommer med den rigtige bus, hvis du har bestilt transfer.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt i mindst tre måneder, når du forlader landet igen. Der kræves ikke visum for ophold i op til 90 dage. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes til ind- og udrejse.

Vær opmærksom på, at du flyver til Korfu, og at der er paskontrol ved ind- og udrejse. Albanien tilhører hverken EU eller Schengen. I tilfælde, hvor en mindreårig rejser med andre end indehaveren af forældremyndigheden, skal indehaveren give skriftligt samtykke til, at den mindreårige må rejse. Kontakt eventuelt den albanske ambassade på telefon 33 91 79 79 for nærmere oplysninger om kravene. Har du dansk flygtninge- eller fremmedpas, skal du ligeledes kontakte den albanske ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for dig.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der fører til nægtet indrejse i Albanien.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Albanske lek (ALL). Euro kan tit anvendes. Hæveautomater findes, men kreditkort accepteres ikke overalt.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Korfu: Dansk tid +1 time. Saranda: Samme som i Danmark.

El

220 V

Sprog

Græsk.
Vejr og klima
 • januar
11°2°
4
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • februar
12°3°
4
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
17
Regnfri dage
 • marts
14°4°
5
Solskinstimer pr. dag
14°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • april
18°7°
7
Solskinstimer pr. dag
15°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • maj
23°11°
9
Solskinstimer pr. dag
18°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • juni
27°14°
10
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • juli
30°16°
12
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • august
30°16°
10
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
26
Regnfri dage
 • september
27°14°
8
Solskinstimer pr. dag
24°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • oktober
21°10°
6
Solskinstimer pr. dag
22°
Vandtemperatur
22
Regnfri dage
 • november
16°7°
4
Solskinstimer pr. dag
19°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
 • december
12°4°
3
Solskinstimer pr. dag
16°
Vandtemperatur
18
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 3 timer.

Afrejse

Spies tilbyder charterrejser til Saranda i sommerhalvåret.

Flyet lander i Korfu Lufthavn.
Med Spies' transfer fra Korfu til Albanien kommer du nemt og sikkert til dit hotel i Saranda. Transport mellem Korfu og Saranda indgår ikke i prisen, men kan tilkøbes sammen med rejsen. Tilkøber du transfer, indgår bustransport samt bådbillet t/r fra Korfu til Saranda. At arrangere transport på egen hånd er svært, hvilket kan give problemer med at komme over til Albanien. Du kan ikke bestille transfer/bådtransport med Spies, hvis du kun har købt flybillet hos os.

Fra lufthavnen på Korfu er der ca. 10 minutters buskørsel til Korfus havn, hvorfra båden til Saranda afgår. Sejlturen tager 30-75 minutter alt efter bådtype. Fra havnen i Saranda er der gåafstand til visse hoteller, men du kan også vælge at tage med transferbussen. Afhængigt af vejr og vind kan der opstå ventetid på havnen på både ud- og hjemrejsen. Nogle dage venter båden på flere flyankomster inden afgang, men den sejler altid senest lige efter midnat. Der er paskontrol både på Korfu og i Saranda ved ind- og udrejse. Obs! Albanien tilhører hverken EU eller Schengen. Rejser du med en mindreårig, som ikke er dit eget barn, skal samtykkeerklæring fra begge forældre kunne fremvises.

Ved kombinationsrejser med rejsemål på Korfu indgår transfer mellem hotellet i Saranda til havnen på Korfu i feriens anden uge. Transfer fra Korfu havn til dit valgte hotel på Korfu indgår ikke og kan heller ikke bestilles. Transfer fra og til lufthavnen på Korfu indgår ikke, men kan bestilles sammen med rejsen.

Læs mere om transfer.

Vigtig information om rejser til Saranda med børn

I nedenstående tilfælde kræver de albanske myndigheder særlig dokumentation, hvis du rejser med børn under 18 år. Du kan downloade det dokument, der passer til din situation, her. Vær opmærksom på, at dokumentet kun er gyldigt, hvis det er bekræftet med et stempel af en offentlig notar (notarius publicus).

Hvis barnet rejser med kun én forælder
Hvis barnet ikke har samme efternavn som begge forældre
Hvis barnet rejser med andre voksne end forældrene, f.eks. venner, bedsteforældre eller andre familiemedlemmer.

I nedenstående tilfælde kræver de albanske myndigheder særlig dokumentation, hvis du rejser med børn under 18 år. Du kan downloade det dokument, der passer til din situation, her. Vær opmærksom på, at dokumentet kun er gyldigt, hvis det er bekræftet med et stempel af en [offentlig notar](https://www.domstol.dk/alle-emner/notar/) (notarius publicus). [Hvis barnet rejser med kun én forælder](https://www.spies.dk/media/16646/child-travelling-with-mother-or-father.doc)+ [Hvis barnet ikke har samme efternavn som begge forældre](https://www.spies.dk/media/16645/child-travelling-with-mother-and-father-with-different-surnames.docx)+ [Hvis barnet rejser med andre voksne end forældrene](https://www.spies.dk/media/16644/child-travelling-with-grandparents-or-friends-of-family.docx)+, f.eks. venner, bedsteforældre eller andre familiemedlemmer.
Find din rejse til Saranda
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.