Se hoteller (14)

Rejser til Havana

Din rejse kan blive endnu mere spændende og indholdsrig, hvis du kombinerer storbyliv i Havana med afslappning på Varaderos strande.

Havana er en spændende storby, og det første der slår én, er den fantastiske arkitektur. Man forstår hurtigt, hvorfor Havanas gamle bydel, La Ciudad Vieja, med sine smukke gamle torve og charmerende kolonitidsbygninger er på UNESCOs liste over verdensarv. Selv om handelslivet er voksende i byen, er Havana ikke nogen shoppingby. I stedet kan du slentre rundt, indånde atmosfæren og opdage noget nyt på hvert et gadehjørne. Overalt høres rytmerne af mambo, cha-cha og den vibrerende salsa, og overalt ser man de karakteristiske blankpolerede amerikanske dollargrin fra 1950'erne. Har du lyst til at gå i Hemingways fodspor, bør du næsten slå et smut forbi La Bodegita del Medio og bestille en mojito eller til El Floridita og bestille en Daiquiri.

Godt og billigt

Havana er ikke nogen udpræget restaurantby, men der findes dog en hel del restauranter. Det bedste alternativ er ofte en såkaldt paladar - en restaurant i et privat hjem, hvor man som regel kan spise både godt og billigt. Der er også en hel del hoteller, der har tagterrasser, som er lavet om til barer og restauranter. Selv om du ikke bor på hotellet, kan du besøge de fleste af dem. De mest kendte ligger på Inglaterra, lidt mere luksuriøse udgaver finder du på øverste etage af Parque Central samt på 25. etage af Tryp Havana Libre. Senere på aftenen kan du besøge en af de populære musikbarer i den gamle bydel, hvor stemningen plejer at være høj til langt ud på natten. Ellers foregår nattelivet først og fremmest på hotellernes natklubber og diskoteker.

Bo godt i Havana

Spies har en håndfuld hoteller at vælge imellem i Havana, så du kan være sikker på at finde et med både den beliggenhed og den standard, du ønsker. Mest stilfuldt bor du på Iberostar Parque Central, et elegant hotel med en god beliggenhed i den ældre del af Havana. I samme område ligger byens ældste hotel, Inglaterra, som er et enkelt, men populært hotel med den kendte bar på taget.

Rejs til Cuba med Spies

Når du bestiller din rejse til Havana med Spies, kan du skræddersy rejsen efter dine ønsker. Det indebærer, at du selv bestemmer, hvilken dag du vil rejse, samt hvor længe du vil være væk. Du kan endda kombinere flere rejsemål, hvilket er den bedste løsning for dig, der vil opleve så meget som muligt på ferien. Du kan eksempelvis starte din tur i Havana, hvor du lærer mere om landets historie, og hvor du kan gå en tur og betragte dette kulturelle knudepunkt, hvor tiden nærmest har stået stille siden 1950'erne. Derefter kan du fortsætte din rejse til Varadero og bruge resten af din ferie på den indbydende sandstrand eller ved poolen.

Tips og nyttig info
 • Hoteller med pool
 • Kombinér rejsemål
 • Valgfri rejselængde
 • Centralt beliggende hoteller
 • Hoteller i flere prisklasser
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Havana

Strand
I Havana er der ingen strande. Men det er der til gengæld ca. 20 km uden for byen. Havana og Varadero ligger på Cubas nordlige kyst og vender dermed ud mod Atlanterhavet ikke langt fra Den Mexicanske Golf. På Cubas sydlige side ligger Det Caribiske Hav med sine turkise bølger og et rigt dyreliv under havoverfladen mellem de smukke koraller. Havet har en behagelig temperatur på over 20 grader året rundt.

Playas del Este

Playas del Este (de østlige strande) ligger ca. en halv times kørsel i bil fra Havana og er de nærmeste strande i forhold til hovedstaden. Her venter der ca. 10 kilometer med palmestrande. I vinterhalvåret er der som regel god plads på strandene, mens cubanerne selv kommer i sommermånederne. Playa Santa María del Mar er efter manges mening den smukkeste af strandene. Playa Jibacoba er også populær, men den ligger lidt længere væk fra Havana (ca. 60 kilometer). Her kan du via det lokale dykkercenter komme ud og snorkle blandt gamle skibsvrag.
Mad, drikke og natteliv
Kød-, kylling, fisk og bønneretter er meget almindelig spise på Cuba, men ude ved kysten bruges der meget fisk og skaldyr. Man kan ellers ikke ligefrem påstå, at Cuba er et "restaurantland", men her er alligevel en del spisesteder. Det bedste alternativ er ofte en "Paladar", der er en lille, familieejet restaurant, som er bygget op i et privat hjem. Her spiser man både godt og billigt. Når man besøger Cuba, skal man sørge for at smage den lokale, verdenskendte rom, som også bruges til andet end klassikeren Cuba Libre. Rommen er også en af hovedingredienserne i mojitos og daiquiris.

El Floridita

Dette er nok Havanas mest kendte restaurant, og det var Hemingways favoritsted, når han skulle drikke daiquiri. Elegant sted, hvor man føler sig hensat til 1950'erne. Kendt for sine gode fiske- og skaldyrsretter, men har også internationale retter på menukortet. Her betaler man lige så meget for navnet som for maden. Det kan være en god idé at reservere bord dagen i forvejen, hvis man ikke har så mange aftener til rådighed.

La Bodeguita del Medio

Der hersker en helt speciel stemning her, hvor berømtheder som Ernest Hemingway og Errol Flynn nød mere end én mojito. Du får ikke byens bedste mojito her, men helt sikkert en af de dyreste. Her serveres der typiske cubanske retter om end i den dyrere ende, idet man også betaler for stedets ry. Det kan være en god idé at reservere bord en dag i forvejen, da stedet plejer at være ret fyldt.
Meget af Havanas natteliv består af hotellernes natklubber og diskoteker. På barerne i den gamle del af byen plejer stemningen dog at være god til langt ud på natten. Det mest kendte show kan opleves på Tropicana, som har eksisteret siden 1939. Vil man ned på gadeniveau, er der Tejadilo, La Louvre og den kendte Bodegita del Medio, som alle er barer, hvor der spilles musik til langt ud på natten.
Shopping
Havana er ikke kendt for sine shoppingmuligheder, men i de gamle dele af byen sælges der masser af farverig kunst. På torvet ved katedralen finder man det største udvalg af kunst og håndværk, som sælges til behagelige, vestindiske toner.
Aktiviteter og seværdigheder
Den gamle del af Havana, Habana Vieja, som cubanerne siger, er et mylder af små gader, huse fra kolonitiden og resterne af det, som engang var smukke paladser eller handelshuse. Hele bykernen i Havana er dog en samling smukke bygninger fra kolonitiden med en atmosfære af svundne tider. Overalt kan du se amerikanske biler fra 1950'erne. Det er en spændende storby med næsten tre millioner indbyggere. Det er ikke en by, man besøger for at shoppe. Her slentrer man rundt i de små gader, oplever atmosfæren, duftene og lydene og bliver mødt af åbenhed og venlighed.
I Havana er der masser at se og opleve. Herunder kommer nogle eksempler på seværdigheder, du kan besøge på egen hånd.

Edificio Bacardi

Var hovedkontor for det familieejede firma Bacardi frem til starten af 1960'erne, hvor familien forlod landet. Huset bygget i 1929 i Art Deco-stil. På toppen af bygningens 12 etager troner firmaets sorte flagermus som kronen på værket. I dag anvendes bygningen til kontor, og de besøgende kommer derfor ikke længere end til baren La Barrita, som ligger lige inden for indgangen.

Capitolio

Denne storslåede bygning, som minder om Capitol i Washington DC, blev indviet i 1929 og var regeringsbygning frem til 1959. En guidet rundvisning bringer dig bl.a. gennem det tidligere præsidentkontor og kongressalene. Bygningen er for tiden lukket pga. renovering.

Casa del Chocolate

Køb lækker chokolade eller nyd et glas varm eller kold chokolade i caféen. Bliv ikke overrasket, hvis du skal stå i kø ude på gaden et godt stykke tid for at få et bord inden for i caféen, men er du vild med chokolade, så er det ventetiden værd.

Habana 1791

Få din helt egen parfume skabt på basis af f.eks. dit stjernetegn, dit humør eller din favoritduft. Blandt de klassiske dufte er bl.a. jasmin, rose og tobak. Butikken sælger også sine egne originale mærker i gammeldags flasker af glas og med voksforsegling.

Hotel Ambos Mundos

På Obispo ligger der mange historiske bygninger. En af dem er hotel Ambos Mundos, som bl.a. Hemingway boede på i 1930'erne, da han skrev romanen "Hvem ringer klokkerne for". Han boede på værelse 511, som nu er museum. Mod et mindre beløb kan man komme ind og se det (gratis entré, hvis du bor hotellet).

Revolutionsmuseet

Dette museum er beliggende i den afsatte diktator Batistas tidligere palads. Uden for står bl.a. båden Granma, som Fidel Castro, Che Guevara og 80 andre guerillasoldater sejlede i fra Mexico til Cuba i 1956. Også indenfor er der mange ting, der er værd at se, som f.eks. Batistas gyldne pistol, Ches sorte baskerhue og sovepose fra Bolivia (en amerikansk postsæk), Fidel Castros sorte jakke, som han bar under sin berømte rettergang og en masse spændende sorthvide fotografier.

Cigarfabrikken Partagas

Hvis du rejser til Havana for tobakkens skyld, er der en meget interessant fabrik. Partagas ligger i Havana Vieja. På fabrikken produceres fire forskellige cigarmærker. Officielt er den ikke åben for offentligheden, men det sker, at man kan få lov til at komme ind mod betaling, og her er også en butik, hvis man skulle få lyst til at købe noget. En officiel rundtur på en af Havanas fabrikker kan bestilles på Hotel Saratoga ved San Cristobal-skranken.

Cathedral de San Cristóbal

Domkirken i Havana ligger i Havana Vieja. De jordiske rester af Christoffer Columbus siges at være begravet her. Kirken er opført i kalksten omkring 1704 og indeholder en række smukke skulpturer, altertavler og malerier.

Rom

Der findes et godt rom-museum i den gamle bydel på Calle san Pedro. Her vises, hvordan man fremstiller Havana Club. Museet er åbent kl. 9-17.30, men baren, som ud over gode drinks også har livemusik, er åben til omkring midnat.
Sådan kommer du omkring
Der er mange forskellige måder at komme rundt i Havana og Cuba på.

Lokalbusser

I bybusserne i Havana betaler man med cubanske pesos, og der er faste priser. De er altid overfyldte, og det er ikke usædvanligt, at man må vente i flere timer, så tag hellere en taxi. Det koster ikke så meget mere set med nordiske øjne. Øvrige cubanske busser kører uregelmæssigt mellem byerne, og det er nogle gange nødvendigt med reservation flere uger i forvejen. Busnettet dækker stort set hele landet.

Tog

Den cubanske jernbane var den første i Latinamerika, og den er formentlig også den dårligste. Togene kører ligesom busserne uregelmæssigt, så man må henvende sig på togstationen for at få oplyst de gældende afgangstider. Undtagelsen er nattoget mellem Havana og Santiago, som tager ca. 17 timer. Ombord på toget kan du forvente ubekvemme sæder og en aircondition, som er indstillet på arktiske temperaturer. Toget afgår hver tredje dag mellem de to storbyer.

Hestevogn

En god måde at opleve Havana på i et stille og roligt tempo. Du finder dem flere steder i Havana Vieja. Priserne er ofte angivet bag på vognen, men du kan altid forsøge at forhandle dig frem til en bedre pris

Fly

Du kan rejse med indenrigsfly mellem de større byer i landet, og det er ofte ikke så dyr en løsning.

Taxi

Man kan praje en taxi på gaden eller bestille en i hotellets reception uden beregning. Alle de statsejede taxier kører efter taxameter, og man betaler i lokal valuta. Får du fat i en taxi uden taxameter, skal du altid aftale en pris på forhånd. Vær opmærksom på, at taxichaufførerne som regel ikke har byttepenge, så en tur, som koster f.eks. 3,50 CUC, rundes op til 4 CUC. De statsejede taxier har fået konkurrence fra privattaxier, som ofte er gamle amerikanerbiler. De har ikke taxameter, så aftal en pris på forhånd.

Coco-taxi

Dette er gule trehjulede motorcykeltaxier, der er formet som kokosnødder og har plads til to passagerer, Sikkerheden er ikke god. Aftal altid prisen på forhånd, hvis du vælger denne transportform.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Rejsemålet er på egen hånd.

Bæredygtig ferie

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Du kan læse mere om vores arbejde med klimakompensation her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Valutaen er CUC (pesos convertibles). Medbring euro i kontanter. Kreditkort fungerer nogle gange, men er ikke et pålideligt betalingsmiddel. Tænk på ikke at veksle for mange EUR til CUC på én gang, da det kan være svært at veksle CUC tilbage. Udflugter arrangeret af Spies eller vores agent Cubatur betales bedst med kontanter i CUC.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -6 timer.

El

110 V, visse steder 220 V. Adapter er nødvendig på nogle hoteller, andre har universalstik.

Sprog

Spansk.

Øvrigt

Cuba er et kommunistisk land. Folk er venlige, men det er ikke nogen god idé at forsøge at give drikkepenge til eksempelvis tjenestemænd for at opnå en bedre service, da det kan opfattes som bestikkelse. På barer og restauranter er det dog almindeligt at give drikkepenge til personale og musikere, hvis man har haft en god oplevelse. Også på hoteller og i forbindelse med udflugter er det almindeligt at give drikkepenge.
Det er ikke muligt at tilslutte din egen computer/smartphone til internettet. Alle opkoblinger foretages via stationære computere. På de enkelte hoteller, der har wi-fi, kan du tilslutte din egen computer/smartphone.
Vær også opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.
Vi forbeholder os retten til at ændre i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
26°18°
7
Solskinstimer pr. dag
24
Regnfri dage
 • februar
26°18°
7
Solskinstimer pr. dag
21
Regnfri dage
 • marts
27°19°
8
Solskinstimer pr. dag
25
Regnfri dage
 • april
29°21°
9
Solskinstimer pr. dag
25
Regnfri dage
 • maj
30°22°
9
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
 • juni
31°23°
8
Solskinstimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • juli
32°23°
9
Solskinstimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • august
32°24°
8
Solskinstimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • september
31°23°
7
Solskinstimer pr. dag
15
Regnfri dage
 • oktober
29°23°
6
Solskinstimer pr. dag
19
Regnfri dage
 • november
27°21°
7
Solskinstimer pr. dag
22
Regnfri dage
 • december
27°19°
7
Solskinstimer pr. dag
24
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Fra ca. 13 timer og 30 minutter inkl. mellemlanding

Afrejse

Du kan rejse til Havana hele året med rutefly og bestemmer dermed selv afrejsedag og rejselængde. Flyet lander i Havana eller Varadero Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra José Martí International Airport i Havana til dit hotel er ca. 30 minutter (15 til 25 km) beroende på trafik og antal hotelstop. Transport mellem Havana og Varadero (ca. 150 km) kan ikke bestilles i forvejen - den enkleste transportmulighed ved en kombinationsrejse er at tage en taxi. Køretiden fra hotellerne i Varadero til lufthavnen Juan Gualberto Gomez Airport er ca. 30 minutter til 1 time (22 til 40 km).

Find din rejse til Havana
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.