Se hoteller (7)

Rejser til Curaçao

Curaçao
En rejse til Curaçao byder på både sol, strand, kultur og spændende udflugter.
Hvis man skal male et billede, som illustrerer Curaçaos blændende karisma og charme, må man pakke hele farveskalaen og de fineste pensler, man kan finde. Til forskel fra mange andre øer i Caribien rækker det ikke med lidt gult til sandet og lidt blåt til havet. Curaçao kræver mere end som så, hvis man vil yde retfærdighed til Willemstads pastelfarvede facader, frugtmarkedernes bugnende boder og landsbyernes solbrændte toner af okker og gyldenbrunt.

Denne ø er et charmerende og næsten uvirkeligt stykke Holland midt i Caribien, som tidligere har været centrum for slavehandel og i dag er et dykkerparadis og hjem for mere end 40 forskellige nationaliteter. Det er alle disse kontraster, som gør Curaçao til et perfekt rejsemål for alle med forventninger om andet og mere end strande, poolområder og turistmenuer i ferien.

Willemstadt

På en rejse til Curaçao er det umuligt at komme uden om hovedstaden Willemstadt, en lille perle af en by, hvor ca. halvdelen af øens 130.000 indbyggere bor. Her ligger mange af, men ikke alle Curaçaos seværdigheder og attraktioner. Et eksempel er det på én gang spændende og uhyggelige slavemuseum på Kura Hulanda, de stemningsfulde restauranter og caféer langs Handelskade eller en oplysende rundtur i Otrobanda.

Ret hurtigt vil du opdage charmen ved blot at slentre rundt uden noget egentligt mål eller bestemt tid i den lille by, hvor det ikke tager mere end en halv time at gå fra den ene ende til den anden. Lige uden for Willemstad venter strandene og det fascinerende havunivers ved Seaquarium Beach, og ligesom man heller ikke ville tage til Paris uden at opleve Eiffeltårnet, er det næsten utænkeligt at rejse til Curaçao uden at besøge destilleriet, hvor man fremstiller den berømte blå Curaçao-likør.

Udforsk Curaçao

Begiver du dig væk fra Willemstad og ud til de knap så befolkede dele af øen, venter der endnu flere oplevelser. Her er det dog nødvendigt at have en form for transportmiddel, hvis man vil undgå at bruge unødigt meget tid på at besøge strandene ved West Punt eller den dramatiske nordkyst ved Boca Tabla.

Langs sydkysten er der omkring 40 forskellige strande, og hopper du i dykkerudstyret, kan du glæde dig til spændende vrag, drivdyk og koralrev under overfladen. Flere steder på øen vil du også støde på de karakteristiske Landhuizen, som findes overalt på Curaçao. Husene står som monumenter over mislykkede forsøg på at opbygge lukrative plantager på denne golde og nedbørsfattige ø. I dag er flere af husene lavet om til restauranter, hvor du kan smage det lokale køkken, "komida krioyo". Når ferien er ved at være slut, og man rejser hjem fra Curaçao, er det med følelsen af, at man har oplevet mere, end man plejer på en ferie, men også at der stadig er masser tilbage at opleve, næste gang man kommer hertil.

Unikke hoteller

Vi vil vove at påstå, at Spies' hotelprogram på Curaçao er uden sidestykke. Du kan bo på øens fineste strande et par kilometer uden for centrum, både med eller uden All Inclusive og med den standard, som passer dig bedst. Du kan bestille rejser hertil med rutefly både sommer og vinter, og du bestemmer derfor selv, hvornår og hvor længe du vil være væk; trygt, enkelt og bekvemt.

Sol, strand og dykning

Med en gennemsnitlig temperatur på omkring 27 grader både i luften og i vandet, er Curaçao det perfekte rejsemål for dig, der elsker sol og strand. Kysten er dækket af små hvide og velplejede strande med hyggelige beach clubs, som har al den komfort, du har brug for. Her er også fantastiske muligheder for både dykning og snorkling, og i akvariet kan du se både søløver og hajer.
Tips og nyttig info
 • Hoteller på stranden
 • All Inclusive
 • Hoteller med spaafdeling
 • Fine sand
 • God dykning
 • Gode shoppingmuligheder
 • Restauranter og natteliv
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Curaçao

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Strand
Med næsten 40 strande er der meget at vælge imellem, når man skal bade på Curaçao. Strandene varierer fra helt naturlige og uberørte strande til mere veludstyrede strande med snackbarer, brusere og meget mere. I visse tilfælde opkræves en afgift for besøgende til vedligeholdelse og beskyttelse af stranden. Stort set alle strande ligger i mindre bugter på øens sydside, eftersom vinden næsten altid blæser fra nordvest, hvilket gør, at bølgerne altid er for høje på den nordlige side. Lange sandstrande som på f.eks. naboøen Aruba finder du ikke på Curaçao, men til gengæld er det godt at snorkle og dykke ved næsten alle strande her. De fleste steder må man gerne ligge topløs, dog kun på strandene.

Playa Kalki

Dette er den nordligste af strandene på øens sydkyst, næsten oppe ved Westpunt. I lighed med de fleste strande på Curaçao er den ikke specielt lang, kun omkring 100 m. Mellem 1999 og 2002 blev det meste af sandet ædt op af bølgerne, og siden da har Playa Kalki bestået af koraller med sand her og her. Snorklingen inde ved stranden er udmærket med en del fisk, men svømmer du ca. 50 m længere ud, er den endnu bedre. De geologiinteresserede kan gå til strandens nordlige ende og studere klipperne; meget få steder kan man se sedimenteringen lige så tydeligt som her. Der er mulighed for at leje parasoller og liggestole. Den nemmeste måde at komme hertil er ved at leje en bil og køre mod Westpunt.

Playa Forti

Playa Forti ligger lige syd for Playa Kalki og har fået sit navn efter et fort, som engang lå på klipperne ovenfor. Denne strand er længere end Playa Kalki og har også meget mere sand. Dristige vovehalse kan kaste sig i bølgerne fra de mere end 10 m høje klipper, mens knap så adrenalinhungrende kan nøjes med at snorkle og nyde solen på land. Oppe på klipperne ligger der et par restauranter.

Hook's Beach

Dette er en af de strande, der ligger tættest på Willemstad, kun et par minutter fra Floris Suite og Hilton. Hook's Beach er ikke så lang, kun omkring 100 m, og den domineres af Hook's Beach Hut og en dykkerskole. Men på trods af dette er det en skøn strand, hvor du kan ligge og nyde livet i solen - og du har både god snorkling og en kold drink lige inden for rækkevidde. Her kan du også spise frokost og aftensmad. Der er ferskvandsbrusere ved stranden, og hvis du foretrækker at ligge i skyggen, er der også mulighed for det. Hvis du går forbi indgangen til Hook's Beach og holder lidt til højre, kommer du forbi en række lokale spisesteder, som er værd at besøge - først og fremmest deres friske fisk og skaldyr. Vejen ned til stranden drejer af fra hovedvejen, kun 50 m fra indgangen til Floris Suite.

Seaquarium Beach

Ligger syd for Willemstad og er en af øens mest livlige strande, både om dagen og om aftenen. Som navnet antyder, optager selve Seaquarium Beach en del af stranden, men her ligger også Mambo og Lions Drive Hotel, som er ansvarlige for hver sin del af stranden. Seaquarium Beach er nok det nærmeste, Curaçao kommer på Arubas lange og gyldne strande. Som ved de fleste andre sandstrande er snorkelforholdene ikke specielt gode, men det opvejes i høj grad af strandens mange faciliteter. Her er ferskvandsbrusere og toiletter.

Klein Curaçao

En lille ubeboet ø, som ligger sydøst for Curaçao. Den eneste måde at komme til Klein Curaçao på er med en af udflugtsbådene, som sejler hertil. Eftersom sejlturen er ret lang - det tager ca. to timer - skal man regne med en heldagstur. Mad og drikke er med i prisen. Her er fremragende forhold for snorkling og dykning, og på de fleste både kan du leje dykkerudstyr.

Grote Knip eller Playa Kenepa

Ligger ca. 5 km syd for Playa Kalki og er en af øens mest populære strande. Her er god plads og masser af sand. Ferskvandsbrusere, toiletter og et serveringssted. Oppe på parkeringspladsen kan du bl.a. købe hjemmelavede søde sager, typiske for øen og værd at smage. Snorklingen er bedst ved klipperne, som løber langs stranden.
Mad, drikke og natteliv
Der er mange restauranter både i Willemstad og på resten af øen. De bedste holder samme høje klasse som toprestauranterne i Danmark, men hvis ikke det behøver at være så fint, kan du besøge en af de mobile snackbarer, Truki Pans, som sælger sandwiches og andre ting til den hurtige sult. Madhygiejnen er sjældent noget problem på Curaçao. Eftersom hele øen er forsynet med rent vand, er den største hygiejnerisiko udryddet, og det er derfor stort set risikofrit at spise overalt. Frokost er ofte billigst på de lokale madmarkeder i Willemstad, hvor der serveres caribisk mad, mens det er en del dyrere at spise på hotellerne. På strandene fra Willemstad og sydpå er der strandrestauranter, som serverer alt fra morgenmad til sene aftendrinks.

Påklædning

Selv om stemningen er ganske uformel de fleste steder på Curaçao, foretrækker man en vis stil, specielt når man opholder sig indenfor. Gæster i jakke, skjorte eller måske en sweater er passende på de fleste restauranter. Shorts og sandaler er ikke. Til frokost er det mindre formelt, alt afhængigt af hvor du vælger at spise.

Frugtjuice

Frugt- og grøntsagsjuicer af enhver slags (alt efter
sæson) kan købes i små kiosker samt på caféer, restauranter, hoteller og barer.

Vand

Vandet fra vandhanen på Curaçao er friskt og rent og kan drikkes uden problemer. Du behøver altså ikke købe dyrt vand på flaske.

Øl

Den lokale øl hedder Balashi og er en lys og mild øl. Derudover er det et stort udvalg af importerede ølmærker, frem for alt hollandske.

Vin

På de fleste lidt finere restauranter og hoteller er der et godt udvalg af forskellige vinsorter.

Spiritus

De fleste kendte spiritusmærker kan købes i supermarkederne og på de store hoteller og restauranter. Der er et enormt udvalg af rom i forskellige kvaliteter og prisniveauer.

Kabritu - ged

Gedekød er meget populært på Curaçao og serveres ofte som gryderet sammen med ris, plantain (madbananer) og funchi.

Plantain - madbananer

Ligner en almindelig banan, men er noget større. Den indeholder også mere stivelse og er mindre sød end en almindelig banen. Plantain serveres stegt eller kogt, aldrig rå. Det er svært at undgå plantain på Curaçao, men det er der heller ingen grund til, for den smager godt.

Karko/conch - bløddyr

Glem kammuslinger og lignende bløddyr. Denne lille kæmpe kan veje op til et halv kilo. Kødet tages ud og serveres stegt eller anrettet med en sauce. Smagen minder om krabbe. Den interesserede kan enten besøge et marked eller Seaquarium, hvor de ligger i lave bassiner, så man kan tage dem op undersøge dem nærmere.

Kadushi - kaktus

Af denne laver man bl.a. en suppe, der bedst kan beskrives som lidt slimet. Det er nok ikke alle, der vil synes om den.

Funchi - majsbrød/budding

Populært tilbehør til det fleste kød- og fiskeretter. Råvarerne er ganske enkelt majsmel, som tilberedes til en slags tyk pandekage. Præcis som plantain følger den ofte med på tallerkenen, uanset om man bestiller den eller ej. Funchi blandet med bønner og sukker kaldes tutu.

Aros moro - ris og bønner

To af de caribiske favoritråvarer mødes i Aros Moro, som ofte serveres med stoba di kabritu.

Drikkervarer

De fleste restauranter har et godt udvalg af vine, både sydafrikanske, australske, europæiske og sydamerikanske. Amstel Bright er øens egen øl, brygget på noget så usædvanligt som havvand. Let, forfriskende og serveret med en limeskive i flaskehalsen passer den til det meste på Curaçao, uanset om det er en eftermiddag på stranden, et stykke grillet fisk eller som afrunding på en gåtur rundt i Willemstad.

Alt vand på øen kommer fra afsaltningsanlæg og kan sagtens drikkes. Man kan også købe vand på flasker, men det er en unødig udgift.

Madmarked

Her går du op og ned ad lokalbefolkningen, som kommer her for at spise frokost. I denne pavillonlignende bygning vælger du blandt forskellige madboder, som serverer traditionel mad på traditionel vis: over brændende kul. Når du har fået din tallerken med mad, sætter du dig der, hvor der er en ledig plads og nyder både maden og miljøet. Madmarkedet ligger ved siden af postkontoret i Punda. Fortsæt vestpå fra det flydende marked ca. 100 m. Så kommer du lige ind til markedet.

Madvandring

Der tilbydes forskellige madvandringer i både Punda og Otrobanda, der giver et godt indblik i det mangekulturelle lokale køkken.

Blå Curaçao

Kunstigt farvet likør, som af indlysende årsager udelukkende fremstilles på Curaçao af den bitre lokale citrusfrugt, laraha. På destilleriet tilbydes rundvisninger med prøvesmagning af sortimentet, der omfatter meget mere end blå citruslikør.
Nattelivet på Curaçao er ganske varieret, men ikke særlig omfattende. Store diskoteker og klubber eksisterer ikke, men her er en del kasinoer, barer, jazzklubber og steder med levende musik. Hvis man skal udnævne et område i Willemstad til "gå-i-byen-område", så bliver det Salina øst for Punda, men der er også et udmærket natteliv inde i selve byen.
Shopping
Man tager ikke til Curaçao for shoppingens skyld, hvilket også illustreres i souvenirtipsene i den officielle turistguide: belgiske broderier, vin med chili, hollandske oste mv. Men der er alligevel en del at købe. Likøren er vel nærmest obligatorisk, og er man interesseret i håndværk, kan det være spændende at besøge Arawk Clay. Gå langs kajen ind mod havnen i Otrobanda; så kommer du hertil.

Det største udbud af mere traditionel shopping finder du i Punda, hvor du kan købe Tommy Hilfiger, Benetton og andre kendte mærker. Priserne er ikke meget lavere end herhjemme, men hvis du pludselig opdager, at du har brug for en ekstra trøje eller en ny bikini, er det her, du skal tage hen. Butikkerne har som regel åbent fra om morgenen til kl. seks om aftenen, selvom visse butikker lukker et par timer til frokost.
Sport og træning
På Curaçao tilbydes aktiviteter både på land og i vandet.

Dykning

Med over 100 kendte dykkersteder kan man roligt sige, at Curaçao er velegnet til en dykkerferie. Det specielle ved dykningen her er, at man kan gå direkte ud til flere dykkersteder fra stranden, hvilket gør dykning forholdsvis billigt, eftersom man sparer transporten. Der er mulighed for både vragdyk og dykning på koralrev, og på øen findes et godt udbud af dykkerskoler med kurser og udlejning af udstyr.

Vandring

Christoffel Park er øens største naturreservat med vandrestier, Curaçaos højeste bjerg og mulighed for at se både aloe, akacie, forskellige kaktusarter og - hvis man er heldig - hvidhalede hjorte. Guidede rundvisninger skal forudbestilles. I entréprisen indgår et kort over parken, men man kan også købe en mere detaljeret oversigt over, hvad der findes i parke. Indgangen til parken ligger i byen Savonet, ikke langt fra Boka Tabla.
Aktiviteter og seværdigheder
Der er en hel del aktiviteter at vælge mellem på Curaçao, hvis man søger lidt afveksling til strandene.

Ridning

Vil du ride på Curaçao, skal du tage til Christoffel Park, hvor der er heste og ridestier for både nye og erfarne ryttere.

Fiskeri

Spændingen kan være ulidelig, når du sidder på agterdækket med al din opmærksomhed rettet mod snøren og det kraftige ryk, som signalerer et bid. Nu begynder kampen, grebet skal fæstnes, armene syrer til, fisken skal have lov at svømme sig selv træt, inden du med bankende hjerte kan hale den ind og ombord i båden. Du får hjælp og gode råd af skipperen eller hans matros, men jobbet må du gøre selv. Wahoo, tunfisk og sejlfisk er nogle af de arter, du kan håbe at få på krogen. En halvdagstur er som regel passende, eftersom der kun går ti minutter, fra du sejler ud af havnen, til du kaster snøren ud. Solen er meget skarp på havet, så husk ekstra solcreme.

Chobolobo

Blå Curaçao er en velkendt ingrediens i cocktailverdenen, og det er her, den fremstilles. Faktisk er det næsten kun her, den sælges, så en flaske ægte Curaçao er et "must buy" for enhver cocktailentusiast. Den blå likør, man kan købe i Danmark og i taxfree-butikkerne, er en kopivare, som er fremstillet andetsteds. Her på Curaçao finder du den ægte vare, der fremstilles på en lokal appelsinsort, Lahara, som pga. øens dårlige jordbrugsforhold er så uspiselig, at man udelukkende laver likør af den. Produktionen er ikke stor, kun omkring 2.000 liter pr. måned, så eksporten er tæt på ikkeeksisterende. Ved destilleriet er der et lille museum og en lille udstilling samt - selvfølgelig - prøvesmagning på de forskellige likører, som fremstilles her. Her kan du også købe en souvenirflaske eller to med hjem. Chobolobo ligger i Salina, og den nemmeste måde at komme hertil er ved at følge ringvejen østpå, indtil man ser skiltene mod Salina.

Byvandring

Lokale entusiaster arrangerer rundvisninger i Otrobanda, hvor du kan opleve en skøn blanding af historie, bygningsteknik og lokal gadestemning. Anbefales til den, der gerne vil vide, hvorfor Willemstad ser ud, som den gør, og hvorfor visse bygninger er så forfaldne, mens huset lige ved siden af kan være imponerende velholdt og nymalet. Guiden taler engelsk.

Westpunt

Dette er øens nordlige odde med flere fine strande at vælge mellem - som skabt til en dagsudflugt med frokost på en af strandrestauranterne eller på f.eks. Jaanchie's. Har du egen bil, kan du tage den nordlige rute hertil gennem naturreservatet Christoffel Park og senere køre tilbage ad den sydlige rute til Willemstad.

Landhuis

På din rejse til Curaçao kan du besøge en række 'Landhuizen', som er oprindelige plantager, eller i hvert fald forsøg på etablering af sådanne. Øens minimale mængde nedbør og porøse bjergjord gør den mindre egnet til jordbrug, og i de fleste tilfælde blev planerne om at udnytte jordens ressourcer droppet til fordel for saltudvinding og andre mere realistiske virksomheder. I dag er mange af de flotte landhuse lavet om til restauranter, museer eller en kombination af begge. Et af de større er Groot Santa Martha, som ligger ca. halvvejs mellem Willemstad og West Punt. Her drives en række virksomheder, håndværksfag, plantage og et museum, som illustrerer vigtige dele af Curaçaos historie. Desværre er her ikke nogen restaurant, men er du sulten, kan du i stedet besøge Dokterstuin, et andet Landhuis med en god, rummelig restaurant. Dokterstuin ligger langs den nordlige vej og er ikke til at overse, da den ligger på en bakke helt ud til vejen. Et andet Landhuis, som er værd at besøge, er Chobolobo (se ovenfor).

Boka Table

Boka Tabla beskrives ofte som en grotte. Reelt er det bare en klippe, man kan kigge ind under og se havet, så hvis du forventer at se en grotte, bliver du skuffet. Forventer du derimod et stykke imponerende naturdramatik, er sagen en helt anden. Dette er øens nordlige kyst med alt, hvad det indebærer af golde klipper og høje bølger, som slår ind mod kysten. Efter et besøg her forstår man, hvorfor det kun anbefales at bade ved sydkysten. Her er flere forskellige gangstier, hvoraf den længste tager omkring en time at gå. Den er absolut oplevelsen værd, måske på vej mod strandene ved West Punt. Kør ad den nordlige rute næsten helt frem til West Punt. Skiltningen er god.

Hatu Caves

Hatu Caves er større end Boka Tabla og, og her er der tale om en rigtig grotte. I Hatu Caves kan du gå ind og se stalagmitter og stalaktitter, flagermus og gamle indianske udskæringer i stenene. Grotten bærer præg af at være en turistattraktion, men den er bestemt en oplevelse værd, hvis du er på vej nordpå i bil. Ligger et lille stykke syd for lufthavnen på Franklin D. Rooseveltweg.

Kura Hulanda

Dette privatejede slavemuseum på Kura Hulanda gør sig vel i sammenligning med de fleste andre museer og er et centrum for forskning om slaver og slavehandel. Her kan du set det, der betragtes som verdens mest omfattende dokumentation af slavehandlen med originaldokumenter, levn, og rekonstruerede miljøer. Her er også omfattende afrikanske samlinger, som primært er udtryk for ejerens egen interesse for denne verdensdel. Museet ligger inde i hotelområdet af samme navn.

Curaçao Museum

En slags potpourri af øens historie. Her kan du se lidt af hvert fra Curaçaos geologi, antropologi, religion og erhvervsliv samt cockpittet fra det første KLM-fly, som krydsede Atlanten. Museet ligger på Van Leeuwenhoekstraat z/n, Mundo Nobo, et lille stykke vest for Otrobanda.

Mikvé Israel-Emanuel Synagoge

Dette siges at være den synagoge, som har været i brug uafbrudt i længst tid på den vestlige halvkugle. I tilknytning til synagogen ligger et jødisk museum fra 1969, som skildrer historien og udviklingen blandt jøderne på Curaçao.

Seaquarium

Se søløverne lave kunster, tag en søstjerne op i hånden og få et indblik i den fascinerende undervandsverden - uden selv at blive våd. På Seaquarium har du alle muligheder for at lære livet under overfladen at kende. Dette store akvarium ligger ved stranden knap 2 km øst for Punda. Her træner man bl.a. søløver i en sådan grad, at når man lukker dem ud i havet, så kommer de frivilligt tilbage til deres havbassiner bagefter. En del af forklaringen er dog, at man lukker dem ud, inden de har fået deres frokost. Seaquarium driver også omfattende uddannelsesforløb for gradvist at opnå en mere bæredygtig udnyttelse af ressourcerne i havet omkring øen.

Bounty

Bounty er et 30 m langt sejlfartøj, som tager sine passagerer med til de bedste snorkelsteder på Curaçaos sydkyst. Besøg bl.a. Spaanse Water, hvor du kan snorkle ved vraget af en lille slæbebåd. I prisen indgår en udmærket grillfrokost og fri bar.

Det flydende marked

Langs kajen på Sha Caprileskade ligger de på rad og række, bådene fra Venezuela, som sejler frem og tilbage mellem Curaçao og Venezuela et par gange om ugen, fuldt lastede med frugt og grøntsager. Her er mest livligt om formiddagen, men handlen foregår frem til ud på eftermiddagen. Her er både velkendte og mere eksotiske frugter og grøntsager. Køb gerne et par mangoer eller en melon, som du kan tage med ned på stranden.
Sådan kommer du omkring
En lejebil er en bekvem måde at opleve Curaçao på, og du kan med fordel bestille lejebilen hjemmefra; det er både billigere og nemmere. Det kan desuden være svært at få fat i en lejebil på rejsemålet i højsæsonen, så bestil en Avis-bil, før du rejser.

Oplev mere i egen bil

En lejebil er den bedste måde at se Curaçao på. Mange af øens seværdigheder og attraktioner er faktisk kun tilgængelige med egen transport, eftersom de ofte ligger ved de små bugter, som stikker ud fra hovedvejen. Det er også rart at have frihed til at besøge øens seværdigheder og strande uden at være bundet af en buskøreplan. Man kører i højre siden af vejen, og trafikken er moderat. De fleste veje er udmærkede, men skiltningen kan være forvirrende eller ufuldstændig. Heldigvis er der ikke større afstande på en så lille ø som Curaçao, end at man hurtigt kan køre tilbage, hvis man kommer til at køre forkert.

Trafikreglerne og -kutymerne er stort set de samme som i Danmark med én undtagelse: De lokale bilister bruger hornet meget, og det kan være en smule irriterende. Men når man husker på, at dette er en meget lille ø, hvor alle kender hinanden, og at de mange tudende horn blot er hilsner til venner og bekendte i andre biler eller i vejkanten, lærer man hurtigt at leve med det.
Taxi (aftal prisen i forvejen). Her er et busnet, men det fungerer ikke særlig godt.

Taxi

Der er mange taxier på øen - bare ikke altid der, hvor man har brug for dem. Vil du være helt sikker, er det bedst at lade restauranterne eller hotellet bestille dem. Priserne er ikke specielt lave, men de er faste, beroende på hvilken strækning man kører. Taxierne har ingen skilte på taget, men kan kendes på bogstaverne 'TX' på nummerpladen.

Busser

I og omkring selve Willemstad er der et par buslinjer, men selve byen er så lille, at det ofte er nemmere at gå. Hvis du skal fra Punda til Otrobanda eller tilbage igen, kan du gå over Emma Bridge, som er lukket for biltrafik. Hvis du skal ned til Seaquarium eller Caracasbaai, kan du tage en af busserne fra busstationen bag posthuset i Punda. Herfra kører der også større busser til andre dele af øen som West Punt og Lagun, dog ikke særlig ofte. Hvis du vælger at tage bussen herfra, bør du først sikre dig, at der går en bus tilbage igen. De fleste større hoteller har gratisbusser et par gange om dagen til og fra Willemstad.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet på Curaçao er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Pas, visum og dansk fremmedpas

For danske statsborgere skal passet være gyldigt under opholdets varighed samt under tilbagerejsen. Der kræves ikke visum for ophold i indtil 30 dage. Returbillet er påkrævet. Forlængede danske pas, danske provisoriske pas og EU-nødpas anerkendes. Curaçao har ingen ambassade, så for nærmere information henviser vi til Nederlandenes ambassade på telefon 33 70 72 00.

Personer med dansk flygtninge- eller fremmedpas skal kontakte Nederlandenes ambassade for at få oplyst, hvilke regler der gælder for deres indrejse.

Spies bærer ikke ansvar for fejlagtige dokumenter, der kan føre til nægtet indrejse i Curaçao.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Vi anbefaler, at du beskytter dig mod myg og andre insekter med myggemidler samt lyst tøj med lange ærmer og ben.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Hollandske Antiller Gylden (ANG). Du kan også betale med USD. Der findes hæveautomater mange steder inde i Willemstad. Nogle hoteller har også hæveautomater.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk -5 timer (sommertid -6 timer).

El

110 V. Adapter er nødvendig. Husk også transformer, hvis apparaterne ikke kan omstilles til 110 V.

Sprog

Papiamento, hollandsk, spansk og engelsk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at hotellerne på Curaçao normalt kræver, at mindst én person i selskabet skal være fyldt 21 år.
Musik og natteliv kan opleves som forstyrrende på visse hoteller. Vi tager forbehold for ændringer i program, udflugter, priser etc.
Vejr og klima
 • januar
28°21°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • februar
29°21°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
23
Regnfri dage
 • marts
29°21°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
27
Regnfri dage
 • april
30°22°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
25
Regnfri dage
 • maj
30°23°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
24
Regnfri dage
 • juni
30°24°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • juli
30°23°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • august
30°24°
9
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
 • september
30°23°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
20
Regnfri dage
 • oktober
30°23°
7
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • november
29°23°
7
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
19
Regnfri dage
 • december
29°22°
8
Solskinstimer pr. dag
25°
Vandtemperatur
21
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

12-16 timer. Mellemlanding undervejs.

Afrejse

Du kan rejse til Curaçao hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde. Flyet lander i Willemstad Lufthavn.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra lufthavnen til dit hotel er fra cirka 30 minutter til en time (10-15 km), afhængigt af trafik.

Find din rejse til Curaçao
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.