Se hoteller (29)

Rejser til Tallinn

Det tager cirka halvanden time at flyve til Tallin fra København, og vel fremme i Estlands smukke og moderne hovedstad venter en middelalderlig bykerne med maleriske brostensbelagte gader, der er omgivet af en ringmur.
Byens middelalderlige historie afspejler sig overalt - i kirkerne, langs de smalle gader og på facaderne. Tallinns gamle bydel er på UNESCO's Verdensarvsliste, og her findes blandt andet et af verdens ældste og stadig fungerende apoteker, Rådhusapoteket, som har ligget samme sted siden 1422. Den gamle bydel byder også på flere museer samt et livligt forlystelsesliv med fantastiske restauranter og barer, hvoraf de fleste ligger med blot få meters afstand, så du nemt kan nå at besøge flere steder på en enkelt aften. Et stenkast fra den gamle bydel findes Tallinns forretningscentrum med skyskrabere, førsteklasseshoteller og trendy bydele, så glæd dig til en spændende blanding af gammelt og nyt.

Mad fra hele verden

Tallinn byder på et utal af restauranter og beværtninger, og nye dukker hele tiden op. Foruden estiske restauranter finder du også indiske, franske, italienske, japanske, kinesiske, mexicanske, russiske og kaukasiske spisesteder. Esternes egen favoritsnack er en slags crêpe-lignende pandekager med forskelligt fyld. Pandekagerne serveres på de fleste caféer og er både velsmagende og billige. I det hele taget er det meget rimeligt at spise ude, selv i den dyrere gamle bydel.

Shopping til lave priser

Tallinn er en fantastisk by at shoppe i på grund af såvel priserne som udbuddet. Butikkerne ligger som perler på en snor i shoppinggaderne, hvor du kan købe alt fra mærketøj til kunsthåndværk, og her findes også flere stormagasiner og shoppingcentre. Populære køb er ting som smykker, lokale delikatesser, tøj, souvenirs og estisk kunsthåndværk. Men det er også værd at købe øl, spiritus, fine vine, blomster og chokolade med hjem fra rejsen til Tallinn.

Tallinns kreative kvarter

I bydelen Kalamaja ligger det populære gamle industrikvarter Telliskivi - et område, der repræsenterer det kreative og nye Tallinn. Her mødes du af renoverede industrilokaler fyldt med gallerier, designbutikker, caféer, restauranter og hippe barer. I samme område ligger det unikke rekonstruerede marked Balti Jaama Turg - et must for dig, der kan lide at slentre rundt mellem markedsstande og smage på lækre delikatesser. Længere ude i Kalamaja ligger området Noblessner, hvor du mødes af restauranter, barer, museer og smukke udsigter.

Med Spies til Tallinn

Uanset hvordan du ønsker at bo på rejsen til Tallinn, har Spies hotellet, som opfylder dine krav. Vores udvalg strækker sig over såvel prisvenlige hoteller som mere luksuriøse alternativer rundt omkring i byen. Flere af Spies' hoteller ligger i den gamle bydel - perfekt for dig, som ønsker at bo tæt på byens restauranter og forlystelsesliv. På det stilfulde Telegraaf Hotel står ferien i selvforkælelsens tegn, og her har du bl.a. adgang til et indbydende spaområde med pool og boblebad.
Tips og nyttig info
 • Centralt beliggende hoteller
 • Hoteller i alle prisklasser
 • Mad og drikke til gode priser
 • Gode shoppingmuligheder
 • Restauranter og natteliv
 • Valgfri rejselængde
Filtrér og søg rejse

Spies' gæster om Tallinn

Endnu ingen bedømmelser af rejsemålet

Klima og vejr
 • januar
-2°-8°
1
Soltimer pr. dag
12
Regnfri dage
 • februar
-2°-8°
2
Soltimer pr. dag
14
Regnfri dage
 • marts
2°-5°
4
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • april
9°1°
6
Soltimer pr. dag
17
Regnfri dage
 • maj
16°5°
8
Soltimer pr. dag
20
Regnfri dage
 • juni
19°9°
9
Soltimer pr. dag
18
Regnfri dage
 • juli
22°12°
8
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • august
21°11°
7
Soltimer pr. dag
16
Regnfri dage
 • september
16°8°
5
Soltimer pr. dag
13
Regnfri dage
 • oktober
10°3°
2
Soltimer pr. dag
14
Regnfri dage
 • november
4°-1°
1
Soltimer pr. dag
10
Regnfri dage
 • december
--5°
-
Soltimer pr. dag
10
Regnfri dage
Fly og transfer

Flyvetid

Ca. 1 time og 30 minutter.

Afrejse

Du kan rejse til Tallinn hele året med rutefly og dermed selv bestemme afrejsedag og rejselængde.
Du kommer nemmest fra lufthavnen til hotellet ved at bestille privat transfer i forvejen. Du kan enten bestille transfer online i forbindelse med rejsen eller ved at ringe til os. Det vil fremgå af din billet, hvor og hvordan chaufføren møder dig. Læs mere om transfer på rejser med rutefly.

Køretiden fra Tallinn Lufthavn til hotellerne er ca. 15 minutter (ca. 5 km). Fra lufthavnen kører også bus og sporvogn til centrum.
Shopping
Shoppingmulighederne i Tallinn er gode og meget varierede. I bymurens håndværksboder ved siden af Viru-porten kan du købe trøjer, huer, sokker og andre strikvarer til relativt billige priser. I stormagasiner og butiksarkader findes typisk det samme tøjudvalg som i Danmark til mere eller mindre tilsvarende priser. På markedet ved banegården, Balti Jaama turg, sælges det meste - fra røgede oste og mørkt brød til modetøj med lokalt snit. Endelig byder området Tellisikivi og Rotermannkvarteret på alt fra små lokale designere til mere kendte tøjmærker.

Indkøbscentre og gallerier i Tallinn

I det centrale Tallinn ligger flere indkøbscentre og gallerier, hvoraf de største er Viru Keskus, Kaubamaja, T1, Solaris og Stockmann.
Mad, drikke og natteliv
Tallinn har et stort og godt udvalg af restauranter og beværtninger. Foruden den estiske gastronomi er flere internationale køkkener også godt repræsenteret. De fleste restauranter har gode priser, selv de lidt dyrere restauranter i områder som den gamle bydel, Rotermann-kvarteret og det trendy gamle industrikvarter Telliskivi. Hvis det er streetfood, du søger, har markedet Balti Jaama Turg et godt udbud. Typisk estisk mad inkluderer marinerede grøntsager, pirogger, sort brød samt diverse retter med fisk og kød. Til maden kan du nyde en kali - en ikke-alkoholisk gæret drik - eller en øl fra et af Estlands mange bryggerier.

Smagen af Estland

Har du lyst til at smage estiske specialiteter som verikäkk, sült eller mulgikapsad? Den bedste måde at udforske Estlands gastronomi på er at tage på madvandring. Der er flere forskellige vandreture at vælge mellem. Det eneste, de alle har til fælles, er god smag. Tallinn har også en god del lækre restauranter, der er med i restaurantguiderne Michelinguiden og White Guide, og her serveres kreative retter med både traditionelle og moderne indslag.
Aften- og nattelivet i Tallinn er sprudlende og intenst. Barer, pubber, natklubber og kasinoer ligger overalt, og på grund af det store udbud er der sjældent kø ved indgangen. Det største udvalg findes i den gamle bydel og i det trendy industriområde Telliskivi. Rotermannkvarteret byder også på flere restauranter, barer og barer, ligesom lystbådehavnen Noblessner lige uden for centrum. Eftersom forlystelsesstederne ligger tæt, behøver du ikke holde dig til ét sted, men kan nemt nå at besøge flere barer og natklubber på en enkelt aften.
Aktiviteter og seværdigheder
Behandlinger og spapakker i Tallinn er normalt af høj kvalitet og til rimelige priser. Sørg for at prøve den traditionelle estiske røgsauna – den er et must! Vil du udforske omgivelserne, kan du tage på bådudflugt til de nærliggende øer Prangli, Naissaar eller Aegna – tre charmerende skærgårdsøer med en masse historie. I Tallinn arrangeres der også en del koncerter og festivaller i løbet af året.
Tallinn er et charmerende miks af gammelt og nyt, øst og vest. De fleste seværdigheder ligger i den gamle bydel, hvor du bl.a. kan besøge Nordeuropas bedst bevarede rådhus, som stammer helt tilbage fra middelalderen. Den gamle bydel byder i det hele taget på masser af charmerende arkitektur. Ud over rådhuspladsen bør du også besøge den imponerende Alexander Nevskij-katedral og Dombjerget, hvorfra der er flot udsigt over byen. Et andet af Tallinns vartegn er den gamle bymur, som engang var 3 meter bred og 16 meter høj med 46 forsvarstårne og strakte sig 4 km rundt om byen – i dag står der 2 km og 26 tårne tilbage. Uden for den velbevarede ringmur ligger Tallinns forretningscentrum med moderne skyskrabere, førsteklasseshoteller og flere store shoppingcentre. Lidt længere væk fra bykernen ligger også slottet Kadriorg, Tallinns festivalplads, TV-tårnet, den fine Pirita-strand og det trendy industrikvarter Telliskivi, der er meget populært blandt de yngre borgere i Tallinn.

Spændende museer for alle aldre

I Tallinn er der flere interessante musseer. Kumu kunstmuseum og Fotografiska Tallinn er et oplagt valg for dig, der sætter pris på kunst. Vabamu-museet og KGB-museet i hotellet VIRU er to andre spændende steder, der belyser Estlands historie under Sovjetunionen. I Estlands Frilandsmuseum kan du lade dig inspirere af både fortiden og nutidens kultur og traditioner, mens børnefamilier har det som fisk i vandet på videnskabsmuseet PROTO og Det Estiske Søfartsmuseum.
Sådan kommer du omkring
Man kan komme rundt i centrum med bus og sporvogn fra tidlig morgen til sen aften. Taxa er også både billigt og nemt.
Strande
Stranden i Pirita er Tallinns største og mest populære. Den er lavvandet, børnevenlig og ligger ca. 7 km fra Tallinn centrum. En anden børnevenlig sandstrand er Stroomi-stranden, som ligger ca. 5 km fra bykernen. Du kommer nemmest til begge strande med lokalbus eller taxi.
Fakta

Vores service på rejsemålet

Opholdet i Tallinn er på egen hånd.

Rejser med omtanke

Spies vil gerne gøre en forskel med hver eneste ferierejse - både for dem, der rejser med os, og lokalt på vores rejsemål. Derfor stræber vi hele tiden efter at mindske vores klimaaftryk både herhjemme, på flyrejsen og på vores hoteller. Læs mere om vores klima- og miljøarbejde her.

Vaccinationer

Du har selv ansvaret for at kontrollere, om vaccinationer anbefales eller er obligatoriske. Kontakt egen læge eller læs mere på Udlandsvaccinationen og Danske Lægers Vaccinations Service.

Love og normer

Der findes nationale love, lokale regler og normer på dit rejsemål, som kan være anderledes end dem, vi har i Danmark. Det er dit eget ansvar at finde ud af, hvad der gælder i det land, du skal besøge. For at undgå ubehagelige overraskelser i ferien anbefaler vi dig at læse mere på landets ambassades hjemmeside samt undersøge Udenrigsministeriets information om udlandsrejser.

Valuta og kreditkort

Euro (EUR). Kreditkort accepteres de fleste steder.
Bestil valuta hos FOREX Bank inden afrejsen og få en nemmere ferie. Læs mere om vores samarbejde her.

Tidsforskel

Dansk +1 time.

El

220 V.

Sprog

Estisk.

Øvrigt

Vær opmærksom på, at visse hoteller kræver kopi af kreditkort som depositum ved check-in.

Inspiration og rejsetips

Park i Tallinn

Tallinn – det trendy Baltikum

Tallinn byder på store oplevelser på et relativt lille arela. Her er både middelalderromantik og skyskrabere. Tallinns gamle bydel er på UNESCO's Verdensarvsliste og du finder både butikker, gallerier og gode restauranter her. Vores rejseekspert, Tomas Alexandersson, guider dig til de bedste oplevelser i Tallinn.

Tallinn byder på store oplevelser på et relativt lille arela. Her er både middelalderromantik og skyskrabere. Tallinns gamle bydel er på UNESCO's Verdensarvsliste og du finder både butikker, gallerier og gode restauranter her. Vores rejseekspert, Tomas Alexandersson, guider dig til de bedste oplevelser i Tallinn.
Find din rejse til Tallinn
Nødvendige cookies hjælper med at gøre hjemmesiden brugbar ved at aktivere grundlæggende funktioner såsom sidenavigation og adgang til sikre områder på hjemmesiden. Hjemmesiden kan ikke fungere optimalt uden disse cookies.
Funktionelle cookies gør det muligt at gemme oplysninger om, hvordan hjemmesiden vises eller opfører sig – f.eks. dit valg af sprog eller region. Dette er nødvendigt for at hjemmesiden kan fungere.
Statistiske cookies hjælper os med at forstå, hvordan besøgende interagerer med hjemmesiden ved at indsamle data.
Marketing cookies anvendes for at gemme, hvordan besøgende opfører sig på hjemmesiden. Det gør vi for at kunne vise indhold, som er relevant for den enkelte besøgende og mere værdifuldt for virksomheden og tredjeparts annoncører.